16.4 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Kawasaki KLR650, 2021

Kawasaki KLR650, 2021.

Şu anda Kawasaki’nin ABD web sitesini ziyaret ettiğinizde “23 Kasım’da geliyor” mesajının yanı sıra brandalar altına saklanmış altı motosiklet görüntüsü ile karşılaşacaksınız. Brandalar kaldırılıncaya kadar geçen ve kalan saatleri, dakikaları ve saniyeleri gösteren bir geri sayım saati de var. Kawasaki bir buçuk ay sonra neyin ne olduğunu göreceksiniz diyor. KLR, ZX-10R ve Z H2 görecek miyiz?

kawasaki 2021 1

Bu brandaların altındaki her bir makinenin aslında mevcut bir Kawasaki modelinin güncellenmiş versiyonu olduğu ve bu güncellemelerin yakında ortaya çıkacağının aşikar olduğunu biliyoruz. Kawasaki kullanıcıları uzun süredir iyi bir enduro modeli bekliyorlar. İlk KLR650 modelimi 1993 yılında bir arkadaştan alarak test etmiştim. O sıralarda Türkiye’ye yeni gelen Aprilia Pegaso 650 modeli vardı ve çok tutulmuştu.

Kawasaki’nin bu güncellemesi diğer modelleri bekleyenler içinde bir umut olabilir. Güncellemeden çok ülkemiz için hem iyi hem indirimli modeller olursa çok daha iyi olacak ama Kawasaki Türkiye’ye bakınca fiyatların bize göz kırpmadığı görülüyor. Hatta bu yeni gelişmeden pek haberleri yok gibi görünüyor. Fİyat listeleri ise geçen ay tarihli olarak kalmış, yani güncellenmemiş.

Ve hiçbir kampanya haberi bile görmüyoruz, 2020 fuarına motosiklet modelleri ile katılmamaları, ya da şöyle diyelim elektrikli modelleri öne çıkarma çalışmaları olduğunu hepimiz gördük. Biz diğer gelişmelere geri dönelim.

Kawasaki’nin yayınladığı ilgili teaser videosunda yayınlanan, serideki en küçük yeni modelle başlayacağız. Bu bir enduro modeli KLX250 – KLX 300 olabilir.

kawasaki 2021 1
Hemen sonraki ise KLX 250SF modeli olabilir.
dfasgrasd

En iyi tahminimiz, bu aracın 
292cc KLX300R arazi motosikleti KLX250 ile aynı 61,2 mm stroklu ancak 250’nin 72 mm yerine 78 mm daha geniş bir iç çapa sahiptir.
Kawasaki videosunda ve geri sayımda sonraki iki model, spor motosiklet silüetleriyle, yeni nesil ZX-10R ve ZX-10RR olduklarına dair bir tahminimiz var.
dvdrtgc
Diğer görüntü süper şarjlı Z H2’ye aittir. Tahminimize göre bu, Z H2’nin daha yüksek özellikli bir versiyonu olabilir — belki de yüklü bir SE modeli, H2 SX SE + veya Ninja H2 Carbon gibi bir Karbon modeli olabilir.
svgdrg

Teaser’daki son motosiklet, aynı zamanda grubun en çok satan motosikleti. Ebedi KLR650’nin yerini alacak gibi görünüyor. 23 Kasımda tekrar görüşmek üzere.

Motosikletler