14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Suzuki GSX-8R, Savaş Kızışıyor

2024 Suzuki GSX-8R, Savaş Kızışıyor. GSX-8R, Yamaha R7 ve Aprilia RS660‘a güçlü bir rakip gibi görünüyor. Suzuki, GSX-8S orta sıklet çıplak motosikletini piyasaya sürdükten bir yıl sonra, şirket 2024 için bir kardeş olduğunu duyurdu. GSX-8R spor motosikleti, aynı 776cc paralel ikiz, ince şasi geometrisi ve Suzuki‘nin Akıllı Sürüş Sistemi sürücüsüyle seriye katılıyor. 35 yıllık GSX-R mirasından modern bir yorumla yararlanan sportif ergonomi ve stil ile karşımızda.

2024 Suzuki GSX-8R, Savaş Kızışıyor

2024 Suzuki GSX-8R, Temel Özellikler

776cc paralel Twin DOHC’nin prömiyeri 2023 yılında GSX-8S ve V-Strom 800DE’de 8.500 rpm’de 83 hp zirve ve 6.800 rpm’de 57.5 lb-ft tork ile yapıldı. 270 derecelik krank mili konfigürasyonu, motora gürleyen bir egzoz sesi verir ve Suzuki Çapraz Dengeleyici sistemi kompakt ve hafif bir tasarıma sahip.

2024 Suzuki GSX-8R, Temel Özellikler

Suzuki’nin yeni nesil 776 cc paralel çift motoruyla tahrik edilen GSX-8R,

Çevik ve emin yol tutuşu için SHOWA’nın SFF-BP çatalı ve buna uygun şokla donatılmıştır. Mükemmel ergonomi ve eksiksiz bir elektronik sürücü destek paketi, GSX-8R’yi orta boy spor motosiklet kategorisinin zirvesine yerleştiriyor.

Suzuki'nin yeni nesil 776 cc paralel çift motoruyla tahrik edilen GSX-8R,

GSX-8R sürücüleri, diğer orta boy spor motosikletlerin ulaşamayacağı olağanüstü ergonominin keyfine varacak.

İyi yerleştirilmiş ayak dayamaları, iyi yastıklı sele ve dövme alüminyum ayrı gidonlar sürücüyü sportif bir sürüş pozisyonuna yerleştirir. Bu yumuşak, öne doğru eğilme konumu, şık kaporta ve rüzgar tüneli tarafından geliştirilen ön cam tarafından rüzgar seslerinden ve sarsıntılardan korunuyor.

GSX-8R sürücüleri, diğer orta boy spor motosikletlerin ulaşamayacağı olağanüstü ergonominin keyfine varacak. 

Keskin, kontrollü yol tutuşu

Bir Suzuki spor motosiklet standardı olduğundan GSX-8R, hassas hareket için SHOWA’nın SFF-BP ters çatalını ve uyumlu arka amortisörünü kullanır. ABS donanımlı** NISSIN® radyal montajlı 4 pistonlu fren kaliperleri ve çift 310 mm ön fren rotoru, emin ve doğrusal durdurma gücü sağlar. Dunlop’un RoadSport 2 radyal lastikleri (önde 120/70ZR17; arkada 180/55ZR17), çeviklik ve kavramanın doğru kombinasyonunu sunmak üzere GSX-8R için tasarlandı.

GSX-8R’nin kompakt 776cc paralel ikiz motoru

Güçlü tork üretimi için 270 derecelik bir ateşleme düzeni kullanır ve sorunsuz çalışma için Suzuki’nin özel Çapraz Dengeleyici sistemi ile donatılmıştır. Suzuki’nin Debriyaj Destek Sistemi (SCAS), vites değiştirmeyi ve motor frenlemeyi kolaylaştırırken, standart Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme sistemiyle vites değiştirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

GSX-8R'nin kompakt 776cc paralel ikiz motoru

GSX-8R’nin rakiplerine göre sahip olduğu bir diğer avantaj ise,

Üç modlu Suzuki Sürüş Modu Seçici ve dört modlu Gelişmiş Çekiş Kontrol Sistemi* artı popüler Kolay Çalıştırma ve Çalıştırma sistemini içeren Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (SIRS) elektronik sürücü yardım paketidir. Düşük RPM Destek sistemleri. Sınıfının en iyi formatına sahip tam renkli 5 inç TFT gösterge paneli sayesinde GSX-8R’yi takip etmek kolaydır.

GSX-8R'nin rakiplerine göre sahip olduğu bir diğer avantaj ise,

2024 Suzuki GSX-8R, Renkler

Sarı, Mavi, Gümüş renklere sahip

2024 Suzuki GSX-8R Teknik Özellikleri ve Fiyatı

MSRP: 9439$’dan başlayan fiyatlarla
Motor: Dört zamanlı, sıvı soğutmalı, çift silindirli, DOHC
Yer değiştirme: 776cc
Bore x Stroke: 84×70 mm
Yakıt enjeksiyonu: Elektronik yakıt enjeksiyon sistemi, Ride-by-Wire gaz kelebeği
Sıkıştırma oranı: 12.8:1
Egzoz: 2-2-1
Bulaşma: 6 vitesli
Debriyaj: Islak, çoklu plaka
Şasi: Boru şeklindeki çelik
Ön süspansiyon: Showa SFF-BP çatalı, ayarlanamaz
Arka süspansiyon: Showa mono amortisör, ayarlanamaz
Ön fren: Nissin, radyal olarak monte edilmiş dört pistonlu kaliperler, ABS
Arka fren: Nissin, tek pistonlu kaliper, ABS
Ön lastik: 120/70ZR17M/C (58W)
Arka lastik: 180/55ZR17M/C (73W)
Dingil açıklığı: 57,7 inç
Koltuk yüksekliği: 81cm-31,9 inç
Yakıt Kapasitesi: 3,7 gal.
Ağırlık (boş): 205kg-452 pound

2024 Suzuki GSX-8R, Detaylar Özellikler

Ride-by-wire, altı vitesli şanzıman için yukarı-aşağı hızlı vites değiştirici, üç motor modu ve çekiş kontrolü elektronik resmi tamamlıyor.

8S’den daha fazlası, dört pistonlu/310 mm ön frenleri ve tek pistonlu/240 mm arka freni, salınım kolunu ve tekerlekleri içerir, ancak 8S’nin KYB birimlerinin Showa’nın Ayrı Fonksiyonlu Ön Büyük Pistonu (SFF) ile değiştirilmesiyle süspansiyon farklıdır. -BP) ters çatal ve onların yerine yeni bir mono amortisör var.

Gövde yapısı, tam kaplama, istiflenmiş LED farlar, ayrı dövme alüminyum gidon ve yeniden tasarlanmış gaz deposu şekli ile muhtemelen en büyük değişikliği temsil ediyor. Gösterge paneli ve 3,7 galonluk tank kapasitesi 8S ile aynıdır.

8R’ler çelik borulu bir çerçeveye ve dökme alüminyum bir salınım koluna sahiptir. Dingil mesafesi 57,7 inç ve koltuk yüksekliği 31,9 inçtir. Suzuki, 8R’nin ergonomisini “dik, öne eğilmiş bir sürüş pozisyonu” olarak tanımlıyor. 8R, 3,7 galonluk bir yakıt deposuna ve 452 lb’lik iddia edilen boş ağırlığa sahiptir.

Frenleme, radyal monteli Nissin 4 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş çift 310 mm ön disk ve Nissin tek pistonlu kaliperli tek bir 240 mm arka disk şeklinde gelir. ABS hem ön hem de arka frenlerde standarttır ve ön fren kolu ayarlanabilir. 8R, Dunlop Roadsport 2 radyal lastiklerle sarılmış 17 inçlik alüminyum döküm jantlar üzerinde hareket ediyor.

Suzuki Sürüş Modu Seçici, sürücülerin A, B ve C olarak adlandırılan üç motor gücü çıkış modunu seçmesine olanak tanır; A, en keskin gaz kelebeği tepkisini sağlar ve C, en yumuşak gaz kelebeği tepkisini sağlar ve sürüş modları, sürüş sırasında mod ve seçme anahtarlarıyla değiştirilebilir. sol gidonda.

Motosikletler

2 YORUMLAR