Giriş Yap



2019 Kawasaki KX450 Modelini Tanıtıldı

kawasaki

Kawasaki, 2019 Monster Energy Kawasaki Fabrika Ekibi desteği ile ilk elektrik marşlı, 2019 Kawasaki  KX450 motokros modelini çıkardı.

Hidrolik kavrama, bir Showa 49mm bobin yay çatal, içerir. Yeni alüminyum çerçevesi ve güncellenmiş üstyapı. Kawasaki’nin amiral gemisi motokros kategorisinde motosikletin motoruna, süspansiyonuna ve şasisine yapılan değişiklikler hakkında ayrıntılı bilgi için okumaya devam edin.

2019 Kawasaki KX450

Kawasaki KX450, 2019 için tamamen yeniden şekillendi

Motor

Yepyeni bir motor, Kawasaki’ye göre, daha yüksek zirve gücüne ve daha hızlı bir ivme elde etmek için daha düz bir tork eğrisine sahip olan Monster Energy Kawasaki fabrika yarış ekibinin katkısıyla geliştirildi. En büyük değişikliklerden biri, 2019 KX450 Kawasaki’nin ilk elektrikli start motokros motosikletini yapan elektrikli start-teçhizatlı motordur. Elektrikli marş, hafif ve kompakt bir lityum-iyon pil ile çalışır ve egzoz kamına bir otomatik santrifüj dekompresyon sistemi takılır, bu da bir egzoz valfini çalıştırmaya yardımcı olmak içindir.

2019 Kawasaki KX450 hidrolik debriyaj

2019 modelinde, KX450’yi ilk Kawasaki motokros motosikletinin biriyle bir araya getirmesini sağlayan, karşı şaft muhafazasının önündeki silindirinin kanıtladığı bir hidrolik kavrama bulunur.

Elektrikli başlatıcıya ek olarak, bu 450cc ayrıca Kawasaki’nin hidrolik debriyajla donatılmış ilk motokros motosikleti haline geliyor. Kawasaki’ye göre, yeni debriyaj, yoldayken yorgunluğun azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla daha hafif bir hareket için daha doğrudan bir sürüş hissi ve daha kolay bir ivme sunuyor. Hidrolik kavrama, debriyaj kullanımında, aşırı kullanım sırasında debriyajın ısınması sırasında daha az bir değişiklik sağlamak için tasarlanmıştır.

Kawasaki, Dünya Superbike mühendislerinden KX450 valf trenindeki tasarımları hayata geçirmeye devam ediyor. Daha geniş çaplı valfler ve daha agresif kam profillerine olanak veren valf aktivasyonu kullanır. Aşınmaya karşı korunmaya yardımcı olmak için bir DLC kaplama uygulanır.

2019 Kawasaki KX450

Kawasaki’ye göre, yeni motor zirve gücünü ve daha düz bir tork eğrisini artırdı.

Daha agresif kameraların tamamlayıcısı, hava akışına yardımcı olmak ve daha fazla güce katkıda bulunmak için tasarlanan daha büyük asansöre sahip 40 mm giriş valfleri ve 33 mm egzoz valfleridir. Valfler, karşılıklı ağırlığı azaltmak ve yüksek rpm güvenilirlik sağlamak için hafif titanyumdan oluşur. Krom çelik valf yayı tutucular ve eksantrik milleri üzerindeki yüksek dayanıklılıktaki krom nitrür kaplaması, yüksek rpm’de de güvenilirliği arttırmak için tasarlanmıştır.

Yeni, hafif köprülü kutu piston, Monster Energy Kawasaki yarış takımı ile aynı tasarımı kullanıyor ve tüm devir aralığı boyunca güçlü performansa katkıda bulunuyor. Revize edilmiş piston tasarımı, ağırlığı azaltır ve dayanıklılık için mukavemeti optimize eder. Silindir, piston hareketinden kaynaklanan sürtünme ile mekanik kayıpları azaltmak ve daha fazla güç üretimi sağlamak için 8,5 mm (yaklaşık 0,3 inç) ileri kaydırılmıştır. Döküm işlemi sırasında giriş portu çekirdeklerinde kullanılan özel bir kaplama, rpm aralığı boyunca verimliliği ve performansı arttırmak için bu portları düz hale getirir.

2019 Kawasaki KX450 no kickstarter

KX450, Kawasaki motokros motosiklet için bir ilk olan 2019 için elektrikli olarak donatılmıştır. Kickstarter kolu da çıkarıldı.

Yeni başlık borusu uzunluğu güncellenmiş motor paketine uyması ve düşük uç gücünü iyileştirmek için 105 mm (yaklaşık 4.1 inç) artırıldı. Egzoz sistemi başlığına takılan bir rezonatör odası egzoz borusu uzunluğunu etkin bir şekilde arttırır ve desibel ses seviyesini azaltmaya yardımcı olur. Hava akımını iyileştirmek ve tüm devirlerde arttırılmış performansa katkıda bulunmak için yeni bir daha ince hava temizleyici eleman tasarlanmıştır.

Silindire giriş havası için daha düz bir yaklaşım sağlar, silindir dolum verimliliğini artırır ve artırılmış güce katkıda bulunur. Yeni 44mm gaz kelebeği gövdesi artık daha büyük ve üst tarafa monte edilen enjektörden daha iyi yakıt atomizasyonu için kelebeği terstir. Yeni bir 12 delikli enjektör şimdi 75 mikron damlacık verimliliği ile püskürtür ve yüzde 20 daha fazla yakıt akar, bu da artan güce, düzgün güç dağıtımına ve kısmi gaz kelebeği verimliliği ile daha iyi motor yanıtına eşlik eder.

Ön fren ana silindiri daha iyi bir ilk kontrol sağlamak için revize edildi. Genel frenleme performansına ve tutarlılığına katkıda bulundu. Arkada, büyük ön diske uyan ve daha güçlü durma gücü sağlayacak şekilde tasarlanmış, daha büyük çaplı 250 mm’lik taç şekilli bir frenleme rotoru bulunmaktadır. Arka fren ana silindiri ve hortumu da ağırlığı azaltmak için revize edildi. Kawasaki fabrikası KX450 ön uç çekişi iyileştirmeye yönelik yeni bir büyük çaplı 22mm ön aks milini kullanır. Motosiklet şimdi de Dunlop MX3S lastikleri ile geliyor.

2019 Kawasaki KX450

KX450 yakıt deposu koltuğun ucu sürme konumu değiştirildiğinde sürücüye daha fazla hareket özgürlüğü sağlar ve daha ileriye oturmayı kolaylaştırmak için 20mm (yaklaşık 0.8 inç) kaydırılabilir.

2019 modelinde, V monteli radyatörlere ve dar şasi tasarımına uyacak şekilde kalıplanmış yeni kaporta – grenaj bulunuyor. Her bir ek parçası, ileri geri kaymayı kolaylaştıran uzun, pürüzsüz yüzeylerle sürücü hareketini kolaylaştırmaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır.

kaynak: dirtbiker

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok