14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Vespa Primavera ve Sprint, Yepyeni Geliyor

2024 Vespa Primavera ve Sprint, Yepyeni Geliyor. Scooter kelimesini duyduğunuzda muhtemelen aklınıza ilk gelen şeylerden biri Vespa’dır, Gerçekten de İtalyan scooter üreticisi, kendisini basit bir scooter markasından bir yaşam tarzı ikonuna dönüştürdü ve bugün Vespa’lar, zengin mirası, zamana meydan okuyan stili ve etkileyici teknolojisi sayesinde meraklılar tarafından hala seviliyor.

 

2024 model yılı için Vespa, en ikonik modellerinden ikisi olan Primavera ve Sprint’i yenileyerek bunları geniş bir model, motor seçeneği ve renk seçeneğiyle sunuyor. Scooter serisinin tamamı EICMA 2023’te tüm ihtişamıyla sergilendi , o halde gelin Vespisti’nin 2024’te neler bekleyebileceğine daha yakından bakalım.

Vespa Primavera ve Sprint‘in kökenleri 1960’lara kadar uzanıyor 

O zamandan beri stil ve yeniliğin sembolü haline geldi. Primavera, 2013 yılında “Küçük Gövde” konseptiyle yeniden tasarlandı ve erişilebilirliği ve tarzı sayesinde dünya çapında popülerlik kazandı. Bu arada, Sprint’in özü adında bulunabilir; her şey hızlı, çevik ve kompakt olmanın yanı sıra çekicilik ve şıklık yaymakla ilgilidir. Bu, yeni gidon, elcikler, bacak koruyucusu ve tekerlekler gibi son stil güncellemeleriyle birlikte stilin daha da ileriye taşınmasıyla birlikte scooter’ın tamamen çelik gövdesiyle kanıtlanıyor.

2024 Vespa Primavera ve Sprint, Yepyeni Geliyor

Vespa, 2024 yılı için hem Primavera hem de Sprint modelleri için yeni teknolojiler vaat ediyor. 

Primavera, yeni bir Anahtarsız Sistemin yanı sıra modern teknoloji ile zengin mirasın harmanlanmasını simgeleyen analog ve dijital işlevlere sahip güncellenmiş bir gösterge paneline sahip. Vespa MIA Multimedya Platformu da büyük beş inç TFT ekrana sahip modeller için (150cc modellere özel) karışıma dahil edildi. Scooterların tamamında görünürlüğü artırmak için LED ışıklar bulunuyor.

Daha önce de belirtildiği gibi Vespa Primavera ve Sprint S, doğrudan Vespa Elettrica’dan türetilen teknolojiyi kullanan iki elektrikli versiyon da dahil olmak üzere çok çeşitli motor seçenekleriyle sunulacak. Tabii ki benzinle çalışan iki tekerlekli araçlar hala dünya sokaklarında dolaşan motosikletlerin çoğunluğunu oluşturuyor ve bu nedenle en son Euro 5+ standartlarıyla uyumlu 50cc ve 150cc versiyonları da mevcut olacak.

Vespa her zaman renklerle tanındı ve aynı şey 2024 model yılında da devam ediyor. Primavera, scooter’a zarif ve sofistike bir görünüm kazandıran krom vurgulu geniş renk paletiyle öne çıkıyor. Bu arada, Primavera S donanım seçenekleri modaya uygun grafiklere, özel stilde bir seleye ve diğer şık stil öğelerine sahip. Primavera Tech’e gelince, renk grubu modelin ileri teknolojisiyle övünüyor. Son olarak Sprint S serisi benzersiz grafiklere sahip beş renk seçeneğiyle sunuluyor.
Motosikletler