14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda CBR650R E-Clutch, Son Seviye Performans

2024 Honda CBR650R E-Clutch, Son Seviye Performans Avantajı – Dört silindirli orta siklet spor motosikletler nadir ve güzel şeylerdir. 2024 Honda CBR650R işte tam bu. Düşük devirden yüksek devire, türbin benzeri hat içi güç akışına sahiptir.

2024 Honda CBR650R E-Clutch, Son Seviye Performans

2024 Honda CBR650R E-Clutch, Son Seviye Performans

CBR1000RR-R Fireblade tipinden ilham alınarak agresif bir şekilde yeniden çizilmiş stil. Ve yeni TFT ekran ve Honda RoadSync bağlantısı gibi üstün teknolojiler bu yıldızın daha da iyi olmasını sağlıyor.

Honda’nın 2014 yılında çıplak CB650F ile birlikte piyasaya sürülen CBR650F’si, ‘spor touring’ yelpazesinin sportif ucunda sağlıklı bir dört silindirli orta sıklet performansı sağladı. Beş yıl sonra CBR650F, CBR650R oldu; ‘F’den ‘R’ye yükseltme, sokakta keşfedilmek, kullanılmak ve tadını çıkarmak için tasarlanan sportif yeteneğin daha da güçlü bir performansı gösteriyor.

Dönüşüm sürecinde CBR650R kasıtlı olarak nadir bir tür haline geldi:

Bir RR makinesine benzer keyif e adrenalin sağlayan, ancak onu uygulanabilir kılmak için yeterli pratikliğe ve makul sürüş maliyetlerine sahip dört silindirli bir spor motosiklet olması sağlanmış.

Bu en iyi özelliği, 2021’de CBR650R, kullanıcı odaklı detay iyileştirmeleri ve ön süspansiyon için büyük bir yükseltmeyle gelişim eğrisini sürdürdüğü için Avrupa’nın en çok satan spor motosikleti oldu.

CBR650R, farlardan arka lambalara kadar agresif bir güncellemeyle yarıştan ilham alan stilini geliştiriyor. 

Yepyeni 5 inçlik TFT ekran, basitleştirilmiş 4 yollu geçiş anahtarıyla çalıştırılan Honda RoadSync bağlantısı sunuyor; kullanımı çok kolay hale getirilmiş yeni bir tasarım. A2 seçeneğiyle 70kW güç ve 63Nm torkta motor performansı değişmiyor. Çıplak CB650R ile birlikte CBR650R, sürücüye yalnızca vites pedalını kullanarak otomatik debriyaj çalıştırma seçeneği sunan Honda E-Clutch teknolojisi seçeneğiyle sunulan ilk Honda olacak. Şasi özellikleri arasında Showa SFF-BP USD çatallar, çift dört pistonlu radyal montajlı ön kaliperler ve 120/70-ZR17 ve 180/55-ZR17 lastik kombinasyonu bulunur.

2024 Honda CBR650R E-Clutch, özellikler

Temel Özellikler

  • Spor stili agresif bir şekilde gelişiyor ve hıza göre şekilleniyor
  • Yeni 5 inçlik tam renkli TFT ekran, ekranda adım adım navigasyon ve diğer akıllı telefon işlevlerine erişim için Honda RoadSync bağlantısını içeriyor
  • Yeni, basitleştirilmiş sol anahtarlama donanımı, kullanımı kolay ve gece için arkadan aydınlatmalı
  • Yeni far ve arka lamba ile tüm aydınlatma LED’i
  • 41 mm Showa Ayrı Fonksiyonlu Büyük Pistonlu (SFF-BP) USD çatallar 
  • Dört pistonlu, radyal montajlı ön fren kaliperleri ve yüzer diskler
  • 120/70-ZR17 ve 180/55-ZR17 ön ve arka lastikler
  • 63Nm tepe torkuyla 70kW tepe gücü
  • 35kW A2 lisans seçeneği mevcut
  • Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)

CBR Üç Renkli
Kırmızı, teknik gelişim için Mavi ve rekabet için Beyaz renkler var.

Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)
HSTC, ister ıslak ister kuru olsun, arka tekerlek çekişini sorunsuz bir şekilde yönetir, bu nedenle bir dizi virajı oymak her zaman heyecan vericidir. Sistem ayrıca tamamen kapatılabilir.

Honda RoadSync Akıllı Telefon Bağlantısı
Telefonunuzun navigasyonunu kullanmak veya müzik dinlemek mi istiyorsunuz? Sorun değil. Honda RoadSync uygulamasını indirerek onu CBR650R’ye bağlayabilirsiniz.

Spor Kalitesinde Süspansiyon ve Frenler
Çift, radyal montajlı Nissin dört pistonlu kaliperler 310 mm diskleri kavrar – sert. Showa 41 mm SFF-BP USD ön çatallar ve arka amortisör, lastikte üstün kavrama için parmak ucu hissi sunar.

Yeni Tam Renkli 5 İnç TFT Ekran
Sezgisel bilgi ekranı, basit ergonomi, tam bağlantı ve doğrudan güneş ışığında maksimum netlik ve görünürlük için optik olarak birleştirilmiş reçine katmanları ile.

Sıralı Dört Silindirli Motor
4’ün gücü; orta aralıkta yumuşak bir geçiş, kırmızı bölgeye heyecan verici bir yükseliş ve adrenalin dolu egzoz notaları. Tam güç için hazır bir A2 dönüşümü de mevcuttur.

CBR’den İlham Alan Stil
Yarışçı DNA’mız derinlere uzanıyor. CBR650R, muhteşem CBR1000RR-R Fireblade’den ilham alan yeni ve keskin bir gövdeye ve çift LED farlara sahiptir.

Dört Silindir Gücü
En saf spor performansı için sıralı, dört silindirli DOHC 16 valfli motor, virajlardan sorunsuz çıkış için 63 Nm tork ile 12.000 dev/dk’ya kadar redline kadar 70kW / 94 hp @ zirve üretir. A ehliyet lisansı alındıktan sonra tam güce hazır olan A2 lisansı için 35kW’lık bir dönüşüm bulunmaktadır. Gücün kontrol edilmesi gerektiğinden, bir destek ve kaydırmalı kavrama, sert frenleme ve vites küçültme sırasında arka tekerleği yöneterek kilitlenmeyi önler.

Yeni 5 inçlik tam renkli TFT ekran, parlak günlerde okunabilmesi için optik olarak birleştirilmiştir

Honda RoadSync bağlantısına sahiptir. Yeni, kullanımı kolay 4 yönlü sol geçiş anahtarı (aynı zamanda arkadan aydınlatmalı) ile yönetilen sürücü artık ekran üzerindeki, adım adım navigasyonun ve diğer akıllı telefon özelliklerinin keyfini çıkarabilir.

Dört silindirli motorun performansı değişmedi;

63Nm ile 70kw tepe güç, oynaması eğlenceli rakamlardır ve klasik sıralı 4 silindirli ‘pikap’ ve yüksek devirli üst düzey güç, Honda’nın uzun süredir devam eden kartvizitleridir. A2 lisansı sahipleri için 35kW seçeneği mevcuttur.

E-Clutch nedir? Ne işe yarar?

Honda E-Clutch aynı zamanda sürücünün vites değiştirmek için vites pedalında gereken kuvvetin gücünü ayarlamak üzere bir ‘çalışma hissi’ seçmesine olanak tanıyor. Üç ayar mevcuttur: HARD, MEDIUM ve SOFT; bunların her biri vites büyütme ve vites küçültme için bağımsız olarak seçilebilir. 

Teknoloji aynı zamanda motosikletin belirli bir hızda yüksek viteste olduğunu tespit etmesi durumunda sürücüye gösterge panelindeki bir sembol aracılığıyla vites küçültmesini tavsiye edecek.

Honda E-Clutch, araç hızı, gaz kelebeği açılma açısı, motor devri, vites pedalı üzerindeki basınç, debriyaj motoru redüksiyon dişlisi açısı, motor karşı mili hızı ve vites konumu gibi parametrelerin okunmasına dayalı olarak debriyajın devreye alınmasını ve ayrılmasını yönetir. 

Debriyaj, sağ motor kapağının içine yerleştirilmiş iki motorlu bir aktüatör ünitesi aracılığıyla çalıştırılır. Debriyaj devreye sokulduğunda veya devre dışı bırakıldığında, motorun ateşleme zamanlaması ve yakıt enjeksiyonu da kontrol edilir ve bu da her durumda yumuşak, darbesiz vites değişimi sağlar.

Teknik Özellikler

MOTOR
Tip Sıvı soğutmalı 4 zamanlı 16 valfli DOHC sıralı 4 silindir
Motor Hacmi (cm³) 649cc
Delik x Strok (mm) 67,0 mm x 46,0 mm
Sıkıştırma oranı 11.6:1
Maks. Güç çıkışı 70kW/12.000rpm
Maks. Tork 63 Nm/9.500 dev/dak
Yağ kapasitesi 2,7L
Gürültü Seviyesi (dB) Lwot – 78,3Luban – 74.3
YAKIT SİSTEMİ
Karbürasyon PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Tankı Kapasitesi 15,4L
Yakıt tüketimi 20,4 km/litre
ELEKTRİK SİSTEMİ
Başlangıç Elektrik
Pil Kapasitesi 12V/8.6AH
ACG Çıkışı 380W
AKTARMA AKTARIMI
Debriyaj Tipi Islak, çok plakalı disk
İletim Türü 6 vitesli
Son sürüş Zincir
ÇERÇEVE
Tip Çelik elmas
ŞASİ
Boyutlar (UxGxY) 2120 x 750 x 1,145 mm
Dingil açıklığı 1450mm
Kaster Açısı 25,5°
İz 100 mm
Koltuk yüksekliği 810 mm
Yerden yükseklik 130mm
Boş Ağırlık 209kg (E-Debriyaj 211kg)
Dönüş yarıçapı  3,0m
SÜSPANSİYON
Tip Ön 41 mm Showa Ayrı Fonksiyonlu Ön Çatal Büyük Piston (SFF-BP) USD çatallar
Tip Arka 10 kademeli ayarlanabilir ön yüklemeli, 43,5 mm stroklu mono amortisör
TEKERLEKLER
Jant Boyutu Ön İçi boş bölüm 6 kollu dökme alüminyum
Jant Boyutu Arka İçi boş bölüm 6 kollu dökme alüminyum
Lastikler Ön 120/70ZR17 M/C (58W)
Lastikler Arka 180/55ZR17 M/C (73W)
FRENLER
ABS Sistem Tipi 2 kanal; hidrolik çift disk 310mm ön, hidrolik disk 240mm arka
ALETLER VE ELEKTRİK
Aletler 5 inç tam renkli TFT ekran, Honda RoadSync, Dijital hız göstergesi, dijital çubuk grafik takometre, ikili kilometre sayacı, dijital çubuk grafik yakıt göstergesi, vites konumu ve vites yükseltme göstergesi, dijital saat içerir
Far Var
Stop lambası Var
Motosikletler