14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Yüksek Teknoloji ile Geliyor

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Yüksek Teknoloji ile Geliyor. 2024 GSX-S1000GX+, temel motor ve şasi mimarisini Grand Touring GSX-S1000GT+ ile paylaşıyor, ayrıca Adventure Touring V-STROM 1050‘nin ergonomisini ve duruşunu paylaşıyor ve GX+’ı Suzuki‘nin yenilikçi Sport Crossover modeli olarak konumlandıran yeni özellikleri ve gelişmiş işlevleri ilk kez sunuyor.

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Yüksek Teknoloji ile Geliyor

2024 Suzuki GSX-S1000GX+, birinci sınıf bir spor turu deneyimi için süper motosiklet seviyesinde performans, güven veren teknoloji, optimize edilmiş konfor ve bağlantı sağlar.

GSX-S1000GX+’ın uzun süspansiyonu, Suzuki Gelişmiş Elektronik Süspansiyonun (SAES) piyasaya sürülmesi ve yeni, yenilikçi Suzuki Yola Uyarlanabilir Stabilizasyon (SRAS) sisteminin benimsenmesi yoluyla yeni bir performans düzeyine ulaşıyor.

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Yüksek Teknoloji ile Geliyor

 

GSX-S1000GX+’ın güncellenmiş Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (SIRS),

Gelişmiş elektronik sürücü destek sistemlerinin kapsamlı bir koleksiyonudur. GX+, Suzuki Sürüş Modu Seçici Alfa (SDMS-α) sistemini benimseyen ilk GSX-S motosikletidir ve şu diğer yeni özellikleri içerir:

  • Akıllı TLR Kontrolü, Kaldırma Sınırlayıcı ve Devrilme Torku Kontrolüne sahip Suzuki Çekiş Kontrol Sistemini kullanarak çeşitli ve değişen koşullar altında motosiklet performansına yardımcı olur.
  • Aktif Süspansiyon Kontrolü, SDMS-α sürüş modlarına veya sürücünün tercihine en iyi şekilde uyum sağlamak için elektronik olarak kontrol edilen dört sönümleme ayarı sunar: Sert, Orta, Yumuşak ve özelleştirilebilir kullanıcı ayarı yapılabilir.
  • Elektronik Arka Süspansiyon Ön Yük Ayarları, amortisörü GX+’ın mevcut yük gereksinimlerine göre ayarlamak için dört moddan oluşan bir düğme seçeneği sunar.
  • Suzuki Yola Uyarlanabilir Stabilizasyon, yumuşak, kontrol edilebilir bir gaz tepkisi ile yumuşak bir sürüş sağlamak için düz olmayan yüzeylerde sürüş sırasında otomatik olarak devreye girer.
  • Akıllı Hız Sabitleyici, Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme sisteminin debriyajsız vites değiştirme özelliğini kullanırken çalışmaya devam ederek, GX+’ın uzun yolculuklarda kullanımını kolaylaştırır.

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Yüksek Teknoloji ile Geliyor

GSX-S1000GX+, görüntülenmesi ve anlaşılması kolay 6,5 inç tam renkli TFT gösterge paneline sahiptir.

Sürücü, paneli kullanarak elektronik süspansiyonun Otomatik ve Manuel Süspansiyon Modları ve Aktif Sönümleme Kontrol Seviyeleri de dahil olmak üzere GX+’ın SIRS ayarlarını kolayca ayarlayabilir. TFT paneli, sürücüyü motosikletin sistemlerinden ve çalışma durumundan tam olarak haberdar etmenin yanı sıra, mükemmel rahatlık ve keyif için haritaları, telefon görüşmelerini, kişileri ve müzik kütüphanesini görüntülemek için Suzuki’nin mySPIN TM akıllı telefon bağlantı uygulamasını kullanıyor.

Yeni Suzuki Gelişmiş Elektronik Süspansiyon (SAES) sistemi de dahil olmak üzere GSX-R teknolojisinden türetilen alüminyum, çift direkli çerçeve ve salınım koluyla başlayıp V-STROM 1050’nin eşsiz sürücü ergonomisiyle bir araya getirerek, GSX-S1000GX+’ın şasisi ortaya çıkıyor: spor odaklı Crossover kullanımı için idealdir. Suzuki’nin Sport Touring ve Adventure Touring modellerindeki deneyimi, yenilikçi mühendisliğe olan bağlılığıyla birleştiğinde, GSX-S1000GX+ Sport Crossover’ın sürüşü kolay ve keyifli hale geliyor.

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Motor

2024 Suzuki GSX-S1000GX Motor Özellikleri

GSX-S1000GX+’ın uzun stroklu GSX-R motoru, artırılmış tepe beygir gücüyle birlikte tüm devir aralığı boyunca geniş, yumuşak bir tork eğrisi üretecek şekilde geliştirildi.

  • GSX-S1000GX+, sürücüye heyecan verici bir sürüş deneyimi sağlamak için bol miktarda üst düzey güçle öngörülebilir ve kontrol edilebilir gaz kelebeği tepkisi sağlar.

Önceki nesil GSX-S1000 motorla karşılaştırıldığında GX+’ın eksantrik mili profilleri, yalnızca emisyonları iyileştirmekle kalmayıp aynı zamanda motorun performansını ve sürülebilirliğini dengelemek için kaldırma kuvvetini ve valf örtüşmesini azaltır.

  • Valf yayları, performansa yardımcı olmak ve dayanıklılığı artırmak için benzersiz eksantrik millerine göre kalibre edilmiştir.

Kam zinciri gergisi ve gerginlik ayarlayıcısı, sürtünmeyi azaltmak ve dayanıklılığı artırmak için seçilmiş malzemelerle tasarlanmıştır.

Suzuki’nin efsanevi İkiz Girdaplı Yanma Odası (TSCC) tasarımı, düz üst pistonlarla birlikte tüm devir aralığı boyunca geniş bir güç dağıtımı sağlamaya yardımcı olan optimum 12,2:1 sıkıştırma oranına ulaşan silindir kafasına işlenmiştir.

Sonlu Elemanlar Yöntemi (FEM) analizi kullanılarak tasarlanan alüminyum pistonlar, optimum sertlik ve ağırlık için dökülmüştür.

  • Silindirler arasındaki havalandırma delikleri karter içindeki pompalama kaybını azaltır, böylece motor daha fazla güç ve tork üretebilir.
  • Üst krank karterine entegre edilen Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Malzeme (SCEM) kaplamalı silindirler sürtünmeyi azaltır ve ısı transferini ve dayanıklılığı artırır.

Motor kasası kaplaması güçlü bir kalite görüntüsü sunarken, motor kapaklarının tasarımı (debriyaj, stator ve tahrik dişlisi) pürüzsüz bir şekle ve metal benzeri bir kaplamaya sahiptir.

GSX-S1000GX+’da elektronik gaz kelebeği gövdeleri kullanılıyor, böylece özellikle sürücü virajdan çıkmak için gaza bastığında motor tepkisi daha yumuşak ve daha kontrollü oluyor.

  • Bu Ride-by-Wire gaz kelebeği gövdeleri, yeni Suzuki Sürüş Modu Seçici – Alfa (SDMS-α), Suzuki Yola Uyarlanabilir Stabilizasyon (SRAS), Akıllı Hız Sabitleme Sistemleri ve daha fazlası için hassas kontrol sağlamaya yardımcı olur.
  • Her gaz kelebeği gövdesindeki uzun uçlu, 10 delikli yakıt enjektörleri yakıt atomizasyonunu iyileştirirken, otomatik Rölanti Hızı Kontrolü (ISC) soğuk çalıştırmayı iyileştirir ve motor rölantisini dengeler.
  • GSX-S1000GT+ ile karşılaştırıldığında, GX+’ın Gaz Pedalı Konum Sensörü (APS) hareketi, sürücüye daha iyi geri bildirim sağlamak üzere gaz kolunu döndürmek için gereken kuvvet miktarını biraz artıracak şekilde ayarlandı.

Hava filtresinin iç yapısı, GSX-S1000GX+’ın güçlü motor performansına katkıda bulunurken, GSX-S1000’in ünlü olduğu heyecan verici emme sesini üretir.

  • Hava filtresinin dış şekli, büyük kapasiteli yakıt deposuna (5,0 ABD galonu) uyacak şekilde oluşturuldu.

GSX-S1000GX+’ın paslanmaz çelik 4-2-1 egzoz sistemi, merkezi bir kütleye, keskin görünüme ve heyecan verici bir notaya sahip şasi altı tasarıma sahiptir.

  • Başlık borularının arkasında, orta bölme, emisyon uyumluluğunun sağlanmasına yardımcı olmak için ikinci bir katalitik konvertör, düşük bir ağırlık merkezi ve motorun heyecan verici bir şekilde düşük ila orta aralıkta güçlü bir darbe sunmasına yardımcı olmak için iyi bir egzoz akışı içerir. kırmızı çizgiye geçmek için acele edin.

Bir Suzuki Egzoz Ayarlama (SET) valfi, orta odadan susturucuya doğru akışı yönetirken, şekillendirilmiş susturucu, şasi altı egzozlara alışılmadık şekilde hoş bir görünüme sahiptir ve sürücünün ve yolcunun sesini aşırı etkilemeyecek heyecan verici, ayırt edici bir ses yaratır. duyular.

  • Orta bölmede bulunan katalitik konvertörler sayesinde GSX-S1000GX+ sürücüleri, Yoshimura R & D, ABD gibi tedarikçilerden temin edilen EPA veya CARB uyumlu susturucuyu takabilir.

Dijital ateşleme, kıvılcım gücünü ve yanma verimliliğini artıran, daha yüksek güce, daha doğrusal bir gaz kelebeği tepkisine, daha kolay motor çalıştırmaya ve daha stabil rölantiye katkıda bulunan iridyum tipi bujileri ateşler. Bu kaliteli bileşenler aynı zamanda geleneksel bujilerden daha uzun ömürlüdür.

Kaplama ve radyatör muhafazaları, soğutma havasını yüksek kapasiteli, kavisli radyatöre verimli bir şekilde yönlendirir.

  • Termostatik olarak kontrol edilen bir soğutma fanı, yavaş hareket eden trafikte sürüş sırasında daha düşük soğutma suyu sıcaklıklarının sağlanmasına yardımcı olur. Tasarım aynı zamanda sıcak havayı hızla sürücüden uzaklaştırır.

Hafif ve kompakt sıvı soğutmalı yağ soğutucu (belirli GSX-R modellerinde kullanılanlar gibi) kullanılarak motordan ilave ısı uzaklaştırılır.

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Yüksek Teknoloji ile Geliyor

2024 Suzuki GSX-S1000GX İletim Özellikleri

Bir GSX-R1000 gibi, GSX-S1000GX+’ın yarışlarda kanıtlanmış, altı vitesli, yakın oranlı şanzımanı, toplam motor uzunluğunu azaltmak için dikey olarak kademeli şaftlara sahiptir.

Debriyajla vites değiştirirken veya Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme sistemini kullanırken, GX+’ın hassas vites değiştirme bağlantısı sürücünün sürüş koşulları için en iyi vitesi kolay ve hızlı bir şekilde seçmesine yardımcı olur.

  • Vites değiştirme kamı, vites değiştirme mili ve debriyaj serbest bırakma kamı, Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme sisteminin işlevini destekleyecek ve yine de sürücüye mükemmel geri bildirimle hassas vites değiştirme hareketi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Benzersiz bir vites sensörü vites değiştiricinin hareket verilerini ECM’ye gönderir, böylece Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme sistemi sürücünün hareketlerine yanıt verir, çünkü bu tasarım vites kolunda hassas vites değiştirme hissini korur.

Suzuki Debriyaj Destek Sistemi (SCAS) debriyajının en son versiyonu GSX-S1000GX+’a takılmıştır. SCAS debriyajı, hızlanma sırasında plaka basıncını her zamankinden daha fazla artırır, ancak motor freni ve viraj girişi sırasında motorun tepkisini yumuşatmak için kayan kavrama görevi görür.

  • Bu geniş çaplı, ıslak, çok plakalı kavrama, hassas, kabloyla etkinleştirilen bir serbest bırakma mekanizması kullanarak sürücüye hafif bir çekiş ve mükemmel sürtünme noktası hissi sağlar.

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Yüksek Teknoloji ile Geliyor

2024 Suzuki GSX-S1000GX Şasi Özellikleri

Suzuki’nin kanıtlanmış, çift direkli alüminyum şasisi, çevik yol tutuşu ve mükemmel yol tutuş yeteneği sağlamaya yardımcı olur. Ana direkler, direksiyon başlığından salınım kolu pivotuna kadar düz bir şekilde konumlandırılmıştır; bu, daha yüksek sağlamlık ve daha hafif ağırlık sağlar.

GX+’ın yeni alt çerçevesi çeşitli avantajlar sağlar. Yan kasalar için güçlü ve güvenli bağlantı noktaları sağlar. İkinci olarak, üst ve alt raylar arasındaki kısa mesafe, daha fazla yolcu konforu için arka koltuğun kalınlığının arttırılmasını mümkün kılmaktadır. Ayrıca açık kafes tasarımı GSX-S1000GX+’ın çarpıcı görünümüne katkıda bulunuyor.

Sağlam alüminyum alaşımlı salınım kolu doğrudan GSX-R1000’den gelir ve sağlam bir şekilde desteklenir; bu, çağdaş süper motosiklet görünümünü geliştirirken mükemmel yol tutuş yeteneği sağlamaya yardımcı olur.

GSX-S1000GT+’a göre daha fazla çatal stroku ve arka tekerlek hareketi ile GSX-S1000GX+, V-STROM 1050 gibi dik bir sürüş pozisyonuna sahiptir ve bu sayede uzun mesafeli yolculuklarda bile daha fazla konfor sağlar. Daha uzun süspansiyon, engebeli yol yüzeylerinde sürüş sırasında daha büyük tümsekleri absorbe edebilir.

