Giriş Yap



Suzuki SV650 ABS, 2022

2022 SV650 ABS

1999’da ilk SV650 piyasaya çıktığında Suzuki sürücüleri motosiklet piyasasındaki en iyilerinden birine sahip oldu. O zamandan beri, bu ikonik motosiklet, yalnızca canlı, orta boy bir V-twin roadster’ın sunabileceği sportif kişiliği somutlaştırırken, sürekli yeni iyileştirmeler gördü. Suzuki SV650 ABS, 2022, sportif ve heyecan verici bir sürüş sağlayan bir trim ve hafif şasiye monte edilmiş, düşük emisyonlar ve olağanüstü yakıt ekonomisi ile şaşırtıcı performans sağlayan parıldayan bir motosiklete sahip oldular.

SV650 ABS’nin çevik şasisi, viraj alırken heyecan verici eğim açıları sağlarken, önde bir çift dört pistonlu, ABS donanımlı** Tokico fren kaliperleri mükemmel durma gücü sağlar. 2022 SV650 ABS Metalik Mat Siyah gövde, eşleşen mavi, alüminyum döküm jantlar üzerinde dönen mavi bir kafes çerçevenin üzerine dökülmüştür. Bu çarpıcı görünüm ve stil, ışıltılı performansla birleştiğinde, geniş bir sürücü yelpazesinin kucaklayacağı spor motosiklet değeri sunar.

Suzuki SV650 ABS, 2022‘nin 2 Numaralı Metalik Mat Siyah kaportasına bir çerçeve ve mavi metalik boya ile kaplanmış jantlar eşlik ediyor.

Görsel olarak çarpıcı, kafes tarzı çerçeve, yüksek mukavemetli çelik borulardan yapılmıştır, böylece motosikletin düşük ağırlığına ve trim şasisine katkıda bulunur.

Döşeme gövdesi estetik açıdan hoştur, konfor ve manevra kabiliyetine yardımcı olur.

Susturucu ve fırçalanmış paslanmaz çelik kapağı, viraj alırken geniş yatış açılarına izin verecek şekilde konumlandırılmıştır.

SV650AM2 YKV Diagonal

Ön taraftaki çift dört pistonlu Tokico fren kaliperleri, harika durma performansı için bir çift 290 mm tamamen yüzer paslanmaz çelik rotoru kavrar. Kompakt Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)**, fren performansını mevcut çekiş gücüyle eşleştirir.

Sıvı soğutmalı, 645cc, dört zamanlı, DOHC, 90 derece, L-ikiz motor mükemmel bir birincil dengeye sahiptir, bu nedenle rölantiden 10.000 rpm redline kadar sorunsuz bir şekilde yetkiyle çeker.

Gelişmiş EFI sistemi, güç dağıtımını yumuşatmak ve sürücünün motosikleti durdurma olasılığını azaltmaya yardımcı olmak için kalkış ve düşük hızda çalışma sırasında motor devrini sorunsuz bir şekilde ayarlayan Suzuki’nin Düşük Devir Yardımı özelliğini içerir.

Sınıfa özel*, 645cc, DOHC, V-twin motor, en son emisyon gerekliliklerini karşılarken güçlü, tork açısından zengin beygir gücü üretir.

Motorun 90 derecelik L-ikiz konfigürasyonu mükemmel bir birincil dengeye sahiptir, bu nedenle ağır, güç tüketen bir karşı dengeleyiciye gerek yoktur.

Enerji tasarruflu motor, optimum sertlik ve ağırlık elde etmek için Sonlu Elemanlar Metodu (FEM) analizi kullanılarak tasarlanmış benzersiz pistonlara sahiptir.

Her piston eteği özel bir reçine kaplamaya sahiptir ve diğer kayar parçalar daha az sürtünme ve daha fazla dayanıklılık için kalaylanmıştır – bir Suzuki motosikletinde bir ilk.

Suzuki’nin yenilikçi L-şekilli piston segmanları, daha az üfleme gazı sağlayarak daha az emisyon ve daha yüksek yanma verimliliği sağlar.

Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Malzeme (SCEM) kaplı silindirler sürtünmeyi azaltır ve ısı transferini ve dayanıklılığı artırır.

Her iki silindir kafası da daha fazla yanma verimliliği, daha iyi yakıt ekonomisi ve daha temiz emisyon için Suzuki’nin orijinal Çift Kıvılcım Teknolojisine sahiptir.

Yakıt enjeksiyon sistemi, 39 mm gaz kelebeği gövdeli Suzuki’nin yenilikçi Suzuki Çift Gaz Kelebeği Valfini (SDTV) kullanır. İkincil gaz kelebeği valfleri, düzgün güç dağıtımı ve optimum yanma verimliliği için servo motor tarafından kontrol edilir.

Her bir gaz kelebeği gövdesindeki on delikli, uzun burunlu tip yakıt enjektörleri, daha iyi yanma verimliliği ve yakıt tüketimini azaltırken yakıt atomizasyonunu iyileştirir.

EFI sistemi, çeşitli koşullarda optimum yanma verimliliği için O2 geri beslemesi ve hassas bir emme basıncı sensörü kullanır ve emisyonları inanılmaz derecede düşük bir seviyeye düşürür.

Suzuki’nin patentli Gaz Kelebeği Gövdesi Entegre Rölanti Hız Kontrolü (TI-ISC) çalıştırmayı kolaylaştırır, motor rölanti hızını dengeler ve emisyonların düşürülmesine yardımcı olur. Sistem kompakt ve hafiftir.

SV650 ABS’deki TI-ISC, güç dağıtımını yumuşatmak ve sürücünün motosikleti durdurma olasılığını azaltmaya yardımcı olmak için kalkış ve düşük hızda çalışma sırasında motor devrini sorunsuz bir şekilde ayarlayan Suzuki’nin Düşük Devir Yardımı özelliğini içerir.

Motor Kontrol Modülü (ECM), son teknoloji motor yönetimi sağlar ve emme ve egzoz sistemlerine uyacak gelişmiş ayarlara sahiptir, bu da daha iyi yakıt ekonomisi ve doğrusal gaz kelebeği tepkisi sağlar.

Gelişmiş, transistörlü ateşleme kontrol programlaması, dört iridyum, uzun ömürlü buji için daha hassas ateşleme zamanlamasının korunmasına yardımcı olur.

SV650 ABS ayrıca, şanzıman boştayken sürücünün debriyaj kolunu çekmeden marş düğmesine bir anlık basarak motosikleti çalıştırmasını sağlayan Suzuki’nin Kolay Çalıştırma Sistemine de sahiptir.

SV650AM2 YKV Right

Hava filtresi gövdesi tasarımı yüksek kapasiteye sahiptir ve motor gücünü artırmaya yardımcı olmak için karter havalandırma gazını motor kapağından yönlendirir. Hava giriş hunileri, orta menzilli torku artırmak için kademeli uzunluklara sahiptir.

Egzoz sistemi temiz, işlevsel bir görünüme ve daha düşük ağırlığa sahiptir. 2’si 1 arada sistem, emisyonları daha da azaltmak için bir katalizöre sahiptir.

Susturucunun konumu ve fırçalanmış paslanmaz çelik kapağı, viraj alırken geniş yatış açılarına izin verir.

Yüksek verimli radyatör, olağanüstü soğutma kapasitesi için büyük bir soğutma fanı kullanır. Sıcaklığı daha fazla kontrol etmek için motora ayrıca kompakt ve hafif bir soğutma sıvısı soğutmalı yağ soğutucusu takılmıştır.

Yakın oranlı, altı vitesli şanzıman, işe gidip gelmek veya hareketli sürüş için eşit derecede uygun olan özenle seçilmiş oranlara sahiptir.

Çok plakalı debriyaj, hafif bir çekme ve tutarlı bırakma noktası için baskı plakasının hassas itme çubuğu çalıştırmasına sahiptir.

Kompakt, hafif şasi, şehir trafiği, otoyol, kırsal yollar ve virajlı yollar gibi çeşitli sokaklarda sürmesi çevik ve eğlenceli bir bisiklet oluşturmak için ince gövdeyle kaplanmıştır.

2020 SV650 ABS’nin kullanıma hazır ağırlığı 437 pound gibi düşük bir değerdir.

Yüksek mukavemetli çelik, kafes tarzı çerçeve, motosikletin donanımının ve akıllı boyutlarının anahtarıdır. Koltuk yüksekliği sadece 785 mm’dir (30.9 inç) ve 600-800cc sokak bisikleti sınıfındaki en düşük seviyedir.

SV650 ABS’nin yakıt deposu kısa ve dardır ancak hem ABD hem de Kaliforniya versiyonlarında aynı 3,8 galonluk (14,5 litre) yakıt kapasitesini korur.

İnce yakıt deposu ve sele bağlantısı, sürücünün duraklarda yere daha iyi temas etmesine yardımcı olur.

Çerçeve, basit bir zincir gergi ayarlayıcı sistemli çelik, kiriş tipi bir salınım koluna bağlanmıştır.

41 mm’lik geleneksel tarzdaki ön çatal, sportif ama konforlu bir sürüş sağlamak için 125 mm’lik (4,9 inç) cömert bir tekerlek hareketine sahiptir.

Bağlantı tipi arka amortisör ünitesi 63 mm (2,48 inç) stroka sahiptir ve mükemmel bir ilerleme hissi ve yine çevik ve dengeli bir his sunarken çeşitli yol koşullarına verimli bir şekilde tepki verecek şekilde ayarlanmıştır.

Arka amortisörün yay ön yükü yedi yönlü ayarlanabilir, böylece bir yolcu veya kargo için kolayca ayarlayabilirsiniz.

Ön frenler, mükemmel fren performansı için dört pistonlu Tokico kaliperler tarafından kavranan bir çift tamamen yüzer 290 mm diske sahiptir. Kompakt Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)**, fren gücünün mevcut çekişle eşleşmesini sağlar.

Beş kollu, dökme alüminyum alaşım jantlar, keskin yol tutuşu ve iyi kilometre performansı için hafif, ön ve arka Dunlop radyal lastiklerle donatılmıştır.

SV650 ABS’ye takılan Dunlop Road Smart III lastikleri, mükemmel kavrama ve her yönden iyi lastik performansına sahiptir.

Kompakt ve hafif gösterge paneli, motor ve iğne mekaniğini ortadan kaldıran tam bir LCD ekrandır.

Gösterge paneli, takometre, hız göstergesi, kilometre sayacı, ikili kilometre sayacı, yedek kilometre sayacı, saat, soğutma suyu sıcaklığı/yağ basıncı göstergesi, ABS uyarısı ve vites konumu, ayrıca yakıt tüketimi ve sürüş menzili verileri gibi çeşitli özelliklere sahiptir.

İyi orantılı, boru şeklindeki gidonlar ve orta ayarlı ayak kontrolleri, sportif, ancak ergonomik olarak rahat bir sürüş pozisyonu yaratır.

Zevkle tasarlanmış, yuvarlak şekilli far, 12V 60/55-watt halojen ampullü çok reflektörlü bir tiptir.

Parlak, dayanıklı LED kuyruk ve fren lambasının yanı sıra ön ve arka kehribar renkli dönüş sinyalleri sürüş rotasını aydınlatır.

Sürücü konforuna ve güvenine gösterilen özen, yüksek tutuşlu bir kaplamaya ve selenin altından dışarı çekilebilen entegre kargo tutma halkalarına sahip dikkatlice şekillendirilmiş bir seleyi içerir.

Stil, ince, hafif tasarımı ifade etmek ve V-twin motorun gücünü sergilemek için tasarlandı. Temiz, düzgün şekillendirilmiş gövde hatlarının geniş bir sürücü yelpazesine hitap etmesi amaçlanıyor.

2022 SV650 ABS

ÖZELLİKLER

  • Motor 645cc, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, DOHC, 90˚, V-twin
  • Bore x Stroke 81,0 mm x 62,6 mm (3,189 inç x 2,465 inç)
  • Sıkıştırma oranı 11.2:1
  • Yakıt sistemi SDTV ile yakıt enjeksiyonu
  • marş Elektrik
  • Yağlama ıslak karter
  • Süspansiyon Ön Teleskopik, helezon yay, yağ sönümlü
  • Süspansiyon Arka Bağlantı tipi, tek şok, helezon yay, yağ sönümlü
  • Frenler Ön Çift, 4 pistonlu kaliperler, çift diskli, ABS donanımlı
  • Frenler Arka Tek, 1 pistonlu kaliper, tek diskli, ABS donanımlı
  • Lastikler Ön 120/70ZR17M/C (58W), tüpsüz
  • Lastikler Arka 160/60ZR17M/C (69W), tüpsüz
  • Yakıt Deposu Kapasitesi 14,5 L (3,8 ABD galonu)
  • Renk Metalik Mat Siyah No.2
  • Toplam uzunluk 2140 mm (84,3 inç)
  • Genel Genişlik 760 mm (29,9 inç)
  • Toplam yükseklik 1090 mm (42,9 inç)
  • Dingil açıklığı 1445 mm (56,9 inç)
  • Yerden yükseklik 135 mm (5,3 inç)
  • Koltuk yüksekliği 785 mm (30,9 inç)
  • Ağırlığı frenlemek 198 kg (437,0 lb.)

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok