17 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024

2017 Suzuki Hayabusa

Motor
Motor 1340 cc, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, 4 silindirli, DOHC
Boğa x Strok 81.0 mm x 65.0 mm
Sıkıştırma Oranı 12.5: 1
Yakıt Sistemi Suzuki Yakıt Enjeksiyon
Marş Motoru Elektronik
Yağlama Islak hacim
Tahrik
Transmisyon Şanzıman
RK GB50GSV Z4, 114 bağlantıları 6 vitesli sabit ağ Geçme Sürüş Zinciri, RK GB50GSV Z4, 114 bağlantılar
Kasa
Süspansiyon Ön Teleskopik, sarmal yay, yağ sönümlü
Süspansiyon Arka Bağlantı tipi, sarmal yay, yağ sönümlü
Frenler Ön Brembo, Disk, ikiz
Frenler Arka Disk
Lastikleri Ön 120 / 70ZR17M / C (58W), tubeless
Lastikler Arka 190 / 50ZR17M / C (73W), İnci Gözlü Mavi / Cam Kıvılcım Siyah Elektrikli Ateşleme Elektronik ateşleme (Transistorize) Boyutlar ve Boş Ağırlık Toplam Uzunluk (Maksimum Uzunluk)

Yakıt Deposu Kapasitesi
21.0 L (5.5 US galon), 20.0 L (5.3 US galon) CA modeli
Renkli Cam
Kıvılcım Siyah / 2190 mm (86.2) Toplam genişlik 735 mm (28.9) dingil mesafesi 1480 mm (58.3 olarak) Yerden 120 mm (4.7) Koltuk yüksekliği 805 mm (31.7 olarak) boş ağırlık 266 kg (586 lb) Garanti Garanti 12 aylık sınırsız Kilometre sınırlı garanti3 US galon) CA modeli Renkli Cam Kıvılcım Siyah / İnci Buzulu Beyaz, Sedef Vigor Mavi / Cam Parlak Siyah Elektrikli
Ateşleme Elektronik ateşleme (Transistörlü)
Boyutlar ve Boş Ağırlık
Toplam Uzunluk 2190 mm (86.2 inç)
Toplam Genişlik 735 mm (28.9 inç)
Dingil Mesafesi 1480 mm (58.3 olarak)
Yerden 120 mm (4.7)
Koltuk yüksekliği 805 mm (31.7 olarak)
Boş ağırlık 266 kg (586 lb)

2017 Suzuki Hayabusa4 small2017 Suzuki Hayabusa3 small2017 Suzuki Hayabusa1 small

Motor
Güçlü 1340cc sıralı 4 silindirli yakıt enjeksiyonlu, sıvı soğutmalı DOHC motoru, zahmetsiz ivme için geniş bir tork dalgası sağlamak üzere üretilmiştir.

Dövülmüş üç halkalı alüminyum alaşımlı terlik pistonları üstün sağlamlık sağlarken PVD kaplı halkalar sürtünmeyi azaltır ve silindir kapanmasını geliştirir.

Krom nitrür Fiziksel Buhar Biriktirme (PVD) piston halkası kaplaması, geleneksel krom kaplamaya göre daha sert ve pürüzsüzdür ve sürtünmeyi azaltırken silindire sızdırmazlık geliştirir.

Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Malzeme (SCEM) silindir kaplaması ısı dağılımını, dayanıklılığını ve halka contasını geliştirir.

Silindir-delik yanlarındaki U-şeklinde kesikler, iç pompalama basıncını ve mekanik güç kayıplarını azaltmak için, inen pistonlar tarafından oluşturulan hava basıncının bitişik silindirlere çıkmasına izin verir.

Hafif titanyum vanalar, doğru valf kontrolünü sürdürürken hafif valf yayları ve yüksek kaldırma kullanımına izin verir.

Iridium bujileri daha komple yanmayı üretir ve geleneksel fişlere göre daha uzun sürer.

Kompakt, yoğun çekirdekli tasarıma sahip eğri radyatör ve iki ECM kontrollü elektrikli fanın motor sıcaklığını sabit tutması.

Suzuki Debriyaj Destek Sistemi (SCAS), düzgün vites küçültmeleri için arka tork sınırlayıcı sistem olarak hizmet eder ve aynı zamanda hafif bir kavrama çekmesine de katkıda bulunur.

Yakın oran, Sabit kafalı 6 ileri şanzıman, yüksek hızlı çalışma sırasında sürtünme, aşınma ve mekanik gürültüyü azaltmak için 4., 5. ve 6. viteslere özel yağ spreyi kullanır.

Suzuki’nin konik, 44 mm çift varilli Suzuki Çift Gaz Kelebeği Vana (SDTV) indüksiyonu ile geliştirilmiş yakıt enjeksiyon sistemi, yanma verimliliğini ve pürüzsüz gaz tepkisini geliştirir.

Her gaz kelebeği gövdesi üzerindeki 12 delikli iki ince püskürtme enjektörü yakıt tüketimini düşürürken daha iyi yanma verimliliği sağlamak için yakıt atomizasyonunu geliştirir.

Boşta Hız Kontrol (ISC) sistemi soğuk çalıştırmayı geliştirir ve çeşitli koşullar altında kararlı motor rölantide kalmasına yardımcı olur.

Suzuki Pulsed-secondary AIR-injection (ÇİFT) sistemi yanmamış hidrokarbonları (HC) ateşler ve karbon monoksit (CO) emisyonlarını azaltır.

İkiz susturucu egzozundaki geniş hacimli katalizör, HC, CO ve azot oksit (NOx) emisyonlarını daha da düşürürken yüksek akışa izin verir.

Suzuki Sürüş Modu Seçicisi (S-DMS), sürücüler tercihlerini veya sürüş koşullarını karşılamak için motor gücü çıkışı seçmelerini sağlar.

 

Şasi
Özellikler İki bileşenli alüminyum alaşımlı çerçeve, bir denge, hafiflik ve güç üretmek için döküm ve ekstrüzyonlarla oluşturulmuştur.

Arka alt şasi, geniş ağırlık taşıma kapasitesi için dikdörtgen çelik borudan yapılmıştır.

KYB ters çevrilmiş kartuş çatalıları, sürtünmeyi azaltmak ve küçük yol yüzeyindeki düzensizliklere karşı reaksiyonu artırmak için 43mm dikme borularında Elmas Benzeri Karbon (DLC) kaplama özelliğine sahiptir.

Ön çatallar ve tek arka amortisör, tamamen ayarlanabilir yay önyüklemesi, sıkıştırma ve geri sönüm sönümleme özelliğine sahiptir.

Standart donanım direksiyon amortisörü istenmeyen titreşim ve direksiyon kuvvetlerini bastırıyor.

Üç kollu alaşımlı alaşım jantlar 120 / 70ZR17M / C (58W) ön ve 190 / 50ZR17M / C (73W) arka radyal lastikler ile ön ayarlıdır.

Çift 310mm (12.2 inç) yüzen fren rotorları, radyal olarak monte edilmiş Brembo monoblok ön fren kaliperleri ile birleştirilir. Kumpaslar, geleneksel cıvata bağlantılı kumpaslardan daha hafif ve daha katıdır, daha iyi geribildirim sağlar ve daha büyük kontrol edilebilirlik için başlangıç ​​ısırıklığını arttıran daha büyük pistonlarla donatılmıştır. Oyuk tipi montaj cıvataları, ağırlığı daha da düşürür.

Sol arka 260 mm (10.2 inç) fren rotoru, tek pistonlu fren kaliperiyle tutturulmuştur.

Antilock Fren Sistemi (ABS) * standart donanım, hafif, kompakt bir tasarıma sahiptir. ABS, durdurma gücünü mevcut çekiş ile eşleştirerek, yol koşullarındaki değişikliklerden dolayı aşırı derecede frenlemeye bağlı olarak bir dereceye kadar tekerlek kilitlemesini önleyerek fren performansını arttırır.

Radarik aerodinamik şekillendirme ve pürüzsüz karoser, Hayabusa’ya farklı bir görünüm kazandırır, sürücüyü rüzgartan korur ve yakıt verimliliğini arttırır.

Normal ve tamamen sıkışmış oturma pozisyonları için mükemmel bir rüzgar koruması sunan gelişmiş aerodinamik.

Entegre ön dönüş sinyalleri fonksiyonel koç hava emme kepçesinin dış kenarlarını oluşturur.

Projektörün uzun huzmeli far ve halojen ampulü çoklu reflektörlü kısa far içeren dikey olarak istiflenmiş far.

Arka dönüş sinyallerini bütünleştiren aerodinamik çıkıntıları içeren benzersiz kuyruk bölümü.

Net iç lens ve kırmızı dış lens ile parlak, dayanıklı LED arka lambası.

Step motor tahrikli takometre ve hız ölçer de dahil olmak üzere dört analog gösterge. Yuvarlak LCD panel, saat, vites konumu göstergesi, S-DMS harita göstergesi, kilometre sayacı ve çift açma sayaçlarını içerir. Motor devri göstergesi, yanıp sönmeye programlanabilir veya 4.000 ila 11.500 rpm arasında açık kalabilir.

Analog göstergeler ve LCD panel çevresindeki gümüş metalik kaplama yarış spesifikasyon ölçüm cihazlarının stil özellikleriyle eşleşir.

 

Ek Özellikler Benzin deposunda ve çatal üst braketinde Stylised Suzuki “S” 3-D amblemler, markanın kalite, incelik ve performans mirasını gösterir.

Kalite ayrıntıları, yolcu ayak pedalı braketleri, susturucu askıları, binici ayak pedalı ve feodal Japon zırhı Yoroi-Kabuto’nun güzel sanatlarını çağrıştıran kontrol parantezleri ile doludur.

Hayabusa sahiplerine yönelik çeşitli Orijinal Suzuki Aksesuarları, geniş bir Suzuki logosu giyim çeşidi de dahil olmak üzere mevcuttur.

12 aylık sınırlı garanti.

* Islak, gevşek veya pürüzlü yollar gibi yol yüzeyindeki koşullara bağlı olarak, ABS donanımlı bir araç için fren mesafesi, ABS olmayan bir araç için olduğundan daha uzun olabilir. ABS, viraj alırken fren yaparak meydana gelen tekerlek kaymasını engelleyemez. Lütfen dikkatli bir şekilde sürdürünüz ve aşırı derecede ABS’ye güvenmeyin.

Motosikletler