14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda CB650R E-Clutch, Gelenekselden Teknolojiye

2024 Honda CB650R E-Clutch, Gelenekselden Teknolojiye – Honda’ya özel E-Clutch eğlenceyi beraberinde getiriyor. Debriyajı geleneksel bir şekilde kullanabilirsiniz. Ya da bırakın debriyaj kolunu bırakın, işi E-Clutch yapsın. Bu kadar. Durağan halden yola çıkmak, vites büyütmek ve küçültmek ve durmak için yapmanız gereken tek şey vites kolunu kullanmaktır.

2024 Honda CB650R E-Clutch, Gelenekselden Teknolojiye

2024 Honda CB650R’nin retro minimalizmine yeni bir bakış var. 

Yeni far, radyatör muhafazaları, sürücü/arka koltuğu, kuyruk ünitesi ve arka lamba daha dinamik bir enerji katarken, yakıt deposu da güzel sıralı dört silindirli motorun üzerinde güçlü bir duruş sergiliyor.

E-Clutch, uzman bir spor sürücüsü gibi gerisini sorunsuz ve anında halleder. 

İster virajlarda ister yoğun trafikte olun, size çok daha fazla kontrol sunar. Herhangi bir nedenle debriyaja mı ihtiyacınız var? Sorun değil. İstediğiniz zaman kullanın.

Düşük devirden yüksek devire, türbin benzeri hat içi güç akışına sahiptir. CBR1000RR-R Fireblade’den ilham alınarak agresif bir şekilde yeniden çizilmiş stile sahip. Ve yeni TFT ekran ve Honda RoadSync bağlantısı gibi üstün teknolojiler var.

2024 Honda CB650R E-Clutch, Gelenekselden Teknolojiye

Honda, tasarımda olduğu kadar mühendislikte de her zaman yeni sınırlar keşfetme konusunda başarılı olmuştur. 

2018 yılında CB1000R, CB300R ve CB125R, ‘Neo Sports Café’ tasarım teması altındayarış sürüşü ilhamlarını ileriye dönük ultra minimalist bir görünümle birleştirerek çıplak motosiklet serisine yeni bir kimlik kazandırdı.

2019’da CB650R aileye katıldı ve havalı stili, heyecan verici dört silindirli motor performansı ile hafif, çok yönlü kullanım kombinasyonu, anında satış başarısını garantiledi. Bu ivmenin üzerine, 2021 için büyük bir ön süspansiyon yükseltmesinin yanı sıra konforu, kullanılabilirliği ve pratikliği artırmak için bir dizi ayrıntı güncellemesi yaptı.

2024 Honda CB650R E-Clutch Temel Özellikler

  • Dünyada bir ilk olan teknoloji, sürücünün debriyaj kolunu kullanmadan yalnızca vites pedalını kullanarak start, stop ve vites değiştirmesine olanak tanıyor
  • Yeniden bir seçenek olarak mevcuttur; sistem ağırlığı azaltmak için 2 kg ekler
  • Honda E-Clutch ayrıca debriyaj kolunun normal çalışmasına da olanak tanır
  • ‘Sonraki seviye’ bir sürüş deneyimi için çok çeşitli senaryolarda daha fazla keyif ve esneklik sağlar
  • Neo Sports Café stili dinamik olarak gelişiyor
  • Yeni 5 inçlik tam renkli TFT ekran, ekranda adım adım navigasyon ve diğer akıllı telefon işlevlerine erişim için Honda RoadSync bağlantısını içeriyor
  • Yeni, basitleştirilmiş sol anahtarlama donanımı, kullanımı kolay ve gece için arkadan aydınlatmalı
  • Tüm aydınlatma LED’i; yeni arka lamba tasarımıyla eşleşen yeni eğimli far
  • 41 mm Showa Ayrı Fonksiyonlu Büyük Pistonlu (SFF-BP) USD çatallar 
  • Dört pistonlu, radyal montajlı ön fren kaliperleri ve yüzer diskler
  • 120/70-ZR17 ve 180/55-ZR17 ön ve arka lastikler
  • 63Nm tepe torkuyla 70kW tepe gücü
  • 35kW A2 lisans seçeneği mevcut
  • Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)
  • Honda, 24 yıllık model sezonundan itibaren CB650R ve CBR650R’de opsiyonel olarak yeni ‘Honda E-Clutch’ elektronik debriyaj teknolojisini tanıtacak
  • Honda E-Clutch vites yükseltme ve azaltmanın yanı sıra debriyaj kolunu kullanmaya gerek kalmadan süper yumuşak kalkış ve durma sağlar
  • Hafif ve kompakt sistem, ‘sonraki seviye’ bir sürüş deneyimi için çok çeşitli senaryolarda daha fazla keyif ve esneklik getiriyor

2024 Honda CB650R E-Clutch, Gelenekselden Teknolojiye

Honda, yenilikçi Honda E-Clutch teknolojisiyle bir ilke daha imza atıyor

24 yıllık model için CBR650R ve CB650R’de yeni Honda E-Clutch teknolojisinin bir seçenek olarak sunulmasıyla Honda, her tür ve deneyim seviyesindeki sürücüler için motosiklet deneyiminde yepyeni bir boyut açacak.

Honda E-Clutch, bu kanıtlanmış yaklaşımların benzersiz bir karışımını oluşturmak için hızlı vites değiştiricilerin, manuel olarak çalıştırılan debriyajların ve Honda’nın Çift Debriyajlı Şanzıman teknolojisinin teknolojisi ve performansını alır. Ultra kompakt sistem yalnızca 2 kilogram ağırlığındadır ve debriyaj ve şanzıman donanımının kendisi de geleneksel bir motosikletten farklı değildir; bu da gelecekteki uygulamaların fizibilitesine yardımcı olur.

Çalışma sırasında Honda E-debriyajın kendisi oldukça basittir

Ve vites kutusunu yukarı veya aşağı kaydırmak için debriyaj kolunu kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır. Sportif sürüşe ekstra keyif katan ultra hızlı, tutarlı vites değişiklikleri için sürücünün yalnızca vites pedalını kullanması yeterlidir. Kalkış veya durma sırasında da debriyaj koluna ihtiyaç duyulmaz.

Motor açılır açılmaz aktif hale gelen sistem, her iki senaryoyu da sorunsuz bir şekilde yönetirken, motorun çalışırken durma olasılığını ortadan kaldırarak, sık kalkış ve duruşların olduğu şehir içi sürüşlerde ekstra rahatlık sağlıyor.

2024 Honda CB650R E-Clutch, Gelenekselden Teknolojiye

Honda E-Clutch keyif ve rahatlığın yanı sıra en üst düzeyde esneklik de getiriyor. 

Sürücü isterse debriyaj kolunu istediği zaman normal şekilde çalıştırabilir. Debriyaj kolu kullanıldığında, Honda E-debriyaj sistemi belirli bir motor devrinin aşılmasından bir saniyeden kısa bir süre sonra yeniden etkinleşecektir; Düşük motor devirlerinde 5 saniye sonra. Sürücünün belirli bir sürüş için sistemi kapatmak istemesi durumunda bu, sol gidondaki kumanda tertibatı aracılığıyla da mümkündür. Manuel çalışmaya geçiş, gösterge panelinde ‘M’ harfiyle gösterilir.

Honda E-Clutch aynı zamanda sürücünün vites değiştirmek için vites pedalında gereken kuvvetin gücünü ayarlamak üzere bir ‘çalışma hissi’ seçmesine olanak tanıyor. 

Üç ayar mevcuttur: HARD, MEDIUM ve SOFT; bunların her biri vites büyütme ve vites küçültme için bağımsız olarak seçilebilir. Teknoloji aynı zamanda motosikletin belirli bir hızda yüksek viteste olduğunu tespit etmesi durumunda sürücüye gösterge panelindeki bir sembol aracılığıyla vites küçültmesini tavsiye edecek.

Honda E-Clutch, araç hızı, gaz kelebeği açılma açısı, motor devri, vites pedalı üzerindeki basınç, debriyaj motoru redüksiyon dişlisi açısı, motor karşı mili hızı ve vites konumu gibi parametrelerin okunmasına dayalı olarak debriyajın devreye alınmasını ve ayrılmasını yönetir. Debriyaj, sağ motor kapağının içine yerleştirilmiş iki motorlu bir aktüatör ünitesi aracılığıyla çalıştırılır. Debriyaj devreye sokulduğunda veya devre dışı bırakıldığında, motorun ateşleme zamanlaması ve yakıt enjeksiyonu da kontrol edilir ve bu da her durumda yumuşak, darbesiz vites değişimi sağlar.

Yeni 5 inçlik tam renkli TFT ekran, parlak günlerde okunabilirlik için tasarlandı ve Honda RoadSync bağlantısına sahip. Yeni, kullanımı kolay, 4 yönlü, soldan aydınlatmalı geçiş anahtarıyla yönetilen sürücü artık diğer akıllı telefon özelliklerine ek olarak ekrandaki adım adım navigasyonun keyfini çıkarabilir.

Performans değişmedi: 63 Nm ile 70 kW azami güç, çıplak bir motosiklet için eğlenceli rakamlardır ve klasik sıralı 4 silindirli ‘pikap’ ve yüksek devirli üst düzey güç, Honda’nın uzun süredir devam eden kartvizitleridir. A2 lisansı sahipleri için 35kW seçeneği mevcuttur.

Yüksek Kaliteli Süspansiyon ve Frenler
Showa 41 mm SFF-BP USD ön çatallar, ön lastik tutuşunda hassas kontrol ve parmak ucu hissi sunar. Çift, radyal montajlı dört pistonlu kaliperler 310 mm dalga tarzı diskleri sert bir şekilde kavrar.

Honda RoadSync Akıllı Telefon Bağlantısı
Telefonunuzun navigasyonunu kullanmak veya müzik dinlemek mi istiyorsunuz? Sorun değil. Honda RoadSync uygulamasını indirerek CB650R’ye bağlayabilirsiniz.

Yeni Tam Renkli 5 İnç TFT Ekran
Parlamayı azaltan optik bağlantıyla okunabilirlik için arkadan aydınlatmalı yeni 5 inç ekranın kullanımı sezgiseldir ve Honda RoadSync’in akıllı telefon bağlantısına sahiptir.

Çevik Yeni Stil
Neo Sports Café yoluna devam ediyor. Sıkıca sarılmış açılar, minimal, yukarıya doğru kıvrılmış kuyruk ünitesi ve net, yeni açılı LED farla eşleşen yeni gelişmişliği özetliyor.

Sıralı Dört Silindirli motor
Çıplak dört silindirli tek motor; Hiçbir şey orta aralıktaki akıcı temponun, heyecan verici yüksek devirli tırmanışın ve adrenalini çeken egzoz notasının yerini tutamaz.

Şasi

Çelik elmas şasi, yüksek düzeyde sürücü geri bildirimi ile mükemmel çok yönlü kullanım özellikleri sunmak için özel olarak ayarlanmış sertlik dengesine sahip (başlık çevresinde daha sert ve direk bölümlerinde daha esnek) preslenmiş salınım kolu pivot plakaları ve ikiz eliptik direkler kullanır. Eğim, 100 mm’lik iz mesafesi ve 1.450 mm’lik dingil mesafesi ile 25,5°’ye ayarlanmıştır. Boş ağırlık 205 kg’dır (207 kg E-Debriyaj).

MOTOR
Tip Sıvı soğutmalı 4 zamanlı 16 valfli DOHC sıralı 4 silindir
Motor Hacmi (cm³) 649cc
Delik ‘İnme (mm) 67,0×46,0
Sıkıştırma oranı 11.6:1
Maks. Güç çıkışı 70kW/12.000rpm
Maks. Tork 63 Nm/9.500 dev/dak
Yağ kapasitesi 2,7L
Gürültü Seviyesi (dB) Lwot – 78,8, Lurban – 74,2
YAKIT SİSTEMİ
Karbürasyon PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Tankı Kapasitesi 15,4L
Yakıt tüketimi 20,4 km/litre
ELEKTRİK SİSTEMİ
Başlangıç Elektrik
Pil Kapasitesi 12V/8.6AH
ACG Çıkışı 380W
AKTARMA AKTARIMI
Debriyaj Tipi Islak, çok plakalı disk
İletim Türü 6 vitesli
Son sürüş Zincir
ÇERÇEVE
Tip Çelik elmas
ŞASİ
Boyutlar (UxGxY) 2130x780x1075 mm
Dingil açıklığı 1450mm
Kaster Açısı 25,5°
İz 100 mm
Koltuk yüksekliği 810 mm
Yerden yükseklik 150mm
Boş Ağırlık 205kg 

207kg E-Debriyaj

Dönüş yarıçapı  2,8 m
SÜSPANSİYON
Tip Ön 41 mm Showa Ayrı Fonksiyonlu Ön Çatal Büyük Piston (SFF-BP) USD çatallar
Tip Arka 10 kademeli ayarlanabilir ön yüklemeli, 43,5 mm stroklu mono amortisör
TEKERLEKLER
Jant Boyutu Ön İçi boş bölüm 6 kollu dökme alüminyum
Jant Boyutu Arka İçi boş bölüm 6 kollu dökme alüminyum
Lastikler Ön 120/70ZR17 M/C (58W)
Lastikler Arka 180/55ZR17 M/C (73W)
FRENLER
ABS Sistem Tipi 2 kanal; hidrolik çift disk 310mm ön, hidrolik disk 240mm arka
ALETLER VE ELEKTRİK
Aletler Dijital hız göstergesi, dijital çubuk grafik takometre, ikili kilometre sayacı, dijital çubuk grafik yakıt göstergesi, vites konumu ve vites yükseltme göstergesi, dijital saat
Far Var
Stop lambası Var
Motosikletler