17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Suzuki GSX-R750, Hafif ve Teknolojik

2024 Suzuki GSX-R750, Hafif ve Teknolojik olarak gelişmiş özellikleri ile büyülüyor. Suzuki, 1985 yılında orijinal GSX-R750‘yi piyasaya sürerek spor motosiklet kategorisinde devrim yarattı. Bugün 2024 GSX-R750, Suzuki’nin hafif ve çevik bir şaside taşınan güçlü bir motorla çalışan Supersport motosikletleri üretme geleneğini sürdürüyor.

2024 Suzuki GSX-R750, Hafif ve Teknolojik

2024 Suzuki GSX-R750, Hafif ve Teknolojik

Yolda veya pistte GSX-R750, olağanüstü motor performansı, hızlı yol tutuşu, kompakt boyut ve hafifliğin nefes kesici bir kombinasyonunu sunar. Bunun sırrı, 750cc performansının 600cc Supersport’un hafif, kompakt şasisi ile teknolojik açıdan gelişmiş özelliklerle tamamlanan eşsiz bir birleşimidir.

Ana Özellikler

2024 GSX-R600 için iki çarpıcı boya şeması mevcut: İnci Parlak Beyaz / Metalik Triton Mavi şemaları, popüler Metalik Mat Siyah No. 2 / Cam Parıltılı Siyah boya kombinasyonuna katılıyor.

GSX-R750’nin yakıt enjeksiyonlu, 750cc, dört silindirli motoru dengeli bir spor motosiklet deneyimine güç veriyor. Bu motor, daha büyük deplasmanlı bir motor gibi alttan güçlü bir şekilde çıkarken, daha küçük bir değirmen gibi devir üretiyor; her iki dünyanın da en iyisi.

Suzuki Sürüş Modu Seçici (S-DMS), sürücünün motorun güç dağıtımını sürüş koşullarına uyacak şekilde ayarlamasına olanak tanır.

Çift direkli alüminyum çerçeve, hafifliği ve gücü dengeleyecek şekilde direksiyon başlığını şasinin salınım kolu pivot kısmına etkili bir şekilde bağlar. Motor, kütleyi düşük tutmak için şasinin altına asılır ve çevik yol tutuşu sağlamak için dingil mesafesi kısadır.

Showa Büyük Pistonlu Ön Çatal (BPF) ve uzak rezervuarlı arka amortisör, olağanüstü kullanım sağlamak üzere tamamen ayarlanabilir.

Twin Brembo Monoblok, radyal olarak monte edilmiş ön fren kaliperleri, güçlü durdurma gücü sağlamak için tamamen yüzer paslanmaz çelik fren rotorlarını kavrar.

2024 Suzuki GSX-R750, Hafif ve Teknolojik

Motor Özellikler

Yarışlarda kanıtlanmış kare üzeri delik/strok oranına sahip kompakt, 750cc, dört silindirli motor, oldukça güçlü, yüksek devirde güç dağıtımı üretir.

Enerji tasarruflu motorda sürtünme ve mekanik kayıpları azaltmak için dövme pistonlar, bilyalı dövmeli bağlantı çubukları, krom nitrür kaplı üst sıkıştırma ve yağ kontrol halkaları ve beşgen havalandırma delikleri bulunur.

Hafif titanyum alaşımlı valfler, valf mekanizması kütlesini azaltmak ve yüksek devirde mekanik kayıpları azaltmak için tek bobinli valf yayları tarafından kontrol edilir.

Suzuki Çift Gaz Kelebeği Valfı (SDTV) yakıt enjeksiyonu, yakıtın daha iyi atomizasyonu için sekiz adet ince püskürtmeli sekiz delikli enjektör kullanır ve bu da daha tam yanmaya katkıda bulunur.

Motor Kontrol Modülü (ECM), son teknoloji ürünü motor yönetimi sağlar ve emme ve egzoz sistemlerine uyacak gelişmiş ayarlara sahiptir, bu da daha iyi yakıt ekonomisi ve doğrusal gaz kelebeği tepkisi sağlar.

Gelişmiş MotoGP tarafından geliştirilen transistörlü ateşleme kontrol programlaması, motor hızı ve sıcaklık aralığında daha hassas kıvılcım zamanlamasının korunmasına yardımcı olur.

Suzuki Sürüş Modu Seçici (S-DMS), yol veya pist koşullarına ve kişisel zevklere uyacak şekilde yarış için geliştirilmiş iki motor kontrol haritasının düğmeyle seçimini sunar.

Titanyum susturuculu dördü bir arada paslanmaz çelik egzoz sistemi, özellikle düşük ila orta devir aralığında torku maksimuma çıkaran ve gaz kelebeği tepkisini iyileştiren bir Suzuki Egzoz Ayarlama (SET) valfiyle donatılmıştır.

Yakın oranlı altı vitesli şanzıman, daha uzun bir birinci vites oranına ve ikinci, üçüncü, dördüncü ve altıncı vitesler için daha kısa oranlara sahiptir; bu da bir yarışçının düz yolda hızlanmayı ve sürüşü iyileştirirken iyi bir başlangıç ​​yapmasını kolaylaştırır. köşeler.

Yarışlarda kanıtlanmış geri tork sınırlayıcı kavrama, daha yumuşak vites küçültme ve viraj girişine katkıda bulunur.

Şasi Özellikler

Hafif ve kompakt çift direkli alüminyum alaşımlı çerçeve, hafiflik ve dayanıklılık arasında bir denge oluşturmak için beş döküm bölümden yapılmıştır.

Çerçeve, dökme alüminyum salınım kolu ve yarış pistinde kullanıma hazır çok parçalı arka alt çerçeveyle birleştirilmiştir.

Yarış için geliştirilmiş, hafif Showa Büyük Pistonlu Ön Çatal (BPF), mükemmel geri bildirim ve tutarlı performans sunar.

Tek Showa arka amortisör, ayarlanabilir sürüş yüksekliğinin yanı sıra dışarıdan ayarlanabilir geri tepme ve sıkıştırma sönümleme özelliğine sahiptir.

Elektronik olarak kontrol edilen direksiyon amortisörü, daha düşük hızlarda daha hafif direksiyon ve yarış pisti ve otoyol hızlarında daha fazla sönümleme kuvveti sağlar.

Tamamen kayan 310 mm disklere sahip ön frenler, radyal montajlı, dört pistonlu Brembo Monoblok kaliperler tarafından kavranır.

Üç kollu dökme alüminyum alaşım jantlar, keskin yol tutuşu için hafif, yüksek yol tutuşlu ön ve arka lastiklerle kaplanmıştır.

Üç yönlü ayarlanabilir ayak dayamaları, ayarlanabilir vites kolu ve kısa yakıt deposu, performans sürüşü için sürücü hareketine izin veren konforlu bir sürüş pozisyonu oluşturmaya yardımcı olur.

Sürücüyü belirli vites değiştirme noktalarında uyarmak için dahili tur sayacı/kronometre ve programlanabilir motor devri göstergelerine sahip kompakt, hafif gösterge paneli.

İnce, basit ve hafif gövde, hızda gerçekten işe yarayan, heyecan verici, aerodinamik bir stil yaratır.

Elektrik

Dikey olarak sıralanmış uzun ve kısa huzmeli halojen ampullere sahip ayırt edici çoklu reflektörlü far, her iki taraftaki konum lambalarının ortasında yer alır.

Şeffaf lensli, parlak, dayanıklı LED arka lamba.

Ön dönüş sinyali dikiz aynalarına entegre edilirken, arka kuyruk bölümü arka sinyalleri barındırır.

Hafif göstergeler ayrıca bir analog takometre ve hızı, kilometre sayacını, ikili kilometre sayacını, yedek kilometre sayacını, saati, soğutma sıvısı sıcaklığı/yağ basıncı göstergesini, S-DMS’yi ve vites konumu göstergelerini gösteren LCD okumaları içerir.

Sürücünün konforuna ve güvenine gösterilen özen, yüksek tutuşlu kaplamaya sahip, dikkatle şekillendirilmiş bir seleyi içerir.

Jantlarda, motosikletin kimliğini vurgulayan “R” logolarıyla noktalanan iğneli şeritler bulunur.

2024 Suzuki GSX-R750 Temel Özellikler

  • Motor 750cc, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, 4 silindirli, DOHC
  • Bore x Stroke 70,0 mm x 48,7 mm (2,756 inç x 1,917 inç)
  • Sıkıştırma oranı 12.5:1
  • Yakıt sistemi SDTV ile yakıt enjeksiyonu
  • Başlangıç Elektrik
  • Yağlama Islak karter

Aktarma Organları

  • Debriyaj Islak, çok plakalı tip
  • Bulaşma 6 vitesli sabit ağ
  • Son sürüş Zincir, RK525ROZ5Y, 116 baklalı

Şasi Özellikleri

  • Süspansiyon Önü Ters teleskopik, helezon yaylı, yağlı sönümlü
  • Süspansiyon Arka Bağlantı tipi, tek şok, helezon yay, yağ sönümlemeli
  • Frenler Ön Brembo, 4 pistonlu, çift diskli
  • Frenler Arka Nissin, 1 pistonlu, tek disk
  • Lastikler Ön 120/70ZR17M/C (58W), tüpsüz
  • Lastikler Arka 180/55ZR17M/C (73W), tüpsüz
  • Yakıt Tankı Kapasitesi 17,0 L (4,5 US gal.) / 16,0 L (4,2 US gal.) CA modeli
  • Renk İnci Parlak Beyaz / Metalik Triton Mavi veya Metalik Mat Siyah No. 2 / Cam Parıltılı Siyah

Elektrik

  • Ateşleme Elektronik ateşleme (transistörlü)
  • Buji NGK CR9EIA-9 veya DENSO IU27D
  • Far 12V 65W (H9 uzun far) ve 12V 55W (H7 kısa far)
  • Stop lambası Var

Boyutlar

  • Toplam uzunluk 2030 mm (79,9 inç)
  • Genel Genişlik 710 mm (28,0 inç)
  • Dingil açıklığı 1390 mm (54,7 inç)
  • Yerden yükseklik 130 mm (5,1 inç)
  • Koltuk yüksekliği 810 mm (31,9 inç)
  • Ağırlığı frenlemek 190 kg (419 lb.)
Motosikletler