18.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Fantic Caballero 125 ve 500 Yenilendi

2024 Fantic Caballero 125 ve 500 Yenilendi. Fantic’in Caballero serisi sağlam, kışkırtıcı tarz makineler Avrupa’da oldukça popüler hale geldi ve İtalyan markası hem performans hem de teknoloji açısından çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor. Fantic, 2024 yılı için tek silindirli makinelerinde pek çok önemli güncellemeyi hayata geçirirken, aynı zamanda sürücülere sunduğu klasik çekiciliği de korudu.

fantic-caballero-500

2024 Fantic Modellerine yakından bakalım

2024 model yılı için Fantic Caballero 125 ve 500 bir dizi teknik güncelleme yapıldı ancak genel stilleri değişmeden kalmış fakat daha önceden kros ve off-road makinalara önem verdiğini hatırlarsınız. Bu motosikletlerin retro esintili, performans odaklı sürüş deneyimi sunan sağlam makineler olduğu anlamına geliyor. Üstelik Fantic, Caballero’yu üç versiyonda sunmaya devam ediyor: Rally, Deluxe ve Explorer. Ancak genel olarak teknik iyileştirmeler ve teknoloji odaklı eklentiler eklendi.

Yeni başlayanlar için, en karanlık yollarda ve patikalarda bile olağanüstü parlaklık sağlayan 24 LED içeren yeni bir LED far bulunuyor.

Dönüş göstergeleri ve arka lamba da LED olup, düşük ışık koşullarında görünürlüğü artırır. Ayrıca geliştirilmiş kullanıcı arayüzüne sahip yeni bir dört inçlik LCD gösterge paneli de bulunmaktadır. Yeni modelde bir vites göstergesi, takometre ve sıcaklık göstergesi bulunur. 2024 modeli aynı zamanda yeni ekran aracılığıyla çağrıları ve bildirimleri izleyebilmeniz için Bluetooth akıllı telefon eşleştirme gibi teknolojik iyileştirmeler de getiriyor.

Doğrudan performans iyileştirmelerine giren Fantic, güçlü tek silindirli motoruna akıcılığı artırmak için küçük revizyonlar yaptı.

Özellikle Caballero 500 için motora, gaz kelebeği tepkisini iyileştiren yeni bir harita verildi. Bu arada 125, değişken valf zamanlamasına sahip Minarelli motorunu koruyor.

Motor iyileştirmelerinin yanı sıra Caballero, eski çelikten daha sert olmasının yanı sıra iki kilogram (yaklaşık 4,4 pound) daha hafif olan yeni bir alüminyum salınım kolundan da faydalanıyor. Bu nedenle, 2024 Caballero 500’ün kuru ağırlığı yalnızca 149 kilodur. 12 litrelik yakıt kapasitesi göz önüne alındığında, ıslak ağırlığın 165 kilo (yaklaşık 364 pound) civarında oldu; bu da yine de piyasadaki birçok retro scramblerdan önemli ölçüde daha hafiftir.

Hafif, performans odaklı pakete, arazi sürüşü için kapatılabilen çift kanallı ABS gibi etkileyici teknoloji eşlik ediyor. Sürücülerin akıllı telefonlarındaki tek bir platform aracılığıyla motosikletin özelliklerini yönetmesine ve bakımı takip etmesine olanak tanıyan Fantic Garage adında yeni bir mobil uygulama bile var.

 

Motosikletler