16.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, Bir Dünya Şampiyonu

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, Bir Dünya Şampiyonu olan Ninja ZX-10R’ye daha çok benzeyen yeni gövde yapısıyla yarışcı bir nesilden geliyor. Yolda inanılmaz bir performans, güç ve sürüş keyfi veriyor. Ninja ZX-6R, güçlü 636cc sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli motoruyla devir aralığı boyunca üstün performans sunuyor. Yolu kavrayan ve gömüldüğü zaman asfalta yapışan bir rüzgar geçirgen kanatlara sahiptir. Büyük abisi ZX-10R’ı neredeyse aratmayacak kadar güç üretmektedir.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, Bir Dünya Şampiyonu

Kısaca geçmişinden bahsedelim;  Kawasaki Ninja ZX-6R, Japon üretici Kawasaki’nin Ninja spor motosiklet serisinde yer alan 636 cc sınıfı bir motosiklettir . 1995 yılında tanıtıldı ve Honda , Suzuki ve Yamaha’nın yeni ürünlerine yanıt olarak yıllar boyunca sürekli olarak güncellendi . ZX serisi, 1980’lerde Kawasaki motosikletlerinin Ninja serisi olarak bilinen seridir ve bugün hala aynı adı taşımaktadır.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, Bir Dünya Şampiyonu

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, Bir Dünya Şampiyonu

Bir çok yenilik yapılmış, hepsini inceleyelim;

Ninja ZX Stili
Tamamen yeni stil, Ninja ZX-10R’den ilham alırken ideal supersport imajını da yansıtıyor. Yeni ön ve yan kaportalar baştan kuyruğa sorunsuz bir şekilde akan bir tasarım yaratıyor. Kompakt yeni farlar ve karmaşık katmanlı ön kaporta, Ninja ZX-6R’ye yeni “yüzünü” verirken, karartılmış motor kapakları ve susturucu, supersport imajına katkıda bulunuyor ve LED dönüş sinyalleri, tamamen LED aydınlatma paketini tamamlıyor.

Ninja suratına sahip görüntü
Compact yeni hibrit projektör/reflektör farlar, Ninja ZX-6R’nin yeni yüzünün önemli bir unsurudur. Mono odaklı LED teknolojisi, farın aydınlatılmayan kısımlarını karanlık göstererek sert bir ifade yaratan derin reflektörlerle destekleniyor. Ön kaportanın girift katmanlı tasarımı, son derece farklı bir görüntü oluşturmak üzere kanatçık tarzı hava girişleri ve açılı çene spoyleri ile tamamlanıyor.

3D İç İçe Dokunmuş Gövde İşi Kuyruk
Kaputunun tasarımı gibi, ön ve yan kaportalar da 3 boyutlu bir etki yaratmak için iç içe geçmiş katmanlar kullanır ve çoklu katmanlar birinci sınıf tasarıma sahip. Gövdenin pürüzsüz, akıcı tasarımı, gözleri tepeden kuyruğa çekiyor ve Ninja ZX-6R’nin sokak odaklı süper spor performansıno arttırıyor.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, kuyruk ve gövde

Entegre Sürüş Modları
Dört entegre sürüş modu (Spor, Yol, Yağmur veya Rider (manuel)) mevcut sürüş koşullarına uygun çekiş kontrolü ve güç modu düzeyinin seçilmesini kolaylaştırır.

İLERİ TEKNOLOJİ
Çekiş kontrolü, süper spor düzeyinde fren yönetimi, seçilebilir güç modları ve hızlı vites değiştirici artık akıllı telefon bağlantısı ve entegre Sürüş Modları gibi bir dizi yeni özelliğe sahip tam renkli TFT göstergelerle tamamlanıyor.

TFT Renkli Göstergeler
Yeni 4,3 inç tamamen dijital TFT renkli göstergeler, kokpite yüksek teknolojili, yüksek kaliteli bir görünüm kazandırıyor. Yeni ölçüm cihazı, akıllı telefon bağlantısına ek olarak önceki modelde bulunmayan bir dizi ölçüm özelliği de sunuyor.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, panel

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, renkler

  • Metalik Düz Kıvılcım Siyah / Abanoz
  • İnci Robotik Beyaz / Metalik Grafit Gri
  • Limon Yeşili / Abanoz (KRT Sürümü) 

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, fiyat

kawasaki Ninja ZX-6R’ın Türkiye fiyatı henüz belli değil, Kawasaki fiyat listesinde fiyat bilgisi bulunmamaktadır. Yurtdışı sitelerindeki fiyat 11,299 Euro, ABS’li fiyatı ise 12,999 Euro olarak görünmektedir.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, hız

Ninja ZX-6R’ın en yüksek hızı 299 km/h olarak ölçülmüştür.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, yakıt tüketimi

