14.2 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Kawasaki Ninja H2 SX SE, Çok Agresif Çok Hızlı

2024 Kawasaki Ninja H2 SX SE, Çok Agresif Çok Hızlı bir teknoloji sunuyor. Altı vitesli şanzımana sahip 998cc süperşarj 4 silindirli motor, Kawasaki Ninja H2 SX ve H2 SX SE‘nin 2024 versiyonuna güç veriyor. Güç ve tork değerleri sırasıyla 11.000 dev/dk’da 197 bg ve 8.500 dev/dk’da 137,3 Nm olarak derecelendirilmiş. Ağustos ayında sunuldu, teknik bilgileri detaylı şekilde paylaşıldı.

2024 Kawasaki Ninja H2 SX SE, Çok Agresif Çok Hızlı

2024 Kawasaki Ninja H2 SX SE, Teknik Özellikler

Ön kısmı LED farlar ve şeffaf bir vizörle şekillendirilmiş. Yandan bakıldığında motosikletlerin agresif karakterlerini ortaya çıkaran kesitler var. Diğer parçalar arasında bölünmüş tarzdaki sele düzeni ve yana monteli egzoz yer alıyor. Hem güç hem de yakıt verimliliği sunmak üzere tasarlanan Dengeli Süper Şarjlı Motor, maksimum 200 PS güç sağlar. Düşük-orta aralığa odaklanan ayarlama, sokak sürüşü durumlarında günlük kullanılabilirliğe tam performanstan daha fazla öncelik verir ve Ninja 1000SX ve Versys 1000’inkini aşan yakıt verimliliği elde edilmesine yardımcı olur.

2024 Kawasaki Ninja H2 SX SE, Çok Agresif Çok Hızlı

2024 Kawasaki Ninja H2 SX, H2 SX SE: Fiyat

Tüm bunlarla birlikte, Kawasaki NİNJA H2 SX (2023) 1.321.425 TL, NİNJA H2 SX SE (2023) 1.466.325 TL fiyatıyla satışa sunuluyor. Fakat bu fiyatlar 2023 yılına ait’tir, henüz yeni versiyon gelmedi.

2024 Kawasaki Ninja H2 SX, H2 SX SE: Renkler

Zümrüt Parlak Yeşil / Metalik Diablo Siyah / Metalik Grafit Gri

2024 Kawasaki Ninja H2 SX, H2 SX SE: Güç Aktarma Organı

Şanzımana altı vitese sahip 998cc süperşarjlı 4 silindirli motor, Kawasaki Ninja H2 SX ve H2 SX SE’nin 2024 versiyonuna güç veriyor. Bu motor, 11.000 dev/dk’da 197 bg güç ve 8.500 dev/dk’da 137,3 Nm maksimum tork pompalama kapasitesine sahiptir.

2024 Kawasaki Ninja H2 SX, H2 SX SE: Donanım

Motosikletler, önde ters teleskopik çatallar ve arkada mono amortisör yardımıyla asılır. Frenleme görevleri önde iki disk, arkada ise tek disk tarafından gerçekleştirilir. Ayrıca Ninja H2 SX SE modeli, konforu artıran Kawasaki’nin yarı aktif elektronik süspansiyon sistemiyle birlikte geliyor. Motosikletler, önde 120/70 ve arkada 190/55 lastiklerle kaplı 17 inç alaşım jantlar üzerinde oturuyor.

2024 Kawasaki Ninja H2 SX, H2 SX SE: Elektronik

Her iki motosiklette de bir dizi elektronik yardım sunulmaktadır. Bunlar arasında gelişmiş sürücü destek sistemi, lastik basıncı izleme sistemi, araç tutma asistanı, kör nokta tespiti, ileri çarpışma uyarısı, uyarlanabilir hız sabitleyici, çekiş kontrolü, sürüş modları vb. yer alır. Diğer özellikler arasında 6,5 ​​inç TFT ekran, ABS, ve akıllı telefon bağlantısı.

Gelişmiş Sürücü Destek Sisteminin adı (ARAS), lastik basıncı izleme sisteminin adı (TPMS), Araç Tutma Yardımı, kör nokta algılama, uyarlanabilir hız sabitleyici, ileri çarpışma uyarısı, sürüş modları, çekiş kontrolü gibi bir dizi elektronikle donatılmış. 6,5 inç renkli TFT, akıllı telefon bağlantısı çok işlevli, ABS ve daha fazlasıda var.

Kawasaki’nin yeni akıllı telefon tabanlı bilgi-eğlence uygulaması, çeşitli üçüncü taraf uygulamaların indirilmesine ve kokpitin TFT ekranında görüntülenmesine olanak tanıyor.

2024 Kawasaki Ninja H2 SX, H2 SX SE: Frenler

Kompakt, hafif kaliperler sıvının kapladığı iç alanı en aza indirerek daha doğrudan tepki verilmesini sağlar. Stylema kaliperleri, fren balataları etrafındaki hava akışını, pistonların etrafındaki boşluğu destekleyen tasarımı ve havanın merkezi köprüden çıkmasını sağlayan bir açıklık sayesinde çok hızlı soğur.

ACC (Uyarlanabilir Hız Sabitleyici)

Elektronik Hız Sabitleme Sisteminin daha gelişmiş bir versiyonu olan ACC, sürücü tarafından belirlenen hızı korur ancak öndeki araçla uygun bir takip mesafesini korumak için araç hızını ayarlar.

FCW (İleri Çarpışma Uyarısı)

Sistem mevcut hızda devam etmenin öndeki araçla çarpışmaya yol açabileceğini tespit ettiğinde sürücüyü uyarır.

Otomatik Uzun Far (AHB)

Öndeki araçların, sokak lambalarının vs. ışıklarının parlaklığını değerlendirmek için bir kamera sensörü kullanıyor. AHB, gerektiğinde motosikletin uzun farlarını otomatik olarak açıp kapatıyor. Sistemin çalışması için dimmer/geçiş anahtarının uzun fara ayarlanması, motosikletin 20 km/saatin üzerinde hızlarda gitmesi ve havanın karanlık olması gerekir.

LED Viraj Işıkları

Kaplamalara yerleştirilmiş Yalın ışıklarla etkinleştirilen ışıklar, viraj alırken yolun aydınlatılmasına yardımcı olur.

2024 Kawasaki Ninja H2 SX SE, Çok Agresif Çok Hızlı

Detaylı Teknik Özellikler

Kawasaki Ninja H2 SX SE, elektronik olarak kontrol edilen süspansiyon, frenleme ve sürücü destek teknolojilerindeki en son gelişmeleri süperşarjlı hiper motosiklet platformuna getirerek onu en üst düzey spor touring paketi haline getirmiş. Otomatik Uzun Far (AHB), ilerideki parlaklığa bağlı olarak uzun farları gerektiği gibi otomatik olarak açıp kapatıyor. Ninja H2 SX SE, hem uzun mesafeli turlarda hem de düşük ila orta aralıkta gücü en kullanışlı yere dağıtmak için Kawasaki’nin hassas motor ayarı bilgisinden yararlanan, heyecan verici, dengeli, süper şarjlı 998cc sıralı dört silindirli bir motorla güçlendirilmiştir. Kawasaki, özünde bu güçlü motoru barındıran, süper şarjlı yolculuğunuzu genişletmek için performans, konfor ve verimlilik açısından en gelişmiş ve dengeli motosikletlerden biridir.

  • 998cc sıralı dört silindirli dengeli süperşarjlı motor
  • SPIN özellikli 6,5” TFT renkli gösterge sistemi
  • Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi (ARAS)
  • Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC)
  • İleri Çarpışma Uyarısı (FCW)
  • Kör Nokta Algılama (BSD)
  • Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS)
  • Araç Tutma Yardımı (VHA)
  • Kawasaki Elektronik Kontrollü Süspansiyon (KECS)
  • Kawasaki Akıllı Yakınlık Etkinleştirme Başlatma Sistemi (KIPASS)
  • 998cc HATTI DÖRT DENGELİ SÜPERŞARJLI MOTOR
  • UYARLANABİLİR HIZ KONTROLÜ (ACC), İLERİ ÇARPIŞMA UYARISI (FCW) VE KÖR NOKTA ALGILAMA (BSD) ÖZELLİKLERİNE SAHİP GELİŞMİŞ SÜRÜCÜ DESTEK SİSTEMLERİ (ARAS)
  • KAWASAKI SPIN AKILLI TELEFON TABANLI BİLGİ-EĞLENCE UYGULAMASI İLE 6,5” TFT RENKLİ GÖSTERGE
  • SPOR TUR YETENEĞİ
  • TEMİZ MONTAJLI EYER ÇANTASI SİSTEMİ
  • GENİŞ RÜZGAR KORUMASI
  • Skyhook teknolojisine sahip Kawasaki Elektronik Kontrollü Süspansiyon (KECS)
  • Araç Tutma Yardımı (VHA)
  • YENİ Otomatik Uzun Far (AHB)
  • Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS)
  • Kawasaki’nin Akıllı Yakınlık Aktivasyon Başlatma Sistemi (KIPASS)
  • KCMF, KTRC, KLCM, KIBS, KQS ve KEBC’yi içeren Kawasaki Sürücü Destek Teknolojisi
  • Entegre Sürüş Modları
  • LED viraj ışıkları
  • Daha fazla konfor için geniş koltuklar
  • USB tarzı elektrik prizi
  • Kavrama ısıtıcıları

Ninja H2 SX SE, öndeki araçların ışıklarının, sokak ışıklarının ve daha fazlasının parlaklığını değerlendirmek için bir kamera sensörü kullanan bir AHB özelliğine sahiptir. AHB, parlaklığa bağlı olarak motosikletin uzun farlarını gerektiği şekilde otomatik olarak açar veya kapatır. Bu özelliğin çalışması için karartma/geçiş anahtarının uzun fara ayarlanması, motosikletin 19,4 mil/saatin üzerinde gitmesi ve havanın karanlık olması gerekir. Sistem devreye girdiğinde simge gösterge ekranında yeşil renkte görüntülenecektir.

MOTOR VE DEBRIYAJ

Dengeli süperşarjlı 998cc sıralı dört silindirli motor, 2023 Ninja H2 SX SE’de hem güç hem de yakıt verimliliği sunmak üzere tasarlandı ve sokak sürüş koşullarında günlük kullanılabilirliğe öncelik veren heyecan verici hızlanma ile düşük-orta menzilli güç dağıtımına odaklanıyor. Kam zamanlaması genel motor performansına katkıda bulunurken, ikincil hava girişine eklenen reçine susturucu mekanik (emme) gürültüyü azaltır ve düz boru tarzı düzen, günlük sürüş kabiliyetinden faydalanmak için mükemmel tork sağlar.

Bir köpek halkalı şanzıman, güçlü motoru tamamlar ve yumuşak, hızlı vites değiştirmeyi kolaylaştırır. Hidrolik destek ve kaydırmalı kavrama, kolun hafif çalışmasını sağlar ve debriyaj plakalarına yönlendirilen hidrolik sıvısının hacmi, debriyajın sorunsuz bir şekilde serbest bırakılmasını sağlar. Sonuç olarak, plakaların sürüklenmesinden kaynaklanan vites değiştirme yükü en aza indirilebilir, bu durum durdurulduğunda fark edilir ve boşa vitese geçmek daha kolaydır.

 

AKILLI TELEFON ENTEGRASYONU İLE TFT  RENKLİ GÖSTERGE  (SPIN)

Büyük, okunması kolay 6,5 inç tam renkli TFT gösterge ekranı, kokpite yüksek teknolojili bir görünüm katıyor. TFT göstergeleri, sürücülere geniş bir bilgi yelpazesi sunmak için çoklu ekran modları (siyah, beyaz veya otomatik) ve akıllı telefon bağlantısının yanı sıra Kawasaki Akıllı Telefon Entegrasyonu (SPIN) ile uyumlulukla tamamlanıyor. Ana ekran görüntüsü üst, orta ve alt olmak üzere üç alana bölünmüştür. 

Üst alandaki ekran işlevleri arasında entegre sürüş modu, vites konumu göstergesi, mesafe ayar göstergesi, ACC göstergesi, takometre, Kawasaki Hızlı Vites Değiştirme (KQS) göstergesi, Kawasaki Motor Fren Kontrolü (KEBC) göstergesi ve takviyeyi görsel olarak gösteren çok işlevli bir gösterge yer alır.

Basınç artı sürücünün gaz kelebeği uygulaması, ön fren basıncı veya G kuvveti seçimi. Orta alan ekranı işlevleri arasında büyük bir dijital hız göstergesi, viraj ışığı göstergesi, servis göstergesi, Araç Tutma Yardımı (VHA) göstergesi ve ekonomik sürüş göstergesi bulunur. Alt alanda çok işlevli bir ekran, sürücülerin kilometre sayacı, ikili kilometre sayacı, yatış açısı ekranı ve yatış açısı kayıt işlevi, lastik basıncı, takviye basıncı, takviye sıcaklığı, mevcut ve ortalama yakıt tüketimi, kalan menzil, ortalama gibi işlevler arasında gezinmesine olanak tanır. hız, toplam süre ve akü voltajı.

Ayrıca erişilebilen ek ekran işlevleri arasında yakıt göstergesi, Kawasaki Elektronik Kontrollü Süspansiyon (KECS) ön yükleme modu, dış sıcaklık, buz uyarısı, bağlı cihaz göstergesi ve saat ve soğutma suyu sıcaklığı yer alıyor.

Kawasaki’nin akıllı telefon tabanlı bilgi-eğlence uygulaması (SPIN), çeşitli üçüncü taraf uygulamalarının indirilmesine ve kokpitin TFT ekranına yansıtılmasına olanak tanıyor. Uygulamada bulunan temel işlevler arasında telefon, harita ekranı, müzik, takvim ve kişiler yer alır. Ek olarak sürücüler, TFT ekranında etkileşim kurabilmek için Kawasaki SPIN kitaplıklarına eklemek üzere üçüncü taraf uygulamaları indirmeyi tercih edebilir. Mevcut uygulamalar arasında Sygic (navigasyon), SENA (kulaklık iletişimi) ve daha fazlası bulunur.

Kawasaki SPIN’i kullanmak, sürücülere aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok harika fonksiyona erişim sağlar:

  1. Araç Bilgisi:  Akıllı telefon üzerinden görüntülenebilen yakıt göstergesi, kilometre sayacı, bakım programı gibi bilgiler
  2. Sürüş Günlüğü:  GPS rota bilgilerinin yanı sıra araç çalışma bilgileri akıllı telefon aracılığıyla kaydedilebilir ve görüntülenebilir
  3. Telefon Bildirimleri:  Akıllı telefona bir çağrı veya e-posta geldiğinde bu durum gösterge ekranında gösterilir

 

GELİŞMİŞ SÜRÜCÜ DESTEK SİSTEMİ (ARAS)

Ninja H2 SX SE motosikleti, daha rahat bir sürüş deneyimi yaratan radar sensörlerine dayanan surround algılama işlevlerine sahip Gelişmiş Sürücü Destek Sistemini (ARAS) içeren en son teknolojiye sahip olmaya devam ediyor. Çoğu zaman, yoğun trafikte sürüş yapmak ve öndeki araçla doğru mesafeyi korumak büyük konsantrasyon gerektirir ve uzun süreler boyunca yorucu hale gelebilir. 

Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), sürücü tarafından ayarlanan hızı korur ancak öndeki araçla uygun bir takip mesafesini korumak için araç hızını ayarlar. Sistem çalışırken, gösterge panelinde, öndeki bir aracı takip ederken yeşil, önde hiçbir araç olmadığında gri renkte yanan sembol de dahil olmak üzere bir sinyal gösterilir. Çalışma hızı her viteste değişen belirli bir noktaya ulaştığında sistem devreden çıkacak ve sürücünün frenleri manuel olarak kullanması gerekecektir. Gidonun sol tarafındaki hız sabitleme düğmesine basıldığında sistem kapatılır. 

Frenlerin çalıştırılması veya debriyajın birkaç saniye süreyle devreye alınması ACC’nin geçici olarak devreden çıkmasına neden olur ve gaz kelebeğinin tamamen kapatılması da sistemin devreden çıkmasına neden olur. Hızlanma (gaz kelebeği geçersiz kılma) veya vites değiştirme (yeni vitesin minimum çalışma hızı karşılandığı sürece), izin verilen maksimum hıza ulaşılmadığı sürece sistemi devreden çıkarmaz.

Bosch’un İleri Çarpışma Uyarısı (FCW) geliştirmesi, ön tarafa bakan radar sensörü monitörleri aracılığıyla arkadan çarpışma riskini azaltmak veya sonuçlarını hafifletmek için tasarlandı. Sistem, araç çalıştırıldığı anda devreye giriyor ve sürücüyü ilgili tüm hız aralıklarında destekliyor. 

Sistem, başka bir aracın çok yakında olduğunu tespit ederse ve sürücü duruma tepki vermezse, gösterge panelinin üzerinde parlak yanıp sönen kırmızı LED ışıkla sürücüyü uyarır ve TFT ekranda da bir uyarı gösterilir. Sürücüler, erken, orta veya geç gibi seçeneklerle uyarı zamanlamasını tercihlerine göre ayarlayabilir. FCW ayrıca TFT ekranda gösterilecek şekilde kapatılabilir.

Kör Nokta Algılama (BSD) işlevi, motosiklet sürücülerine şerit değiştirme konusunda yardımcı olmak için her yönün gözetlenmesine yardımcı olur. Arkaya bakan bir radar sensörü, kör nokta tespitinin gözü olarak görev yapar ve hem sol hem de sağ tarafta görülmesi zor alanlardaki nesneleri kaydeder. 

Yaklaşan bir araç algılandığında, Kawasaki motosikletinde bir ilk olarak dikiz aynasına entegre bir LED yanacak. Kör noktada bir araç algılandığında sürücü dönüş sinyalini açarak şerit değiştirme niyetini belirtirse ayna LED’i yanıp söner. BSD kapatılabilir ve bunu yaparken TFT ekranda gösterilecektir.

LASTİK BASINCI TAKİP SİSTEMİ (TPMS)

Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS), sürüş sırasında lastik hava basıncının sürekli olarak izlenmesine olanak tanıyarak, uzun yolculuklarda sürücüye güvence sağlar. Lastik basıncı sensörleri, lastik basıncı 31,9 PSI’ın altına düştüğünde TFT ölçerde görüntülenen bir düşük basınç uyarısı aracılığıyla sürücüyü uyarmak için kullanılır.

ARAÇ TUTMA YARDIMI (VHA)

Sürücü durduğunda ve fren(ler)i sert bir şekilde uyguladığında devreye giren Araç Tutma Yardımı (VHA), sürücünün el frenini gevşetmesine izin vermek için arka freni devreye sokar. ABS pompası arka freni devreye sokmak için basınç uygular ve sürücüye fren elinin gevşetilebileceğini ve motosikletin yerinde kalacağını bildirmek için TFT göstergesinde bir ışık/sinyal gösterilir. 

Sürücü hızlanmak için gaz kolunu çevirdiğinde, yan ayak aşağı indiğinde veya etkinleştirildikten 10 dakika sonra sistem otomatik olarak devreden çıkar. Sürücü ayrıca fren kolunu hızlı bir şekilde sıkıp bırakarak (1 saniye içinde) sistemi devre dışı bırakabilir.

  

KAWASAKI AKILLI YAKINLIK ETKİNLEŞTİRME BAŞLATMA SİSTEMİ (KIPASS)

Kawasaki Akıllı Yakınlık Etkinleştirme Çalıştırma Sistemi (KIPASS) ana anahtar sistemi, Ninja H2 SX SE motosikletinin ana anahtarının ve direksiyon kilidinin uzaktan etkinleştirilmesine olanak tanır. Sistem, hırsızlığa ve vandalizme karşı caydırıcı olurken aynı zamanda daha fazla kolaylık sunar.

KIPASS, cebindeki kompakt anahtarlıkla ECU tarafından alınan ve tanınan bir sinyal gönderir. Daha fazla güvenlik için ateşleme sistemine bir immobilizer fonksiyonu eklenmiştir. Amiral gemisi modeli olarak Ninja H2 SX SE’nin anahtarlığı Kawasaki River Mark ile süslenmiştir.

 

BOSCH 10.3ME ABS IMU

Ninja H2 SX SE, Kawasaki’nin tork talebi yeteneklerine sahip bir FI-ECU’yu entegre eden ilk modelidir ve yeni IMU, yüksek hesaplama gücüne sahip kompakt, takviye devresi donanımlı ABS ile altı serbestlik derecesinde (DOF) ölçer. IMU, 6 DOF boyunca ataletin izlenmesini sağlar. Yeni üniteyle, uzunlamasına enine ve dikey eksenler boyunca ivmenin yanı sıra yuvarlanma hızı, yunuslama hızı ve sapma hızının tümü ölçülür. IMU’dan gelen geri bildirim, kasa yöneliminin daha net, gerçek zamanlı resmini vermek için kullanılır. 

FI-ECU, daha gelişmiş tork talebi yetenekleriyle torku harici yöne göre ayarlayabilir ve bu da onun ABS ile uyum içinde çalışmasına olanak tanır. Hem motorun hem de frenlerin bu koordineli kontrolü, yeni ACC gibi sistemlerde sorunsuz çalışma sağlamak için çok önemlidir. 

Fren kaliperlerindeki sıvı basıncını artırabilen takviye devresi, yeni ACC ve VHA sistemleri için gerekli olan, frenlerin doğrudan sürücü müdahalesinden bağımsız olarak etkinleştirilmesini sağlar.

 

KAWASAKI ELEKTRONİK KONTROLLÜ SÜSPANSİYON (KECS)

Ninja H2 SX SE, motosikletin yaylı ağırlığını desteklemeye yardımcı olan ve tekerleklerin yoldaki eğimleri ve tümsekleri takip etmesine izin verirken süspansiyon sönümleme kuvvetini modüle eden ve motosikletin dikey konumunu minimum rahatsızlıkla koruyan Skyhook teknolojisine sahip KECS özelliğine sahiptir. Güncellenen yazılım, daha da dengeli bir sürüş sağlamak için Showa’nın Skyhook EERA (Elektronik Donanımlı Sürüş Ayarı) teknolojisini içeriyor. 

Ninja H2 SX SE’nin sportif sürüş karakterinin korunmasını sağlamak için Kawasaki mühendisleri tarafından dikkatle ince ayar yapılan Showa’nın Skyhook yazılımı, gerçek zamanlı olarak sürekli olarak yol yüzeyine uyum sağlayarak yumuşak bir sürüş sağlar. Üst düzey mekanik bileşenleri en yeni elektronik kontrol teknolojisiyle birleştiren KECS, hem çok çeşitli sürüş durumlarında sürüş konforu sağlayacak esnekliği hem de spor sürüşü kolaylaştıracak sağlam sönümlemeyi sunar. 

Süspansiyon görevlerini, sportif 43 mm ters çevrilmiş Showa kartuşlu çatal ve yüksek özellikli Showa Balance Free Arka Yastık (BFRC) lite arka amortisör üstlenir; Ninja ZX-10R spor motosikletinde kullanılan arka süspansiyona benzer, ancak aynı zamanda elektronik olarak ayarlanabilir ön yüke de sahiptir. .

BFRC lite şokta, harici bir Sönümleme Kuvveti Odasında sönümleme kuvveti üretilir ve sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesi bağımsız olarak üretilerek ana pistonun tüm yüzeyinin bir pompa gibi hareket etmesine ve yağı valflere doğru itmesine olanak tanır. Bu konfigürasyon aynı zamanda şok sıkıştırma ve uzatmanın bir sonucu olarak basınç dengesi dalgalanmalarının bastırılmasına da yardımcı olur.

Hem çatallar hem de şok için sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesi, doğrudan çalıştırmalı bir solenoid valf tarafından kontrol edilen ve son derece hızlı reaksiyon süresine izin veren KECS sistemi aracılığıyla elektronik olarak üretilir (ve ayarlanır). Sürücüler dört mod arasından seçim yapabilir: Spor, Yol, Yağmur ve Manuel. KECS daha sonra araç hızını, strok hızını ve yavaşlamayı dikkate alarak ideal sönümlemeyi sağlamak için yol yüzeyi ortamına gerçek zamanlı olarak uyum sağlar. Sürücüler arka şok ön yükleme ayarlarını da elektronik olarak kontrol edebilir. KECS üç farklı ön yükleme ayarı sunar: yalnızca sürücü, bagajlı sürücü ve yolcu ve bagajlı sürücü. Sürücüler, her biri için 10 seviyeli ayar ile bu ayarlara ince ayar yapabilir.

Çatallar ve amortisörler, gerçek zamanlı strok hızı ve sıkıştırma bilgisi sağlayan yerleşik strok sensörlerine sahiptir. Sensör bobinleri her milisaniyede bir KECS ECU’ya giriş sağlar. Bu, her 10 milisaniyede bir IMU (hızlanma/yavaşlama) ve her 10 milisaniyede bir FI ECU (araç hızı) tarafından sağlanan bilgilerle tamamlanır. KECS ECU daha sonra sönümlemeyi duruma göre ayarlamak için akımı solenoidlere yönlendirir.

STİL

Şık çizgiler Ninja H2 SX SE’ye keskin, kompakt bir görünüm kazandırırken agresif ve baştan çıkarıcı Ninja imajını da koruyor. Ön yüz tasarımı, süper güçlü köklerine işaret ediyor ve sıradan bir spor touring makinesinden daha fazlası olduğunu anında iletiyor. Üst kaporta, farın altına yerleştirilen radar sensörünün eklenmesiyle bile köşeli çizgilere ve ince, kompakt bir görünüme sahiptir. 

Radar sensörü, radar fonksiyonunu etkilemeyecek şekilde özel olarak tasarlanmış bir kapağın arkasında bulunur. Kawasaki River Mark amblemi üst kaportada gururla sergileniyor; Ninja H2 SX SE’nin sunduğu üst düzey performansın, konforun ve kalitenin gerçek bir yansıması. Tam kaplamalı kaporta motosikletin sportif imajına katkıda bulunur ve sürücü tarafından hissedilebilecek ısının azaltılmasına yardımcı olur.

Üst kaportayla uyum sağlamak için yan kaportaya sade yüzeyler eklenerek stile katkı sağlandı. Üst kaporta, ön radar sensörünü barındıracak kadar kompakttır ve yoğun tasarıma katkıda bulunacak şekilde üst kaportanın ön kısmına bir LED far yerleştirilmiştir. Görünümü kristal benzeri olan ve üst sınıf bir dokunuş katan entegre konum lambalarına sahiptir. LED viraj ışıkları, viraj alırken yolu aydınlatmaya yardımcı olmak için kaplamanın her iki tarafına üçlü setler halinde yerleştirilmiştir. 

Aerodinamik şekilli aynalar, Kawasaki Orijinal Aksesuarları 28L sert yan çanta seti takıldığında bile arka tarafın net bir görüntüsünü sunar ve tek ampullü LED tipi dönüş sinyallerine sahiptir. Arkaya bakan radar, arka çamurluğun içine yerleştirilmiştir ve ön radar gibi, özel olarak tasarlanmış bir kapakla akıllıca gizlenmiştir. LED dönüş sinyalleri motosikletin yüksek kaliteli görüntüsüne katkıda bulunur ve Ninja H2 SX SE’nin amiral gemisi statüsünü iletmek için el yapımı iki renkli “Supercharged” amblemi takılmıştır.

ERGONOMİ

Ergonomik olarak tasarlanmış ön koltuk, selede uzun saatler geçirmek için konfor sağlamanın yanı sıra, daha sportif sürüş için pozisyon değişikliklerine de uyum sağlar. Hem sürücü hem de yolcu koltukları sürücü ve yolcu konforuna katkıda bulunur. Geniş arka koltuğun ön kısmında düz bir yüzey bulunur ve bu da yolcunun frenleme sırasında öne doğru kaymasını önlemeye yardımcı olur. 

Arka koltuğun altındaki USB tipi elektrik prizi, aksesuarlara veya kişisel eşyalara güç sağlamak için uygun bir kaynak sunuyor. Ninja H2 SX SE’nin sürüş pozisyonu, şehir içi sürüşler ve uzun turlar için rahat olan rahat bir viraj sunar ve soğuk günlerde konforu artırmak için elcik ısıtıcıları içerir. Elcik ısıtıcısının kabloları temiz bir tasarım için gidonun içine yönlendirilmiştir.

FRENLER VE TEKERLEKLER

Ninja H2 SX SE, yüksek kaliteli Brembo Stylema ön kaliperlerle donatılmıştır. Anahtar bölümlerin tasarımı, piston alanına doğrudan bağlantı sağlarken sertliğin korunmasına da olanak tanır. Stylema kaliperleri, fren balatalarının etrafındaki optimum hava akışı, pistonların etrafındaki boşluk ve havanın merkezi köprüden çıkmasına izin veren bir açıklık sayesinde hızla soğur. 

Çift radyal montajlı karşılıklı 4 pistonlu Stylema ön kaliperleri, Ninja H2 SX SE’nin teknik yeniliğini ve üstün kalitesini tamamlayan bir çift yarı yüzer 320 mm diski kavrar. Bridgestone Battlax Hypersport S22 lastikleri, spor ve touring performansı arasında iyi bir denge sağlar.

ENTEGRE SÜRÜŞ MODLARI

KTRC, Güç Modu ve KECS’yi birbirine bağlayan her şey dahil modlar, sürücülerin çekiş kontrolünü, güç dağıtımını ve süspansiyon özelliklerini belirli bir sürüş durumuna uyacak şekilde verimli bir şekilde ayarlamasına olanak tanır. Sürücüler dört ayar arasından seçim yapabilir: Spor, Yol, Yağmur veya Manuel ayar. Manuel sürücü modunda sistemlerin her biri bağımsız olarak ayarlanabilir. Spor ayarı, sürücülerin sportif sürüş keyfini yaşamasını sağlar. Yol ayarı, şehir içi sürüşten otoyolda gezinmeye ve kırsal yollara kadar çok çeşitli durumlarda konforlu sürüş özellikleri sağlar. Yağmur ayarı, düşük çekişli bir yüzeyde sürüş yaparken sürücüye güvence sağlar.

SON DERECE DAYANIKLI BOYA

Kawasaki’nin Yüksek Dayanıklı Boyası, belirli türdeki çiziklerin kendi kendine onarılmasına olanak tanıyan ve boyanın normal aşınma ve yıpranma boyunca yüksek kaliteli yüzeyini korumasını sağlayan özel bir üst kaplamaya sahiptir. Kendi kendini iyileştirme, üst kaplamanın kimyasal bir yay gibi çalışarak birçok darbeyi emen bir trambolin etkisi yaratan mikroskobik yumuşak ve sert bölümleri sayesinde sağlanır.

Motor 998cc, sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, DOHC 16 valfli sıralı dört
Çap x Strok 76,0 x 55,0 mm
Sıkıştırma Oranı 11,2:1
Yakıt Sistemi Yakıt enjeksiyonu: ø40 mm x 4 çift enjeksiyonlu
Emme Sistemi Kawasaki Supercharger
Ateşleme Dijital
Elektrikli
Yağlamanın Başlatılması Zorunlu yağlama, yağ soğutuculu ıslak karter
Şanzıman 6 vitesli, geri dönüş, köpek halkalı
Debriyaj Islak çok diskli, manuel
Nihai Tahrik Zinciri

PERFORMANS
Çerçeve Kafes, yüksek gerilimli çelik, Salınım Kolu Montaj Plakalı
Ön Süspansiyon / Tekerlek Hareketi KECS kontrollü sıkıştırma ve geri tepme sönümlemeli ø43 mm ters çatal, manuel yay ön yükleme ayarı ve üstten yaylar / 120 mm (4,7 inç) Arka
Süspansiyon / Tekerlek Hareketi Yeni Uni Trak, bindirme hazneli BFRC lite gaz yüklü şok, KECS kontrollü sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesi ve elektronik olarak ayarlanabilir yay ön yükü / 139 mm (5,5 inç) Eğim / İz 24,7° / 103 mm Direksiyon Açısı (
L
/ R) 30° / 30°
Ön Lastik 120/70ZR17M/C (58W)
Arka Lastik 190/55ZR17M/C (75W)
Ön Frenler Radyal montajlı, Brembo Stylema monoblok, karşılıklı 4 pistonlu kaliperlere sahip çift yarı-yüzer ø320 mm diskler
Arka Fren ø250 mm disk, 2 piston kaliperli

DETAYLAR
Boyutlar (U x G x Y) 2.175 x 790 x 1.260 mm (85,6 x 31,1 x 49,6 inç)
Dingil Mesafesi 1.480 mm (58,3 inç)
Yol Yüksekliği 130 mm (5,1 inç)
Koltuk Yüksekliği 835 mm (32,9 inç)
Boş Kütle 268 kg (591 lb)
Yakıt Kapasitesi 19 litre

Göstergeler Entegre sürüş moduna sahip tam renkli TFT ekran, vites konumu göstergesi, mesafe ayar göstergesi, ACC göstergesi, takometre, KQS göstergesi, Kawasaki Motor Freni Kontrol göstergesi, çok işlevli gösterge (takviye basıncı + gaz kelebeği uygulaması, ön fren basıncı veya G kuvveti), dijital hız göstergesi, viraj ışığı göstergesi, servis göstergesi, VHA göstergesi ve Ekonomik Sürüş Göstergesi, kilometre sayacı, ikili kilometre sayacı, yatış açısı ekranı ve maksimum yatış açısı kayıt fonksiyonu, lastik basıncı, takviye basıncı, takviye (emme havası odası) sıcaklığı, mevcut ve ortalama yakıt tüketimi, kalan menzil, ortalama hız, toplam süre, akü voltajı, yakıt göstergesi, KECS ön yükleme modu, dış sıcaklık, buz uyarısı, bağlı cihaz göstergesi, saat ve soğutma suyu sıcaklığı bilgisini alabiliyorsunuz.

Motosikletler