Giriş Yap



2022 Yamaha R1M

2022-Yamaha-YZF-R1M

2022 Yamaha R1M yeni nesil R-Serisi stiline, gelişmiş elektronik kontrole, süper spor fren ve süspansiyon performansına ve yüksek performanslı çapraz düzlemli bir motora sahiptir.

Yamaha, yarış kazanan M1 MotoGP motosikletinden geliştirilen en gelişmiş teknolojilerden bazılarını kullanarak yarış odaklı R1M’yi yarattı. NPX kavitasyon önleyici gazlı ön çatallara sahip son teknoloji ürünü Öhlins Elektronik Yarış Süspansiyonu (ERS), her pistte en iyi performansınızı ortaya çıkarır ve düşük ön alanlı karbon gövde, tur sürelerinizi kısaltmanıza yardımcı olur.

2022-Yamaha-YZF-R1M
2022-Yamaha-YZF-R1M

Ancak R1M’i gerçekten oyunun kurallarını değiştiren şey yapan şey, Fren Kontrolü, Motor Freni Yönetimi ve Kalkış Kontrolü gibi yüksek teknolojili sürücü yardımcılarının yanı sıra veri kaydı ve kablosuz motor ayarı için bir İletişim Kontrol Birimidir. Mavi vurgulara ve mavi jantlara sahip yenilenmiş karbon ve siyah Icon Performance renginde mevcut olan R1M, en eksiksiz yarış pisti paketini sunan nihai R-Serisidir.

2022 Yamaha YZF R1MR1M, Yamaha tarafından şimdiye kadar yaratılmış en gelişmiş üretim motosikletidir. Yarış pistinde üstün performans için özel olarak inşa edilmiş olup, daha da fazla zorlamanızı ve gerçek potansiyelinizi keşfetmenizi sağlayan devrim niteliğinde elektronik kontrol teknolojisi ile donatılmıştır.

R1M
Yamaha ilk olarak 60 yıl önce World Grand Prix yarışlarına katıldı ve bu süre zarfında fabrikanın yarış bisikletleri 500’den fazla GP yarışı kazandı. En yeni R1M, MotoGP ve WorldSBK’da kazanılan tüm deneyimler kullanılarak inşa edildi ve bunu Yamaha’nın şimdiye kadar yapılmış en sofistike üretim motosikleti haline getirdi.

2022-Yamaha-YZF-R1M
2022-Yamaha-YZF-R1M

R1M VE R1 ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR

  • Premium Öhlins Elektronik Yarış Süspansiyonu (ERS)
  • İletişim Kontrol Birimi (CCU) – Wi-Fi üzerinden veri kaydedici ve araç bilgisi (standart donanım)
  • Daha geniş 200 serisi arka lastik (200/55ZR17)
  • Karbon fiber gövde
  • MotoGP® Türevli Çapraz Düzlemli Krank Mili Motoru
    998cc sıralı dört silindirli motor, Yamaha’nın Yamaha’nın YZR-M1 MotoGP® yarış bisikletinden türetilen özel çapraz düzlemli krank mili teknolojisine sahiptir. Bu benzersiz motorun her yönü heyecan vermek için yapılmıştır.
  • Dijital Superbike Teknolojisi
    YZF-R1M, sürücünün girdilerini harekete dönüştüren kablosuz bir Ride-by-wire Yamaha Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T®) sistemine sahiptir. “binici güveni” terimi.
  • Fabrika Düzeyinde GPS Veri Kaydı
    YZF-R1M, standart olarak entegre bir İletişim Kontrol Birimi (CCU) veri kaydı ve fabrika süper motosiklet teknolojisini avucunuzun içine getiren GPS sistemi ile birlikte gelir, GPS destekli rota haritalama, otomatik tur zamanlaması ve otomatik tur zamanlaması ile tamamlanır. Yamaha Sürüş Kontrolü (YRC) mobil cihaz ayarlanabilirliği.
  • Dinamik Öhlins® Elektronik Yarış Süspansiyonu
    YZF-R1M, NPX gaz şarjlı ön çatal içeren gelişmiş Öhlins® ERS sistemini kullanır. Özel bir süspansiyon kontrol ünitesi, ister frenleme, ister viraj alma veya hızlanma olsun, optimum süspansiyon performansı için ön ve arka sönümlemeyi gerçek zamanlı olarak hızla ayarlar.
  • Superbike Frenler ve Lastikler
    YZF-R1M, güçlü 4 pistonlu radyal monteli ön kaliperler, paslanmaz çelik ön fren hatları, yüksek sürtünmeli balatalara sahip büyük 320 mm ön rotorlar ve kompakt bir ABS ünitesi içeren palet odaklı fren donanımı kullanır. Bridgestone® RS11 lastikleri, dengeli yol hissi ve yol tutuşu ile gerçek yarış pistine hazır çekiş sağlar.
  • Eşsiz R1M Özellikleriyle Keskin Tasarım
    YZF-R1M, kusursuz bir şekilde agresif, aerodinamik bir profil oluşturan güzel bir şekilde entegre edilmiş gövdeye ve zarif, şık çizgilere sahiptir. R1M sürücüleri, karbon ön cam kaplaması, yan kaplamalar, ön çamurluk ve kuyruk bölümü de dahil olmak üzere tam karbon fiber gövde sayesinde, cilalı alüminyum salıncak koluyla eşleştirilir ve benzersiz bir seri numaralı YZF ile tamamlanır. – Hava kutusu kapağının üstünde R1M rozeti. 2022 için yeni bir stil güncellemesi, birinci sınıf karbon fiber gövdeyi ve çarpıcı alüminyum yakıt deposunu daha da vurguluyor.
  • Sonraki Seviye R-Serisi Evrimi
    Yamaha mühendisleri, R1M’i geliştirirken, üst düzey sürücülerden ve dünyanın en zorlu yarış pistlerinden alınan geri bildirimleri birleştirdi. Gelişmiş elektronik sistemler, motor, süspansiyon, frenler ve aerodinamik paketi tamamlarken sürücünün güvenini ve kontrolünü artırır.