  • GSX-S1000 spor roadster’a takılan çatal ve amortisör gibi, süspansiyon yay oranları ve sönümleme kuvveti ayarı da GSX-S1000GT+ için özel olarak ayarlanmıştır.
  • Model                    Çatal stroku             Arka tekerlek hareketi
    GSX-S1000GX+    5,9 inç (150 mm)     5,9 inç (150 mm)
    GSX-S1000GT+ 4,7 inç (120 mm)      5,1 inç (130 mm) V-STROM 1050 6,3 inç (160 mm) ) 6,3 inç (160 mm)
  • GSX-S1000GX+’ın elektronik süspansiyonu ve olağanüstü yetenekleri hakkında daha fazla bilgi için Suzuki Gelişmiş Elektronik Süspansiyon (SAES) özellikleri bölümüne bakın .

Uzatılmış hareket mesafesine sahip daha uzun süspansiyon, yeni koltuk tasarımıyla birleşerek sürücünün kalça noktası ile ayak noktası arasındaki mesafeyi 0,6 inç (15 mm) artırır, bu da dizin bükülme miktarını azaltarak konforu artırır. Bu, uzun mesafeler kat ederken veya sportif bir koşuya çıkarken rahat bir dik sürüş pozisyonu sağlar.

Tasarım ekibi, GX+’ın ergonomik açıdan sağlam Crossover Touring sürüş pozisyonunu geliştirirken, gidon tutamaklarını sürücüye GSX-S1000GT+’dakinden 2,16 inç (55 mm) daha yakına ayarladı. Bu, sürücüye daha dik bir duruş sağlar ve bu da konforu artırır. Genel olarak, yeni dökme alüminyum gidonlar 2,0 inç (50 mm) daha geniştir ve 0,55 inç (14 mm) daha geniş kavrama yerleşimine sahiptir, bu da direksiyon eforunu azaltırken kavramayı daha rahat hale getirir.

GSX-S1000 modellerine özel, hafif TRP altı kollu, siyah dökme alüminyum jantlar harika görünür ve GSX-S1000GX+’ın çevik yol tutuşuna ve sportif performansına katkıda bulunur.

GSX-S1000GT+ grand Tourer’a takılan lastikler gibi, Dunlop’un Roadsport 2 radyal lastikleri de (önde 120/70ZR17 ve arkada geniş 190/50ZR17) GSX-S1000GX+ üzerinde en iyi şekilde performans gösterecek şekilde özel olarak tasarlandı ve mükemmel kavrama sağladı. kuru veya ıslak koşullarda daha hızlı ısınma ve uzun lastik sırtı ömrü.

Bu jantlar ve lastikler, uzun sürüşlerde konforu en üst düzeye çıkarmak için Suzuki Gelişmiş Elektronik Süspansiyonun (SAES) ön ve arka ayarlarıyla uyum içinde çalışarak hem uzun mesafeli turları hem de agresif sürüşleri desteklemek için gereken mükemmel kavrama, stabilite ve çevikliğin elde edilmesine yardımcı olur. spor performansı.

2024 Suzuki GSX-S1000GX, Depo

Yakıt deposu, kompakt görünmesini sağlayan bir tasarımla 5,0 ABD galonu (19 L) kapasiteye sahiptir. Büyük kapasitesi, motorun mükemmel yakıt verimliliğiyle birleşerek GSX-S1000GX+’a yakıt deposu başına iyi bir sürüş menzili sağlar.

Çift ön frenler, tamamen yüzer 310 mm paslanmaz çelik disklerle eşleştirilmiş dört adet 32 ​​mm karşılıklı pistona sahip bir çift Brembo Monoblok kaliper kullanıyor.

Arka frende Nissin tek pistonlu kaliperli 240 mm paslanmaz çelik disk bulunur.

Arka frende Nissin tek pistonlu kaliperli 240 mm paslanmaz çelik disk bulunur.

GSX-S1000GX+, durdurma kuvvetini mevcut çekiş gücüyle eşleştirmeye yardımcı olmak için kompakt Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)** ile donatılmıştır.

GSX-S1000GX+, hafif alüminyumdan yapılmış, sağlam ve pratik standart donanıma sahip bir arka taşıyıcıyla donatılmıştır. Taşıyıcının her iki yanındaki sağlam tutma çubukları, yolcuya motosikleti kavramak için iyi bir yer sağlar.

  • Tutunma çubukları, yan kasaların sökülmesi veya takılması sırasında müdahale etmeyecek şekilde tasarlanmıştır.
  • Arka taşıyıcı yük kapasitesi: 13,2 lbs. (6,0 kg)

GSX-S1000GX+, mat siyah, konik dökme alüminyum yüzer bir gidonla donatılmıştır. Üst çatal kelepçesindeki ve gidon braketlerindeki kauçuk bağlantılar, sürücünün ellerine iletilen titreşim miktarını azaltarak uzun sürüşlerde veya tur sırasında konforu artırır.

  • Sürücü koltuğu yüksekliği: 31,9 inç (810 cm); yaklaşık yolcu koltuğu yüksekliği 34,2 inç (870 cm)
  • Gidon, GX+ için özel olarak oluşturulmuş yeni bir tasarımdır. Bu gidon, daha fazla sağlamlık için daha kalın bir t5,2 malzeme kalınlığına sahiptir ve 0,5 inç (14 mm) daha geniş bir kavrama ve 34,5 inç (877 mm) toplam gidon genişliğine sahiptir.

Standart donanımdaki mafsal kılıfları (el korumaları), sürücünün ellerini yağmur, rüzgar ve soğuk gibi etkenlerden korumaya yardımcı olur. Açılı kapaklar, her yolculuğa hazır ve yetenekli ciddi bir Crossover modeli olarak GSX-S1000GX+’ın görsel çekiciliğini vurguluyor.

Gidona monteli aynalarda titreşimi en aza indirmek için kauçuk burçlar bulunur, böylece arka görüş daha net olur. Ayna tasarımı GX+’ın stiliyle eşleşiyor.

GSX-S1000GX+’ın sürücü ve yolcu koltukları, uzun yolculuklarda konforu da artıran sportif bir tasarıma sahiptir. Her ikisinde de kavrama ile hareket özgürlüğünü dengeleyen, hava koşullarına dayanıklı bir kaplama malzemesi bulunur.

  • Sürücü koltuğu şekli hareket özgürlüğünü daha da genişletir ve GSX-S1000GT+’daki koltuktan 0,6 inç (15 mm) daha kalın bir köpük yastığa sahiptir. GT+ seleden daha düz bir şekle sahip olan köpük aynı zamanda uzun yolculuklar sırasında daha iyi destek sağlamak için daha sıkıdır.
  • Sürücü koltuğu yüksekliği: 33,3 inç (845 mm).
  • Sürücünün omzu üzerinden engelsiz bir görüş sağlayacak şekilde basamaklandırılmış olan GX+’ın arka selesi, GT’nin selesinden 1,0 inç (26 mm) daha geniş ve 0,4 inç (10 mm) daha kalındır. Koltuğun tasarımı yolcu konforunu artırır ve yolcunun oturma alanına müdahale etmeyen arka rafın tutunma çubuğu tasarımıyla iyi bir şekilde bütünleşir.

GSX-S1000GX+ için opsiyonel koltuklar mevcuttur: 

  • Alçak Sele, sürücünün sele yüksekliğini yaklaşık 0,6 inç (15 mm) azaltır.
  • Bu alçak koltuk seçeneği, uzun yolculuklarda konforu en üst düzeye çıkaran sportif ve çekici bir tasarıma sahiptir. Koltuk, pozitif kavrama sağlamaya yardımcı olan bir yüzey kaplamasıyla kaplanmıştır ve sportif bir sürüşün keyfini çıkarırken hareket özgürlüğü sağlayacak şekilde şekillendirilmiştir.
  • Premium Koltuk özellikleri arasında lüks bir dokunuşa sahip sportif ve çekici bir tasarım ve konforu en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan yeni çift katmanlı yastık yapısı yer alıyor. Suzuki tarafından ilk kez standart donanım veya bir üretim modelinde aksesuar olarak kullanılan teknolojinin kullanıldığı koltuk, sertlik seviyeleri farklı olan iki katman kalıplanmış üretan köpükten oluşuyor.
  • Koltuk, kızılötesi ışınların nüfuz etmesine izin verecek şekilde tasarlandı ve böylece yüzeyinin güneşten gelen orijinal koltuğa kıyasla %14 daha serin+ kalmasına yardımcı oldu.
  • Üst dikişin etrafındaki kırmızı çift dikiş, koltuğa GX+’ın gövde rengiyle uyumlu özel el yapımı bir görünüm kazandırır ve GX+’ın sportif çekiciliğini daha da artırır.

Hem sürücü hem de yolcu ayak dayama yerlerinin alüminyum mandalları titreşim emici kauçukla kaplanmıştır. Bu, ayaklara iletilen titreşimi azaltarak özellikle uzun yolculuklarda konforu artırır.

  • Her iki ayak dayanağı çifti de daha alçak konumlandırılarak sürücünün ve yolcunun dizleri ve ayak bileklerindeki bükülmeyi azaltarak konforu daha da artırıyor.
  • Arka ayak dayama yeri, yan çantalar takıldığında yolcunun bacakları için yeterli alan sağlar.

Ayak dayanağı bağlantılarındaki, vites kolundaki, arka frendeki ve her iki el kolundaki siyah kaplama, motosikletin performans doğasına uygundur.

  • Ön fren kolunda, kolun kavramaya olan mesafesinin hızlı bir şekilde değiştirilmesine olanak tanıyan çok adımlı bir ayarlayıcı bulunur.

2024 Suzuki GSX-S1000GX Süspansiyon Özellikleri

GSX-S1000GX+, uzun stroklu süspansiyonun avantajlarını elektronik süspansiyon performansının avantajlarıyla birleştiren, müthiş bir yeni Lüks Crossover modelidir. Aslında GX+, Suzuki Gelişmiş Elektronik Süspansiyonu (SAES) benimseyen ilk Suzuki motosikletidir. SHOWA tarafından geliştirilen ve sağlanan EERA® süspansiyon, SFF-CATM ters teleskopik çatalın ve BFRC-lite® bağlantı tarzı tekli amortisörün elektronik versiyonudur.

  • EERA® süspansiyon, IMU ve tekerlek hız sensörlerinden gelen araç ve hız bilgilerinin yanı sıra, süspansiyon strok hızı ve sürüş koşullarına göre optimum sönümlemeyi anında belirlemek için hem ön hem de arka süspansiyona kompakt bir şekilde entegre edilmiş yüksek hassasiyetli strok sensörlerinden gelen bilgileri kullanır. Bu neredeyse anlık elektronik geri bildirim ve ayarlama, pratik olarak ideal sürüş kalitesi sağlar.
  • Bu teknolojiden yararlanan, GX+’ın süspansiyon modu (Sert/Orta/Yumuşak) ayarlarını sağlayacak şekilde ayarlanmış Suzuki Yüzer Sürüş Kontrolü (SFRC) ve Suzuki Hıza Bağlı Kontrol (SVDC) gibi tescilli programlardır. Bu, son derece konforlu ve kontrol edilebilir bir sürüş deneyimi sunarak, spor sürüşü veya uzun mesafeli tur için kullanılabilecek bir Crossover motosiklete uygun çok çeşitli elektronik kontrol ayarları sunar.
  • Ek olarak SAES, geleneksel sistemlerden daha akıllı çalışır çünkü temel ayarları SDMS-α’nın entegre sürüş modları tarafından yönetilir ve her sürücünün GX+’ın performans potansiyelinden tam anlamıyla yararlanmasına yardımcı olan daha fazla konfor sağlar.
Geleneksel ve Elektronik Süspansiyon Arasındaki Farklar
2024 Suzuki GSX-S1000GX Süspansiyon Özellikleri

 

Geleneksel ve Elektronik Süspansiyon Arasındaki Farklar

  • Geleneksel (mekanik) süspansiyon sistemlerinde sönümleme miktarı yalnızca manuel olarak ayarlanabilir ve sönümleme miktarı tamamen süspansiyonun sönümleme pistonu strokunun hızıyla taşınan yağ miktarına bağlıdır.
  • Buna karşılık SAES, sönümleme kuvveti üreten üniteye elektronik olarak kontrol edilen bir hidrolik valf ekleyerek, geleneksel mekanik süspansiyon sistemlerinin temel performansından ödün vermeden sönümleme ayarlama mekanizmasını elektronik olarak kontrol eder. Bu, spor sürüşten konforlu touringe kadar her şeyi daha iyi kapsamak ve değişen yük ve yol yüzeyi koşullarına daha iyi yanıt vermek için daha geniş bir yelpazedeki değişken sönümleme kuvveti ayarlarına olanak tanır.

Suzuki Gelişmiş Elektronik Süspansiyon (SAES) – Ön

  • Sağ çatalın içinde, mevcut piston konumunu milimetrenin 1/1000’i hassasiyetinde ölçen ve algıladığı mevcut strok hacmine ve strok hızına göre süspansiyon sönümlemesini saniyede 1000 kez ayarlayan bir Strok Sensörü bulunur.
  • Sol çatal ayağı sönümleme kartuşunu içerir. Sol çatal kapağındaki elektronik olarak çalıştırılan bir solenoid valf, hem geri tepme hem de sıkıştırma sönümleme kuvvetini ayarlamak için sıvı akışını etkiler. SAES, ayarları anında değiştirerek çatalın sönümleme kuvvetini sürekli olarak ayarlar.
  • Çatalın elektronik yay ön yükleme ayarı yoktur (arka amortisörde olduğu gibi). Hem sağ hem de sol çatal ayakları helezon yaylar içerir ve yay ön yükü ayarı, sağ çatal aksı tutucusundaki bir ayarlayıcı kullanılarak manuel olarak ayarlanabilir.

Suzuki Gelişmiş Elektronik Süspansiyon (SAES) – Arka

  • Amortisör, arka ön yük ayarını otomatik olarak değiştiren ve arka süspansiyon ayarının bağımsız olarak değiştirilmesine olanak tanıyan bir hidrolik yay bileziği ile donatıldığından, arka süspansiyonun ön yük ayarı elektronik olarak kontrol edilir.
  • Alt şasinin altına, yay ön yükünün miktarını değiştirerek ön yük bileziğinde hidrolik sıvısını basınçlandırabilen veya serbest bırakabilen bir motor ünitesi görünür şekilde monte edilmiştir. Strok sensörü yayın mevcut konumunu izler ve şok yayının motor ünitesinin yönlendirdiği şekilde ön yükü değiştirme yeteneğinin anahtarıdır.
  • Şok gövdesindeki elektronik olarak çalıştırılan bir solenoid valf, hem geri tepme hem de sıkıştırma sönümleme kuvvetini ayarlamak için sıvı akışını etkiler. SAES, ayarları anında değiştirerek şokun sönümleme kuvvetini sürekli olarak ayarlar.

Süspansiyon Kontrol Ünitesi (SCU) 

  • Alt şasiye monte edilen SCU, çatal ve şok sönümleme kuvveti solenoid valflerini ve şok yayı ön yükleme motor ünitesini doğrudan kontrol eder. Sürücü, TFT panelinde görüntülenen ve sol gidon anahtarı kullanılarak ayarlanan bilgileri kullanarak ECM’ye elektronik süspansiyon komutları gönderir ve burada bunlar daha sonra Dahili Ölçüm Birimi (IMU) ve diğer sensörlerden etkilenir ve bunlar daha sonra kontrolleri yapan SCU’ya aktarılır. gerçek zamanlı olarak askıya alma.

SAES'e Entegre Orijinal Programlar2024 Suzuki GSX-S1000GX, Yüksek Teknoloji ile Geliyor

SAES’e Entegre Orijinal Programlar

Dahili Ölçüm Biriminin (IMU) eklenmesi nedeniyle GSX-S1000GX+’da bazı SAES işlevleri bulunmaktadır:

  • Suzuki Yüzer Sürüş Kontrolü (SFRC); yol yüzeyindeki değişikliklere yanıt olarak yol tutuşunu ve konforu daha da artıran bir program.
  • Suzuki Hıza Bağlı Kontrol (SVDC); araç hızını izleyen ve süspansiyon ayarlarını o hıza göre optimize eden bir programdır.
  • Suzuki Yavaşlama Sönümleme Kontrolü (SDDC); İdeal bir eğim hareketi elde etmek için frenleme nedeniyle aracın tutumundaki değişiklikleri sorunsuz bir şekilde birleştiren ve sönümleme kuvvetini kontrol eden bir program.

Suzuki Yüzer Sürüş Kontrolü (SFRC)

IMU artı ön ve arka süspansiyon strok sensörlerinden gelen girdiler, motosikletin yaylanan ağırlığının, motosikletin hemen üzerindeki hayali bir referans noktasına göre hareketini izlemek için kullanılır; burada ön ve arka, teorik olarak sanki bir askıda asılıymış gibi asılı kalır. gökyüzüne kanca. Buna karşılık, SCU (Süspansiyon Kontrol Ünitesi), tekerlekler ve lastikler yoldaki tümsekleri emerken koltuğun ve gidonun sabit kalmasına yardımcı olmak için amortisör ayarlarını anında ayarlar ve manevra kabiliyetini ve konforu artırmaya yardımcı olur.

  • GSX-S1000GX+ tarafından kullanılan gelişmiş sistem, aynı anda üç hareket türüne en iyi şekilde yanıt verecek ve böylece çok çeşitli sürüş koşullarına yanıt verecek şekilde ayarlanmıştır.
  • SFRC her zaman aktif olmasına rağmen, yol performansını etkilememek için pürüzsüz yüzeylerde yalnızca minimum düzeyde müdahale edecek şekilde ayarlanmıştır. Etkisi, düzgün olmayan yüzeylerde sürüş yaparken daha da güçlenir, ancak bu durumda bile sürüşü tamamen eşitlemeye çalışmaz. Bunun nedeni, sürücünün bisikletin duruşundaki değişiklikleri algılaması ve bu hareketleri onu kontrol etmek için sezgisel olarak kullanmasıdır. Çok düzgün bir sürüş, sürücü, motosiklet ve yol arasındaki bağlantı hissini engelleyecektir.

SFRC, sönümleme kuvvetini Aktif Sönümleme Kontrolü’nün (Sert, Orta veya Yumuşak) ayarlarına uyacak şekilde ayarlar. Bu ayarlar SDMS-α’nın entegre sürüş modlarıdır (daha fazla bilgi için Suzuki Akıllı Sürüş Sistemine (SIRS bölümü) bakın).

Suzuki Hıza Bağlı Kontrol (SVDC)

  • SAES ayrıca normal çalışma altında ön ve arka süspansiyonun, süspansiyon strok hızına göre belirlenen her modun sönümleme özelliklerini yeniden üretmesine yardımcı olan Suzuki’nin SVDC programını da içerir.
  • Ancak bu program, sönümleme kontrolünü mevcut hıza uyacak şekilde optimize etmek ve böylece düşük ve yüksek hızlarda olumlu yol tutuşu sağlamak için CAN veriyolundan alınan araç hızı verilerinin parametresini sunar.

Suzuki Yavaşlama Sönümleme Kontrolü (SDDC)

  • SVDC’de olduğu gibi, SDDC programı da normal çalışma altında belirtilen her mod tarafından tanımlanan sönümleme özelliklerini yeniden üretir. Ancak SDDC, IMU verilerine dayalı bir parametre olarak yavaşlama G kuvvetini uygular ve ardından frenlemenin neden olduğu araç tutumu değişikliklerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için optimum sönümleme kuvvetini ayarlar. Bu, frenleme sırasında sürücünün hareketini engellemeyen orta dereceli bir eğim hareketi sağlayarak konfor ve güven sağlamaya yardımcı olur.

SAES'e Entegre Orijinal Programlar

2024 Suzuki GSX-S1000GX Akıllı Sürüş Sistemi Özellikleri

Suzuki Sürüş Modu Seçici Alfa (SDMS-α)

GSX-S1000GX+, Suzuki’nin amiral gemisi spor motosikleti Hayabusa’yı takip ediyor; SIRS’in gelişmiş elektronik sürücü destek özelliklerinin birçoğunun entegre yönetimini sağlayan  Suzuki Sürüş Modu Seçici Alfa (SDMS-α) sisteminin benimsenmesi .

  • SDMS-α’nın üç entegre, önceden ayarlanmış sürüş modu, güç çıkışı karakteristiklerinin yanı sıra Çekiş Kontrolü (entegre Kaldırma Sınırlayıcı ve Yana Dönüş Torku Kontrolü ile ) ve Aktif Sönümleme Kontrolü ( Suzuki Yüzer Sürüş Kontrolü ile ) seviyesini kontrol eder.
    • Ek olarak, Suzuki’nin orijinal yeni Suzuki Yola Uyarlanabilir Stabilizasyon (SRAS) özelliği, GX+ engebeli yüzeylerde sürerken tümsekleri daha iyi yumuşatan ayarlar ile sürüş sırasında pozitif tepkiyi engellemeyi önleyen ayarlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmak için SDMS-α ile birlikte çalışır. iyi yollar.
  • Fabrikada önceden ayarlanmış üç mod (A, B ve C), sürücüye GSX-S1000GX+’ın güç dağıtım özelliklerini sürüş tarzına uyacak veya değişen hava veya yol koşullarına uyum sağlayacak şekilde değiştirmenin hızlı ve zahmetsiz bir yolunu sağlar.
    • Mod A (Aktif)  , sürücü gazı açtığında en keskin gaz tepkisini sağlayan aktif, sportif kullanıma yöneliktir. Mod A’nın tork özellikleri, açık havalarda temiz, dolambaçlı yollarda sportif bir koşunun tadını çıkarmak gibi gaz kelebeği agresif bir şekilde açıldığında heyecan verici bir hızlanma sağlayacak şekilde hassas bir şekilde ayarlanmıştır.
      • Mod A’da motor gücü çıkış modu “1” seviyesine, çekiş kontrol sistemi “2” seviyesine ve süspansiyonun aktif sönümleme kontrol seviyesi “Sert”e ayarlanır.
    • Mod B (Temel) , sürücü gaz kelebeğini açtığında daha yumuşak bir gaz tepkisi ve daha doğrusal bir güç dağıtım eğrisi sunduğundan genel, çok yönlü sürüş içindir. Touring için ideal ortam olması amaçlanan bu mod, GX+’ı daha kontrol edilebilir hale getirmeyi ve hızlanırken sürücüye güven aşılamayı amaçlıyor ve çok çeşitli sürüş stilleri ve yol koşulları için iyi bir uyum sunuyor.
      • Mod B’de motor gücü çıkış modu “2” seviyesine, çekiş kontrol sistemi “4” seviyesine ve süspansiyonun aktif sönümleme kontrol seviyesi “Orta”ya ayarlanır.
    • Mod C (Konfor), gaz kelebeği açıldığında gücün doğrudan doğrusal bir şekilde artmasıyla, daha yumuşak bir gaz kelebeği tepkisi ve daha yumuşak tork özellikleri sağlayarak konfor ve kontrol edilebilirliğe öncelik vermeyi amaçlamaktadır. Bu mod, ıslak veya kaygan yüzeylerde sürüş yaparken veya bir yolcu ve teçhizatla sürüş yaparken veya sürücü, uzun bir yolculuktan sonra eve rahat ve konforlu bir yolculuk yapmak istediğinde kullanışlıdır.
      • Mod C’de motor gücü çıkış modu “3” seviyesine, çekiş kontrol sistemi “6” seviyesine ve süspansiyonun aktif sönümleme kontrol seviyesi “Yumuşak” olarak ayarlanır.
    • Sürücü, sol gidondaki mod ve seçim anahtarlarını kullanarak sürüş sırasında SDMS-α modlarını değiştirebilir. Mod ayarları TFT gösterge panelinde net bir şekilde görüntülenir.

Güç modu

Güç Modu özelliği, sürücünün yol veya hava koşullarına veya sürücünün tercihine uyacak şekilde farklı motor gücü özellikleri sağlayan üç seviye arasından seçim yapmasına olanak tanır.

Gaz kelebeğini kullanırken her seviyenin güç dağıtım özelliği fark edilir. Her seviye, GX+’ın genel sürüş deneyimini daha keyifli hale getirmek için özel olarak ayarlandı ve kapsamlı bir şekilde test edildi.

  • Güç Modu seviye 1, gaz kelebeği açıldığında en keskin tepkiyi sağlar. Heyecan verici bir hızlanma sağlayacak ve motorun gücünden tam olarak yararlanacak şekilde ayarlanmış olan bu araç, açık havalarda temiz, dolambaçlı yollarda sportif bir koşunun keyfini çıkarmak için çok uygundur.
  • Güç Modu seviye 2, seviye 1 ile aynı tepe güç çıkışını üretir ancak daha yumuşak gaz tepkisi ile daha doğrusal bir tork eğrisi sunar. Amaç, çok çeşitli sürüş stilleri ve yol koşullarına iyi uyum sağlayan tatmin edici bir ayar dengesi sunmaktır.
  • Güç Modu seviye 3, en yumuşak gaz kelebeği tepkisini ve daha yumuşak tork özelliklerini sunarak konfor ve kontrol edilebilirliğe öncelik verir. Bu ayar, uzun mesafe sürüşlerinde veya yolcu ve ekipman taşırken iyi bir seçimdir.

Suzuki Çekiş Kontrol Sistemi (STCS)

Beş modlu Suzuki Çekiş Kontrol Sistemi (STCS), ön ve arka tekerlek hızını, motor devrini, gaz kelebeği konumunu ve vites konumunu sürekli olarak izleyerek motor çıkışını istenmeyen arka tekerlek patinajını önleyecek şekilde ayarlar ve aynı zamanda çekişin ve arka tekerleklere güç aktarımının korunmasına yardımcı olur. yol.

GSX-S1000GT’deki beş modlu sistemle karşılaştırıldığında STCS’nin bu yedi modlu versiyonu, çeşitli sürüş koşullarına, tarzlara ve sürücü deneyimine daha iyi uyum sağlamak için daha geniş bir hassasiyet seçeneği sunar.

  • Mod numarası ne kadar yüksek olursa, STCS arka tekerleğin patinajını sınırlamak için o kadar hızlı müdahale eder.
  • İstenildiğinde sistem KAPALI da yapılabilir.

STCS modları TFT gösterge panelinde görüntülenir ve sol gidon anahtarı kullanılarak anında değiştirilebilir. Sistem, tekerleğin patinaj yapmasını önlemeye yardımcı olmak için gücü keserken, gösterge panelinin sağ kenarındaki TC simgesi LED’i yanacak ve yanıp sönecektir.

Kaldırma Sınırlayıcı

GSX-S1000GX+ , hızlanma sırasında ön tekerleğin yerden kalkmasını önlemeye yardımcı olarak sürücülere daha fazla gönül rahatlığı sağlayan Kaldırma Sınırlayıcıyı benimser. Kökeni Suzuki MotoGP çabalarına dayanan Lift Limiter, ayarları STCS seviye ayarıyla belirlenerek arka planda sessizce çalışır.

  • GX+’ın ECM’si motor devrini (RPM), gaz kelebeği konumunu, vites konumunu ve debriyaj durumunu (debriyaj anahtarını izleyerek) izler ve bu verileri ön ve arka tekerlek hız sensörlerinden ve IMU’dan gelen girdilerle birlikte işler ve uygun miktarda hız miktarını belirler. iletilecek motor gücü (elektronik gaz kelebeği valfi çalışmasıyla).
  • Kaldırma Sınırlayıcı özelliği kapsamlı bir geliştirme ve dikkatli testlere tabi tutulmuştur, böylece fonksiyon aralığı performans ve ön tekerlek kaldırma kuvvetinin azaltılmasını dengeler.
  • Kaldırma Sınırlayıcının çalıştığını sürücüye bildirmek için TFT gösterge panelinde yanıp sönen bir “LF” işareti görünür.
  • Sürücü Kaldırma Sınırlayıcı özelliğini ayarlayamaz veya devre dışı bırakamaz.

Yuvarlanma Torku Kontrolü

Suzuki’de bir ilk olan Devrilme Torku Kontrolü , motor gücü çıkışını ayarlayan akıllı bir özelliktir, böylece motosikletin hızı belirli bir viraj için optimum olur.

  • IMU’dan gelen araç konumu verilerini ve yol hızı bilgilerini (tekerlek hız sensörlerinden) kullanarak sistem, viraj için ideal olan güç çıkışını ve hızlanmayı önceden belirlemek için bisikletin yatma açısını ve hızını hesaplar.
  • Sistem, motosikletin virajı etkili bir şekilde geçmek için gerekli olduğunu hesapladığı güç miktarını aşmadan önce motor tork çıkışını azaltır. Bu ek önleyici eylem katmanı, ayarları STCS hassasiyet düzeyine göre belirlendiğinden arka planda sessizce çalışır.

Aktif Sönümleme Kontrolü

GSX-1000GX+ için Suzuki Gelişmiş Elektronik Süspansiyon (SAES), elektronik olarak kontrol edilen dört sönümleme kuvveti ayarı sunar: “Sert”, “Orta”, “Yumuşak” artı özelleştirilebilir bir “Kullanıcı” ayarı .

Her mod, süspansiyonun strok hızına uygun olarak belirtilen sönümleme özelliklerini yeniden üretecek şekilde kontrol edilir. Bu özellik hem ön çataldaki hem de arka amortisördeki sönümleme kuvvetini değiştirecektir.

Ayarlar, sürücü tarafından seçilen SDMS-α moduna göre otomatik olarak değişir:

  • SDMS-α’nın A modu için zor
  • SDMS-α’nın B modu için orta
  • SDMS-α’nın C modu için yumuşak

Sürücü ayrıca SDMS-α’nın ilgili sönümleme kuvveti ayarlarını nasıl uyguladığını manuel olarak da değiştirebilir. Örneğin, Kullanıcı Modu Ayarında sürücü, SDMS-α A modunun varsayılan Sert ayar yerine Orta, Yumuşak veya Kullanıcı sönümleme ayarını kullanmasını seçebilir.

  • Temel Kullanıcı Modu Ayarına ek olarak sürücü, Sert, Orta veya Yumuşak temel ayar arasında seçim yaptıktan sonra ön ve arka süspansiyon sönümleme kuvveti ayarlarını ±3 artışlarla bağımsız olarak ayarlayabilir.

Suzuki Yol Uyarlanabilir Stabilizasyonu (SRAS)

Suzuki Yola Uyarlanabilir Stabilizasyon (SRAS), IMU ve tekerlek hız sensörlerinden gelen girdilere dayanarak engebeli yol yüzeylerini tespit eden Suzuki’nin orijinal programıdır. Normal yol yüzeylerinde GX, duyarlılığı vurgulayan süspansiyon ayarlarını kullanır.

  • SRAS, düzgün olmayan bir yol yüzeyi tespit ettiğinde, sürüşü yumuşatmaya yardımcı olmak için otomatik olarak daha güçlü Suzuki Yüzer Sürüş Kontrolünü (SFRC) tetikler ve Elektronik Gaz Kelebeği Valfi ayarlarını daha yumuşak, daha kontrol edilebilir bir gaz kelebeği tepkisi sağlayacak şekilde ayarlar.
    • SRAS etkinleştirildiğinde tepki seviyesi Güç Modu seviyesine, Çekiş Kontrol seviyesine ve Aktif Süspansiyon Kontrol Seviyesine bağlıdır.
  • GX+ ​​düzgün bir yol yüzeyine döndüğünde SRAS devre dışı kalır ve SFRC, yoldaki dinamik performansı etkilemeyen bir ayara geri döner.
  • SRAS programının uyarlanabilir doğası, yol yüzeyine bağlı olarak yüksek ve düşük miktarda sürüş ve gaz kelebeği ayarları arasında geçiş yapabileceği anlamına gelir.
  • SRAS, düzgün olmayan yüzeylerde konforlu sürüşü mümkün kıldığı gibi, normal yüzeylerde de sportif sürüşü geliştirebilir. Bu, yalnızca Suzuki tarafından sunulan performansı sağladığı için sistemi benzersiz kılmaktadır.

Otomatik Arka Süspansiyon Modları

GSX-S1000GX+’ın arka süspansiyonunun yay ön yükleme ayarları elektronik olarak kontrol edilir, bu da sürücünün TFT gösterge panelindeki ayarı görmesini ve ardından bir gidon anahtarını kullanarak mevcut dört moddan en uygununu bulduğu birini hızlı bir şekilde seçmesini kolaylaştırır. koşullara veya tercihe göre.

Arka süspansiyon ayrıca sürücünün önerilen otomatik ayarların keyfini kolayca çıkarmasını sağlayan kullanıcı dostu bir AUTO moduna da sahiptir.

  • AUTO olarak ayarlandığında sistem, arka süspansiyon stroku ve ön yük konumuna göre mevcut yük ağırlığını hesaplar ve ön ve arka sönümleme kuvveti ayarlarını otomatik olarak yapar. Bu, yük altında yaylanan kütlenin hareketini iyileştirir ve yük koşulları altında sürüş konforunu daha da stabilize eder.
  • Temel AUTO ayarına ek olarak sürücü, ön ve arka süspansiyon yayı ön yükleme ayarlarını ±3 artışlarla bağımsız olarak ayarlayabilir.
  • AUTO modunda aynı zamanda bir yolcu bindiğinde veya indiğinde veya vites eklendiğinde veya çıkarıldığında şasi duruşundaki değişiklikleri algılayan ve amortisör strok pozisyonuna göre uygun duruşu korumak için yay ön yükünü otomatik olarak ayarlayarak yanıt veren Otomatik Dengeleme özelliği de bulunuyor.

Üç manuel mod:

  • Tek sürücü
  • Tek Sürücü ve Ekipman
  • Tandem (dişlili veya dişlisiz)
    • NOT: Bu üç manuel modu kullanırken sönüm telafisinin etkin olmadığını unutmayın.
    • Temel Manuel Mod Ayarlarına ek olarak sürücü, ön ve arka süspansiyon yayı ön yükleme ayarlarını ±4 artışlarla bağımsız olarak ayarlayabilir.
  • Çatalın hem sol hem de sağ bacaklarında sarmal yaylar bulunur ve çatal yayı ön yükü, sağ alt çataldaki (aks tutucusunun yanında) tek bir ayarlayıcı kullanılarak manuel olarak ayarlanabilir.

Ride-by-Wire Elektronik Gaz Kelebeği Sistemi

Gelişmiş Ride-by-Wire Elektronik Gaz Kelebeği Sistemi, gaz kelebeği hareketine göre motor çıkışını hassas bir şekilde kontrol etmek için GSX-S1000GX+’ın 32 bit ECM ve CAN tarzı kablo demetinin kapasitesinden yararlanır.

  • Bu hassasiyet, gaz kelebeği gövdesi hareketinin SDMS-α modlarının her birine en iyi şekilde uyacak şekilde ayarlanmasına olanak tanır. Sonuç, yanıt veren, kontrol edilebilir, doğrusal bir güç dağıtımıdır.
  • Gaz kelebeği valflerinin elektronik kontrolü, Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme Sistemini kullanırken yumuşak vites değiştirmeye yardımcı olur ve Akıllı Hız Sabitleyicinin devreye girdiğinde hassas hız kontrolü sunmasını sağlar.

Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QS)

Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QS), GSX-S1000GX+ sürücüsünün debriyajı veya gazı kullanmadan hızlı ve kolay bir şekilde vites yükseltmesini veya azaltmasını sağlar.

  • Sorunsuz vites yükseltmeleri sağlamak için QS, yumuşak, neredeyse kesintisiz hızlanma sağlamaya yetecek süre boyunca güç dağıtımını otomatik olarak keser. Yavaşlarken sistem, devri artırmaya ve motor devrini bir sonraki düşük vitese eşitlemeye yetecek kadar gaz kelebeği valflerini otomatik olarak açar. Sonuç olarak, bu eller serbest, otomatik fonksiyon, vites küçültme sırasında son derece tatmin edici bir deneyim yaratmak için motor frenlemeyle kusursuz bir şekilde birleşiyor.
    • Çift Yönlü QS, sürücülere daha da fazla sürüş keyfi sunmak için SDMS-α ile kusursuz bir uyum içinde çalışır.
    • GSX-S1000GX+’ın SACS tarzı, destekli ve kaydırmalı kavramasının performansı, QS veya manuel kavrama işletimi kullanılırken vites yükseltme ve küçültme işlemlerinin daha da yumuşak olmasını sağlar.
    • Benzersiz bir vites konumu sensörü vites değiştiricinin hareket verilerini ECM’ye gönderir, böylece Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme sistemi sürücünün hareketlerine tam olarak yanıt verir.

Akıllı Seyir Kontrolü

GSX-S1000GX+’ın yeni Akıllı Hız Sabitleyicisi, sürücünün gaza basmadan ayarlanan hızı korumasını sağlayan kullanışlı bir sistemdir. Bu, özellikle otoyollarda sabit hızda seyahat ederken uzun mesafeler kat ederken yorgunluğun azaltılmasına yardımcı olur.

  • Akıllı Hız Sabitleyici, sürücünün hız sabitleyiciyi iptal etmeden Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme Sistemini kullanarak vites yükseltmesine veya küçültmesine olanak tanır. Bu, her vardiyadan sonra sabit hız kontrolünü sıfırlama ihtiyacını ortadan kaldırarak GX’in daha konforlu, daha rahat ve uzun yolculuklarda kullanımını daha kolay hale getirir.
    • Ana hız sabitleyici düğmesi sağ gidon anahtarının üzerindedir.
    • Hız sabitleme sistemi, ikinci viteste veya daha yüksek bir viteste sürüş sırasında 30 km/saatin (18 mph) üzerindeki hızlara ayarlanabilir.
    • Seçilen ayar, TFT gösterge ekranında dijital hız göstergesinin altında belirgin bir yeşil yazı tipiyle görünür.
    • Devreye girdikten sonra seyir hızı, sol gidondaki (YUKARI veya AŞAĞI) seçim düğmesi kullanılarak yukarı veya aşağı doğru kolaylıkla ayarlanabilir.
    • Kullanışlı “devam etme işlevi”, iptalden sonra en son hız ayarına sorunsuz bir şekilde hızlanmak için sistemi yeniden devreye sokar.

Hareket Takip Fren Sistemi

Hareket Takipli Fren Sistemi, GX+’ın duruşuna ilişkin IMU ile ölçülen, mekansal bilgiyi ön ve arka tekerlek hızlarıyla birleştirir. Bu, ABS’nin** yalnızca düz bir çizgide değil, aynı zamanda araç eğilirken veya dönerken de devreye girmesine olanak tanır.

  • Ani frenleme kuvvetinin etkisini azaltarak, GSX-S1000GX+’ın dönüşte fren yaparken kendini dik itmeye çalışması veya çekişi kaybetmesi daha az olasıdır; bunun yerine dönüş yarıçapını ve yatma açısını koruyarak sürücünün virajda amaçladığı çizgiyi daha iyi takip etmesini sağlar.
  • Sürücü bir virajda sert bir şekilde fren yapsa bile sistem, sürücü motosikleti durdururken veya yavaşlatırken şasi dengesinin korunmasına yardımcı olur.
  • Hareket Takip Fren Sistemi kapatılamaz; her zaman etkindir.

2024 Suzuki GSX-S1000GX Elektrik ve Aydınlatma Özellikleri

Yağ soğutmalı, üç fazlı şarj sistemi, GSX-S1000GX+’ın bakım gerektirmeyen aküsü ve sürüşü geliştiren elektronikleri için yeterli güç sağlar.

TFT gösterge panelinin solunda, sürücünün akıllı telefonunu şarj etmek veya navigasyon için GPS gibi diğer aksesuarları çalıştırmak için kullanabileceği bir USB çıkışı bulunur.

Yolcu koltuğunun altına monte edilen opsiyonel Suzuki Orijinal Aksesuarı elektrik prizini Suzuki bayinizden temin edebilirsiniz.

GSX-S1000GX+, çalıştırma kolaylığını ve verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış Suzuki’nin yenilikçi çok işlevli gidon anahtarlarıyla donatılmıştır. TFT gösterge paneli ile gidon anahtarları arasında hızlı ve hassas iletişim için Yerel Bağlantılı Ağ (LIN) kablo tesisatı kullanılır.

  • Sürücü, Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (SIRS) ayarlarını değiştirmek için TFT panel bilgilerini ve sol gidondaki mod/seçim anahtarını kullanabilir.
  • Sağ gidon anahtarında, Kolay Çalıştırma Sistemini etkinleştiren hem motor durdurma hem de çalıştırma düğmesi olarak görev yapan çok işlevli bir basmalı anahtar bulunur. Anahtarda ayrıca dörtlü flaşör anahtarı ve Akıllı Hız Sabitleme düğmesi bulunur.

GSX-S1000GX+’ın TFT ekranı, ECM ve diğer tüm elektronik aksamları, harici kaynaklardan gelen manyetik parazitlere duyarlı olmadıklarından emin olmak için yankısız bir odada titizlikle değerlendirildi.

GSX-S1000GX+’ın aerodinamik stiliyle iyi uyum sağlayan kompakt, yığılmış LED far grubu, kaportanın burnunun alçak kısmında ortalanmıştır.

Koito® tarafından sağlanan bağımsız, uzun ve kısa huzmeli farlar, yolu parlak bir şekilde aydınlatmak için ışığı doğrudan dışbükey bir mercekten geçiren Mono odaklı LED teknolojisini kullanır.

Bir çift yüzey yayan LED konum ışık şeridi, ön kaportanın yanları boyunca farların yanındadır. Bu LED’ler lüks otomobillerde kullanılanlarla aynı türdedir ve yukarıya doğru eğimli bir açıya ve GX+’ın ön yüzünün ayırt edici görünümüne katkıda bulunan dar yarık tasarımına sahiptir. Bu, GSX-S1000GX+’ın yayalar ve diğer trafik için daha görünür olmasına yardımcı olur.

İnce, ok biçimli mahfazaların içindeki ön LED dönüş sinyalleri üst kaportadan dışarı doğru uzanır. Arkada ince, ok benzeri LED arka sinyal lambaları, LED kombinasyonlu ışıkla birleşerek trim kuyruk bölümünün şık hatlarını tamamlıyor ve motosikletin benzersiz stiliyle iyi uyum sağlıyor.

Geleneksel aydınlatmaya göre daha düşük elektrik çekişine sahip olan LED farlar, konum lambası, sinyal lambaları ve arka lamba, GSX-S1000GX+’ın şık gövdesini tamamlarken hem görünürlüğü hem de dayanıklılığı artırır.

Motosikletler