12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Africa Twin Yepyeni Özellikleri İle Geliyor

2024 Africa Twin Yepyeni Özellikleri İle Geliyor. CRF1100L Africa Twin 2024 için yeni ve daha estetik kaplamalarla geliştiriliyor. Bir çok yenilenme ile gelecek Africa Twin daha fazla konfor ve Adventure Sport tekerleğin değişeceğide bilgiler arasında yer alıyor.

2024 Africa Twin Yepyeni Özellikleri İle Geliyor
24YM CRF1100L AFRICA TWIN

2024 Africa Twin Yepyeni Özellikleri Neler?

  1. 1084 cc’lik paralel ikiz motor birçok dahili modifikasyona sahiptir. İlginç bir şekilde, nihai güç değişmeden kalacak
  2. Çok daha fazla tork , herhangi bir hızda daha fazla güç anlamına gelir, yani motosikletin gazı açtığınızda daha fazla hız elde edeceksiniz
  3. Maksimum tork yüzde 7 arttı (112 Nm) ve daha erken ulaşıyor (6.250 devir yerine 5.500 devir/dakika). DCT şanzıman, daha iyi bir şekilde yararlanmak için yeni güç eğrisine uyarlandı.
  4. Beş konumlu ayarlanabilir ön camla yeni bir kaporta ve yeni bir estetik kazandı
  5. Africa Twin 21 inçlik ön tekerleğini (şimdi iç lastiksiz Metzeler Karoo Street lastikleriyle), Adventure Sports versiyonu bu tekerleği 19 inçlik bir lastikle değiştiriyor.
  6. Koltuk ayrıca pilot ve yolcu için daha iyi konfor sağlamak üzere daha kalın olacak
  7. Ön tarafta, ortam ışığına göre yoğunluğunu ayarlayan DRL gündüz farını içeren çift LED farlı alışılagelmiş aydınlatma sistemi
  8. Benzin deposu 19 litre

2024 Africa Twin Yepyeni Özellikleri İle Geliyor

Maksimum değişiklikler ve teknik detaylar bu şekilde değişmiş oldu.

Honda’nın Africa Twin adını yeni macera motosikletini güncellemesinin üzerinden neredeyse on yıl geçtiğine inanabiliyor musunuz?

İlk olarak 2014 yılında CRF1000L olarak gösterilen motosiklet, motorun 1084cc’ye çıkmasını sağlayan 2020 yenilemesi de dahil olmak üzere halihazırda üç farklı nesilden geçti ve 2024’te yeni bir görünüm, ek olarak bazı ince ama önemli mekanik iyileştirmelerle bu nesilde dördüncü değişikliğe giriliyor.

Honda, 2024 Africa Twin ile macera motosikleti pazarının en üst noktasında verilen tam beygir gücü arttırma mücadelesinden uzaklaşarak ve rakiplerinin çoğundan daha gerçek off-road becerisine odaklanarak kendi yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Bununla birlikte, 100 beygir-hp ikiz gücü ve 1100 cc’ye yakın kapasitesi, onu bir zamanlar daha küçük kapasiteli rekabetten oldukça uzak bir konuma getirmiş olsa da, KTM’nin 890 Adventure ve BMW’nin yeni F900 GS‘sini de içeren yeni nesil orta boy macera motosikletleri, artık daha anlamlı hale geliyor ve yeni 2024 BMW R1300GS’nin piyasaya sürülmesi, 1000cc artı kategorisindeki diğer tüm motosikletler için hayatı son derece zor hale getirecek.

2024 Africa Twin, pazarın şimdiye kadar gördüğü en rekabetçi zamanlarında yenilenmeye gitmesi çok yerinde bir davranış oldu.

Africa Twin, 2024’te biraz değiştirilen, stilize ve sportif bir görünüm sunan oldukça kişisel bir tasarıma sahipti ve bunu yıllar boyunca bozmadı. Hepsinden önemlisi, yolda seyahat ederken daha iyi koruma sağlayan ve yüksekliğinin beş konumda ayarlanmasına olanak tanıyan yeni, daha yüksek ekranı görünce takdir edeceksiniz.

Neredeyse 19 litre kapasiteli tank, ana eleman olmaya devam ediyor ve yüksekliği -850/870 mm olarak ayarlanabilen ve yere daha kolay ulaşacak şekilde tasarlanmış konturlara sahip bir koltuğun takılmış. Ön tarafta, ortam ışığına göre yoğunluğunu ayarlayan DRL gündüz farını içeren çift LED farlı alışılagelmiş aydınlatma sistemini buluyoruz.

2024 Africa Twin Yepyeni Özellikleri İle Geliyor ve Daha detaylı bilgiler var

Africa Twin’in motoru, 7.500 rpm’de 101,9 HP güç ve 5.500 rpm’de 112 Nm tork rakamı sunan, iki silindirli 1.084 cc’lik bir motordur . Yapılan bir dizi değişiklik sayesinde maksimum tork rakamının yanı sıra düşük ve orta aralıkta da artış yaşandı. 

Örneğin, hava kutusuna giden giriş kanallarının çapı 29 mm’den 35 mm’ye çıkarıldı ve havayı hava kutusundan besleyen iç boşluk uzunluğu artırıldı. Ayrıca ECU’da yeni ayarlar yapılmış ve sıkıştırma oranı 10.1:1’den 10.5:1’e çıkarılmıştır. Susturucunun iç kısmı da düzeneğin çalışmasını iyileştirecek şekilde güncellendi; öncekinden daha hafif oldu ve daha yüksek devirlerde kullandığınızda daha derin bir ses elde edildi.

Elektroniği çok gelişmiştir ve altı eksenli bir eylemsizlik platformuna (IMU) sahiptir. Dört seviyeli güç ve üç seviyeli motor freni sunan bir sistem. Aynı zamanda yedi seviyeli HSTC -Honda Seçilebilir Tork Kontrolü- ve ayrıca üç müdahale seviyesi ve bağlantıyı kesme olanağı sunan tekerlekten çekiş önleme kontrolüne  sahiptir  ; viraj ABS’si, yine arka tekerlekten sökülebilir; arka aks üzerindeki kontrolün optimize edildiği arka tekerlek kontrolü; seyir kontrolü; ve sürüş modları.

Sürücünün elinde önceden yapılandırılmış dört mod (Tour, Urban, Gravel ve Off-Road) ve ayrıca iki özelleştirilebilir mod daha bulunmaktadır.

  • Tur:  Asfalt için aktif viraj ABS’si ile en yüksek düzeyde güç ve orta motor freni.
  • Urban: Asfalt için Curve ABS aktifken orta-yüksek seviyede güç ve orta seviyede motor freni.
  • Gravel:  Viraj ABS’si arazi ayarında etkinken en düşük güç ve motor freni seviyesi; arka ABS bağlı kalır.
  • Off-Road:  Düşük-orta güç seviyesi ve en az miktarda motor freni. Viraj ABS’si arazi ayarıyla aktiftir ve arkadan bağlantısı kesilebilir.
  • Kullanıcı  1 ve 2,  sürücüye HSTC, Tekerlek Kontrolü ve ABS (yolda) parametrelerine ek olarak Güç 1-4 ve Motor Freni 1-3 seviyeleri arasında seçim yaparak iki farklı özel ayar arasında seçim yapma olanağı sunar. yol). 

Elektronik aksamlar önceki versiyona göre değişmiyor ancak DCT çift kavrama sistemi değişiyor ; bu sistem artık özellikle birinci ve ikinci vites arasındaki geçişte daha doğal bir his, daha yumuşak bir geçiş sunuyor ve vites küçültmelerde daha iyi tepki veriyor. motor torkundaki artış ve motosiklet eğimliyken vites değiştirme şekli değişiyor.

Her kavrama bağımsız olarak kendi elektrohidrolik devresi tarafından kontrol edilir. Vites değişimi gerçekleştiğinde sistem, kullanılmayan debriyajı kullanarak bir sonraki vitesi önceden seçer. Daha sonra birinci kavrama elektronik olarak devre dışı bırakılırken ikincisi aynı anda devreye girer. Sonuç hassas, hızlı ve sorunsuz bir vites değişimidir. 

Üç çalışma modu vardır: Tamamen manuel olan ve gidon tetikleyicileri kullanılarak yapılan MT; D, şehir ve otoyol için; ve üç alt seviyeli S, daha eğlenceli sürüş için idealdir. Hem S hem de sürücünün gidon tetiklerini kullanarak müdahale etmesine olanak tanır ve sürücünün hareket etmesine gerek kalmadan tekrar otomatik hale gelir. Africa Twin’in DCT’si, arazi kullanımı için TFT ekran aracılığıyla etkinleştirilen “G düğmesi” adlı ek bir işlevselliğe sahiptir. Bu, debriyaj çalışmasının saha sürüşüne daha uygun olmasını sağlar.

2024 CRF1000L Africa Twin, tüm bu elektronik aksamı yönetmek için 6,5 inç, tam renkli TFT dokunmatik ekran kullanan dijital ekrana sahiptir. Seçilen sürüş moduna ilişkin çeşitli düzeylerdeki bilgileri görüntüleyecek şekilde özelleştirilebilir ve eldivenlerle bile kullanımı kolaydır. Apple CarPlay ve Android Auto’yu bünyesinde barındırır ve Bluetooth kask kiti aracılığıyla arama yapabilir veya alabilirsiniz. Akıllı telefonun kendisi, enstrümantasyonun sağında bulunan bir USB şarj bağlantı noktasına bağlanır. Eller serbest Bluetooth kablosuz bağlantısı da bir seçenektir ve tüm kontrol komutları sol anahtarlama cihazından yapılır.

2024 Africa Twin‘in şasisi çelikten yapılmıştır ve arazi sürüşünü tatmin edecek şekilde güçlendirilmiştir. Alt çerçeve alüminyumdan yapılmıştır ve bakım görevlerini kolaylaştırmak için bir tornavidaya sahiptir. Yine alüminyumdan yapılmış salınım kolu, CRF450R motokrosta kullanılanı temel alıyor.

Süspansiyonlara gelince hem çatal hem de arka amortisör Showa marka. Çatalın çapı 45 mm’dir ve 230 mm hareket mesafesine sahiptir . Arka şok 220 mm hareket mesafesi sunar. Her iki bileşen de ayarlanabilir. Frenleme , dört pistonlu radyal kaliperlere sahip 310 mm’lik çift yüzer ön diske emanet edilmiştir. Arka disk 256 mm’dir. 

2024 Africa Twin, önde ve arkada sırasıyla 21″ ve 18″ jantlar kullanıyordu, ADV SPorts’da yani şimdiki versiyonda değişmiş oldu. Standart olarak dahil edilen lastikler Metzeler Karoo Street’tir ancak belgelerde Michelin Anakee Wild da bulunmaktadır. Büyük bir yenilik olarak, 2024’te iç lastiksiz tubeless olacak , bu da birçok sürücüler tarafından talep edilen bir gelişme.

İsteğe bağlı paketler

Honda, bir kısmı paketlere dahil olan geniş bir aksesuar kataloğu hazırladı.

  • Ralli Paketi. Daha yoğun arazi kullanımı yapanlar için idealdir.  Daha iyi arazi kontrolü için Rally ayaklıklarından, motor ve radyatör korumalarından, manuel versiyon için hızlı vites değiştiriciden veya DCT için ayak kolundan, el koruma uzantılarından ve tekerlekler için dekoratif bir şeritten oluşur .
  • Macera Kombi Paketi. Harika gezginler için tasarlandı. Çelik ön yan çamurluklar, sis farları, 4,5 litrelik depo çantası ve depo koruyucusundan oluşur. 
  • Kentsel Paket. İki seçenekte mevcuttur. Plastikten yapılmış, 58 litrelik arka bagajı (iki adet tam kapalı kask), desteği, yolcu sırt dayanağı ve iç çantasıyla birlikte; alüminyumdan yapılmış, 42 litrelik bagajlı, destekli ve iç çantalı. Bütün bunlara merkezi bir stand eklemeliyiz.
  • Seyahat Paketi. Ayrıca plastik ve alüminyum olarak da mevcuttur. Soldaki 40 L ve sağdaki 30 L’lik Valizler (yine yeni şerit tasarımını da içeriyor) aynı boyutta İç Çantalara da sahip. Alüminyum valizlerin kapasitesi solda 37 litre, sağda ise 33 litredir. Montaj braketleri ve bireysel iç çantalarla birlikte gelirler. Set, Yolcu Konforlu Ayak Dayama yerleri ile tamamlanmıştır.
Motosikletler