12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2019 YAMAHA YZF-R125

Efsanevi YZF-R1’den esinlenilmiş ve R-Serisi DNA’sı ile geliştirilmiş olan tamamen yeni YZF-R125 size daha fazla güç, hassasiyet ve kontrol sunmak üzere tasarlandı.

yzf r125 turn

Realiteyi Yeniden Tanımlayın.

Yeni YZF-R125 motoru geliştirdiğimiz en sofistike 125cc tasarımı. Yeni Değişken Valf Hareketi sistemi ve yeni yüksek akışlı silindir kapağı, daha yüksek devir gücü ve düşük devirde daha güçlü tork sağlayarak daha çabuk hızlanma, daha hızlı çalıştırma, daha fazla maksimum hız ve daha yüksek yakıt verimliliği sunuyor.

r125 lcd dash

Çevik ve güçlü yeni YZF-R1 tarzı gövde ve çift LED’li farlar güçlü bir görünüm sunuyor. Alüminyum salınım kolu ve daha geniş 140 kesitli arka lastik ile birlikte zarif Deltabox şasi, YZF-R125’i en üst düzey hafif supersport haline getiriyor. Realiteyi yeniden tanımlayın.

Bir bakışta

  • Değişken Valf Hareketi sistemine sahip yeni 125cc motor
  • Daha kusursuz güç için artırılmış yanma verimi
  • Yenilenen Deltabox şasi mükemmel rijitlik sağlar
  • Yüksek hız dengesi için yeni alüminyum salınım kolu
  • Daha hafif ve daha hassas Destekli ve Kaydırmalı debriyaj
  • Yeni şık R-Serisi gövde, çift LED farlar
  • Yeni tasarlanmış, 11 litre kapasiteye sahip yakıt deposu
  • YZR-M1 MotoGP’den ilham alan tamamen yeni supersport kokpit
  • Sofistike yeni yüksek görünürlüklü LCD göstergeler
  • Daha iyi sürüş pozisyonu için geliştirilmiş ergonomik tasarım
  • Daha keskin yol tutuş ve tarz için daha geniş arka tekerlek
  • Kaliteli ve geliştirilmiş fren hissi

4yzf r125 right

Yeni YZF-R125 motoru, daha kuvvetli yüksek devir gücü ve düşük devirde daha yüksek tork için valf konumunu optimize eden ve ayrıca yakıt verimliliğini artıran yenilikçi bir Değişken Valf Hareketi sistemi kullanır. Daha geniş çaplı gaz kelebeği gövdesi, daha pürüzsüz ve daha kontrol edilebilir bir gaz hissi sunar ve yeni egzoz sistemi sportif ve heyecan verici bir ses üretir.

3yzf r125 rear

YZF-R125’nin yeni motoru, daha yüksek düzey emme verimliliği elde etmek için daha büyük emme ve egzoz supaplarının yanı sıra daha kompakt bir yanma odası ile donatılmıştır. Yüksek teknoloji VVA’nın yanı sıra daha büyük gaz kelebeği gövdesi ve yeni egzoz sistemine sahip bu yapılandırma, hareketsiz konumdan en yüksek hıza kadar daha fazla performans sunar.

rear wheel

YZF-R125, kategorisindeki en iyi sürüşü sağlayan motosikletlerden biri olarak bilinir ve Deltabox şasi, daha yumuşak ve hafif sürüşün yanı sıra geliştirilmiş yüksek hız konforu için, optimize edilmiş ön ve arka bölüm geometrisi kullanır. Yeni daha kısa bir alüminyum salınım kolu ve 41 mm baş aşağı çatallar ile donatılmış olan yeni YZF-R125 size en üst düzey 125 supersport özelliklerini sunar.

r125 brake guard

Yamaha R-Serisi modelleri size mükemmel tarzı, performansı ve teknolojiyi sunmak için yeniden tasarlanmıştır ve birinci kalite 125 supersport olan yeni YZF-R125, bu konumuna dikkat çeken yeni bir alüminyum salınım koluna sahiptir. Yamaha’nın gelişmiş döküm teknolojisi ile üretilen kolun kısa boyutu, düşük ağırlığı ve optimum rijitliği, sportif bir sürüş performansı sunar.

YZF-R125, daha yüksek motor performansından tam olarak faydalanmanıza yardımcı olmak amacıyla, daha hassas çalışma ve daha yüksek kontrol edilebilirlik için kolun daha hafif hissettirmesini sağlayan gelişmiş A&S debriyaj ile donatılmıştır. Yeni tasarım yumuşak ve verimli hızlanma sağlar ve A&S debriyaj, hızlanma sırasında arka tekerleğin kilitlenmesini önlemeye yardımcı olur.

İkonik YZF-R1’den esinlenilmiş kendinden emin ve agresif tarzdaki yüz, R-Serisi ailesi bağlantısını vurgulayan çift LED farlara sahiptir. M1 MotoGP tarzı ön karenaj yarış özelliklerini vurgular ve 12 LED’li arka farlar ve üstün işçilik ile, YZF-R125’in yeni çarpıcı gövdesindeki R-Serisi DNA’sını fark etmemek imkansızdır.

YZF-R125’in agresif, yarış tarzı gövdesi, motosikletin supersport geçmişini vurgulayan yeni tasarlanmış yakıt deposu ile tamamlanır. Yüksek kalite kaplamalı hafif, tam oturan dış kapaklar ile korunan çelik iç depodan oluşan yeni 11 litrelik depo, düzenli bakım işlemi için kolayca çıkarılmak üzere tasarlanmıştır.

Yeni YZF-R125 ile ilgili her şey en üst düzey sportif deneyimi sunmak üzere tasarlanmıştır. Yamaha’nın MotoGP motosikletinden ilham alarak tasarlanan yarış kokpiti, size hem pistte hem sokakta eksiksiz kontrol sağlayan yüksek görünürlüklü LED gösterge paneli ve fren kolu koruyucusunun yanı sıra yeni yüksek kalite gidon başlığı içerir.

Yeni YZF-R125’i çalıştırdığınızda yüksek teknolojili göstergeler sizi kişisel bir selamlama ile karşılar. Harekete geçtikten sonra ise yeni çok işlevli gösterge, bir VVA göstergesinin yanı sıra vites konumu ve vites zamanlama hakkında bilgi sunar. Şık ve sportif bir panelde bulunan bu yüksek görünürlüklü göstergeler size bilgi vermeye devam eder.

YZF-R125, yeni yarış tarzı YZR-M1 stili kokpitinin yanı sıra daha yüksek konfor için yenilenmiş şekle ve daha kalın süngere sahip, yeni sürücü ve yolcu selesi ile donatılmıştır. Optimize edilmiş gidon pozisyonu ve yeni alüminyum arka set ayaklığıyla zarif ergonomik tasarım, hem sportif hem de konforlu, dengeli bir sürüş deneyimi sunar.

2019 modeli yeni YZF-R125’de gelişmiş denge ve daha iyi sürüş sağlayan yeni ve daha geniş 140/70-17 arka tekerlek bulunur. Kavrama ve dayanıklılığın iyi bir dengesini sunan bu supersport tarzı tekerlek, yeni motorun daha geniş yayılımlı gücünün optimize edilmesini sağlamak için tasarlanmıştır ve geniş kesiti motosikletin agresif R-Serisi duruşunu öne çıkarır.

Geniş çaplı 292 mm’lik ön disk ve 230 mm’lik arka disk ile donatılan YZF-R125 size üstün fren performansı sunmak için geliştirilmiştir. 2019 modelinde bu son teknoloji fren sistemi, yenilenmiş fren hortumu yerleşiminden ve hassas ve doğru kontrol için daha iyi fren hissi sağlamaya yardımcı olan yeni arka kaliperlerden yararlanır.

Motor tipi b sıvı-soğutmalı, 4-zamanlı,

SOHC, 4-subap

Motor hacmi 124.7cc

Çap x Strok 52.0 mm x 58.6 mm

Sıkıştırma oranı 11.2 : 1

Maksimum güç 11.0kW (15.0PS) @ 9,000 dev/dk.

Maksimum tork 11.5Nm (1.16kg-m) @ 8,000 dev/dk.

Yağlama Islak karter

Debriyaj tipi Islak, çoklu disk yay

Ateşleme sistemi TCI (dijital)

Çalıştırma Elektrik Şanzıman Sıralı, 6 vites

Son aktarım Zincirli

Yakıt tüketimi 2.13l / 100

CO2 emisyonu 49g / km

Yakıt sistemi Yakıt enjeksiyon

Şasi Çelik Delta box şasi

Ön teker hareketi 130 mm

Kaster Açısı 25

Kaster mesafesi 89mm

Ön süspansiyon Upside-down teleskopik çatal, Ø41 mm

Arka süspansiyon Salınım kolu, (mafsallı)

Arka teker hareketi 114 mm

Ön fren Hidrolik tek disk, Ø292 mm

Arka fren Hidrolik tek disk, Ø220 mm

Ön lastik 100 / 80-17 M / C

Arka lastik 130 / 70-17 M / C

Toplam uzunluk 1,955 mm

Toplam genişlik 680 mm

Toplam yükseklik 1,065 mm

Sele yüksekliği 825 mm

Tekerlekler arası mesafe 1.355 mm

Minimum yerden yükseklik 155 mm

Ağırlık (dolu yağ ve yakıt tankı dahil) 142 kg

Yakıt tankı kapasitesi 11,5 litre

Yağ tankı kapasitesi 1.15 litre

Motosikletler