Ninja ZX-6R’ın yakıt tüketimi yaklaşık 100km’de 4,4 litre olarak belirtilmiştir. Spor ve performanslı sürüşlerde yakıt tüketimi 100 km’de 5,5 litreyi bulmaktadır. Yakıt tüketimi verileri ortalamadır. Sürücüleri yakıt tüketimini daha iyi bilirler.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, rakipleri

En büyük rakipleri arasında Yamaha R6, Honda CBR600RR, Aprilia RS660 ve MV Agusta F3 675 motosiklet modelleridir.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, teknik özellikler

  • YENİ Güncellenmiş 636cc sıralı dört silindirli DOHC motor
  • Yeni ön kaportayla YENİ Ninja stili
  • YENİ LED farlar ve sinyal lambaları
  • YENİ TFT tam renkli göstergeler
  • YENİ RIDEOLOGY THE APP* aracılığıyla akıllı telefon bağlantısı
  • YENİ Entegre sürüş modları
  • YENİ Çift radyal monteli 4 pistonlu monoblok kaliperli çift 310 mm ön diskler
  • YENİ Entegre Sürüş Modları (Kawasaki TRaction Control (KTRC) ve Güç Modlarını birleştirir)
  • Kawasaki Hızlı Vites Değiştirme (KQS)
  • Showa Ayrı Fonksiyonlu Çatal – Büyük Piston (SFF-BP), tamamen ayarlanabilir
  • Preslenmiş alüminyum çevre çerçevesi
  • Pirelli Diablo Rosso IV lastikleri

Büyük Fren Diskleri, Monoblok Kaliperler
Son derece sağlam, radyal montajlı monoblok kaliperler, üstün kontrol için kolda sağlam bir his sağlar. Büyük ø310 mm disk frenler ve radyal pompalı ön fren ana silindiri, ön fren paketini tamamlayarak mükemmel his veren güçlü frenleme sağlar. ø220 mm disk freni ve hafif kaliper arka tekerleği yavaşlatır. Stil olarak Ninja ZX-10R’ninkilere benzeyen yeni yuvarlak diskler, güçlü Ninja ZX ailesi imajına katkıda bulunuyor.

Sportif Ön Cam
Kısa ön cam, Ninja ZX-6R’nin supersport  Ninja ZX-10R gibi, ön kaporta da ön camın yanlarını destekler. Ön camdaki delikler, yüksek hızlarda sürüş sırasında sarsıntının azaltılmasına yardımcı olmak için ekranın arkasında oluşan basıncı azaltır.

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, cam

636 cm3 Sıvı Soğutmalı, 4 Zamanlı Sıralı Dörtlü
Ninja ZX-6R’nin 37 cm3 daha fazla deplasmanının sunduğu avantaj, sürüş keyfi için önemlidir. Spor sürüş sırasında devir aralığında daha yüksek performans memnuniyetle karşılanır. Ancak “sıradan” orta boy supersport modellerle karşılaştırıldığında daha güçlü olan düşük ve orta aralıktaki tork, dur-kalk şehir trafiğinde sürüş yapmak veya otoyolda başka bir aracı geçmek için hızlanmak gibi günlük sürüşlerde de yeterince kabiliyet ve performans sağlar.

MOTOR

  • YENİ Kamera profilleri
  • YENİ Giriş hunileri
  • YENİ Başlık ve toplayıcı boru düzeni

Ninja ZX-6R, 67,0 x 45,1 mm çap ve strok yoluyla gelen verimli ve güçlü bir 636cc sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli DOHC dört zamanlı motora sahiptir. 2024 için yeni motor güncellemeleri, düşük devir performansından yararlanan ve daha katı emisyon düzenlemelerinin karşılanmasına yardımcı olan revize edilmiş kam profillerini içerir.

Ultra ince püskürtme enjektörleri, yanma verimliliğine katkıda bulunan verimli hava-yakıt karışımını sağlamak için 60 mikrondan daha küçük bir damlacık boyutu yayar. Hassas ayarlar, Ninja ZX-6R motorunu tanıyan ve seven sürücüler için güç ve tork hislerinin korunmasını sağlarken motor emisyonlarının azaltılmasına da katkıda bulunur.

Ninja ZX-6R büyük hacimli 5,09 litrelik hava kutusu, en yüksek gücü ve sorunsuz güç dağıtımını sağlamaya yardımcı oluyor. Giriş hunisi tasarımı, düşük ila orta devir performansını artıran revize edilmiş bir şekle sahiptir.

Motorun kalbini korumak için piston eteklerinde sürtünmeyi minimumda tutan bir molibden kaplama bulunur. Performansı en üst düzeye çıkarmak ve pompalama kaybını azaltmak için motorda, her bir silindir arasında bağlantı geçişleri bulunur.

2024 Kawasaki Ninja ZX 6R1

Ninja ZX-6R’nin egzoz tasarımı optimum motor performansına katkıda bulunur.