MOTOR

  • Son Teknoloji CP4® Motor
    R1M’nin 998cc sıralı dört silindirli motoru, Yamaha’nın Yamaha’nın YZR-M1 MotoGP® yarış bisikletinden türetilen özel çapraz düzlemli krank mili teknolojisine sahiptir. Krank milindeki atalet kuvvetlerini eşitleyen CP4 motoru, sürücüye gaz kelebeği tutuşu ile arka tekerlek arasında nihai bağlantıyı sağlayan doğrudan bir doğrusal tork hissi verir.
  • Yüksek Çıkışlı Motor Teknolojisi
    Titanyum bağlantı çubukları, minimum ağırlıkla maksimum güvenilirlik sağlamak için Yamaha’nın hassas kırılmalı ayırma yöntemini kullanır. Titanyum emme valfleri ve dövme pistonlarla birlikte bu hafif parçalar, CP4’ün yüksek redline ve aşırı devir kabiliyetine ulaşmasına yardımcı olur. Silindir bloğu ayrıca krank milinden dengelenir, bu da pistonlar ve delikler üzerindeki sürtünme yüklerini azaltır.
  • Yüksek Performanslı Emme Sistemi
    Silindir kapağı, emme sistemi, yakıt enjektörleri ve hava kutusu, kısmi gaz performansını artırmak için birlikte çalışır. Ve daha küçük ve daha kısa bir emme yolu oluşturarak, yeni enjektörler, daha iyi yakıt atomizasyonu için yakıtı doğrudan emme valflerine püskürtebilir.
  • Rafine Külbütör-Kol Valvetrain
    Kompakt külbütör valf tahriki, sürtünme kayıplarını azaltmak için daha düşük kam lobları ve azaltılmış yay basıncı kullanırken geleneksel kam tahrikli sistemlerden daha büyük valf kaldırmaya izin vermek için optimize edilmiş geometri kullanır.
  • Hafif Motor Bileşenleri
    Ağırlığı azaltmak için motorda titanyum motor iç parçaları, magnezyum dış kapaklar ve alüminyum bağlantı elemanları kullanılmıştır.
  • Titanyum Egzoz Sistemi
    R1M, esas olarak hafif titanyumdan üretilmiş bir susturucu ve ısı kalkanları ile donatılmıştır. Kompakt orta susturucu ayrıca, optimum kullanım için kütleyi şaside düşük ve makinenin merkezine mümkün olduğunca yakın bir yerde toplar.
  • Kompakt İstiflenmiş Şanzıman
    6 vitesli bir şanzıman, yüksek devirli motora en iyi şekilde uyum sağlamak için yakın oranlı dişlilere sahiptir. Şanzıman ayrıca, kütleyi merkezileştirmek ve genel motor boyutunu önden arkaya daha kısa tutmak için giriş/çıkış millerini “yığınlar”, bu da olağanüstü ağırlık dengesi için çerçevedeki motor yerleşimini optimize eder.
  • Gelişmiş Debriyaj
    Yamaha’nın asistanı ve kaydırmalı kavraması, sürücüye virajlara agresif bir şekilde girerken daha güvenli vites küçültme sağlamak için kullanılırken, R1M’in yüksek çıkışlı motorunun torkunu sorunsuz bir şekilde idare eder.

 

 

ŞASİ/SÜSPANSİYON

  • Öhlins® Gaz Şarjlı NPX Çatal
    YZF-R1M, Öhlins® gaz şarjlı NPX çatal sistemine sahiptir. Arka şoka benzer bir basınçlı nitrojen odası kullanılarak, eşsiz sürüş kalitesi ve hissi ile en zorlu koşullar altında tutarlı bir sönümleme sağlamak için yağ kavitasyonu esasen ortadan kaldırılır.
  • Dinamik Öhlins® Elektronik Yarış Süspansiyonu (ERS)
    YZF-R1M, gelişmiş Öhlins® ERS sistemine sahiptir. Motosikletin IMU’su, araç hızı, eğim açısı, hızlanma ve fren basıncı gibi araç verilerini, frenleme, viraj alma veya hızlanma olsun, optimum süspansiyon performansı için gerçek zamanlı olarak ön ve arka sönümlemeyi hızla ayarlayan özel bir Süspansiyon Kontrol Ünitesine (SCU) gönderir. . ERS, hem cadde hem de pist için aerodinamik dinamik ayar modlarının yanı sıra sabit sönümlemeli geleneksel süspansiyon ayarı için manuel modlar sağlar.
  • ABS’li Fren Kontrol (BC) Sistemi
    Dünyanın dört bir yanındaki yarış pistlerinde geliştirilen Yamaha’nın Fren Kontrol (BC) Sistemi, agresif frenleme altında veya ideal olmayan yüzeylerde fren kaymasını en aza indirmek için Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS) ile birlikte çalışır. Ayarlanabilir BC Sistemi, viraj ortasında fren yaparken sürücünün güvenini artıran yatış açısı arttıkça aşamalı fren kuvveti müdahalesi sağlamak için IMU’yu kullanır.
  • Supersport Frenleme Bileşenleri
    YZF-R1M, yüksek sürtünmeli balata bileşimi ile mükemmel durma gücü için büyük 320 mm rotorlara binen 4 pistonlu radyal monteli ön kaliperlere sahiptir ve kompakt yüzer kaliperli 220 mm arka disk tarafından desteklenir. ABS hidrolik ünitesi hafif ve kompakttır ve yüksek kaliteli örgülü paslanmaz çelik ön hatlar, sağlam ancak hızlı tepki veren kontrol ve his sağlar.
  • Bridgestone® RS11 Lastikleri
    R1M, dengeli yol hissi ve yol tutuşu ile gerçek yarış pistine hazır çekiş sunmak üzere tasarlanmış en yeni Bridgestone® RS11 lastiklerini takar.
  • Yarışa Hazır Magnezyum Jantlar
    10 kollu dökme magnezyum jantlar, geleneksel alüminyum döküm alaşım jantlara kıyasla dönme kütlesini önemli ölçüde düşürür, daha hızlı yön değişiklikleri ve duyarlı yol tutuş için yaysız ağırlığı azaltır.
  • Kompakt Deltabox Çerçeve
    İnce alüminyum Deltabox çerçeve, magnezyum alt çerçeve ve cilalı alüminyum salıncak, olağanüstü palet odaklı kullanım ile kompakt bir şasi tasarımına katkıda bulunur. Motor takozları, yarış pistinde optimum sağlamlık dengesi ve harika viraj alma performansı için motoru çerçevenin gergin bir parçası olarak kullanır.
2022-Yamaha-YZF-R1M
2022-Yamaha-YZF-R1M

EK ÖZELLİKLER

  • Eşsiz R1M Özellikleriyle Şık Tasarım
    YZF-R1M, kusursuz bir şekilde agresif, aerodinamik bir profil oluşturan güzel bir şekilde entegre edilmiş gövdeye ve zarif, şık çizgilere sahiptir. R1M sürücüleri, karbon ön cam kaplaması, yan kaplamalar, ön çamurluk ve kuyruk bölümü de dahil olmak üzere tam karbon fiber gövde sayesinde, cilalı alüminyum salıncak koluyla eşleştirilir ve benzersiz bir seri numaralı YZF ile tamamlanır. – Hava kutusu kapağının üstünde R1M rozeti. 2022 için yeni bir stil güncellemesi, birinci sınıf karbon fiber gövdeyi ve çarpıcı alüminyum yakıt deposunu daha da vurguluyor.
  • Tamamen LED Aydınlatma
    LED farlar hem hafif hem de kompakt olup, mükemmel görüş ile ön kaportanın daha aerodinamik tasarımına olanak tanır. Işıklar daha geniş bir aydınlatma yayılımı sağlar. Daha iyi aerodinamik için LED ön dönüş sinyalleri aynalara entegre edilmiştir, LED arka lamba ise şık ve oldukça görünürdür.
  • Tam Renkli Enstrümanlar
    R1M, ön fren basıncı ve sürücüye makineden geri bildirim sağlayan ön/arka G-kuvvet okumaları dahil parlak, tam renkli, ince film transistör (TFT) metreye sahiptir. YRC ayarları (EBM ve BC sistemleri dahil), üst devir aralığında takometrenin yakınlaştırılmış görünümü, tur zamanlayıcı, vites konumu göstergesi ve hız gibi performans bilgilerine odaklanan hem sokak modu hem de yol modu içerir.

ELEKTRONİK

  • Ride-by-Wire Gaz Kelebeği Sistemi
    R1M, gaz kelebeği kablolarını ortadan kaldıran Kavramalı Hızlandırıcı Konum Sensörü (APSG) etrafına inşa edilmiş, kablolu bir Yamaha Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T®) sistemine sahiptir. Daha önce olduğu gibi, YCC-T sürücü tarafından gaz kelebeği girişini hassas bir şekilde algılar ve emme hacmini aktif olarak kontrol etmek için gaz kelebeği valflerini çalıştırır, bu da son teknoloji bilgisayarlı motor yönetimine ancak daha hafif bir pakette izin verir.
  • Değişken Giriş Sistemi
    YZF-R1M’de, gücün tüm devir aralığı boyunca yayılmasını sağlayan değişken bir giriş sistemi olan Yamaha’nın Çip Kontrollü Girişi (YCC-I®) bulunur. CP4 motoru, motor hızına bağlı olarak giriş uzunluğunu aktif olarak ayarlayarak, devir aralığı boyunca geniş bir güç dağılımı sağlayabilir.
  • MotoGP® Düzeyinde Kontrol Edilebilirlik
    Yamaha’nın Atalet Ölçüm Birimi (IMU), 3 boyutlu uzayda altı hareket ekseninin tümünü saniyede 125 hesaplama hızında ölçen bir jiroskop sensörü ve G-sensör ivmeölçerini birleştirir. Bu bilgi, motosikletin konumunun ayrıntılı bir resmini oluşturmak için Motor Kontrol Ünitesine (ECU) beslenir ve ardından R1’in sürücüye yardımcı teknoloji paketi Yamaha Sürüş Kontrolü’ne (YRC) güç sağlar.
  • Fabrika Düzeyinde GPS Veri Kaydı
    Yamaha’nın benzersiz İletişim Kontrol Birimi, fabrika süper motosiklet teknolojisini avucunuzun içine getiren entegre bir veri kaydı ve GPS sistemidir. Araç verileri, rota haritalama ve GPS tarafından yönetilen otomatik tur zamanlaması ile kaydedilebilir, ardından analiz edilebileceği bir Android® veya Apple® iOS® uygulamasına kablosuz olarak indirilebilir. Sürücü daha sonra sistem ayarlarını değiştirebilir ve bu değişiklikleri bir sonraki parkur oturumu için R1M’ye geri yükleyebilir.
  • Motor Freni Yönetimi (EBM)
    YZF-R1M, sürücünün motor frenini kişisel tercihlerine ve pist koşullarına göre ayarlamasını sağlayan bir Motor Freni Yönetimi (EBM) sistemine sahiptir. EBM sistemi, daha yumuşak viraj girişi sağlamak için üç seviyeli motor freni kuvveti sunar.
  • Güç Dağıtım Modu (PWR)
    Güç Dağıtım Modu (PWR), sürücünün motor tepkisini tercihlerine ve sürüş koşullarına en iyi uyacak şekilde ayarlamasına, gaz kelebeği hissini, tepkisini ve genel gücü ayarlamasına olanak tanır. PWR sistemi, dört kademeli güç dağıtımı ayarı sunar.
  • Yalın Açıya Duyarlı Çekiş Kontrol Sistemi (TCS)
    R1’in Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), ani hızlanma sırasında istenmeyen tekerlek patinajını izlemek ve azaltmak için ön ve arka tekerlek hızlarındaki farklılıkları hesaplar. Birçok basitleştirilmiş TC sisteminin aksine, R1M ayrıca yatış açısını hesaplamak için IMU’yu kullanır, ardından TCS müdahalesinin miktarını sürücünün taleplerine en uygun şekilde ayarlar. TCS, sürücünün tam olarak gereken kontrol seviyesini aramasını sağlayan on ayrı ayar sunar.
  • MotoGP® Tarafından Geliştirilen Kayma Kontrol Sistemi (SCS)
    Yamaha’nın Kayma Kontrol Sistemi (SCS) doğrudan Yamaha YZR-M1 MotoGP® yarış bisikletinden gelir. ECU, sert viraj alma hızlanması altında yanal kaymaları algılamak için IMU’yu kullanarak, güç dağıtımını düzenlemek ve motosikletin viraj alma tutumunu sorunsuz bir şekilde kontrol etmek için müdahale eder. SCS, sürücü tercihlerine ve parkur koşullarına uygun dört ayar sunar.
  • Kaldırma Kontrol Sistemi (LIF)
    Kaldırma Kontrol Sistemi (LIF), motosikletin burnunun yukarıya doğru istenenden daha yüksek veya daha hızlı eğimli olduğunu tespit etmek için IMU’yu kullanır, ardından minimum ileri sürüş kaybıyla şasi durumunu korumak için motor gücünü kademeli olarak düzenler. LIF, ince ayar için dört ayar ayarı sunar
  • Kalkış Kontrol Sistemi (LCS)
    Her seferinde optimum bir yarış pisti başlangıcı sağlamak için inşa edilen R1M’nin Kalkış Kontrol Sistemi (LCS), maksimum motor devrini ve gaz kelebeği açıklığını TCS ve LIF sistemlerinden gelen girdilerle, ayakta bir kalkıştan itibaren ivmeyi en üst düzeye çıkarmak için sınırlar. LCS, motor kontrolünü ve çıkışını ayarlamak için üç ayar seviyesi sunar.
  • Yukarı ve Aşağı Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS)
    Yukarı ve Aşağı Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS), vites değiştirme sırasında gücü modüle etmek için vites bağlantısı üzerinde bir sensör kullanır ve vites kutusunda anlık debriyajsız vites yükseltme ve vites küçültme sağlar. Tam gaz vites büyütme, güç altında ileri sürüşü en üst düzeye çıkarırken, ECU, minimum şasi kesintisi ile neredeyse anlık vites değişiklikleri için vites küçültürken motor devrini tam olarak eşleştirir. QSS, bağımsız vites küçültme işlevi kontrolü ile üç ayar arasında ayarlanabilir.

Motor Tipi 998cc, sıvı soğutmalı sıralı 4 silindirli DOHC; Silindir başına 4 valf
Çap x Strok 79,0 mm x 50,9 mm
Sıkıştırma Oranı 13,0:1
Yakıt Dağıtımı YCC-T ve YCC-I ile yakıt enjeksiyonu
Şanzıman 6 vitesli; ıslak çoklu plaka desteği ve kaydırmalı kavrama
Nihai Tahrik Zinciri
Süspansiyonu / Ön 43mm Öhlins® Elektronik Yarış Süspansiyonu
NPX çatal, tamamen ayarlanabilir; 4,7 inçlik seyahat
Süspansiyonu / Arka Öhlins® Elektronik Yarış Süspansiyonu tek
şok, tamamen ayarlanabilir; 4,7
inçlik Hareket Frenleri / Ön Çift 320 mm hidrolik disk; Fren Kontrol
Sistemi ve ABS
Frenler / Arka 220mm hidrolik disk; Fren Kontrol Sistemi ve
ABS
Lastikler / Ön 120/70ZR17 Bridgestone® BATTLAX RACING STREET RS11F
Lastikler / Arka 200/55ZR17 Bridgestone® BATTLAX RACING STREET RS11R U
x G x Y 80,9 inç x 27,2 inç x 45,9 inç
Koltuk Yüksekliği 33,9
Dingil Mesafesi içinde 55,3
Eğim (Tekerlek Açısı) 24,0°
İz 4,0
Maksimum Yerden
Yükseklik
5,1
Yakıt Kapasitesi 4,5 gal
Yakıt Ekonomisi 33 mpg
Islak Ağırlık 450 lb
Garanti 1 Yıl (Sınırlı Fabrika Garantisi)
Renk Karbon Fiber

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok