14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda CB500 Hornet, En Güvenilir Motosiklet

2024 Honda CB500 Hornet, En Güvenilir Motosiklet modellerinden biridir. İlk olarak 2013 yılında macera tarzındaki CB500X (şimdiki NX500) ve CBR500R ile birlikte piyasaya sürülen çıplak CB500F, Honda’nın popüler motosikletler üretmeye yönelik denenmiş ve güvenilen formüllerinden birinin kalıcı bir geçerliliği olduğunu sessizce kanıtlamıştı.

2024 Honda CB500 Hornet, Serisi Gelişiyor

2024 Honda CB500 Hornet’ten Öncesi Var

Hafif ve sportif bir şasiye sarılmış çift silindirli motor, 35kW’lık maksimum güç çıkışı onu A2 ehliyet sahipleri için uygun hale getirirken, CB500F her zaman ‘giriş seviyesi’ performansından çok daha fazlasını sunuyordu. 2019 yılında CB500F, teknik ve mekanik yönlerini yükselten tavizsiz çizgilerle yeniden çizildi ve 2022’de Showa 41 mm SFF-BP USD çatallar ve çift ön disklerin yanı sıra yeni hafif tekerlekler ve salınım kolu şeklinde yüksek kaliteli süspansiyona kavuştu.

2024 Honda CB500 Hornet Temel Özellikleri

Hızlı tepki veren A2 dostu çift silindirli motor ve çevik, yüksek kaliteli şasiyle donatılmış bu araç, şehirde veya virajlı yollarda hızla ilerlemek için tasarlandı. Tam renkli 5 inç TFT ekran, ekranda adım adım navigasyona sahip Honda RoadSync ve HSTC arka kavrama yönetimine sahip.

  • Canlı çift silindirli motor artık Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ile donatılıyor
  • Yeni PGM-FI ayarları, düşük devir hızlanmasını ve devir aralığı boyunca güç dağıtımını iyileştirir
  • Destekli/kaydırmalı kavrama vites yükseltmeyi kolaylaştırır ve vites küçültme sırasında arka tekerleği yönetir
  • Yeni sokak dövüşçüsü stili, direksiyonu ve çevikliği artıran aerodinamiği içeriyor
  • Yeni LED far ve arka lamba
  • Yeni 5 inçlik tam renkli TFT ekran, ekranda adım adım navigasyon ve diğer akıllı telefon işlevlerine erişim için Honda RoadSync bağlantısını içeriyor
  • Yeni, basitleştirilmiş sol anahtarlama donanımının kullanımı kolaydır ve gece için arkadan aydınlatılır
  • 41 mm Showa Ayrı Fonksiyonlu Çatal Büyük Piston (SFF-BP) USD çatallar
  • Çift 296 mm diskler, Nissin radyal montajlı dört pistonlu kaliperler
  • Hafif tekerlekler ve salınım kolu

2024 Honda CB500 Hornet, En Güvenilir Motosiklet

Yeni bir isim ve yeni bir görünüm, 2024’e girerken CB500 Hornet’e yeni bir avantaj sağlıyor. Sezgisel ve kullanımı kolay bir sol el butonları ile şalter sistemi tarafından çalıştırılan 5 inç TFT ekran biçimindeki premium yeni teknoloji de, Honda RoadSync’in akıllı telefon bağlantısına sahip.

A2 ehliyet uyumlu, kaydırmalı kavramayla donatılmış çift silindirli motor, Honda Seçilebilir Tork Kontrolü‘nün (HSTC) yanı sıra hızlanmayı iyileştirmek için ECU güncellemelerinin eklenmesinden yararlanıyor.

Şasi spesifikasyonu, daha önce olduğu gibi Showa 41 mm SFF-BP USD çatalları ve çift radyal montajlı dört pistonlu fren kaliperlerini içerir.

2024 Honda CB500 Hornet, En Güvenilir Motosiklet

Hornet ailesi, Honda’nın 2024 serisinde yeni bir üçüncü üyeye sahip olacak:

CB500 Hornet, iki büyük kardeşinden ilham alan yeni, agresif stil ve ikonik Hornet adına yakışan aerodinamik performans getiriyor.

CB500 Hornet’in kaplaması, havayı üst yakıt deposu alanına yönlendiren far yan kanallarını içerir ve olağanüstü kullanım çevikliğiyle doğrusal direksiyon hissine katkıda bulunur. Yeni bir LED, daha fazla görünürlük için ışığını daha geniş bir şekilde yayar.

471cc motorun gücü ve torku, 35kW ve 43Nm’de maksimum A2 lisans gereksinimlerini karşılarken güncellenen yakıt enjeksiyon ayarları alçaktan hızlanma hissini iyileştirir ve CB500 Hornet artık daha fazla gönül rahatlığı için HSTC özelliğine sahiptir.

Yüksek kaliteli şasi özellikleri arasında 41 mm Showa SFF-BP USD çatallar, Showa arka amortisör ve önde dört pistonlu kaliperli çift disk bulunurken, yeni 5 inç TFT ekran Honda RoadSync akıllı telefon bağlantısı sunuyor.

Honda’nın 2024 yılı için 500 sokak dövüşçüsü formülü gelişmeye devam ediyor. 

İkonik bir Honda ailesine katılan yeni CB500 Hornet, etkileyici yeni CB750 Hornet’in tekerlek izlerini, agresif yeni stili, üst düzey teknolojisi ve onu kesinlikle Avrupa’nın en popüler motosikletlerinden biri yapacak çeşitli ayrıntı yükseltmeleriyle takip ediyor.

2024 Honda CB500 Hornet, En Güvenilir Motosiklet

Honda’nın çıplak çift silindirli sokak dövüşçüsü, ikonik isme yakışan agresif yeni stil ve aerodinamik iyileştirmelerle Hornet ailesine katılıyor. 

Yepyeni bir LED far, geceleri daha iyi görüş sağlarken, yeni 5 inçlik TFT ekran, basitleştirilmiş ve arkadan aydınlatmalı 4 yönlü geçiş anahtarıyla çalıştırılan Honda RoadSync akıllı telefon bağlantısı sunuyor.

Amaca uygun görünümlü alüminyum ayaklıklar hafiftir ve sportif bir his katar. Genel boyutlar 2080 mm x 800 mm x 1060 mm olup yerden yüksekliği 145 mm’dir. Yakıt deposu yedek dahil 17,1 L yakıt tutar ve motorun mükemmel 3,5 L/100 km (28,6 km/litre) yakıt ekonomisiyle birleştiğinde 485 km’nin üzerinde menzil sağlar.

2024 Honda CB500 Hornet, En Güvenilir Motosiklet

Motor

Dost canlısı 471 cc, 8 valfli, sıvı soğutmalı paralel çift silindirli düzen, enerjik, yüksek devirli bir karakter ve zappy üst uç ile fiziksel boyut ve istekli, keyifli güç çıkışı arasında iyi orantılı bir denge sunar . Genel performansı ve karakteri nispeten küçük kapasitesini gölgede bırakan bir motordur; 35 kW’lık maksimum güç 8.600 dev/dk’ya ulaşıyor ve 6.500 dev/dk’da 43 Nm tork sağlanıyor.

2024’te eklenen HSTC, daha fazla gönül rahatlığı sağlamak ve sürücünün güvenini gerçek anlamda artırmak için arka tekerlek çekişini yönetiyor. Sistem, arka kaymayı tespit etmek için ön ve arka tekerlek hızlarını karşılaştırır ve  torku sorunsuz bir şekilde  azaltmak için yakıt enjeksiyonunu kontrol eder. Sürücü isterse HSTC tamamen kapatılabilir.

PGM-FI yakıt enjeksiyonunu beslemek, hava kutusu ve gaz kelebeği gövdeleri boyunca aşağı yukarı düz bir hava akışıdır. Ateşleme zamanlamasının ve hava/yakıt oranının optimizasyonu, doğrusal güç dağıtımı ve gaz kelebeği hissi ile düşük devirden itibaren daha güçlü hızlanma hissine eşittir. Egzoz susturucusu, her darbeye sportif bir hava katan ve yüksek devirde hırıltılı bir ses veren çift çıkış borusuna sahiptir.

Çap ve strok 67 mm x 66,8 mm olarak ayarlanmıştır ve sıkıştırma oranı 10,7:1’dir; krank mili pimleri 180°’lik bir aşamaya sahiptir ve birincil çift dengeleyici, silindirlerin arkasında, bisikletin ağırlık merkezinin yakınında bulunur. Birincil ve dengeleyici dişliler, gürültüyü azaltan makas dişlileri kullanır. Krank karşı ağırlığı çift dengesi için özel olarak şekillendirilmiştir ve hafifliği, motorun azaltılmış ataletle serbestçe dönmesine olanak tanır.

Gerilimli bir eleman görevi gören motor, şasinin sağlamlığını dört şasi askısıyla tamamlıyor. Dahili olarak silindir kapağında döner külbütör kolları kullanılır; Şim tipi valf ayarı, daha düşük valf yayı yükü ve azaltılmış sürtünme için bunların hafif olmasını sağlar.

Sessiz (SV Zinciri) kam zincirinin pimlerinin yüzeyi Vanadyum ile kaplanmıştır, sürtünmeyi azaltır ve aşınmaya karşı artırılmış koruma sağlar. Giriş valfi çapı 26,0 mm, egzoz valfi çapı ise 21,5 mm’dir. Piston şekli, yüksek devirde piston ‘gürültüsünü’ azaltmak için dikkatle tasarlanmıştır. Sürtünme, piston eteğindeki çizgilerle azaltılır (yüzey alanını artıran, daha iyi yağlama için yağın akabileceği boşluklar oluşturan bir yüzey).

Krank milinin, ana milin ve karşı milin ‘üçgen’ oranı verimli bir şekilde kompakttır ve karterlerde santrifüjle dökülmüş ince duvarlı manşonlar kullanılır; iç tasarımları, 180° aşamalı ateşleme sırası ile oluşabilecek ‘pompalama’ kayıplarını azaltır. Derin karter, sert viraj alma ve frenleme sırasında yağ hareketini azaltır; yağ kapasitesi 3,2L’dir.

Kolayca değişen altı vitesli şanzıman, sert frenleme ve vites küçültme sırasında arka tekerleğin ‘sıçramasını’ ortadan kaldıran bir yardımcı/kaydırmalı kavrama tarafından yönetilir.

 

Şasi

Hafif, güçlü ve 2024 için değişmeyen 35 mm çaplı çelik elmas borulu ana şasi, yol yüzeyi değiştikçe sürücüye bol miktarda geri bildirim sağlayan ayarlanmış bir verim derecesine sahiptir. Motor takozlarının şekli ve konumu ile şasinin sağlamlık dengesi titreşimi minimumda tutar.

Dingil mesafesi 1410 mm olup eğim ve iz mesafesi 25,5°/102 mm’dir ve ön/arka eğim yüzdesi mükemmel bir 50/50’dir. Boş ağırlık 188 kg’dır.

Kardeşi CB750 Hornet gibi, CB500 Hornet de işlevleri (bir ayakta Büyük Piston basınç ayırma amortisörü, diğerinde yay mekanizması) ve tepki ve sürüş kalitesini bölen Showa 41 mm Ayrı Fonksiyonlu Çatal Büyük Piston (SFF-BP) USD çatallara sahiptir. en iyi beraberliktir.

Salınım kolu 2 mm çelikten yapılmıştır ve içi boş bir çapraz eleman kullanır; Dönme açısından serttir ve kullanımı iyileştirmek için yanal olarak esnektir. Tek tüplü Showa arka amortisör, geniş çaplı pistonuyla mükemmel tepki ve sıcaklık yönetimi sağlar ve 5 aşamalı ön yükleme ayarına sahiptir.

Çift 296 mm ön diskler, Nissin radyal montajlı, dört pistonlu kaliperlerle çalışır; arka 240 mm disk tek pistonlu kaliper ile. Hafif jantlarda 5 adet Y şeklinde jant teli kullanılır; 3,5 inç ön tarafta 120/70-ZR17 lastik, 4,5 inç arkada ise 160/60-ZR17 lastik kullanılıyor.

Detaylı Teknik Özellikler

MOTOR
Tip Sıvı soğutmalı 4 zamanlı, DOHC paralel ikiz
Yer değiştirme 471cc
Silindir Başına Valf Sayısı 4
Çap ve Strok 67 mm x 66,8 mm
Sıkıştırma oranı 10.7: 1
Maks. Güç çıkışı 35kW @ 8600rpm
Maks. Tork 43Nm @ 6500rpm
Gürültü Seviyesi (dB) Lurban 73,5dB Lwot 76,8dB
Yağ kapasitesi 3,2L
YAKIT SİSTEMİ
Karbürasyon PGM FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Tankı Kapasitesi 17,1L (yedek dahil)
CO2 Emisyonları (WMTC) 80 gr/km
Yakıt Tüketimi (WMTC) 3,5L/100km (28,6km/litre)
ELEKTRİK SİSTEMİ
Pil Kapasitesi 12V 7,4AH
ACG Çıkışı 23,4A/2000rpm
AKTARMA AKTARIMI
Debriyaj Tipi Islak çok plakalı, Destekli kaydırmalı kavrama
İletim Türü 6 hız
Son sürüş Zincir
ÇERÇEVE
Tip Çelik elmas
ŞASİ
Boyutlar (L’W’H) 2.080 mm x 800 mm x 1.060 mm
Dingil açıklığı 1.410 mm
Kaster Açısı 25,5°
İz 102 mm
Koltuk yüksekliği 785 mm
Yerden yükseklik 145mm
Boş Ağırlık 188 kg
Dönüş yarıçapı 2,7 milyon
SÜSPANSİYON
Tip Ön Showa 41mm SFF-BP USD çatallar,
Tip Arka 5 kademeli ön yük ayarlayıcılı Prolink mono, Çelik içi boş çapraz maşa
TEKERLEKLER
Tip Ön 5Y Kollu Dökme Alüminyum
Tip Arka 5Y Kollu Dökme Alüminyum
Jant Boyutu Ön 17 adet MT3.5
Jant Boyutu Arka 17 adet MT4.5
Lastikler Ön 120/70ZR17M/C (58W)
Lastikler Arka 160/60ZR17M/C (69W)
FRENLER
ABS Sistem Tipi 2 kanallı
Tip Ön Nissin radyal montajlı dört piston kaliperli çift 296 mm x 4 mm disk
Tip Arka Tek piston kaliperli tek 240mm x 5mm disk
ALETLER VE ELEKTRİK
Aletler Hız Ölçer, Takometre, Saat, Vites konumu, Vites Yükseltme Göstergesi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere özelleştirilebilir düzene sahip 5 inç TFT Ölçer
Far Var
Stop lambası Var
Bağlantı Evet (Honda RoadSync)
USB HAYIR
12V Soket İsteğe bağlı
Otomatik Göz Kırpmayı İptal Et HAYIR
Hızlı değiştirici HAYIR
Güvenlik sistemi HISS (Honda Akıllı Güvenlik Sistemi)
Seyir kontrolü HAYIR
Ek özellikler ESS

 

Motosikletler

1 Yorum

  1. Ön far sitili en düzgün Naked motosiklet hornet. KTM Yamaha ducati çok aptalca ön far tasarımıyla motosiklet severleri neredeyse tiksindiriyorlar. Özellikle KTM’nin ön far stili tamamen yaratık formunda tasarlanmış