17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Kawasaki Z500 Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Detay

2024 Kawasaki Z500 Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Detay – Her üretici hızla genişleyen 500 sınıfı için pazardan pzara yarışıyor ve Kawasaki de onlardan çok geride değil. Sınıfların 250cc’den 400cc’ye ve 500cc’ye çıktığı, büyüyen giriş seviyesi motosiklet pazarında markanın öncülük etmesi nedeniyle bunu bekliyorduk. Japon şirket iki adet 500cc motosikleti piyasaya sürdü: Daha sportif sürücüler için Z500 ve spor motosiklet tutkunları için Ninja 500 mükemmel bir çıkış yaptı.

2024 Kawasaki Z500 Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Detay

Temel Ama İşlevsel Teknoloji Ürünleri

2024 Kawasaki Z500

2024 Kawasaki Z500’ün pek çok takdire şayan özelliği var, ancak teknoloji meraklılığı bunlardan biri değil. Hem SE hem de temel Z500 modellerinde bir TFT gösterge paneli ve Rideology uygulaması aracılığıyla akıllı telefon bağlantısı bulunur. LCD gösterge paneli SE versiyonunun bir özelliğidir. Çift kanallı ABS, Z500’de mevcut olan tek sürücü desteğidir. Bu motosiklette, bunlar ve tam LED aydınlatma düzenlemesi dışında pek fazla yüksek teknoloji özelliği yok. Bu, motosikletleri için en yeni ve en iyiyi isteyen bazı alıcıları rahatsız edebilir, ancak bu her zaman olumsuz bir şey değildir çünkü analog motosikletlerin kendi karakterleri vardır. En azından Orijinal Kawasaki Aksesuarları seçeneğiniz var.

Z500 İçin Orijinal Kawasaki Aksesuarları
Ametre kapağı (füme)
USB-C çıkışı
Kaputun altında
Ergo-Fit yüksek sele (koltuk yüksekliğine +1,18 inç)
Arka sele kılıfı
Depo çantası
Depo yastıkları ve diz yastıkları
Radyatör koruması ve çerçeve sürgüleri
Jant bandı
Kask kilidi ve U kilidi

Mükemmel Tutuş ve His Vaat Eden Nissin Frenler

2024 Kawasaki Z500

Z500’ün mevzuat sınırlarını aşmaya yetecek beygir gücüne sahip olması nedeniyle hızla durması gerekiyor. Nissin’in sahneye girdiği yer burası. Z500, yarı yüzer bir ön disk ve her iki diski de kenetleyen çift pistonlu Nissin kaliperleri ile çift diskli bir düzene sahiptir. Daha fazla güvenlik için frenler Ninja 400’den alınmıştır ve Nissin ABS kontrol ünitesi tarafından desteklenmektedir. Evet, frenler radyal montajlı değil ancak Kawasaki’ye göre kavrama ve his açısından hala oldukça iyi çalışıyorlar.

Fren ve Lastik Özellikleri

Ön fren Çift pistonlu Nissin kaliperli 320 mm yarı yüzer disk
Arka fren Çift pistonlu Nissin kaliperli 220 mm disk
Ön lastik 110/70 R17 M/K 54H
Arka lastik 150/60 R17 M/K 66H

 

Yoğun Yol Varlığına Sahip Sugomi Tasarımı

2024 Kawasaki Z500

Motosikletin en iyi özelliklerinden biri, daha büyük Z serisi süper çıplak modellerden stil fikirleri ödünç alan, Sugomi’den ilham alan Z500 tasarımıdır. Motosiklet, Sugomi tasarım felsefesine göre agresif, kambur bir konuma sahip ancak yine de genel yaklaşımı son derece pratik. Z7 Hybrid’in motosiklete lüks, hakim bir görünüm kazandıran üçlü LED far kümesi ve dikkatleri uçuş hattına çeken küçük depo örtüleri, tasarımı daha da zenginleştiren unsurlardır.

Dikkate Değer Tasarım Öne Çıkanlar

  • Sugomi’den ilham alan agresif ama işlevsel tasarım — kutuplaşmaz
  • Şıklık katmak ve titreşimleri azaltmak için yeni kafes yapısına sahip yeniden tasarlanmış ayna
  • Şekillendirilmiş kuyruk kaputu, dar depo ve agresif çizgiler gibi ince dokunuşlar, motosiklete mükemmel bir yol duruşu kazandırır.

Şehrin Sokakları İçin Dost canlısı, Rahat Rider Üçgeni

2024 Kawasaki Z500

Spor motosiklet meraklıları 2024 Kawasaki Ninja 500’deki sürücü üçgenini çekici bulmayabilir ancak benzer bir strateji Z500’de işe yarıyor. Geniş gidonu, dar deposu ve alçak ayak dayamalarıyla Z500, Kawasaki’ye göre doğal hissettiren ve manevra kabiliyetini artıran rahat bir sürücü üçgenine sahiptir. Bu çok yaklaşılabilir bir ilk motosiklet ve rahat bir şehir motosikleti çünkü yerden bile alçak ve yere erişimi engellemeyen iyi yastıklı bir seleye sahip.

Konfor Özellikleri

Genel Boyutlar (U x G x Y) 78,54″ x 31,49″ x 41,54″ (SE’de 41,33″)
Dingil açıklığı 54,13 inç (Kaliforniya’da SE için 53,93)
Yol Temizleme 5,70 inç
Yakıt Tankı Kapasitesi 3,69 galon – 14 litre
Yakıt tüketimi Galon başına 61 mil – 100km kadar

 

Çevik Kullanım İçin Hafif 250cc Sınıfı Şasi

2024 Kawasaki Z500

Tasarımı Ninja H2‘ye benzer olan Kawasaki Z500’de kullanılan 250cc sınıfı çelik kafes şasi, Kawasaki’nin gelişmiş dinamik sağlamlık çalışması sayesinde hafif ve sağlamdır. Kawasaki’nin iddia ettiği gibi, motoru da stresli bir eleman olarak kullanan ince şasi sayesinde motosiklet, boyutuna göre oldukça hafif ve hareket ettirilebilir. Bu durumda USD çatallar tercih edilse de şasi, “ağırlık artışını en aza indirmeye yardımcı olmak” amacıyla geleneksel teleskopik çatallara asılıyor. Kawasaki, Z500’ün çıplak bir insanın nasıl hissetmesi gerektiğini tam olarak sunduğunu iddia ediyor: virajlarda sizi eğlendirecek kadar çeviklik ile güvenilir kullanım.

Şasi ve Süspansiyon Özellikleri

Çerçeve İnşaatı Yüksek gerilimli çelik
Ön süspansiyon 41 mm teleskopik çatallar
Arka Süspansiyon Ayarlanabilir ön yüklemeli Bottom-Link Uni-Trak mono amortisör
Ön Tekerlek Hareketi 4,72 inç
Arka Tekerlek Hareketi 5,11 inç
Eğim Açısı 24,3 derece
İz 3,62 inç

 

Gelecek Vaat Eden Orta Sınıf Performansa Sahip Yeni Bir Motor

2024 Kawasaki Z500

2024 Kawasaki Z500’ün motoru Ninja 500’ünkiyle aynı; Kawasaki 400 paralel ikiz motorun 52cc daha güçlü versiyonudur. Kawasaki’nin belirttiği gibi sonuç, hızlı hızlanmanın yanı sıra düşük ve orta aralıkta bol miktarda torktur. Ninja 500 ile ilgili bir şikayet, Ninja 400 ile karşılaştırıldığında devir aralığında daha düşük tepe gücü üretmesidir; ancak Z500 bundan etkilenmez. Daha güçlü bir orta seviye, şehirde kullanışlı bir güç anlamına gelir ve günlük kullanım için tasarlanmış orta siklet bir çıplak modeldir. Hafif, küçük motoru ve daha uzun vitesli yumuşak vites kutusu kombinasyonu sayesinde motosikletin şehirde sürüşü daha da kolaydır.

Motor Özellikleri

Motor 451cc sıvı soğutmalı paralel ikiz
Bore x Stroke 70×58,6 mm
Maksimum tork 31,42 pound-fit @ 6.000 rpm
Sıkıştırma oranı 11.3:1
Son Dişli Oranı 43/14

 

SE Modeli Almanız Gereken Şeydir

2024 Kawasaki Z500

2024 Kawasaki Z500 mükemmel bir motosiklet olsa da, standart modele göre küçük iyileştirmeler nedeniyle SE versiyonunu satın almayı tercih ettik. Z500 SE, orijinal renk ve grafiklere sahip üstün bir tam renkli TFT ekrana sahiptir, ancak Ninja 500 SE’nin aksine yine de KIPASS’tan yoksundur. Motosiklet, SE versiyonunda yer alan USB-C çıkışıyla günlük kullanımda daha da kullanışlı. Ek olarak motosiklet, renk katan ve katalitik konvertörü zarif bir şekilde gizleyen iki parçalı bir alt kaputa sahiptir.

Bazı Pazarların Alabileceği Eklentiler

  • LED dönüş sinyalleri
  • Sayaç kapağı (füme)
  • Radyatör koruması ve çerçeve kaydırıcıları
  • Arka koltuk örtüsü
  • Tank pedi ve diz kavrama pedleri

Rakiplere Karşı: İstenecek Çok Şey Bırakıyor

2024 Kawasaki Z500

Honda CB500 Hornet ve Benelli Tornado Naked Twin 500’ün yakın zamanda piyasaya sürülmesi, acemi ve orta sıklet çıplak sektöründeki rekabeti yoğunlaştırdı ve Z500’e yönelik endişeleri artırdı. USD çatallar, sürücü destekleri ve radyal montajlı fren kaliperleri gibi rakiplerin bazı temel bileşenleri çıplak Kawasaki’de standart olarak geliyor. Bu motosikletin sunduğu Kawasaki güvenilirliği ve kullanım kolaylığı dışında Z500 şu anda pek iyi durumda görünmüyor. Rakipleriyle nasıl karşılaştırılacağını yalnızca zaman (ve sıkı testler) gösterecek.

2024 Kawasaki Z500 Rakipleri

  • Honda CB500 Hornet
  • Benelli Tornado Çıplak İkiz 500
  • KTM 390 Duke

İnanılmaz Günlük Çıplak Motosiklet

2024 Kawasaki Z500

Ninja 500’ün aksine Kawasaki Z500 platforma daha uygun görünüyor çünkü spor motosikletle ilgili bazı sorunlar var gibi görünüyor. Z500, güçlü bir orta sınıf motora, yaklaşılabilir ağırlığa ve sele yüksekliğine, hızlı kullanıma, dik sürüş pozisyonuna, konforlu sürücü üçgenine ve güvenilir bir sürüşe sahip, gündelik, pratik bir motosiklettir. Z500 dost canlısı bir motosiklet olmayı vaat ediyor ancak heyecan verici bir çıplak motosiklet veya kanyon olduğunu iddia etmiyor. İşte asıl ortaya çıktığı yer burası. Düşük hacimli Z serisi motosikletler her zaman incelikli olmasına rağmen, motosiklete binmiş olan herkes bunları sürmenin ne kadar kolay olduğunu doğrulayacaktır.

Artıları

  • Düşük boş ağırlığı ve ince profiliyle
  • Erken gelen en yüksek beygir gücü ve tork, Z500’ü inanılmaz bir günlük motosiklet haline getiriyor
  • Sade ancak agresif tasarımı sizi şaşırtmayabilir ancak bazı rakiplerinin aksine zamansızdır ve pejmürde değildir.
  • Diğer Kawasakiler gibi Z500 de sınıfında lider güvenilirlik ve sahip olma kolaylığı vaat ediyor

Eksileri

  • Z400’e göre daha fazla deplasmana rağmen Z500 daha fazla güç üretmiyor, yalnızca birkaç birim tork üretiyor
  • Daha küçük hacimli motosikletlerin bile sahip olduğu birçok çağdaş bileşenden yoksundur
  • Motor, 500cc’nin altındaki eski Z serisi modeller kadar devir mutlu olmayabilir

2024 Kawasaki Z500: Fiyatlandırma, Renk ve Stok Durumu

2024 Kawasaki Z500

Kawasaki Z500 herkesi hedef almıyor; temelleri takdir eden, hile içermeyen bir motosiklet isteyen ve doğrudan performanstan ziyade güvenilirliğe ve pratikliğe değer veren belirli bir sürücü türünü hedefliyor. Bu bakımdan Z500 ve onun SE versiyonu son derece heyecan verici görünüyor. İster işe gidip gelirken, ara sıra yapılan kısa mesafe koşularında, ister kısa bir turda olsun, günlük olarak kullanabileceğiniz bir model arıyorsanız alacağınız motosiklettir, ancak beklemeniz gerekir. Kawasaki henüz fiyatını açıklamadı. Ülkemize gelemesine ise biraz daha var.

Kawasaki Z500/SE Renk Seçenekleri

  • Metalik Kıvılcım Siyahı/Metalik Mat Grafen Çelik Grisi (Taban Varyantı)
  • Şeker Trabzon Hurması Kırmızı/Metalik Düz Kıvılcım Siyah/Metalik Mat Grafen Çelik Gri
  • Limon Şekeri Yeşili/Metalik Kıvılcım Siyahı/Metalik Mat Grafen Çelik Grisi
Motosikletler