2024 yılı için, bağlantı boruları ve toplama borusu da dahil olmak üzere başlık boruları, daha temiz emisyonlar için revize edilmiş bir düzene sahip olacak. Katalizör hacmini ve yükünü optimize eden revize edilmiş düzen sayesinde O2 sensöründen iyileştirilmiş geri bildirim elde edildi. Egzoz ön bölmesi susturucu hacminin en aza indirilmesine yardımcı olarak kütle merkezileşmesine katkıda bulunurken, susturucunun üçgen kesiti gerekli hacmi sağlarken yüksek bir eğim açısı ve kompakt bir görüntü sağlar.

ŞASİ

2024 Kawasaki Ninja ZX-6R, preslenmiş alüminyum çevre çerçeve tasarımına sahiptir. İki parçalı alt çerçeve, ön ve arka bölümden oluşan alüminyum döküm parçalardan yapılmıştır. Bu düzen çok hassas ve hafif bir yapı sağlar. Ayrıca çok dar olması bisikletin arka kısmının çok kompakt ve ince olmasını sağlar. Temel çerçeve bileşenleri, mükemmel şasi geri bildirimiyle birlikte, hareket ettirilebilir kullanım, orta köşe dengesi ve komut üzerine çizgileri değiştirme yeteneği arasında mükemmel bir denge sunar.

GÜÇ MODU SEÇİMİ

Sürücüler, Tam ve Düşük arasından seçim yaparak güç dağıtımını koşullara ve/veya tercihlere göre ayarlayabilir. KTRC ve Güç Modu seçenekleriyle birleştirildiğinde sürücülerin seçebileceği sekiz kombinasyon var. Her sistem, sürücünün tercihine, sürüş konumuna ve yol koşullarına en uygun şekilde bağımsız olarak ayarlanabilir.

 

YENİ ENTEGRE SÜRÜŞ MODLARI

KTRC ve Güç Modu ayarlarını birleştiren her şey dahil modlar, sürücülerin çekiş kontrolünü ve güç dağıtımını belirli bir sürüş durumuna uyacak şekilde kolayca ayarlamasına olanak tanır. Sürücüler üç ayar (spor, yol, yağmur) veya manuel ayar (binici) arasından seçim yapabilir. Manuel “binici” modunda sistemlerin her biri bağımsız olarak ayarlanabilir.

  • Spor: Sürücülerin sportif sürüşün keyfini çıkarmasını sağlar
  • Yol: şehir içi sürüşlerden otoyolda gezilere ve kırsal yollara kadar çok çeşitli durumları kapsar
  • Yağmur: Islak yol yüzeyinde sürüş yaparken sürücüye güvence sağlar

YENİ TFT RENKLİ GÖSTERGE 

Yeni 4,3″ tamamen dijital TFT renkli gösterge sistemi, kokpite yüksek teknolojili, kaliteli bir görünüm kazandırıyor ve önceki modelde bulunmayan ek özellikler sunuyor. Yüksek düzeyde görünürlük sağlayan TFT (ince film transistör) teknolojisine sahip tam renkli bir ekrana sahiptir. Ekranın arka plan rengi siyah veya beyaz olarak seçilebilir ve ekran parlaklığı, mevcut ışığa uyacak şekilde sürücü tarafından belirlenen üç seviye arasında otomatik olarak geçiş yapar.

YENİ AKILLI TELEFON BAĞLANTISI  

Gösterge panelindeki yerleşik Bluetooth teknolojisini kullanan sürücüler artık bisikletlerine kablosuz olarak bağlanabiliyor. Akıllı telefon uygulaması “RIDEOLOGY THE APP*” kullanılarak, gelişmiş bir motosiklet deneyimine katkıda bulunan bir dizi gösterge fonksiyonuna erişilebilir.

Mevcut işlevler şunları içerir:

  • Araç bilgisi: Yakıt göstergesi, kilometre sayacı, bakım programı ve daha fazlası gibi bilgiler akıllı telefon aracılığıyla görüntülenebilir
  • Sürüş günlüğü: GPS rota bilgileri ve araç sürüş bilgileri akıllı telefon aracılığıyla kaydedilebilir ve görüntülenebilir
  • Telefon bildirimleri: akıllı telefona bir çağrı veya e-posta geldiğinde bu durum gösterge ekranında gösterilir
  • Ayarlama – genel ayarlar: tercih edilen birimler, tarih, tarih formatı ve daha fazlası gibi genel gösterge ekranı ayarları akıllı telefon aracılığıyla ayarlanabilir

Uygulama AÇIK durumdayken sürüş yaparken bisiklet ve akıllı telefon her zaman bağlantılıdır. Kontak KAPALI konuma getirildiğinde en son araç bilgileri uygulama tarafından saklanır ve akıllı telefonda görüntülenebilir.

 

Motosikletler

QJ Motor LTR 125