14.3 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı olacak şekilde yeniden şekillendirildi. Honda CBR500R‘yi her zaman başlangıç ​​seviyesi spor motosikletler dünyasında bir nevi aykırı bir model olarak görmüşümdür. Kawasaki Ninja 400 ve Yamaha YZF-R3 gibi motosikletler genellikle ilk kez başlayanlar arasında ilgi odağı olsa da, Honda’nın 500cc süper sporlar yarışlarından ilham alan motosikletinin sevilecek pek çok yanı olduğu inkar edilemez.

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı

2024 Honda CBR500R her zamankinden daha iyi

2024 Honda CBR500R, Daha yakından bakalım; Şimdi, “süper spordan ilham alan” kelimelerini özenle seçtiğimi fark etmişsinizdir. Aslında bunun nedeni, CBR500R’nin aslında bir süper spor değil, Honda’nın gerçek SS modeli CBR1000RR’nin agresif stilini taklit eden bir spor motosiklet olmasıdır .

2024 Honda CBR500R’da neler değişti?

Yeni 5 inçlik tam renkli TFT ekran, kullanımı kolay arkadan aydınlatmalı anahtarlama sistemi tarafından çalıştırılır ve Honda RoadSync’in yeni bağlanabilirliği için arayüz görevi görür.

2016 yılında CBR500R, güncellenmiş ön süspansiyonla birlikte daha keskin bir stil ve LED aydınlatmaya kavuştu ve ardından 2020’de daha da agresif bir makyaj yapıldı. Alttan daha güçlü performans için motora da geliştirmeler uygulandı; devir aralığından alta doğru belirgin bir artış olsu, özellikle redline – kırmızı çizgi ve daha belirgin egzoz sesine kavuştu.

2024 Honda CBR500R, Abisinin AynısıHonda’nın CBR süper spor ailesine geçiş sağlayan makinesi de 2024 için önemli ölçüde yükseltildi.

2024 model yılı için bu, her zamankinden daha belirgindir; çünkü motosiklet, litrelik motosikletten ilham alan yeni, agresif tasarımlı kaportaya sahiptir. CBR500R, 2022 model yılında frenlerinde ve süspansiyonunda büyük güncellemeler geldiğinden, 2024 model yılına yönelik güncellemeler daha çok stil ve teknolojiye odaklanıyor.

Doğrudan teknoloji güncellemelerine giren 2024 CBR500R, beş inç büyüklüğünde yeni bir TFT ekrana sahiptir. Ekran, gidonun sol tarafındaki kolayca erişilebilen bir anahtarlama tertibatı aracılığıyla değiştirilebilir. Bu arada, sürücüye otomatik bağlantı ve gelişmiş ayarlanabilirlik ve bağlantı olanağı sunan Honda’nın RoadSync uygulamasıyla birlikte akıllı telefon entegrasyonu da karışıma eklendi.

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı

Performans açısından Honda’nın CBR500R’si, aynı eski 180 derece krank miline sahip, denenmiş ve test edilmiş 471cc, sıvı soğutmalı, yakıt enjeksiyonlu, paralel ikiz motora dayanır.

Sıkıcı sesi ve karakteri nedeniyle eleştirilen motor, doğruyu söylemek gerekirse oldukça doğrusal ve ulaşılabilir bir güç bandına sahip ve kendisini hem başlangıç ​​düzeyindeki hem de orta düzey sürücüler için ulaşılabilir bir güç kaynağı olarak sunuyor. Honda, güncellenmiş PGM-FI teknolojisinin eklenmesinin verimlilik ve performansı artırdığını, sessiz kam zincirinin ve azaltılmış sürtünme elemanlarının ise motorun sorunsuz ve daha sessiz çalışmasını sağladığını söylüyor.

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı

Motosikletin zaten uysal performansını sürdürmek için Honda, çekiş kontrolünü adlandırmanın gerçekten süslü bir yolu olan HSTC’yi (Honda Seçilebilir Tork Kontrolü) ekledi. Ayrıca karışıma bir de kavrama eklendi, böylece sürücüler yumuşak vites küçültmede zorluk yaşarlarsa çok daha kolay bir deneyime sahip olacaklar.

Kardeşleriyle birlikte tartışmasız yüksek kalitesini kanıtlayan CBR500R, 2022 için yüksek kaliteli Showa 41 mm SFF-BP USD çatalların yanı sıra çift ön diskler, yeni hafif tekerlekler ve salınım kolu şeklinde büyük bir süspansiyon yükseltmesi geldi.

