Amerika'nın ilk kruvazörlü elektrikli motosikleti satışa çıktı, ancak ucuz değil

Soru – Cevap BölümüCategory: Konu DışıAmerika'nın ilk kruvazörlü elektrikli motosikleti satışa çıktı, ancak ucuz değil
GirayC asked 3 yıl ago

Amerika’nın ilk kruvazörlü elektrikli motosikleti satışa çıktı, ancak ucuz değil
curtiss header the one
Elektrikli motosikletler, Kuzey Amerika pazar paylarını yıllardır artırıyor, ancak büyük ölçüde spor bisikleti ve çıplak bisiklet kategorilerinde bu gelişimi sürdürüyor. Curtiss Motorcycles, sadece Curtiss One olarak bilinen ilk kruvazör elektrikli motosikleti için sipariş almaya başladığında kruvazör motosiklet hayranlarını mutlu ediyor.

Ancak çok fazla tezahürat etmeye başlamadan önce fiyatı kontrol etmek isteyebilirsiniz.

15 Curtiss One elektrikli motosikletin ilk çalışması sınırlı bir sürümün parçası olacak ve bu da pahalı olacak. 115.000 ABD Dolarına mal olacak. İlk sınırlı sayıda üretim bu yaz teslimata başlayacak.

Elektrikli kruvazör motosikleti için tercihiniz yoksa, bu konuda şanslı olabilirsiniz. İyi haber şu ki, bu 15 bisiklet tükendiğinde, 2022, 100 adetlik kadar daha fazla üretim hacmini görecek. Ve hepimizin bildiği gibi, artan üretim, fiyatların düşmesine neden olur. Bu ikinci üretimi beklemek size yalnızca 78.000 ABD Doları tutarında indirimli bir fiyat kazandıracak. Evet düşündüğünüz gibi hala bize göre oldukça pahalı kalıyor.

Black Red Black LP scaled 1
78.000 $ veya daha fazlasının size ne kazandırdığını merak ediyorsanız, Curtiss One aslında biraz süslü bir yapıya ve yüksek performanslı bir güç aktarma sistemine sahiptir.
Motorun motorunun Curtiss tarafından “dünyanın en yoğun güç kullanan motoru” olduğu iddia ediliyor. Motor 168 kW (217 hp) güç kapasitesine sahiptir, ancak elektronik olarak One modelinde 89 kW (120 hp) tepe güç çıkışı ile sınırlıdır.
Curtiss, yüksek güç potansiyelinin motoru “geleceğe hazır” yapmak için orada olduğunu iddia ediyor. Muhtemelen bu, gelecekteki modellerin daha da yüksek güce sahip olduğunu göreceğimiz anlamına geliyor.
Curtiss’in Power Pak adını verdiği bu merkezi olarak monte edilmiş büyük pil, sıvı soğutma banyosunda oturan radyal olarak düzenlenmiş silindirik pil hücrelerine sahip 399V’luk bir birimdir. Daha önce 16,8 kWh kapasiteye sahip olarak listelenmişti ve Curtiss, pilin bir çarpma sırasında koruma için yerleşik bir buruşma bölgesi olduğunu iddia ediyor.
Pilin korunması, yani. Bir kazada elbette tek başınasın.

  • curtiss one bottom
  • curtiss the one header 1
  • Black Red Brown Grill scaled 1
  • Black Red Bottom Details scaled 1
  • battery blowout curtiss

Menzil derecelendirmelerinden veya en yüksek hızdan söz edilmiyor, bu da dışarıda bırakılması oldukça önemli ayrıntılar gibi görünüyor. Ancak 193 kg (425 lb) motosiklet, bol miktarda karbon fiber sayesinde göründüğü kadar ağır değildir, bu nedenle menzil biraz şekil değiştirebilir.
Bisikletin çerçevesi, Curtiss’in Üçlü Yük Yolu monokok olarak adlandırdığı şeyi kullanıyor ve pil kutusu aslında tasarımın omurgasını oluşturuyor.
Motosiklet tasarımının önceki versiyonları, bazı gözlemcilerin belirttiği gibi dirsekli bir batarya paketi gösterdi … fallik mi? One için en son tasarım, pilin artık bir yük taşıyıcı eleman olarak çerçeveye yoğun bir şekilde entegre edildiğini gösteriyor.
 
Çerçeve ayrıca 27º ve 31º arasında eğim açısının özelleştirilmesini sağlar. Süspansiyon, hem önde hem de arkada tamamen ayarlanabilir bir RaceTech monoshock ile sağlanır.
Curtiss, daha önce Harley-Davidson’u hedef alarak, HD LiveWire ile rekabet etmesi amaçlanan 30.000 dolarlık bir elektrikli motosikleti tanıttı . Yine de bu oranda, 29.799 $ ‘lık LiveWire, Curtiss’in pahalı tekliflerine kıyasla ekonomik bir bisiklet.
Diğer yabancı tasarımlar sonunda daha uygun fiyatlı elektrikli kruvazör motosikletleri sunmak için devreye girebilir. Çinli Hadin şirketi, 2019’da bazı ciddi Harley titreşimleri taşıyan elektrikli bir kruvazör motosikletini tanıttı .
Başka bir Çinli elektrikli motosiklet şirketi olan Evoke Motorcycles, çalışmalarında kendi elektrikli kruvazör motosikletine sahip . Evoke, motosikletlerini halihazırda birkaç ülkeye ihraç ediyor ve ABD’ye en sonunda bir kruvazör elektrikli motosikleti getiren ilk ülkelerden biri olabilir.