12.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 CFMoto 500SR ile Kawasaki Ninja ZX-4RR’a Rakip Çıkartıyor

2024 CFMoto 500SR ile Kawasaki Ninja ZX-4RR’a Rakip Çıkartıyor. 2023’ten önce giriş seviyesi dört silindirli motosikletler bir hayaldi ama geçmişte kaldı. Kawasaki, Ninja ZX-4RR ile yeni 400cc trendini başlattı ve Çinli motosiklet üreticisi Kove, 450RR ile hızla onu takip etti . 2024 CFMoto 500SR ile bu kervana katılarak, bir rakip olma havasını büründü ve şirket yakın zamanda CFMoto 500SR model motosikletle ilgili tanıtım yaptı.

2024 CFMoto 500SR ile Kawasaki Ninja ZX-4RR'a Rakip Çıkartıyor

2024 CFMoto 500SR ile Kawasaki Ninja ZX-4RR’a Rakip Çıkartıyor

Yeni teknolojilerle ve güç ile sonatıldığı söylenen 2024 CFMoto 500SR Sıralı Dört Motora Sahiptir. Motosiklet üreticisi, çıkan modeli bir sır olarak saklasa da, motorda dövme alüminyum pistonlar, esnek cıvatalı bağlantı çubukları ve düşük verimli bir krank mili gibi yüksek kaliteli parçalarla olgunlaştırdığını iddia ediyor.

Bunların tümü, CFMoto 500SR‘nin kolayca 230 km/saat (143 mil/saat) üzerindeki hızlara ulaşmasını sağlar. Bu aslında Ninja ZX-4RR‘nin 151mph azami hızıyla aynı seviyede sayılabilir. Ancak ekstra kübik kapasite göz önüne alındığında, SR, Ninja’dan daha fazla midilli ve torka sahip olabilir, ayrıca ön hava girişi de avantajını düşünürsek aralarında epey farklar olacağını söyleyebiliriz.

2024 Kawasaki Ninja ZX-4RR


Bu arada Kawasaki Ninja ZX-4RR’ın özellikleri hiç yabana atılır gibi değil.

Ana Özellikler
  • Motor: 399cc 4 zamanlı, Sıralı Dörtlü, OHC, 16 valfli, sıvı soğutmalı.
  • Güç: 75 beygir gücü (tahmini)
  • Tork: 26,5 lb-ft.
  • Ağırlık: 414,5 lb (188 kg)
  • Koltuk Yüksekliği: 31,5 inç (800 mm)

Ek Bilgi:

  • 399 cc SIRALI DÖRT SİLİNDİRLİ DOHC MOTOR
  • RAM HAVA KANALI GİRİŞ SİSTEMİ
  • DÜNYA SÜPER BİSİKLETTEN İLHAM ALAN ŞASİ
  • KAWASAKI HIZLI VİTES (KQS)
  • KAWASAKI ÇEKİŞ KONTROLÜ (KTRC)

2024 Kawasaki Ninja ZX-4RR

  • Yüksek performanslı süspansiyon
  • Destekli ve Kaymalı Debriyaj
  • Çift ön disk frenler
  • Entegre Sürüş Modları
  • Güç Modu Seçimi
  • Devre modlu TFT renkli göstergeler
  • RIDEOLOGY THE APP aracılığıyla Akıllı Telefon Bağlantısı
  • Tamamı LED aydınlatma
  • Özel Kawasaki Racing Team (KRT) renk ve grafikleri

Fakat segmenteki farklılık CFMoto 500SR modelini daha avantajlı bir konuma getiriyor.

Ancak Kawasaki’nin tanınırlığı ve reklam bütçeleri CFMoto’yu alt edeceği zaten belli oluyor.

Desteklere gelince, CFMoto 500SR çevre şasisine benzeyen bir yapı etrafında inşa edilmiştir. 17 inçlik alaşım jantlarla birlikte, büyük ters çatallar ve süspansiyon görevleri için bir mono amortisör var. Süspansiyonun ayarlanabilir olup olmadığını veya bunların hangi marka olduğunu bilmiyoruz.

Amerika’da satışa sunulan 450SS, CFMoto’nun kendi kendine ürettiği süspansiyona sahiptir, dolayısıyla burada da benzer unsurları görebiliyoruz. Dikkate değer bir başka husus da, işleri kolay tutmak için hava kanallarıyla tamamlanan çift diskli model şeklinde yapılmasıdır. Ancak NK-22 ve SR-C21 konseptlerinde bu tür kanallar bulunduğundan bunlar üretime geçemeyebilir, ancak son versiyonlarında (800NK ve 450SR) yoktu.

Teaser’da 2024 CFMoto 500SR, temel olarak önemli ayrıntıların gizli kalması için hediye paketine konmuştu. Ama yine de estetiğin bazı detaylarını görmek için yeterli. Farlar için, kaslı kaplamalarla çevrelenmiş şık kesikleri görebiliyoruz. İkincisi oldukça büyük aerodinamik kepçeler takıyor ve bunlar gerçekten işe yarayabilir.

Sonuçta 2024 CFMoto 500SR ciddi hızlara ulaşacak. Arka lambanın yanındaki spoyler benzeri paneller sayesinde benzer bir tipi görüyorsunuz. Keskinliği artıran büyük bir egzoz da yok (sadece kısa bir kutu konulmuş). bence bu kutu üretim versiyonunda veya piyasaya çıkınca değişecektir.

Son olarak, burada kaliteli özellikler beklemek hiç akıllıca değil. Bir TFT cihazı, CFMoto motosikletlerinde neredeyse temel bir unsurdur (yeni 450CL-C kruvazörde bile vardır), bu yüzden kesinlikle mevcut olacaktır. Ayrıca çekiş kontrolü, hızlı vites değiştirme, kablolu sürüş ve viraj alma ABS’sini de bekliyoruz. Ah, bir de akıllı telefon bağlantısı olması gerekiyor!

Artık telefonlarda hız verileri, süre, en yüksek hız, sürüş değişiklikleri, uyarılar gibi özellikler mutlaka eklenmeli ve bunu sürücülere göre bir uygulama çıkartmış olmaları gerekiyor. Umarım bu şekilde bir detay ile piyasaya sürerler. Ülkemize gelip gelmeyeceğini şimdilik bilmiyorum Ama takipteyim.

CFMoto muhtemelen 500SR konsept motosikletini EICMA’da tanıtacaktır. Üretim versiyonunun 2024’ün ilk aylarında gelmesi ve ardından Çin lansmanının yapılması bekleniyor. Bangkok motosiklet – bisiklet fuarı bunun için güzel olurdu. Hatta bizde orada olursak youtube kanalımızda tüm bilgilerini paylaşırız.

Motosikletler

QJ Motor LTR 125

1 Yorum