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı

HRC’nin zirvede yarışmayı öğrendikleri doğrudan geri aktarılıyor. Ve CBR500R işin başladığı yerdir. Fireblade stili, aerodinamik kaplama kanatçıkları ile. Hızlanma için optimize edilmiş ECU ayarlarına sahip güçlü bir çift silindirli motor ve Showa USD çatallar ve ikiz radyal montajlı kaliperlerle hazırlanmış şasi. Tam bağlantı özelliğine sahip yeni bir TFT ekranı ve ayrıca HSTC yol tutuş yönetimini ekleyin ve içinde yarış DNA’sı olan bir şeye biniyorsunuz.

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı

Temel Özellikler

  • Canlı çift silindirli motor artık Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ile donatılıyor
  • Yeni PGM-FI ayarları, düşük devir hızlanmasını ve devir aralığı boyunca güç dağıtımını iyileştirir
  • Destekli/kaydırmalı kavrama vites yükseltmeyi kolaylaştırır ve vites küçültme sırasında arka tekerleği yönetir
  • CBR1000RR-R Fireblade’den ilham alan yeni supersport stili, direksiyonu ve geri bildirimi geliştirmek için güncellenmiş aerodinamiği içeriyor
  • Yeni çift far ve arka lamba
  • Yeni 5 inçlik tam renkli TFT ekran, ekranda adım adım navigasyon ve diğer akıllı telefon işlevlerine erişim için Honda RoadSync bağlantısını içeriyor
  • Yeni, basitleştirilmiş sol anahtarlama donanımı, kullanımı kolay ve gece için arkadan aydınlatmalı
  • 41 mm Showa Ayrı Fonksiyonlu Çatal Büyük Piston (SFF-BP) USD çatallar
  • Çift 296 mm diskler, Nissin radyal montajlı dört pistonlu kaliperler
  • Hafif tekerlekler ve salınım kolu

Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)
HSTC, ister ıslak ister kuru olsun, arka tekerlek çekişini sorunsuz bir şekilde yönetir, bu nedenle sokakta sürüş yapmak veya zirveye çıkmak her zaman heyecan vericidir.

Sınıfında Lider Süspansiyon ve Frenler
Spor motosikletlere özgü kalitenin keyfini çıkarın. Showa 41 mm SFF-BP USD ön çatallar ve radyal montajlı kaliperlere sahip çift ön diskler hissi, çok yönlü yol tutuşunu ve frenlemeyi artırır.

Honda RoadSync Akıllı Telefon Bağlantısı
Telefonunuzun navigasyonunu kullanmak veya müzik dinlemek mi istiyorsunuz? Sorun değil. Honda RoadSync uygulamasını indirin ve sol taraftaki basit 4 yönlü gidon düğmesini kullanarak tamamen bağlanın.

Agresif Yeni Supersport Stili
Bir dilim CBR1000RR-R Fireblade tasarımı ve aerodinamik kanatçıklar ister misiniz? Onu burada bul. CBR500R, yeni farlar, kaporta ve arka lambayla büyük biraderden ilham alıyor.

A2 Uyumlu Çift Silindirli Motor
ECU ayarlarını güncelledik ve düşük ila orta devir aralığında güçlü bir sürüş için ateşleme zamanlamasını optimize ettik, ayrıca net bir egzoz sesiyle yumuşak gaz tepkisi verdik.

Yeni Tam Renkli 5 İnç TFT Ekran
Parlak güneş ışığında parlamayı azaltmak için optik olarak birleştirilmiş katmanlar kullanan 5 inçlik ekranın kullanımı sezgiseldir ve Honda Roadsync’in akıllı telefon bağlantısına sahiptir.

CBR1000RR-R Fireblade ve yeni CBR600RR ile aynı çizgide kalmasını sağlayan bir grafik güncellemesiyle 2024 CBR500R aşağıdaki renk seçenekleriyle satışa sunulacak:

  • Grand Prix Kırmızı (Üç Renkli)
  • Matt Gunpower Siyah Metalik

2024 Honda CBR500R, Teknik Özellikler

Detaylı Açıklama

Yeni çift LED farlar, hüzmenin nüfuzunu korur ancak geceleri sürüş ve viraj alma sırasında daha fazla görünürlük için daha geniş bir ışık dağılımı sağlar. Yeni bir arka lambayla eşleştirildiler; tüm aydınlatmalar LED’dir.

Yepyeni, 5 inçlik tam renkli TFT ekran şeklindeki birinci sınıf teknoloji, bir Honda motosikletinde ilk kez parlak güneş ışığında görünürlüğü artırmak için optik bağlantı kullanıyor. Kaplama camı ile TFT ekran arasındaki boşluğun reçine ile kapatılması sayesinde parlama azaltılır ve arka ışık geçirgenliği artırılır. Çubuk, Daire ve Basit ekran desenleri arasında özelleştirilebilir ve aynı zamanda Honda RoadSync’in IOS/Android akıllı telefon bağlantısını da sunar.

Sol gidondaki basitleştirilmiş, kullanımı kolay, arkadan aydınlatmalı 4 yönlü geçiş anahtarının yanı sıra bu yeni özellik, ekranda basit, adım adım navigasyonun yanı sıra seçeneği de (Bluetooth kask kulaklığı aracılığıyla) sağlar sürücünün arama yapması veya müzik dinlemesi için. Araç sahibinin tek yapması gereken Honda RoadSync uygulamasını Play Store veya App Store’dan indirmek, CBR500R’ye bağlanmak ve yola çıkmak çok kolay.

Koltuk yüksekliğinin 785 mm kadar alçak olması motosikletin yönetimini çok kolaylaştırıyor ve sportif sürüş pozisyonu her boydaki sürücüye rahatça uyum sağlıyor. Genel boyutlar 2080 mm x 760 mm x 1145 mm olup yerden yükseklik 130 mm’dir.

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı

Şasi

Hafif, güçlü ve 2024 için değişmeyen 35 mm çaplı çelik elmas borulu ana şasi, yol yüzeyi değiştikçe sürücüye bol miktarda geri bildirim sağlayan ayarlanmış bir verim derecesine sahiptir. Motor takozlarının şekli ve konumu ile şasinin sağlamlık dengesi titreşimi minimumda tutar.

CBR500R’nin özelliği çevik yanıt verme özelliğidir. Kokpitten ileriye doğru bakış saf bir spordur. Gidon üst çatalın altına takılır ve sonuç olarak sürüş pozisyonu açıkça agresiftir. Ayaklıklar amaca yönelik, hafif alüminyumdur.

Dingil mesafesi 1410 mm olup eğim ve iz mesafesi 25,5°/102 mm, ön/arka eğim yüzdesi ise 50,7/49,3’tür. Boş ağırlık 191 kg’dır.

Showa 41 mm Ayrı Fonksiyonlu Çatal Büyük Piston (SFF-BP) USD çatalları fonksiyonları böler – bir ayakta Büyük Pistonlu basınç ayırma amortisörü, diğerinde yay mekanizması – ve reaksiyon ve sürüş kalitesi en üst seviyededir. Dört silindirli CBR650R tamamen aynı kurulumu kullanır.

Salınım kolu 2 mm çelikten yapılmıştır ve içi boş bir çapraz eleman kullanır; Dönme açısından serttir ve kullanımı iyileştirmek için yanal olarak esnektir. Tek tüplü Showa arka amortisör, geniş çaplı pistonuyla mükemmel tepki ve sıcaklık yönetimi sağlar ve 5 aşamalı ön yükleme ayarına sahiptir.

2024 Honda CBR500R, Abisinin Aynısı

Motor

A2 lisansı dostu 471cc, 8 valfli, sıvı soğutmalı paralel çift silindirli düzen, enerjik, yüksek devirli karakter ve zappy üst uç ile fiziksel boyut ve istekli, keyifli güç çıkışı arasında iyi orantılı bir denge sunar. Genel performansı ve karakteri nispeten küçük kapasitesini gölgede bırakan bir motordur; 35 kW’lık maksimum güç 8.600 dev/dk’ya ulaşıyor ve 6.500 dev/dk’da 43 Nm tork sağlanıyor.

2024’te eklenen HSTC, daha fazla gönül rahatlığı sağlamak ve sürücünün güvenini gerçek anlamda artırmak için arka tekerlek çekişini yönetiyor. Sistem, arka kaymayı tespit etmek için ön ve arka tekerlek hızlarını karşılaştırır ve  torku sorunsuz bir şekilde  azaltmak için yakıt enjeksiyonunu kontrol eder. Sürücü isterse HSTC tamamen kapatılabilir.

PGM-FI yakıt enjeksiyonunu beslemek, hava kutusu ve gaz kelebeği gövdeleri boyunca aşağı yukarı düz bir hava akışıdır. Ateşleme zamanlamasının ve hava/yakıt oranının optimizasyonu, doğrusal güç dağıtımı ve gaz kelebeği hissi ile düşük devirden itibaren daha güçlü hızlanma hissine eşittir. Egzoz susturucusu, her darbeye sportif bir hava katan ve yüksek devirde hırıltılı bir ses veren çift çıkış borusuna sahiptir.

Çap ve strok 67 mm x 66,8 mm olarak ayarlanmıştır ve sıkıştırma oranı 10,7:1’dir; krank mili pimleri 180°’lik bir aşamaya sahiptir ve birincil çift dengeleyici, silindirlerin arkasında, motosikletin ağırlık merkezinin yakınında bulunur. Birincil ve dengeleyici dişliler, gürültüyü azaltan makas dişlileri kullanır. Krank karşı ağırlığı çift dengesi için özel olarak şekillendirilmiştir ve hafifliği, motorun azaltılmış ataletle serbestçe dönmesine olanak tanır.

