17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Suzuki GSX-8R vs Yamaha YZF-R7 Savaş Başladı

2024 Suzuki GSX-8R vs Yamaha YZF-R7 Savaş Başladı. Bazı şeyleri öğrenmenin zamanı geldi. Bilfiğiniz gibi Yamaha ülkemizde en çok reklam veren motosiklet firmalarından biridir. Suzuki ise ülkemizde az bir reklam bütçesiyle nokta atışı yapmayı sever ama satışı daha azdır.

Şimdi Suzuki’nin yeni GSX-8R’sinin Yamaha’nın popüler YZF-R7’sini geçip geçemeyeceğini öğrenmenin zamanı geldide geçiyor.

EICMA’nın heyecan verici motosikletler getireceğini biliyorduk ve bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Özellikle Japon bisiklet üreticileri otomobil fuarında bazı büyük açıklamalarda bulundular; bunlardan biri Suzuki’nin yeni spor motosikleti GSX -8R’ydi. Oldukça kalabalık olan orta siklet segmentinde yarışıyor ve Yamaha YZF -R7’nin baş düşmanı olarak görev yapıyor.

2024 Yamaha YZF-R7

Dolayısıyla çıktığı günden beri YZF ile ne kadar iyi eşleştiğini merak ediyorduk. Eğer siz de aynı şeyi merak ediyorsanız, dileğinizin gerçekleştiğini düşünün çünkü bugün tam da bu soruyu cevaplayacağız. Daha fazla uzatmadan, 8R ve R7 arasında derinlemesine bir karşılaştırma yapalım.

Kısa bir değerlendirme yapalım

2023 Yamaha YZF-R7

Yamaha YZF-R7, piyasadaki en yetenekli orta siklet spor motosikletlerden biridir. Yamaha’nın en çok satan MT-07 platformunu temel alıyor, ancak ‘YZF’ etiketine uyacak şekilde çeşitli iyileştirmeler içeriyor.

Artıları
  • İyi görünüyor, tasarım çoğu kişiyi etkiliyor
  • Kolay anlaşılır ve kanıtlanmış 689cc CP2 motor
  • Agresif sürüş üçgenine sahip

Eksileri

  • Temel özellikler düşük
  • Güç size yeterli gelmeyecektir

2024 Suzuki GSX-8R

GSX-8R, Suzuki’nin çok uzun zamandır ürettiği ilk orta sıklet spor motosikletidir. Kawasaki ve Yamaha’ya bir saldırı başlatmak için çift silindirli spor motosikletlerin yeni trendini takip ediyor. Merkezinde Suzuki’nin geçen yıl GSX-8S ve V-Strom 800DE’de piyasaya sürülen yeni 776cc motoru yer alıyor.

2024 Suzuki GSX-8R
Artıları
  • Güçlü 776cc çift silindirli motor
  • Kapsamlı elektronik yardımlar
  • Üç etkileyici renk seçeneği

Eksileri

  • 204kg’nin üzerinde ağırlığa sahip
  • Tasarım herkese hitap etmeyebilir

2024 Suzuki GSX-8R ve Yamaha YZF-R7 – Performansları Nasıl?

Hem YZF-R7 hem de GSX-8R, motorlarını ilgili çıplak kardeşleri MT-07 ve GSX-8S’den ödünç alıyor . Her biri 800 santimetreküpün altında paralel ikiz düzene, sıvı soğutmaya ve altı vitesli şanzımana sahip. Ancak Suzuki’nin motoru oldukça yeni ve bu da ona avantaj sağlıyor.

Suzuki GSX-8R, Yamaha R7’den Daha Fazla Güce Sahip

Suzuki GSX-8S, YZF-R7’den yaklaşık 10 midilli daha fazla üretir. Ayrıca, ilkinin gücü ikincisinden daha erken devreye giriyor, bu da daha güçlü bir hızlanma anlamına geliyor. Aynı şey tork için de geçerli çünkü 8R yine avantajlı.

Yamaha R7, Suzuki GSX-8R’den Çok Daha Hafif

Ancak R7, 40 kiloya yakın ağırlık avantajıyla bazı noktaları geride bırakıyor. Sonuç olarak Yamaha’nın güç/ağırlık oranı rakibine oldukça yakın. Team Blue Yamaha ayrıca daha yüksek bir yakıt verimliliğine sahip olduğunu iddia ediyor; bu da daha düşük sıkıştırma oranı ve daha küçük kapasitesi göz önüne alındığında mantıklı. Yine de bu GSX için bir kazanç.

Model Suzuki GSX-8R Yamaha R7
Motor 776cc, paralel ikiz 689cc, paralel ikiz
Güç 8.500 RPM’de 82 beygir gücü 8.750 RPM’de 72,4 beygir gücü
Tork 6.800 RPM’de 57,5 ​​pound-feet 6.500 RPM’de 49,4 pound-feet
Sıkıştırma oranı 12.8:1 11.5:1
İddia edilen yakıt verimliliği 100km’de 4 litre yakıt 100km’de 4,1 litre yakıt
Güç-ağırlık oranı 0,18 HP/pound 0,17 HP/pound

2024 Suzuki GSX-8R vs Yamaha YZF-R7 – Temeller ve Boyutlar

Motor gibi 8R ve R7 de çıplak muadillerine göre yüksek temellere sahiptir. Baş aşağı çatallar, mono amortisör, 17 inç jantlar ve çift ön diskler aralarında ortaktır. Yani farklılıklar içsel ayrıntılardadır.

Suzuki GSX-8R, Yamaha R7’den Daha Erişilebilir ve Kaliteli

Her iki motosiklet de benzer süspansiyona sahip olsa da GSX-8R, R7’nin standart USD çatallarının aksine ayrı işlevli çatalları esnetiyor. Bu, 8R’nin daha büyük ön rotorlarıyla tamamlandığında, ilkine açık bir avantaj sağlıyor. Daha da kötüsü, Suzuki spor motosikletinin sele yüksekliğini R7’den tam bir inç daha düşük olan 31,9 inç ile sınırladı.

Ancak Yamaha R7’nin Daha Sportif Bir Ergonomisi Var

Ancak resmin tamamı bu değil. Eğer arzu ettiğiniz sportiflik ise, R7 pastayı alır. Buradaki övgü, oldukça küçük dingil mesafesine, daha keskin eğime ve daha kararlı bir sürüş üçgenine gidiyor . Hangisinin size daha uygun olduğunu görmek için her ikisine de binmenizi öneririm.

Model Suzuki GSX-8R Yamaha R7
Şasi Boru şeklindeki çelik Elmas çeliği
Ön süspansiyon Showa SFF-BP USD çatalları (ayarlanabilir) KYB USD çatalları (ayarlanabilir)
Arka süspansiyon Monoşok (ayarlanabilir) Monoşok (ayarlanabilir)
Tekerlek boyutu 17/17 inç 17/17 inç
Ön fren 2x 310 mm diskler 2×298 mm diskler
Arka fren 240 mm’lik disk 245 mm’lik disk
Dingil açıklığı 57,7 inç 54,9 inç
Yerden yükseklik 5,7 inç 5,3 inç
Sele yüksekliği 81cm 84cm

2024 Suzuki GSX-8R ve Yamaha YZF-R7 – Özellikler ve Tasarım

Özellikler GSX-8R’nin en büyük etkisini gösterdiği yerdir. 8R, bir avuç elektronik yardım ve gösterişli TFT gösterge paneli sayesinde Yamaha R7’nin hissini veriyor. Yani 250-300cc’den geçiş yapan biriyseniz Suzuki sizin için daha güvenli bir seçenek olacaktır.

Tasarım açısından durum tersine dönüyor. R7’nin ikisi arasında daha şık ve daha seksi spor motosiklet olduğu inkar edilemez, GSX-8R ise kitlesel olarak çekici değil. GSX’in renk seçeneklerini araştırıyoruz; özellikle de Pearl Ignite Yellow’u çok etkileyici görünüyor!

Özellikler Suzuki GSX-8R Yamaha R7
Dijital gösterge paneli TFT LCD
Çekiş kontrolü Evet Hayır
Hızlı değiştirici Evet (çift yönlü) Hayır
Sürüş modları Evet Hayır
Tamamen LED ışıklar Evet Evet
Çift kanallı ABS Evet Evet
Düşük RPM desteği Evet Hayır

2024 Suzuki GSX-8R ve Yamaha YZF-R7 – Fiyat

Bahsedilen tüm özellikler göz önüne alındığında, yeni GSX-8R, YZF-R7’yi alt edebilecek ve tahtından indirebilecek kapasitededir. Daha iyi özelliklere ve daha fazla güce sahip, ayrıca daha kolay bir sürüş vaat ediyor. Bu yeterince ikna edici değilse, Suzuki en son spor motosikletini de oldukça rekabetçi bir şekilde fiyatlandırdı. Yamaha’dan sadece 240 dolar daha fazla, 9.439 dolardan satılıyor. İki yönlü bir hızlı değiştiricinin maliyetinin 400 dolara kadar çıkabildiğini düşünürsek, GSX’ten sadece 240 dolara çok şey alıyorsunuz.

Sonuç: Ülkemizde satış grafiği düşük olan Suzuki aslında bu modele yüklenirse piyasayı etkileyebilir ama Yamaha reklam verme ve ilgi çekme konusunda daha başarılı diyebilirim. Kararı size bırakıyorum.

Motosikletler