12.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Bajaj Dominar 400, Yeni Efsane Geliyor

2024 Bajaj Dominar 400, Yeni Efsane Geliyor. 2024 Bajaj Dominar 400‘e güç veren, KTM 390 Duke‘un motoru 373,3cc DOHC sıvı soğutmalı tek silindirli modeldir. Çıkış değerleri 40 PS ve 35 Nm‘dir ve motor, kayan kavrama aracılığıyla 6 vitesli şanzımanla eşleştirilmiştir. Geçen senelerde çok sevilen Bajaj ürünü, 43 mm USD çatal ve önceden yük ayarlı mono amortisör üzerine asılı bir şasi çerçevesinden oluşan sağlam desteklerle bir arada tutulmuş. Çift kanallı ABS güvenlik ağına sahip 320 mm ön ve 230 mm arka disk freni var.

2024 Bajaj Dominar 400, Yeni Efsane Geliyor

2024 Bajaj Dominar 400, Yeni Efsane Geliyor

2024’te Bajaj, Dominar 400’ü hiper-gezgin olarak adlandırmış, dolayısıyla ortalama çıplak modeller kadar küçük ve keskin yapıya sahip değil. Hafifçe eğimli bir görünüme sahip ve belirleyici özelliği keskin LED farı ve daha kaslı yakıt deposuna sahip olmuş. Sportif görünümlü çift namlulu egzoz genel tasarımı değiştirmiş. Gezgin severlerin istediği, uzun bir ön cama, mafsal korumalarına ve arka taşıyıcıda küçük bir sırt dayanağına sahiptir. Bazı detaylara sahip olmak için cebinizden biraz para çıkması gerekiyor.

2024 Bajaj Dominar 400, Yeni Efsane Geliyor

2024 Bajaj Dominar 400, Fiyat

Fiyat ülkemizde 184,500 TL gibi uygun ölçülerde satılıyor. 2024’te fiyatlarının ne olacağını bilemiyoruz. Bayiler yok satıyor, sıraya giriyorsunuz gibi söylentiler var. Almak isteyip sıraya giren arkadaşlar varsa bir yorum ekleyebilir.

2024 Bajaj Dominar 400, Hız

En yüksek hız 160km/h olarak belirtilmiş fakat youtube kanallarında gördüğümüz kadarıyla 183km/h’i geçenler olduğunu gördük.

2024 Bajaj Dominar 400, Yakıt Tüketimi

2024 Bajaj Dominar 400  şehir içinde 100km’de 4 litreye yakın yakıt tüketimi, otoyolda ise 100km’de 3 litre altına inen yakıt tüketimine sahiptir.

2024 Bajaj Dominar 400, Renkler

Bajaj yeşil ve koyu gri renklerine devam ediyor. Yeni renklerini sanıyorum yıl içinde ekleyecektir.

2024 Bajaj Dominar 400, İkinci el fiyatları

İkinci el Dominar 400 – 2017 fiyatları 120,000 TL civarından başlarken 140,000 TL fiyatlara kadar çıkıyor. 2023 model ikinci el fiyatları ise sıfır fiyatından daha fazlaya 195,000 TL civarında satılmaya çalışılıyor.

2024 Bajaj Dominar 400, Rakipler

Rakipleri arasında Triumph Speed ​​400 , Royal Enfield Classic veya Bullet 350 , Honda CB350RS , Royal Enfield Himalayan ve Suzuki Gixxer SF 250 gibi modeller var.

2024 Bajaj Dominar 400, Artılar ve Eksiler

Artılar

  • İyi yakıt verimliliğine sahip, homurdanan bir motora sahiptir
  • Güçlü bir LED fara sahiptir
  • Kaslı tasarımın yüksek çekiciliği var

Eksiler

  • Birçok renk seçeneği mevcut değil
  • Yüksek boş ağırlık nedeniyle sınırlı çevikliğe sahip
  • Şehir trafiğinde sürüş biraz ağır geliyor; Arka süspansiyon sert
  • Küçük yakıt deposu touring motosikleti arayanlar için iyi değil

2024 Bajaj Dominar 400, Teknik Özellikler

Motor ve Performans: Motosiklet, dört valfli, tek silindirli, dört zamanlı, DOHC, sıvı, üç kıvılcımlı, Fl tipi bir motorla güçlendirilmiştir. Motosikletin 373,3 cc’lik motoru 8800 rpm’de maksimum 40 ps çıkışa ve 6500 rpm’de 35 nm maksimum torka sahiptir. Islak, çok plakalı, destekli ve kayar kavramalı 6 vitesli şanzıman mevcuttur.

Dominar 400 tamamen LED aydınlatmanın yanı sıra tamamen dijital, çift ekranlı gösterge konsoluna sahiptir. Ayrıca standart olarak bir USB bağlantı noktası ve mobil bağlantı noktası bulunur. Bölünmüş bir konsola sahip olmasına rağmen hala akıllı telefon bağlantısı yok. Bununla birlikte, mobil navigasyon gereksinimlerinizi karşılaması gerekir ama henüz detayları yok ya da 2024 için henüz açıklanmadı.

Daha fazla detay

Dominar 400 Lastikleri Frenler ve Özellikleri

Daha hızlı vites küçültme yaparken arka tekerleğin kilitlenmesini ve zıplamasını önlemek için standart olarak bir kaydırmalı kavrama da eklenmiştir. Motor freninin etkilerini azaltarak şanzımanın beklenmeyen kuvvetlerden zarar görmesini önler ve böylece ömrünü uzatır. Gelişmiş yol tutuş özellikleri için, devasa güçlendirilmiş çevre çerçevesi burulma sertliği ve yanal dayanıklılık sağlar. Sınıfının en iyisi USD çatallar yol tutuşunu iyileştirir, keskin virajlarda ve yollarda konfor ve sağlamlık hissi sağlar ve Sports Tourer’ı daha korkutucu hale getirir.

2024 Bajaj Dominar 400, led panel
2024 Bajaj Dominar 400, panel göstergeler

Ters LCD hız göstergesi, vites konumu göstergesi gibi bilgileri, geceleri daha iyi netlik ve görünürlük için mükemmel kontrastla parlak arkadan aydınlatmalı kısımlarda görüntüler. Acil durma durumunda Çift Kanallı ABS devreye girerek tekerleklerin herhangi bir yüzeyde kilitlenmemesini veya kaymamasını sağlar. Radikal kaliper kurulumuna sahip 320 mm’lik ön disk freni, daha yüksek frenleme performansı sunarak yalnızca 42 metrede saatte 100 kilometreden sıfır kilometreye çıkmanıza olanak tanır.

2024 Bajaj Dominar 400, far
2024 Bajaj Dominar 400, led far, kafa grenaj

 

Benzersiz beyaz LED far grubu, yolu gün ışığı gibi aydınlattığı için kalıcı bir izlenim bırakıyor. Mükemmel ve güvenli bir gece sürüşü deneyimi sağlıyor. Pozisyon lambası, far üzerinde mevcut olan dört ayardan biridir. Otomatik far açma, kısa huzme ve uzun hüzme, çok çeşitli sürüş ve aydınlatma gereksinimlerini karşılıyor. İplik kayışları arka koltuğun altına düzgün bir şekilde yerleştirilmiştir ve dört elastiklik kayışı bagajın bağlanmasına yardımcı olarak Dominar 400’ün touring potansiyelini artırmış. 2024 Bajaj Dominar 400‘ün bu fiyat etiketinde sunduğu özelliklerin sayısı, onu segmentteki paranın karşılığını en iyi veren motosikletlerden biri haline getiriyor. Ayrıca Bajaj yakında Dominar’ı revize edilmiş bir motor ve yeni stil ile güncelleyecek. Bu modelde güncellemeler yetmemiş gibi görünüyor.

Dominar 400 Görünüm ve Tasarım

Bajaj Dominar 400’ün tasarımı ve görünümü KTM kardeşlerinden ilham alıyor. 

Dominar 400 tasarımı, uzun mesafeleri kolayca kat edebilecek konforlu, çıplak bir spor motosiklet arayan alıcılara hitap ediyor. Dominar’ın sürüş duruşu dik, ilgi çekici, sürüşü kolay ve rahattır. Sağlam şekli ve saf kaslı gövdesi ile yolda daha büyük model etkisi yaratır. Dominar’ın varlığı, güçlü baslara sahip gırtlaklı egzoz sayesinde, yüksek hızlarda bile yüksek sesi herkes tarafından hissedilir. Uzun saatler boyunca sürüş için yumuşak sele rahatlık hissi veren, iyi dolgulu bir koltuğa sahip. 

Dominar 400 güçlü ön uç ve şekillendirilmiş tank, büyük orta çerçeveyi kaplamış. Dominar 400’e kapsamlı bir çarpışma koruması eklendi. Aynaların yapım kalitesi birinci sınıftır. Ön ve arka görüş aynaları, araca daha sportif ve premium bir görünüm kazandırmak için önceki modele göre yeniden tasarlandı. Kötü hava koşulları için uzun siperlikler, stabilite için el korumaları, büyük maceralar için motor plakası darbesi, bağlı kalmak için USB şarj portu, bacak koruması, bagaj taşıyıcı ve navigasyon ekranı, Dominar 400’e fabrikada takılan aksesuarlardan bazılarıdır. Saddle Stay gibi ücretli aksesuarlar da eklenebilir.

Üstten çift eksantrik miline sahip 373cc sıvı soğutmalı, yakıt enjeksiyonlu motor, önemli ölçüde daha fazla güç ve tork üretir. Maksimum güç 8800rpm’de 29,4kW’tır (40PS). 6500 rpm’de 35Nm maksimum tork Dominar’ın gücü hızlı ve mantıklı bir şekilde devreye giriyor. Motor tipi tek silindirli, 4 zamanlı bir motordur. En üst uçta bile eklenti acelesi için yeterli yedek güce sahiptir. Yüksek tork aralığı seyir sırasında daha düşük vites değişimi ve daha fazla yakıt verimliliği sağlar. Sıvı soğutma aşırı ısınmayı önler ve saatlerce süren sürüşten sonra bile performans ve gürültü titreşim sertliği (NVH) özelliklerinin değişmeden kalmasını garanti eder.

Altıncı vitesin eklenmesi şanzıman üzerindeki baskıyı azaltırken aynı zamanda yüksek hızlarda daha rahat yolculuk yapılmasına da olanak tanıyor. Üçlü kıvılcım teknolojisi, tek veya çift kıvılcım düzeniyle karşılaştırıldığında daha hızlı bir yanma hızı sunar. Yakıt enjeksiyonu, yanma verimliliğini optimize etmek ve makine için en iyi yakıt ekonomisini sunmak üzere hava-yakıt karışımını sağlar. Dört valfli motor, motor limitlere kadar, daha yüksek devirlere çıkarken bile, motorun rahat nefes almasını sağlar. Dominar 400’ün şehir içinde 100km’de 4 litreye yakın yakıt tüketimi, otoyolda ise 100km’de 3 litre altına inen yakıt tüketimine sahiptir.. 0-100 km/s hıza 7,1 saniyede ulaşıyor ve şanzıman tipi manuel.

Motosikletler

2 YORUMLAR