Gerilimli bir eleman görevi gören motor, şasinin sağlamlığını motor üzerindeki dört şasi askısıyla tamamlıyor. Dahili olarak silindir kapağında döner külbütör kolları kullanılır; Şim tipi valf ayarı, daha düşük valf yayı yükü ve azaltılmış sürtünme için bunların hafif olmasını sağlar.

Sessiz (SV Zinciri) kam zincirinin pimlerinin yüzeyi Vanadyum ile kaplanmıştır, sürtünmeyi azaltır ve aşınmaya karşı artırılmış koruma sağlar. Giriş valfi çapı 26,0 mm, egzoz valfi çapı ise 21,5 mm’dir. Piston şekli, yüksek devirde piston ‘gürültüsünü’ azaltmak için dikkatle tasarlanmıştır. Sürtünme, piston eteğindeki çizgilerle azaltılır (yüzey alanını artıran, daha iyi yağlama için yağın akabileceği boşluklar oluşturan bir yüzey).

Krank milinin, ana milin ve karşı milin ‘üçgen’ oranı verimli bir şekilde kompakttır ve karterlerde santrifüjle dökülmüş ince duvarlı manşonlar kullanılır; iç tasarımları, 180° aşamalı ateşleme sırası ile oluşabilecek ‘pompalama’ kayıplarını azaltır. Derin karter, sert viraj alma ve frenleme sırasında yağ hareketini azaltır; yağ kapasitesi 3,2L’dir.

Kolayca değişen altı vitesli şanzıman, sert frenleme ve vites küçültme sırasında arka tekerleğin ‘sıçramasını’ ortadan kaldıran bir yardımcı/kaydırmalı kavrama tarafından yönetilir.

Tüm Teknik Özellikler

MOTOR
Tip Sıvı soğutmalı 4 zamanlı, DOHC paralel ikiz
Yer değiştirme 471cc
Silindir Başına Valf Sayısı 4
Çap ve Strok 67 mm x 66,8 mm
Sıkıştırma oranı 10.7: 1
Maks. Güç çıkışı 35kW @ 8.600rpm
Maks. Tork 43Nm @ 6.500rpm
Gürültü Seviyesi (dB) Lurban 73,5dB Lwot 76,8dB
Yağ kapasitesi 3,2L
YAKIT SİSTEMİ
Karbürasyon PGM FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Tankı Kapasitesi 17,1L (yedek dahil)
CO2 Emisyonları (WMTC) 80 gr/km
Yakıt Tüketimi (WMTC) 3,5L/100km (28,6km/litre)
ELEKTRİK SİSTEMİ
Pil Kapasitesi 12V 7,4AH
AKTARMA AKTARIMI
Debriyaj Tipi Islak çok plakalı, Destekli kaydırmalı kavrama
İletim Türü 6 hız
Son sürüş Zincir
ÇERÇEVE
Tip Çelik elmas
ŞASİ
Boyutlar (L’W’H) 2.080 mm x 760 mm x 1.145 mm
Dingil açıklığı 1.410 mm
Kaster Açısı 25,5°
İz 102 mm
Koltuk yüksekliği 785 mm
Yerden yükseklik 130mm
Boş Ağırlık 191 kg
Dönüş yarıçapı 2,9 milyon
SÜSPANSİYON
Tip Ön Showa 41mm SFF-BP USD çatallar,
Tip Arka 5 kademeli ön yük ayarlayıcılı Prolink mono, Çelik içi boş çapraz maşa
TEKERLEKLER
Tip Ön 5Y Kollu Dökme Alüminyum
Tip Arka 5Y Kollu Dökme Alüminyum
Jant Boyutu Ön 17MC x MT3.5
Jant Boyutu Arka 17MC x MT4.5
Lastikler Ön 120/70ZR17M/C (58W)
Lastikler Arka 160/60ZR17M/C (69W)
FRENLER
ABS Sistem Tipi 2 kanallı
Tip Ön Nissin radyal montajlı dört pistonlu kaliperlere sahip çift 296 mm x 4 mm disk
Tip Arka Tek piston kaliperli tek 240mm x 5mm disk
ALETLER VE ELEKTRİK
Aletler Hız Ölçer, Takometre, Saat, Vites konumu, Vites Yükseltme Göstergesi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere özelleştirilebilir düzene sahip 5 inç TFT Ölçer
Far Var
Stop lambası Var
Bağlantı Evet (Honda RoadSync)
USB HAYIR
12V Soket İsteğe bağlı
Otomatik Göz Kırpmayı İptal Et HAYIR
Hızlı değiştirici HAYIR
Güvenlik sistemi HISS (Honda Akıllı Güvenlik Sistemi)
Seyir kontrolü HAYIR
Ek özellikler ESS
Motosikletler