Giriş Yap



2020 Aprilia RS660

2020 aprilia rs 660 1 3

2020 Aprilia RS660

Aprilia‘nın RSV4 1100’den türetilen, 270 derecelik bir krank miline sahip, öne eğimli, paralel ikiz motoru olan tamamen yeni 660cc motosiklet modeli konfigürasyonu daha kompakt ve verimli olacak şekilde tasarlanmıştır ve ağırlığı daha düşük tutmaya yaramış. İlginç ateşleme aralığı ayrıca müthiş bir ses çıkmasını sağlıyor.   

Motor 100 beygir gücünde derecelendirilmiştir (farklı lisans seviyelerini barındırmak için Avrupa pazarı için uygun, 95 beygir gücünde bir versiyonu var) ve bir Aprilia Quick Shift (AQS) şanzıman ile birlikte oluşturulmuştur. 

2020 aprilia rs 660 1 2

RS, yeni bir alüminyum çerçeve üzerine inşa edilmiştir. Hafif alüminyum arka maşa ve kompakt motorla birlikte RS660, minik bir 372 pound – 168,7 kg (kuru) ağırlığındadır. 

Aprilia Centro Stile tasarımcıları, çerçeveyi ortaya çıkaran ve çoğu kaportada olduğu gibi kaplamak yerine estetik bir bileşen olarak kullanan agresif görünümlü bir kaplamayı da tercih etmişler. Aynı zamanda, yine V4’ten esinlenerek, silueti modernize eden ancak motosikletin dengesini artırmaya yardımcı olan entegre aerodinamik özelliklere sahip bir “çift kaplama” düzeni kullanır.

2020 aprilia rs 660 1 4

Çerçeve, 41 mm’lik bir Kayaba ters çevrilmiş çatal ve salıncak koluna takılı, tek, ön yükü ayarlanabilir arka amortisöre monte edilmiştir. Frenleme, önde ve arkada 320 mm disk seti, iki radyal kaliperler ve bir radyal silindir ile Brembo’ya sahiptir. Motosiklet ayrıca standart gelişmiş viraj ABS ve çekiş kontrolünün yanı sıra, gaz kelebeği kapatıldığında motor frenini kontrol eden Aprilia Motor Freni sistemi ile birlikte gelir.   

Aprilia RS660 ayrıca tekerlekli kontrol, hız sabitleyici, beş yol sürüş modu ve iki yol modu ile donatılmıştır. Ayrıca, sesli komutlar, çağrı yönetimi ve navigasyon gibi işlevler sunan bilgi-eğlence sistemi olan ApriliaMIA ile bir TFT dijital gösterge kümesine sahiptir.   

2020 Aprilia RS660, iki renk şeması seçeneğiyle sunulur: standart siyah ve kırmızı ve RS250’den ilham alan mor, siyah ve kırmızı şemaya sahiptir. Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik henüz belirlenmedi.

Aprilia RS 660 APRC şunları içerir:

  • ATC: Aprilia Çekiş Kontrolü , hassas, yüksek performanslı müdahale mantığı ile ayarlanabilir çekiş kontrolü.
  • AWC: Aprilia Wheelie Control , ayarlanabilir tekerlekli kontrol sistemi.
  • ACC: Aprilia Seyir Kontrolü. Bu, gaza dokunmadan belirli bir hızı korumanıza izin verdiği için uzun yolculuklarda çok kullanışlıdır.
  • AQS: Aprilia Quick Shift , gazı kapatmadan veya debriyaj kullanmadan çok hızlı vites değiştirmeye izin veren elektronik şanzıman. Aynı zamanda debriyajsız vites küçültmeye izin vermek için vites küçültme işlevi ile donatılmıştır .
  • AEB: Aprilia Motor Freni, gazı kapatırken motor frenini kontrol eden sistem .
  • AEM: Aprilia Motor Haritası, çeşitli eşlemeler, motor gücü dağıtımının karakterini ve yöntemini değiştiriyor.

2020 aprilia rs 660 1 6

Aprilia RS 660 , spor performansından ödün vermeden yolda maksimum güvenliği garanti etmek için gelişmiş çoklu haritalı Viraj ABS’yi benimser. Sistem, dikkate değer ölçüde içerilen ağırlığı ve boyutları ile, yanal hızlanma, ön fren koluna uygulanan basınç ve zayıflık gibi çeşitli parametreleri sürekli olarak izleyen özel bir algoritma sayesinde, virajlarda fren ve ABS müdahalesini optimize edebilmektedir. Yavaşlama ve stabilite arasındaki oranı daha iyi garantilemek için frenleme hareketini modüle eden eğim ve sapma açısına sahiptir.

2020 aprilia rs 660 1 1

Yol kullanımı için üç Sürüş Modu vardır : Günlük sürüş için en uygun olan işe gidip gelme, Yolda spor sürüşü için ideal olan Dinamik ve elektronik kontrollerin tamamen kişiselleştirilmesine izin veren Bireysel. Pist kullanımı için iki ek Sürüş Modu tasarlanmıştır : Bir sürücünün RS 660’ın tüm potansiyelini kullandığı pist sürüşleri için uygun Challenge ve daha uzman binicilerin elektronik kurulumu tamamen kişiselleştirmesine olanak tanıyan bir mantık olan Time Attack.

Elektronik ayarların yönetimi, daha hızlı navigasyon ve mükemmel ergonomi sağlayan yeni elektrikli gidon kontrollerinin tanıtılmasıyla kolaylaştırılmıştır.

2020 aprilia rs 660 1 5

Renkli TFT dijital gösterge paneli , olağanüstü görüntüleme seçeneği sunmaktadır. Yol veya Parkur (bir alacakaranlık sensörünün varlığı sayesinde her ikisi de otomatik gece veya gündüz arkadan aydınlatmalı) olmak üzere iki ekran, temsil edilen iki endekse karşılık gelir. Bir akıllı telefonun motosiklete bağlanmasına izin veren ve gösterge grubu işlevlerini daha da genişleten yeni Aprilia multimedya platformu Aprilia MIA isteğe bağlı olarak mevcuttur. Aprilia MIA sistemi, akıllı telefon pil tüketimini minimuma indiren ve bilgi-eğlence sistemini içeren bir bağlantı protokolü sunar. Sesli komutların ve gelen / giden çağrıların yönetimi için ilk kez Aprilia tarafından Tuono V4’te tanıtıldı. Ayrıca, sürücünün akıllı telefonda bir yolculuk hedefi belirledikten sonra yönleri doğrudan gösterge panelinde görüntülemesini sağlayan bir navigasyon işlevi de sunar.

2020 aprilia rs 660 1 7

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok