18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Yamaha MT-09 SP’de 12 Yenilik

2024 Yamaha MT-09 SP’de 12 Yenilik – KARANLIĞIN USTASI YAMAHA MT-09 SP – Zaten olağanüstü olan MT-09’u, R1M’den ilham alan özel bir görünüm, gelişmiş sürücü modları, yükseltilmiş süspansiyon ve Brembo frenler gibi üstün özellikleriyle daha da yüksek bir seviyeye taşıyan MT-09 SP, daha keskin, daha heyecan verici bir sürüş sunuyor . Hemen aşağıdaki yazıda sizlerle paylaştım.

2024 Yamaha MT-09 SP'de 12 Yenilik2024 Yamaha MT-09 SP’de 12 Yenilik

  1. 2024 Yamaha MT-09, sürücülerin motor gücü özelliklerini seçerek ve çeşitli elektronik yardımlardan (Çekiş Kontrol Sistemi, Kaydırak) yardım derecesini değiştirerek 890cc CP3 motorun performansını en üst düzeye çıkarmasına olanak tanıyan yeni Yamaha Sürüş Kontrolü (YRC) modlarına sahiptir.
  2. Sürücüler, iki ÖZEL ayara daha ince ayar yapma seçeneğiyle birlikte SPORT, STREET ve RAIN modları arasından seçim yapabilir.
  3. 2024 Yamaha MT-09 SP, YRC ayarlarına özel olarak TRACK modlarının eklenmesini sağlayarak sürücünün belirli pist senaryolarına (örneğin belirli bir pist veya pist koşulları) uyacak şekilde dört ekstra modeli özelleştirmesine olanak tanır.
  4. Bireysel TRACK modları, iki Motor Freni Yönetimi (EBM) ayarı arasında seçim yapma seçeneği ve Fren Kontrolü (BC) seviyesini değiştirme yeteneği de dahil olmak üzere daha rafine, özel ayarlara olanak tanır. Ek olarak sürücüler, pist performansını daha da artırmak için arka ABS’yi kapatma seçeneğine de sahip.
  5. Her mod, sürücülerin yeni tasarlanan şalt sistemini kullanarak her mod arasında zahmetsizce geçiş yapabileceği MT-09 SP’ye gönderilmeden önce doğrudan kontrol paneli menüsünden veya akıllı telefondaki ücretsiz MyRide uygulaması kullanılarak değiştirilebilir ve ayarlanabilir.

    2024 Yamaha MT-09 SP

  6. SP’ye özel premium süspansiyon, Hyper Naked sınıfına Supersport düzeyinde yol tutuşu ve hassasiyet kazandırır. 41 mm DLC kaplamalı KYB çatallar ve Öhlins arka amortisör, daha canlı ve sportif bir sürüş sırasında olağanüstü stabilite sunan daha yüksek bir yay oranına sahiptir. Ön yükleme, geri tepme ve sıkıştırma sönümlemesi için tamamen ayarlanabilen çatallarla, çeşitli farklı sürüş durumlarına uyacak şekilde kurulumlarına ince ayar yapabilirsiniz; Öhlins amortisör ise hızlı ve kolay değişiklik sağlamak için uzaktan ön yük ayarlayıcıyla donatılmıştır.
  7. Akıllı Anahtar SistemiTeknolojik ilerlemede bir sonraki adımı atan MT-09 SP, Yamaha’nın Akıllı Anahtar Sistemini içeren ilk Hyper Naked oldu. Akıllı anahtarın belirli bir aralıkta (örneğin cebinizde) olması koşuluyla, yeni tasarlanan anahtara basıp çevirerek motor çalıştırılır. Tamamen yeni anahtar aynı zamanda yakıt deposu kapağı için kilitleme ve kilit açma seçeneğine de sahip olup sürüş deneyimini daha da basitleştirir.
  8. R1’den geliştirilen kompakt altı eksenli IMU, MT-09 SP’nin üç modlu Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), Kayma Kontrol Sistemi (SCS), ön tekerlek Kaldırma Kontrol Sistemi (LIF) ve Fren Kontrol Sistemi. Sınıfının en iyisi olan bu teknoloji artık arka tekerlek aşırı frenleme durumunda kilitlendiğinde üretilen tork seviyesini kontrol ederek stabilizasyon sağlayan bir Arka Kayma Düzenleyiciye (BSR) sahiptir.
  9. Bağlantı ve navigasyona sahip tam renkli 5 inç TFT ekran – Tam renkli 5 inç TFT göstergeler, kişisel gereksinimlerinize ve sürüş durumunuza uyacak şekilde SP’ye özgü TRACK teması da dahil olmak üzere beş farklı tema seçeneği sunar; tamamen yeni gidon anahtarlarını kullanarak bunlar arasında gezinebilirsiniz. Ayrıca mesaj bildirimleri almak, çağrı almak ve müzik dinlemek için akıllı telefonunuzu MyRide uygulaması aracılığıyla yeni TFT ekrana bağlayabilirsiniz*. Her yolculuğu kolaylaştırmak için ücretsiz Garmin StreetCross uygulaması aracılığıyla tam harita navigasyonu da mevcuttur. *MT-09 SP’ye bağlı Bluetooth bağlantılı kulaklık gerektirir. Kulaklık beraber gelmiyor.

    2024 Yamaha MT-09 SP

  10. Sıvı soğutmalı üç silindirli motor hafif ve güçlü olup düşük devirde yüksek tork sunar. İndüksiyon sesi ve egzoz notasının birleşiminden kaynaklanan akustik uyum, CP3’e hızlanma hissini artıran tanınabilir kükremesini verir. Yakıt enjektörleri verimliliği artırırken, optimize edilmiş dişli oranları ve iyileştirilmiş A&S (destek ve kaydırmalı) kavrama, motorun yüksek çıkışıyla uyum sağlıyor.
  11. Hafif CF döküm alüminyum çerçeve – Kompakt CF (kontrollü doldurma) döküm alüminyum çerçeve tasarımı, ikonik Deltabox düzeninin modern bir versiyonudur ve mükemmel sürücü geri bildirimi ve stabilite için yüksek seviyede şasi sertliği sağlar. Optimize edilmiş salınım kolu pivot yapısı ve hafif ve ince şasisi, daha rahat bir his vererek MT-09 SP’yi her türlü sportif sürüşün ortağı haline getirir.
  12. Yeni Acil Durdurma Sinyali (ESS), sistem ani frenlemeyi algıladığında dörtlü flaşörleri de devreye sokacaktır.

2024 Yamaha MT-09 SP

Dahası var

Entegre yeni gidon anahtarı düzenekleri, MT-09 SP‘nin akıllı telefon bağlantısı, navigasyon ve sürüş modları dahil olmak üzere daha geniş fonksiyon yelpazesinin çalıştırılmasına ve ayrıca diğer menü seçeneklerinin keşfedilmesine olanak sağlar. Sezgisel yeni dönüş sinyali fonksiyonları sürüş deneyimini daha da geliştirir. 

Gösterge anahtarına hafif bir tıklama, şerit değiştirirken kullanılmak üzere dönüş sinyallerini üç kez yakıp söndürürken, tam bir tıklama, sinyallerin sürekli olarak yanıp sönmesini sağlar. Göstergeler ayrıca 15 saniye geçtikten ve motosiklet 150 metreden fazla yol kat ettikten sonra kendi kendini iptal edecektir. 

2024 Yamaha MT-09 SP10 Yıl Önce

On yıl önce Yamaha, Hyper Naked devrimini başlatan ve motosiklet dünyasında her şeyi değiştiren radikal yeni bir makinenin piyasaya sürülmesiyle oyunu değiştirdi.

Üç silindirli MT-09 eşi benzeri olmayan bir motosikletti. Japon motosiklet tasarımının normlarından sapan bu yeni model, ilhamını Japonya’nın en büyük şehirlerinin (Japonya’nın Karanlık Yüzü) sokaklarında bulunan sıra dışı ve dinamik motosiklet kentsel alt kültüründen aldı.

2024 Yamaha MT-09 SPSonuç, gaz kelebeğinin her çevrilmesinde duyuları harekete geçiren, sürüşe başka bir boyut kazandıran ve Yamaha için yeni bir çağın başlangıcı olan cesur ve heyecan verici bir makineydi.

 

O tarihten bu yana Avrupa çapında 385.000’den fazla MT modeli satıldı ve bunların her biri, heyecan verici tork açısından zengin performansı ve agresif, sıra dışı stiliyle gençten yaşlıya motosiklet sürücülerine ilham veriyor.

Motosikletler