Ana Sayfa Motosiklet Modelleri Eski Modeller 1944, Harley-Davidson wla | ABD

1944, Harley-Davidson wla | ABD

0
520
blank

1939’da Harley-Davidson Motors Co., WL modelinin askeri bir versiyonu olan ve ABD Silahlı Kuvvetleri için özel olarak tasarlanan Harley-Davidson WLA’yı piyasaya sürdü. Rakibi Indian Motorcycle Co., motorsikletlerini ordu için de tedarik etmesine rağmen, öncelikle askeri operasyonlarda aktif olarak kullanılan Harley-Davidson WLA idi.

Harley Davidson wla 6

Harley-Davidson WLA, 739 cc hacmili ve 23 h.p maksimum güce sahip çift silindirli, V tipi, L başlı bir motorla donatılmıştır. 4500 rpm’de; 3 vitesli bir şanzıman ve özel bir askeri amaçlı donanıma sahipti: cephane kutusu, makineli tüfek desteği, arka donanım. Motosiklette ayrıca iki büyük deri çanta vardı; iyi gelişmiş sırt katları; Yumuşak bir merkezi yaylı derin bir koltuk, büyük düz düzlem ayak tahtaları, geriye eğik el kollarına sahip geniş bir tutma kolu, büyük emniyet rayları ve benzin deposundaki kontroller (akü şarj kontrol lambaları dahil).

Harley Davidson wla 4

Motosiklet, ABD ordusu ulaşım araçları için standart olan aydınlatma ekipmanlarıyla donatılmıştı.

Harley-Davidson WLA bir takma adı vardı – “Liberator”.

Toplamda 80 bin WLA 42 motosiklet üretildi ve savaştan sonra kamuya ordu fazlası olarak satıldı. Genellikle, aşırı ekipman çıkarıldı ve motosiklet özelleştirildi.

Harley Davidson wla 5

In 1939, Harley-Davidson Motors Co. released the Harley-Davidson WLA, a military version of the WL model, specially designed for the US Armed Forces. Even though its competitor, Indian Motorcycle Co., supplied its motorcycles for the army as well, it was primarily Harley-Davidson WLA that was actively used in military operations.

Harley Davidson wla 2

Harley-Davidson WLA was equipped with a twin-cylinder, V-type, L-head engine with a capacity of 739 cc and maximum power of 23 h.p. at 4500 rpm; it featured a 3-speed gearbox and a special military-purpose equipment: ammo box, machine-gun support, rear hardware. The motorcycle also had two large leather bags; well-developed tread plies; a deep seat with a soft central spring, big flat-plane foot boards, a wide handlebar with backward-curved hand levers, large safety rails and controls on the petrol tank (they included battery charge control lamps). The motorcycle was outfitted with lighting equipment that was standard for US-army transportation vehicles.

Harley Davidson wla 1

Harley-Davidson WLA had a nickname — “Liberator”.

A total of under 80 thousand WLA 42 motorcycles were produced, and after the war they were sold to the general public as army surplus. Usually, excessive equipment was taken off and the motorcycle was customized.

kaynak: Motoworld Motorworld by V.Sheyanov

YORUM YOK