14.2 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2023 Yamaha MT-10, En Etkileyici Özellikleri

2023 Yamaha MT-10, En Etkileyici Özellikleri. Yamaha MT-10’un saf gücü ve hızı, sınırlarını keşfetmenize yardımcı olacak en son teknolojiyle birlikte gelir.

2023 Yamaha MT-10’da Neler Var?

  • Yamaha’nın MT-10’u, yoldaki özel makinelere rakip olan, yüksek performanslı, hiper çıplak bir motosiklettir.
  • MT-10, heyecan verici ama kontrollü bir sürüş için kullanılabilir düşük ve orta aralıkta güç, agresif stil ve gelişmiş sürücü yardımları sunar.
  • Birinci sınıf şasisi, güçlü motoru ve gelişmiş elektronik donanımıyla MT-10, süper motosiklet heyecanı verir

Yamaha’nın MT-10‘u, hiper çıplak segmentte Japon markasının süper silahıdır. Yamaha MT-10 gibi bir motosikletin sunduğu performansa, yollardaki çok az sayıda özel makine rakip olabilir. Ve sürecek kadar teknik ve sürücü deneyimine sahip kişi sayısı çok azdır.

MT serisi harika motosikletlerle doludur ve özünde, Yamaha müşterilerine düşük ve orta aralıkta kullanılabilir güce sahip kaliteli motosikletleri sunmayı amaçlamaktadır; dolayısıyla Tork Ustası anlamına gelen MT adı da buradan gelmektedir.

2005 yılında Yamaha ilk MT motosikleti olan MT-01’i piyasaya sürdü;

Yamaha bunu ne yazık ki ABD’ye getirmemeyi tercih etti; düşük devirli, 110 poundluk büyük 1.670cc sıvı soğutmalı V-twin’i ile gerçekten Tork Ustası felsefesini somutlaştırıyordu. feet tork ve 90 beygir gücü herşey vardı. Ancak bu çok geride kaldı ve MT’nin yeni amiral gemisi motosikleti muhteşem MT-10’dur.

2023 Yamaha MT-10, Sınırlarda Yaşayın

Japon motosiklet markası, MT-01’i Amerika kıtasına sunmadı fakat MT-10’u ilk önce tüm kıtaya tanıttı. Hemen o sıralarda da ülkemizde MT çılgınlığı MT-07 ile başlamıştı. MT-10 ise olağanüstü performansları nedeniyle tamamı hiper çıplak motosikletler olarak kabul edilen KTM 1290 Super Duke R, Triumph Speed ​​Triple RS, Ducati Streetfighter V4 ve Kawasaki V H2 gibi motosikletlerle yarış halindedir.

Yani MT-10, Yamaha’nın çıplak motosikletler açısından sunduğu modellerin zirvesidir. Ve eğer müşterileri çıplak motosiklet modellerinde yüksek performans arıyorlarsa, bu motosiklet herhangi bir rakip tanımayacak kadar hızlıdır.

Performansa Göre Tasarlanmış Şasi ve Süspansiyonlar

Bu kadar yüksek performanslı bir motosiklet olan MT-10’un şasi mühendisliği, frenler ve süspansiyon sistemleri açısından en iyisidir. MT-10’un ön ve arka süspansiyonlarının her biri 4,7 inçlik hareket mesafesi sunar ve KYB ortaklığıyla üretilmiştir. Ters çevrilmiş 43 mm’lik ön çatal ve arkadaki bindirme amortisörü tamamen ayarlanabilir. Frenleme, ABS’li önde çift 320 mm ve arkada tek 220 mm hidrolik disklerle gerçekleştirilir. Motosiklet, yine YZF-R1’den türetilen bir alüminyum kadro kullanıyor ve motoru, ağırlıktan tasarruf etmek ve yüksek sağlamlık sağlamak için kullanıyor.

Performansa Göre Tasarlanmış Şasi ve Süspansiyonlar

Yamaha MT-10 Özellikleri ve Performansı

Motor 998cc, sıvı soğutmalı DOHC sıralı dört silindirli; 16 valf
Beygir gücü 160 hp
Tork 82 lb.ft.
Bulaşma Kaydırmalı kavramayla altı vitesli, ıslak çoklu plaka desteği
Son sürüş Zincir
0-60 MPH 3,08 saniye
En yüksek hız 160,3 MPH – 257KM

Motosikletin güçlü motoru ve kompakt şasisi göz önüne alındığında, motosikletin sürücü yardımcılarının ön tekerleği yerde tutma yeteneği nedeniyle hızlanması bir miktar engelleniyor. MT-07 ve MT-09 gibi, MT-10 da güç tekerleklerine çok yatkındır ve MT-10, 0-60 arasında MT-09’dan daha hızlı olmakta zorlanır ve ancak 0-60’ta kardeşinin önüne geçmeye başlar. 100 MPH ve üzeri. YZF-R1’den türetilen güçlü motor, bir sürücünün isteyebileceği en iyi şeydir ve özel olarak ayarlanmış bir emme sisteminin yanı sıra yüksek soğutma kapasitesi ve hafif parçalara sahiptir.

Motosikletin 55,3 inçlik kısa dingil mesafesi manevra kabiliyeti açısından iyidir, ancak sürücünün gaz kelebeği girişleri ve MT-10’un elektrikli tekerlekleri önlemek için sürücü yardımları tarafından kontrol altında tutulması gerekir. Yamaha, MT-10’un yakıt tüketiminin normal şartlarda 100km’de 3,3 litre olarak tahmin ediyor ve 17 litre – 4,5 galonluk yakıt deposuyla motosiklet, yakıt için durmadan önce yaklaşık 262 kilometrelik maksimum menzil sunuyor. Çoğu naked-çıplak motosiklette olduğu gibi koltuk yüksekliğine 83,cm – 32,9 inç’tir.

Gelişmiş Elektronikler ve Sürüş Yardımcıları

Gelişmiş Elektronikler ve Sürüş Yardımcıları

2023 Yamaha MT-10, agresif türde bir güç ve performansa sahiptir; yani, eğer motosiklet, her kökenden ve farklı deneyim seviyesinden sürücülerin motosikleti kullanmasına yardımcı olacak en son teknolojiye ve sürücü yardımlarına sahip olmasaydı. Bir canavara benzerdi, hatta seri katil diye nitelendirilebilirdi. Öncelikle motosiklet tamamen üstün performans göz önünde bulundurularak üretildi. Sürücü yardımları olmasa bile, sürücünün onu güvenli bir şekilde sürme becerisine sahip olması gerektiği açıkça anlaşılmalıdır.

Gelişmiş Elektronikler ve Sürüş Yardımcıları

Ancak bunun yanı sıra MT-10, aksi takdirde motosikletin kaymasına neden olacak viraj çıkışları için büyük bir özgüven artırıcı olan, yana yatmaya duyarlı ABS, tekerlek kaymasını önleyen yatmaya duyarlı çekiş kontrolü gibi sistemlerle sürücülerin beladan uzak kalmasına yardımcı olan ve sürücüyü potansiyel olarak felaket bir duruma sokabilirdi. Başlangıç ​​satış fiyatı 14.199 $ olan MT-10, süper motosiklet ülkemizde 794.200 TL fiyata satılıyor, şehiriçinde kullanım için inanılmaz manevra kabiliyeti ve şu anda piyasada mevcut olan en iyi mühendislik ve teknolojiyi sunuyor.

En Etkileyici Özellikler

En Etkileyici Özellikler

Yamaha MT-10 Özellikleri:

  • Tam LED Aydınlatma
  • Gelişmiş Hızlı Vites Değiştirme Sistemi
  • Seyir kontrolü
  • Dört Modlu Yamaha Sürüş Kontrolü
  • Altı Eksenli IMU

LED aydınlatmanın başlangıcı çift gözlü monofokus farlardır. LED konum lambaları, gündüz vakti motosikletin diğer yol kullanıcıları tarafından kolayca fark edilmesini sağlamak için farların üzerine yerleştirilmiştir. Yamaha’nın gelişmiş hızlı vites değiştiricisi vites yükseltme ve azaltma için çalışır ve MT-10’da standart bir özelliktir. Hızlı vites değiştiricinin kullanılması, tam hızlanmayı daha heyecanlı hale getirir, ancak aynı zamanda daha hassas, devir uyumlu vites küçültmelere de olanak tanır, bu da şasiye daha az zarar vererek motosikletin her zaman sürücünün kontrolü altında kalmasına yardımcı olur.

Hız sabitleyici henüz Yamaha’nın kendi Tracer 9 GT‘si gibi motosikletlerde görülen gelişmiş sistem değil , ancak MT-10’un uzun mesafeli yolculuk düşünülerek tasarlanmadığı ve düzenli hız sabitleyicinin sürücüye yeterli hız sağlaması gerektiği hiç de şaşırtıcı değil. Kısa otoyol yolculuklarında konfor ve dinlenme için dört modlu sürüş kontrolü, sürücünün her biri sürücü destek sistemleri buna göre ayarlanmış olan önceden ayarlanmış dört sürüş modu arasında seçim yapmasına olanak tanır ve orijinal olarak R1 için geliştirilen altı eksenli  ölçüm ünitesi (IMU) artık daha küçüktür. Daha hafiftir ve yalın duyarlı yardımcıların en etkili olmasını sağlayan şeydir.

2023 Yamaha MT-10, Sınırlarda Yaşayın4 2023 Yamaha MT 10Gelişmiş Elektronikler ve Sürüş Yardımcıları2023 Yamaha MT-10, Sınırlarda YaşayınPerformansa Göre Tasarlanmış Şasi ve Süspansiyonlar2022 Yamaha MT-10 Foto Galerimt 10 yamaha 2022 a6mt 10 yamaha 2022 a5En Etkileyici Özelliklermt 10 yamaha 2022 a3

Motosikletler