Giriş Yap



Yeni Çinli Jedi 750cc 2023

Jedi 750cc Motorcycle 2023

Yeni Çinli Jedi 750cc 2023

Şu Çin’li modellere bir türlü alışamadık. Güzel birar kopya olmanın dışına çıkamadılar. Biraz Ducati, biraz Triumph ve azıcık Aprilia’dan alıntılar hissettik. Altyapıyı Japon’dan alıp tüm Dünya’ya yayılırken unuttukları birşey dayanıklılık oluyor.  Servis desen nanay, bakım desen elinden tutulacak gibi değil. Servis ve bakım işine girenler pişman olup, işin içinden çıkamıyorlar. Sonrası malum, yüzlerce şikayet altında eziliyorlar.

Belki bu Çin’li motosiklet onlara benzemez diyerek detaylarına gidiyoruz. Ama ilk önce videosunu bir izleyelim.

En son EICMA‘da tanıtılan Çin konsept motosikleti Jedi Vision K750, üretime neredeyse hazır görünüyor. Bu örnekte Vision K750, Vision Effect‘in YouTube’da yayınladığı bir videoda üretime hazır hale yakın görünen bir şekilde gösterilmektedir .

Son derece atletik ve kaslı olan şekillerin yanı sıra belirgin bir şekilde benzersiz ve fütürist olan silueti neredeyse bozulmamış durumda. Bunun yerine, farlar değişmiş, genellikle EICMA prototipinde gösterilenlerden daha az açısal ve biraz daha yuvarlak hale gelmiş. Şık bir renkli TFT ekran ve benzin, sıcaklık, zaman ve vites için alışılmış olanlar da dahil olmak üzere çeşitli uyarı ışıkları gösterge panosunda etrafına dağılmış durumda. Üretim modelinde ayrıca bir lastik basıncı izleme sistemi de yer alıyor.

Yolcu için alçak bir seleye sahip ikili sele ve biraz daha uzun ön cam, fikirden gerçeğe yolculukta yapılan diğer küçük değişiklikler var. Bu, sportif, fütürist tasarımını korumasına rağmen, Jedi Vision K750‘nin aklında bir miktar pratiklik olduğunu gösteriyor. Diğer teknik özellikler de bol miktarda bulunur. Örneğin, motosiklette, sağlanan resimlerde ters duran ancak motosiklet üretime alınırsa bir çalıştırma düğmesi vardır. Son olarak, motosikletin tek taraflı salınım kolunun üretici tarafından tutulduğunu gözlemlemek güzel.

Jedi Vision K750‘ye güç verecek 730cc paralel ikiz motor yeterli performansı sağlayacak gibi görünüyor. Güç çıkışı ve krank mili düzenlemesi gibi ayrıntılar şu anda hala belirsizken, 70 ila 80 beygir gücü aralığında performans tahminlerine bakıyoruz. Kesin lansman tarihi henüz belirlenmemiş olsa da, modelin yakın zamanda satışa sunulacağını tahmin ediyoruz. Ancak kesin olan bir şey var ki bu motosiklet ilk olarak yalnızca Çin pazarında tanıtılacak. Çin’de başarılı olursa, yakında uluslararası pazara girmesi için bir olasılık var.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok