14.2 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2023 Honda NC750X Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

2023 Honda NC750X Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey – motosiklet sürüşü çoğu zaman tedavi edici bir deneyimdir. Motosikletinizle trafikte veya uzun yolda vakit geçirmek isteyen her sürücünün seçeceği motosiklet türüyle ilgili pek çok şeyi göz önünde bulundurması gerekir. İdeal yol arkadaşınızı seçtiyseniz gereken tek şey sürüş deneyiminizi arttırmak olacaktır. 2023 Honda NC750X DCT‘yi seçenler; Bu Japon modelinde sadeliği ve çok yönlülüğü yani aradığınız tüm nitelikleri bulacaksınız.

İçindekiler

2023 Honda NC750X Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

1. DCT artık standart bir ekipman oldu. Honda, ilk sistemin 2009 yılında 2009 VFR1200F’de bir seçenek haline gelmesinden bu yana dünya çapında yüzbinlerce DCT donanımlı motosiklet sattı.

2021 honda nc750x

Honda’nın çift kavramalı şanzımanı birkaç yıl içinde geliştirildi ve mükemmelleştirildi. Şimdi nihayet Honda’nın mevcut motosikletlerinin birçoğunda mevcut olan bu inanılmaz kolaylıktan yani – DCT, yukarı veya aşağı doğru, tutarlı ve hızlı bir şekilde kesintisiz vites değişimi ile sağladığı konfora çok alışmış olursunuz.Bu şanzıman, sürücünün isterse gidonun sol tarafında istediği zaman vites değiştirmesine olanak tanır. Sol başparmak + (vites yükseltme) düğmesine basmak için kullanılırken, işaret parmağı – (vites küçültme) düğmesini etkinleştirmek için kullanılır. Otomatik modda bırakmak, normal bir otomatik şanzıman gibi çalışır. Davranışı gaz kelebeği konumuna, eğime ve seçilen sürüş moduna uyum sağlar.

2. Orta sıkletteki orta ağırlıkta motosiklet hissini sunan eşsiz bir model.

Çok hafif, küçük, güçsüz ya da çok büyük, ağır fakat hantal değildir. 2023 NC750X DCT, 226kg’lik ıslak ağırlığa sahiptir, dar alanlarda manevra yapabilecek kadar kolaydır ve aynı zamanda motosiklete yolda daha sağlam bir his vermeye yardımcı olacak kadar büyük hacimlidir.

2023 Honda NC750X DCT

2023 Honda NC750X DCT Özellikleri

Motor 745cc, sıvı soğutmalı, paralel ikiz
Beygir gücü 57,8 bg @ 6.750 dev/dak
Tork 51 lb.ft.
Bulaşma Altı vitesli, DCT otomatik
Son sürüş Zincir

NC750X asfalt yollarda kullanıma yöneliktir ve bunun için gerekli güce sahiptir. Sağlam paralel ikiz, bir motosiklet için nispeten düşük devirli bir motordur ve bu genellikle devir aralığının başlarında çok iyi bir tork ve güç artışı anlamına gelir, motosikleti kolaylıkla hareket ettirir ve farklı yüksek devirlerle motoru zorlamaz.

3. Mükemmel Ergonomi, NC750X’in üzerine oturduğunuzda ve virajlı yollarda sürerken sorun yaratmayacağını kısa süre içinde anlayacaksınız.

Ayak dayamaları daha arkaya doğru konumlandırılırken, uzun ve geniş gidonlar motosiklete, sürücünün karşıt yön vererek motosikleti yönlendirdiğinde verdiği komutlara anında yanıt vermesi için yeterli güç sağlar.

Honda NC750X

Dik sürüş pozisyonu, iyi bir macera motosikletinin birçok iyi özelliğinden biridir ve konforlu ve iyi yastıklı seleyle birlikte uzun sürüşler sırasında konfor sağlar.

4. Sürücü için bol miktarda bilgi görüntüleyen LCD ekranın solunda ve sağında, nötr ve uzun far, tork kontrolü, park freni ve olağan motor kontrolü, yağ, ABS ve sıcaklık ışığı gibi gösterge ışıkları bulunur. 

2021-nc750x LCD ekran

Ekranın sol ve sağ taraflarında dönüş sinyali göstergeleri bulunur. LCD’nin kendisinde, sol gidondaki mod ve seçim düğmeleri kullanılarak değiştirilebilen bir yakıt göstergesi, saat, takometre, hız göstergesi, vites göstergesi ve seçilmiş sürüş modu bulunur. NC750X temel MSRP’si 9.399$’dır; bu, birçok bütçeye uygun iyi bir fiyattır .

Mevcut dört sürüş modu; güç, motor freni, tork kontrolü ve temel olarak vites değişikliklerinin gerçekleşeceği motor hızlarını önceden ayarlayan sürüş seviyesi konusunda bazı kişisel özelleştirmelere izin veren spor, standart, yağmur ve kullanıcı modudur. Bu ayarların her birinin halihazırda görüntülendiği gradyan, LCD’nin sağ tarafında açıkça görüntülenir. LCD ekranın alt kısmında, kilometre sayacı ve depoda tam olarak kaç galon yakıt kaldığı gibi çeşitli bilgiler görüntülenmek üzere seçilebilir.

5. Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)

honda-nc750x-Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)

Honda tarafından tasarlanan bu seçilebilir tork kontrolü, üç farklı müdahale seviyesiyle hassas kontrol sunan gelişmiş bir çekiş kontrol sistemidir. HSTC, potansiyel tekerlek patinajını tespit ettiğinde hızlı ve kusursuz bir şekilde hareket ederek hem tekerlek hızlarını, hem gaz kelebeği girişini hem de motor torkunu izler. Hangi seviyeye ayarlandığına bağlı olarak, örneğin çakıl veya toprak üzerinde sürüş yaparken bir miktar tekerlek patinajına izin verecektir. Sürücü isterse tamamen kapatılabilir. Bununla birlikte, gelişmiş çekiş kontrol sistemi, özellikle ıslak yüzeylerde sürüş yaparken güvenliği önemli ölçüde artıran mükemmel bir modern özelliktir.

6. Entegre Saklama Bölmesi

Honda NC750X - 2022
Honda NC750X – 2022

Yakıt deposunun genellikle çoğu motosiklette konumlandırıldığı yerde, NC750X’in çoğu tam kapalı kaskı veya büyük bir alışveriş çantasını sığdıracak kadar büyük bir saklama bölmesi vardır. Bu çoğu motosiklette bulunmayan bir kolaylıktır. Motosikletini hergün kullanan pek çok sürücü, her yere gittiklerinde kasklarını yanlarında taşımak istemiyor. Yakıt deposu sürücü koltuğunun altına yerleştirilmiştir ve paralel ikizin konumuyla birlikte motosikletin ağırlık merkezinin aşağıda tutulmasına yardımcı oluyor. NC750X’teki her şey, fiyatı orantılı olarak artırmak zorunda kalmadan, müşteriye değer katma düşüncesiyle yapılmış.

7. Çok yönlü Honda NC750X gibi orta boy bir macera motosikleti, çeviklik ve yetenek sunan, orta sıklet doğası gereği çok yönlüdür, daha çok macera modeli segmentindedir;

Honda NC750X Severlere Müjde, 2023 Modeller Yolda

Otoyolda seyir gücü arasında doğru uzlaşmayı sağlarken daha zorlu arazilerde de idare edilebilirdir. Sonuçta, NC750X gibi 17 inç jantlara ve yol lastiklerine sahip bir macera motosikleti bile eninde sonunda alışılmışın dışında yol almak ve kendisini bazı yumuşak arazi arazileriyle mücadele ederken bulmak üzere tasarlanmıştır . Sürücü yardımcıları, güvenlik özellikleri, konforu ve saklama bölmesi yalnızca çok yönlü yapısını güçlendirmeye yardımcı olur.

8. Mükemmel aksesuarlar – Honda NC750X’in özel ihtiyaçlarınıza ne kadar iyi uyduğunu daha da geliştirmek isterseniz, Honda’nın motosikletinize takılabilecek çok sayıda makul fiyatlı aksesuarı bulunmaktadır.

Birkaç örnek:

  • Orta stand 
  • 2,05 cu. ft. İç Çanta 
  • Isıtmalı Saplar
  • Sol ve Sağ Yan Çanta Seti 
  • Arka Taşıyıcı
  • Üst Kasa 

Daha fazla rüzgar koruması istiyorsanız, daha uzun bir ön cam ve daha alçak rüzgar deflektörleri de mevcuttur.

9. Gaz kelebeği teknolojisinin kullanılması motosikletin ECU’sunun tork kontrolünün yanı sıra DCT şanzımanın optimum davranışını yönetmesine olanak tanır.

Çok yönlü Honda NC750X

Örneğin, bir duraktan hızlanırken sistem, sorunsuz bir kalkışa izin vermek ve istenmeyen sarsıntılı kalkışları önlemek için kelebeğin açılmasını kontrol edecektir. Sistem ayrıca sürücünün girdilerini daha iyi okuyup yorumlayacak ve motorun ve DCT’nin, sürücünün herhangi bir durumda beklediğine göre birlikte çalışmasını sağlayacak. Seçilebilir dört motor gücü dağıtım modu da bu teknolojinin kullanılmasıyla mümkün hale geliyor.

 

10. Kombine ABS’li Disk Frenler – Herhangi bir motosikletteki veya yolda giden herhangi bir araçtaki en iyi güvenlik özelliklerinden biri frenlerdir.

Honda-NC750X - Çok yönlü Honda NC750X
Honda NC750X

Yolda öngörülemeyen durumlar sık ​​sık ortaya çıkar ve sıra hızı düşürmeye geldiğinde, NC750X daha kontrol edilebilir ve güçlü durma gücü için standart olarak arkadan öne bağlantılı ABS frenlere sahiptir. Motosikletlerde frenleme sırasında kavramanın büyük kısmı ön tekerleklerden sağlanır. Bu bağlantılı fren teknolojisiyle, sürücü arka freni kullandığında motosiklet ön frenlere de fren kuvveti uygulayacak ve bu kuvveti şasiden beklenmeyen bir tepkiye neden olmayacak şekilde dikkatli bir şekilde dağıtacaktır.

Hepinize iyi sürüşler

Motosikletler