17 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2023 Honda CB500X – En çok sevilen 500cc

2023 Honda CB500X – En çok sevilen 500cc – Kaliteli, ergonomik ve performansı birleştiren bir yapısı var, abisi cb500f modeli ise eski ve yeni sürücülerin hep aklında olan bir modeldir.

2023 Honda CB500X Teknik Özellikler

Fiyat: 7.299 ABD Doları / 9.286 Kanada Doları – TR’de satışı yok, fiyatı yok

Ana Özellikler:

  • Programlanmış Yakıt Enjeksiyonu (PGM-FI)
  • Pro-Link® arka süspansiyon
  • Çift ön disk frenler
  • Showa ters SFF-BP çatalı
  • Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)

Renkler: Siyah Süslemeli Grand Prix Kırmızısı, Organik İnci Yeşili

Ana Özellikler

  • Motor: 471cc paralel ikiz DOHC motor
  • Güç: 46,9 bg
  • Tork: 31,7 lb.-ft
  • Boş Ağırlık: 439 lbs. (199kg)
  • Koltuk Yüksekliği: En alçak noktada 32,8 inç (831 mm)

Rakipler

2023 Honda CB500X Detaylı Özellikler

MÜHENDİSLİK

DOHC ÇİFT SİLİNDİRLİ MOTOR

Orta kademede bol miktarda güç ve tork sunan CB500X, 471cc, sıvı soğutmalı paralel ikiz motora sahiptir. Hafif, dar ve güçlü, orta boy bir motosiklet motorunun olması gereken mükemmel dengeyi sağlıyor.

ABS FREN SİSTEMİ

CB500X’te standart olarak sunulan ABS, ideal olmayan sürüş koşullarında daha yumuşak, daha kontrollü duruşlar yapmanıza yardımcı olur.

EGZOZ

Çift silindirli bir motosikletin sesini kim sevmez? Susturucuyu CB500X ikiz susturucularda verdik. Bu küçük bir şey ama her binişinizde sizi gülümsetecek.

PROGRAMLANMIŞ YAKIT ENJEKSİYONU PGM-FI

Enjektör gövdeleri, CB500X’in daha fazla güç üretmesine yardımcı olur. Motosikletin PGM-FI’si, çok çeşitli sürüş koşulları boyunca net gaz tepkisi için mevcut sürüş ve atmosferik koşullar için doğru yakıt karışımının iletilmesini sağlamak için çeşitli değişkenleri sürekli olarak izler.

YARDIMCI DEBRİYAJ

Kaydırmalı/yardımcı debriyaj, önceki sistemlere kıyasla debriyaj kolu çabasını yüzde 45 oranında azaltmamızı sağlıyor, ancak bıraktığınızda otomatik olarak sıkı bir şekilde kilitleniyor.

TAŞIMA

BAŞ AŞAĞI ÇATAL

CB500X, daha hassas direksiyon girişi ve geri bildirimi için ön ucu çok daha sağlam hale getiren ters çatal tasarımına sahiptir. Çatalın kendisi, sınıfının en iyilerinden biri olan Showa Ayrı Fonksiyonlu Çatal – Büyük Piston (SFF-BP) tasarımıdır.

DİSK FRENLER

CB500X, büyük ikiz ön disk frenlere sahiptir, böylece güçlü, öngörülebilir bir durdurma gücü elde edersiniz. Ön fren kolu da mükemmel uyum için ayarlanabilir.

PRO-LINK® ARKA SÜSPANSİYON

Honda Pro-Link® arka süspansiyonlu sofistike şasi, sürüş konforunu ve yol tutuşunu artırmak için dokuz kademeli ayarlanabilir yay ön yüküne sahip bir amortisöre sahiptir. Amortisör, daha da iyi sönümleme özellikleri ve daha yumuşak bir sürüş için geniş çaplı iç parçalara sahiptir.

HAFİF SALINCAK YAPISI

CB500X, önceki tasarıma göre iki libreden daha hafif ama bir o kadar da güçlü olan bir salınım kolu kullanır. Tüm Honda 500 ailesinin bu kadar iyi idare etmesinin sebeplerinden biri de bu.

DAHA DÜZGÜN İLETİM

Mühendislerimiz, her seferinde daha yumuşak vites geçişleri elde etmenize yardımcı olmak için şanzımandaki vites köpeklerinin profilini çıkardı. Bu parçaları asla göremeyeceksiniz ama etkilerini hissedeceksiniz.

ÇELİK BORU ÇERÇEVE

Bir motosikletin çerçevesi, kullanımının temelidir. CB500X’in elmas biçimli çelik borulu ana çerçevesi, motora dört montaj parçasıyla bağlanarak üstün sürüş ve kullanım için kaya gibi sağlam bir temel sunar. Ayrıca CB500X’in cömert yerden yüksekliğine de katkıda bulunur.

STİL

EŞSİZ STİL

CB500X doğru görünüyor; sağlam, yetenekli ve mantıklı. Ayrıca, macera bisikleti duruşu ve oturma pozisyonu özgürce hareket etmenizi sağlar.

DİJİTAL ENSTRÜMANTASYON

Okunması kolay bir LCD ekran, dijital bir hız göstergesi, takometre ve saat, kilometre sayacı, kilometre sayacı, gerçek zamanlı ve ortalama yakıt tüketimi ölçerler ve aydınlatmalı motor tanılama göstergeleri dahil olmak üzere daha fazlasını içerir.

LED AYDINLATMA

Temiz, pürüzlü ve hazır bir görünüme sahip olan CB500X’in LED farı ve çok yüzeyli reflektörü, görünürlük için yola bol miktarda ışık yansıtır.

ÇOK KOLLU DÖKÜM JANTLAR

Güçlü ve şık CB500X’in hafif, çok kollu alüminyum döküm jantlarının temizliği kolaydır, harika görünür, kullanımı iyileştirir ve CB500X’in mantıklı olan başka bir özelliğidir.

İKİ KONUMLU ÖN CAM

CB500X’inizi boyunuza veya değişen sürüş koşullarına göre ayarlamak ister misiniz? Endişelenmeyin—CB500X iki konumlu bir ön cama sahiptir. Daha fazla hava akışı mı istiyorsunuz? Daha düşük ayarlayın. Gelişmiş rüzgar ve hava koşullarına karşı koruma mı istiyorsunuz? Sadece daha uzun konuma ayarlayın.

KONFOR

UZUN CAM

CB500X’in ön camı mükemmel bir rüzgar koruması sunar.

YOLCU EL TUTAMAKLARI

Sağlam yolcu tutacakları, yolcunuz için güvenlik veya daha küçük eşyalar için bağlama noktaları sağlar.

BASAMAK KOLTUK

CB500X sele, size hem gezi hem de işe gidip gelme için mükemmel olan ve bir yolcu için yer sunan açık, sınırsız bir sürüş pozisyonu sunar. Koltuğun dar genişliği, trafik ışıklarında veya otoparklarda ayaklarınızı yere indirmenizi kolaylaştırır.

MOTOR

Motor 471cc sıvı soğutmalı paralel ikiz dört zamanlı
Güç 46,9 beygir
Bore x Stroke 67,0 mm x 66,8 mm
Sıkıştırma oranı 0.7:1
İndüksiyon 34 mm gaz kelebeği gövdeli PGM-FI
Başlangıç Elektrik
Valf Sistemi DOHC; silindir başına dört valf

AKTARMA

Debriyaj
Bulaşma Altı vitesli
Son sürüş #520 O-halkalı sızdırmaz zincir; 15T/41T

ŞASİ

Süspansiyon Önü 41 mm çatal; 5,9 inç seyahat
Süspansiyon Arka Dokuz konumlu yay ön yükleme ayarına sahip Pro-Link® tek şok; 5,3 inç seyahat
Frenler Ön Dört pistonlu kaliperli çift 296 mm diskler; ABS’ler
Frenler Arka 240 mm disk; ABS’ler
Lastikler Ön 110/80-19
Lastikler Arka 160/60-17
Yakıt Tankı Kapasitesi 4,7 galon
Renk İnci Organik Yeşil

ELEKTRİKSEL

Ateşleme Elektronik avanslı dijital transistörlü
Bujiler
Far
Stop lambası

BOYUTLAR

Toplam uzunluk
Yerden yükseklik
İz 4,3 inç
Dingil açıklığı 56,8 inç
Tırmık (Kaster Açısı) 27.5°
Koltuk yüksekliği 32,8 inç
Ağırlığı frenlemek 439 pound (Tüm standart ekipmanı, gerekli sıvıları ve sürüşe hazır dolu yakıt deposunu içerir.)
Motosikletler

QJ Motor LTR 125