Ana Sayfa Araba sürmesini bilmeyen biri motorla başlayabilir

Araba sürmesini bilmeyen biri motorla başlayabilir

Soru – Cevap BölümüCategory: SorularAraba sürmesini bilmeyen biri motorla başlayabilir
m clk asked 3 yıl ago

Merhaba arkadaşlar,

29 yaşındayım. Bu yaşıma kadar ulaşımımı toplu ulaşımla sağladım. Ne motora ne de arabaya merâkım oldu. Yakın zamanda motorlar gözüme hoş geliyor. Elime az çok para geçmeye de başladı ve toplu ulaşım da birçok yönden zahmetli olmaya başladı.
Geçen ay B2 ehliyetine yazıldım, direksiyon derslerine başlayacağım. Ancak araba almak pek mümkün değil. A2 ehliyetini de düşünmeye başladım.

Hiç araba/motor sürmedim. Bu beni de korkutuyor. Genellikle araba sürmek refleks işidir, kadınlar gençken araba sürmeyi öğrenmediği için kazaya meyilli olurlar vb. derler. Ben geç mi kaldım deye hayıflanıyorum. Özellikle motor için. Hiç bulaşmasam mı?

8 Answers
Alince answered 3 yıl ago

Selamlar motora başlamanın yaşı yok bence hemen başlayın

Ugura answered 3 yıl ago

Ben 40 yaşımda başladım, geç kaldığımı düşündüm ama 6 yıldır sürüyorum, kapalı alanda trafikten uzakta fren ve sürüş denemeleri yapın, ben bu şekilde çıktım trafiğe, mümkünse 3-4 saat ders alın çok şey öğrenirsiniz. Trafikte refleksler çok iyi olmalı, hataya yer yok, iyi sürüşler

C.kunom answered 3 yıl ago

Küçük motorla başlayın arkadaşım, 125cc scooter olabilir, kesinlikle 2. el motosiklet alın, o sizin test aracınız olsun, beğenmezseniz kolay satarsınız zarar etmezsiniz, ne kadar kısa sürede başlarsanız o kadar iyi gideceğiniz yere en kolay gideceğiniz taşıt motosiklettir.

Hand.an answered 3 yıl ago

Ben de hiç motosiklet kullanmamıştım uzun süre bocaladım sonra almaya karar verdim iyikide almışım 3 yıldır kullanıyorum 50cc ile başladım şimdi 250cc scooter kullanıyorum tavsiye ederim yoldan ve yol parasından acayip kar ediyorsunuz

Cbahtiyar answered 3 yıl ago

125cc motor aldım hocam kullanıyorum son 3 yıldır işe gidip geliyorum yıllık kara bakınca yılda 12 bin lira yol ve park parasından kar ettim. Gezilere katılıyorum, iki motor grubuna üyeyim bir sürü arkadaşım oldu, motosikletler en iyi yolda birbirine yardım eden guruptur, taşıt tır. 3 kamp gurubuna etkinliğine katıldım, daha eğlenceli bir topluluk yoktur, yıldız moto ve komoto şenliklerine katılın, hayırlı olsun. Ben başlayın.

Frt.yp answered 3 yıl ago

Bisiklet sürmeyi biliyorsun hocam kolaylıkla alışırsın hiç sor bir tarafı yok biraz denge trafikte biraz bilinç dikkat refleks tarafı önemli 125-150 CC ile başlanabilir ufak bir ders alsam böyle birkaç saat yetecektir hayırlı olsun.

Gurhan.Hg answered 3 yıl ago

Dengeye kısa sürede alışırsın sonrası kolay, trafik tarafı zor, büyük araclara ve toplu taşıma araçlarına dikkat minibüs, taksi, kamyon gibi araçlara dikkat et. İyi sürüşler

DDer.MT07 answered 3 yıl ago

Başlar hocam, hiç sorun olmaz bence derhal başla iyi günler