16.7 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Motosiklet Kazalarında Sık Karşılaşılan Nedenler

Kaza Nedenleri

Motosiklet ve araba kazaları benzerdir, çünkü her ikisi de genellikle hız ve / veya şerit geçişlerinde kaynaklanan kazalara maruz kalırlar. Aşırı hız, alkol ve / veya agresif sürüş 116.000 kaza içinde ölümcül kazaların % 31’i hız, trafik kazalarının % 58’inde alkol etkendir. Dikkat dağılması ölümcül kazaların % 18’inde bir faktördür. Cep telefonu kullanımı yüzünden olan kazalar ise %5  ile neden olan faktörler arasında gösteriliyor.

Motosiklet kazalarının en yaygın nedenleri hakkında daha ayrıntılı bilgileri paylaştık.

Motosiklet Kazalarında Sık Karşılaşılan Nedenler

Aşağıdakiler, motosiklet sürücülerini içeren en yaygın kaza nedenleridir:

  • Araba sola dönüş yapıyor, mesafe az duramıyor, bakışı kilitleniyor. Motoru yatırıyor. Motosikletçiler en çok bir araba sola dönüş yaparken kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Motosikletle ilgili tüm trafik kazalarının yaklaşık % 42’si sola dönen bir arabadan kaynaklığı belirtilmiş. Diğer araç sürücüleri motosikletin manevrasını göremiyor veya bekleyemiyor.
  • Şerit ayrımı ülkemizde umursanmıyor, çünkü genellikle motosiklet kazalarında katkıda bulunan bir diğer faktör bu ayrım ve kullanım. İki şerit arasında sürüş yapan motosikletler, manevra için daha az alana sahiptir, yakındaki araçlarla mesafe kalmadığı için ris daha yüksektir.
  • Hız ve alkol kullanımı. Tüm motosiklet kazalarının yaklaşık yarısında hız neden olmaktadır.
  • Sabit bir cisimle çarpışma. Sabit bir nesneye çarpan motosikletler, motosikletçi ölümlerinin dörtte birini oluşturur, ancak trafik kazası ölümlerinin sadece % 18’ini oluşturduğu belirtilmiştir.
  • Yol tehlikeleri çok fazladır. Motosikletler daha hızlı, sri ve daha atak olduğu için, düz olmayan şerit yükseklikleri, kaygan yollar, çukurlar ve diğer tehlikeler daha büyük bir tehdit oluşturur.
Motosikletler