17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Suzuki DR650SE, Nefes Kesici

2024 Suzuki DR650SE, Nefes Kesici Görüntüsüyle Geliyor. Enduro modelleri çok göz önünde bulunan modeller değil fakat çok etkileyici off-road performansları ile bilinirler. Suzuki Eicma 2023 fuarında büyük bir gösteri sundu. Özellikle Süper Sport modeli GSX-8R modeli büyük bir ilgi ile izlendi. Suzuki Super Sport 1000cc modeli ise performansı ile büyüledi.

2024 Suzuki DR650SE, Nefes Kesici

Kısaca Özellikler

Gerçek bir DualSport olan DR650S şehirde, otoyolda veya yol dışı macera modelidir. Kullanışlı basma düğmeli elektrikli çalıştırma, tork açısından zengin, 644 cc, hava ve yağ soğutmalı, 4 zamanlı, kolay çekilebilen kavramaya sahip yumuşak vites değiştirme şanzımanı, DR650S’yi her türlü yolda sürmeyi kolaylaştırır.

Birbirine hassas bir şekilde kaynaklanmış döküm ve boru şeklindeki parçalar etrafında inşa edilen güçlü çelik çerçeve, sorunsuz sürüş için yüksek kaliteli süspansiyon ve fren bileşenlerine sahiptir. Koltuk yüksekliğini alçaltma yeteneği süspansiyona özel olarak tasarlanmıştır.

2024 Suzuki DR650SE, Nefes Kesici

2024 Suzuki DR650SE, Temel Özellikler

Hafif ve manevra kabiliyeti yüksek olan DR650SE, ikili spor motosiklet kullanımına özgürlük ve neşeyle anlam katıyor. Sokakta ve patikalarda güçlü performans, ideal güç-ağırlık oranından, ilerici hareket özelliğine sahip ön çatallardan, çeşitli yüksek kaliteli özelliklerden ve sağlam tasarımdan kaynaklanır.

2024 Suzuki DR650SE, KOMPAKT, GÜÇLÜ MOTOR
Kompakt, güçlü 644cc, SOHC, dört zamanlı, hava soğutmalı motor, Suzuki Gelişmiş Soğutma Sistemine (SACS) sahiptir. Pistonlu jet soğutması ve motor yağı soğutucusu, çeşitli koşullarda tutarlı performansı daha da artırır. Motor, düşük ila orta devir aralığında performansa önem verecek şekilde ayarlanmıştır; dişli tahrikli dengeleyici şaft ise konforlu bir sürüş için titreşimi en aza indirir.

Motor Özellikleri

  • Kompakt ve güçlü, 644cc, SOHC, dört zamanlı, hava ve yağ soğutmalı motor, Suzuki Gelişmiş Soğutma Sistemine (SACS) sahiptir. Pistonlu jet soğutması ve motor yağı soğutucusu, çeşitli koşullarda tutarlı performans sağlar.
  • Motor, düşük ila orta devir aralığında performansa önem verecek şekilde ayarlanmıştır; dişli tahrikli dengeleyici şaft ise konforlu bir sürüş için titreşimi en aza indirir.
  • Dayanıklılık, hafiflik ve mükemmel ısı dağılımı için Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Malzeme (SCEM) kaplı alüminyum silindir kullanılmıştır.
  • Dijital olarak eşlenen DC-CDI ateşleme sistemi, verimli yanma için doğru kıvılcım zamanlaması sağlar.
  • Kullanışlı bir elektrikli marş motoru (hiç bakım gerektirmeyen otomatik basınç azaltma sistemiyle desteklenmiştir) kolay ve hızlı çalıştırma sağlar.
  • Büyük Mikuni 40 mm karbüratör, düzgün bir emme akışı ve hızlı gaz tepkisi sağlar.
  • Paslanmaz çelik egzoz sistemi hafiftir ve korozyona dayanıklıdır ve güçlü düşük ve orta aralıkta güç için özel olarak ayarlanmıştır.
  • Kolay çekilen, kremayer ve pinyonla etkinleştirilen kavrama, hassas çalışma ve his sağlar.

DC-CDI ATEŞLEME SİSTEMİ
Dijital olarak eşlenen DC-CDI ateşleme sistemi, verimli yanma için doğru kıvılcım zamanlaması sağlar.

KOLAY ELEKTRİKLİ ÇALIŞTIRMA
Kullanışlı bir elektrikli marş motoru (hiç bakım gerektirmeyen otomatik basınç azaltma sistemi ile desteklenmiştir) kolay ve hızlı çalıştırma sağlar.

BÜYÜK KARBÜRATÖR
Büyük Mikuni 40mm karbüratör, düzgün bir emme akışı ve hızlı gaz tepkisi sağlar.

2024 Suzuki DR650SE, EGZOZ SİSTEMİ
Paslanmaz çelik egzoz sistemi hafiftir ve korozyona dayanıklıdır ve güçlü düşük ve orta aralıkta güç için özel olarak ayarlanmıştır.

Şasi Özellikleri

Hafif, kompakt, sağlam yarı-çift beşikli çerçeve, yolda ve arazide çevik kullanım sağlar.

Yenilikçi, yüksekliği ayarlanabilir* ön çatal yumuşak ve ilerici hareket sağlar. Büyük çaplı, ince duvarlı borular, yüksek sağlamlığı korurken yaysız ağırlığı azaltır.

Sırtıma oturtma stiline sahip bağlantı tipi arka süspansiyon, alüminyum gövdeli amortisör istikrarlı performans sağlar. Yüksekliği ayarlanabilir* amortisör, süspansiyonu sürücüye, yüke ve araziye göre kişiselleştirmek için ayarlanabilir yay ön yükü ve sıkıştırma sönümleme özelliğine sahiptir.

Ön ve arka süspansiyonlar, engebeli arazide üstün performans için 260 mm (10,2 inç) cömert tekerlek hareketi sağlar.

İki pistonlu kaliperli hafif 290 mm (11,4 inç) ön yüzer disk fren ve iki pistonlu kaliperli 240 mm (9,4 inç) arka disk fren, güvenilir durdurma gücü sağlar.

Paslanmaz çelik kollu alüminyum jantlar standarttır ve dayanıklılık ve sağlamlık için üretilmiştir.

Tekerlekler, yolda ve arazide mükemmel çekiş gücü sunan 90/90-21 ön ve 120/90-17 çift spor arka lastiklerle donatılmıştır.

İçi boş tip tekerlek aksları ve alüminyum, kiriş tarzı salınım kolu, yaysız ağırlığı azaltır.

Uzun, rahat bir koltuk, alüminyum ayaklıklar ve tutma kolları yolcuyu kolaylıkla taşımanıza olanak tanır.

ŞANZIMAN
Yumuşak vites değiştiren beş vitesli şanzıman, kapalı bir O-halkalı tahrik zinciriyle tamamlanmaktadır.

HAFİF ÇERÇEVE
Hafif, kompakt, sağlam, yarı-çift kızaklı şasi, yolda ve arazide çevik kullanım sağlar.

ÖN ÇATAL
Yenilikçi, yüksekliği ayarlanabilir* ön çatal yumuşak ve aşamalı hareket sağlar. Büyük çaplı, ince duvarlı borular, yüksek sağlamlığı korurken yaysız ağırlığı azaltır.

2024 Suzuki DR650SE, BAĞLANTI TİPİ ARKA SÜSPANSİYON
Sırtlama tarzı, alüminyum gövdeli amortisöre sahip bağlantılı tip arka süspansiyon istikrarlı performans sağlar. Yüksekliği ayarlanabilir* amortisör, süspansiyonu sürücüye, yüke ve araziye göre kişiselleştirmek için ayarlanabilir yay ön yükü ve sıkıştırma sönümleme özelliğine sahiptir.

GÜVENİLİR DURDURMA GÜCÜ
İki pistonlu kaliperli hafif 290 mm (11,4 inç) yüzer ön disk fren ve iki pistonlu kaliperli 240 mm (9,4 inç) arka disk freni güvenilir durdurma gücü sağlar.

DAYANIKLILIK VE GÜÇ
Paslanmaz çelik kollu alüminyum jantlar standarttır ve dayanıklılık ve sağlamlık için üretilmiştir. Tekerlekler, yolda ve arazide mükemmel çekiş gücü sunan 90/90-21 ön ve 120/90-17 çift spor arka lastiklerle donatılmıştır.

AYDINLATMA SİSTEMİ
Tam donanımlı bir aydınlatma sistemi, parlak 60/55 watt halojen farla birlikte gelir.

2024 Suzuki DR650SE Teknik Özellikler

MOTOR

Tip 4 zamanlı, hava soğutmalı, tek silindirli, OHC
Yer değiştirme 644cc
Bore x Stroke 100,0 mm x 82,0 mm
Sıkıştırma oranı 9.5 : 1
Yakıt sistemi Karbüratörlü
Başlangıç Elektrik
Yağlama Islak karter
Ateşleme Elektronik ateşleme (CDI)

AKTARMA TRENİ

Bulaşma 5 vitesli sabit ağ
Son sürüş Zincir, DID525V9, 110 baklalı

ŞASİ

Uzunluk 2255 mm (88,8 inç)
Genişlik 865 mm (34,1 inç)
Yükseklik 1195 mm (47,0 inç)
Dingil açıklığı 1490 mm (58,7 inç)
Koltuk yüksekliği 885 mm (34,8 inç) VEYA 845 mm (33,0 inç) alçaltılmış süspansiyon seçeneğiyle
Boş Kütle 166 kg (366 lb)
Süspansiyon Önü Teleskopik, helezon yaylı, yağlı amortisörlü
Süspansiyon Arka Bağlantı tipi, helezon yay, yağlı sönümlemeli
Frenler Ön Disk
Frenler Arka Disk
Lastikler Ön 90/90-21 M/C 54S, boru tipi
Lastikler Arka 120/90-17 M/C 64S, boru tipi
Yakıt tankı 13,0L (3,4 ABD galonu)
Motosikletler