17 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 24, 2024

2022 Yamaha FJR1300AE

  • Supersport Touring 2022 Yamaha FJR1300AE, RPM aralığında benzersiz hızlanması için üstün güç ve tork sağlayan sorunsuz çalışan, 1.298cc, DOHC, 16 valfli, sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli bir motora sahiptir.
  • Altı Vitesli Şanzıman
    FJR1300ES, rahat otoyol sürüşü için uzun bir 6. vites dahil, sportif sürüş için eşit aralıklı vites sağlayan oranlara sahip kompakt altı vitesli bir şanzımana sahiptir. Ek olarak, şanzıman dişlileri, uzun mesafeli sürüşler için ideal hale getirerek, yumuşak ve sessiz çalışma sağlamak üzere tasarlanmıştır.
  • Gelişmiş YCC-T Motor Kontrolü ve Sürücü Yardımları
    Yamaha’nın özel Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T), net ve kusursuz gaz tepkisi sağlayan bir kablosuz sürüş sistemidir. YCC-T ayrıca çekiş kontrolü, hız sabitleyici ve D-Modu ayarlanabilir motor eşleme gibi Supersport Touring için ideal olan diğer gelişmiş sistemlere de izin verir.
  • Yalın Açıya Duyarlı LED Aydınlatma Sistemi
    FJR1300ES, Yamaha’nın inanılmaz aydınlatma ve gelişmiş düşük ışık görüşü için sürücülerin köşeleri “görmesine” olanak veren gelişmiş LED eğime duyarlı aydınlatma sistemini kullanır. FJR1300ES, bu teknolojiye sahip ilk Yamaha motosikletidir.
  • Sürücü ve Yolcu Konforu için Ayarlanabilirlik
    Ayarlanabilir ergonomi, düğmeyle ayarlanabilen ön cam, sürücü ve yolcu için tasarlanmış konforlu koltuk, entegre sert bagaj ve 6,6 galonluk büyük bir yakıt deposu gibi çeşitli özellikler FJR1300ES’i ideal seyahat arkadaşı yapar.
  • Altı Vitesli Şanzıman
    FJR1300ES, rahat otoyol sürüşü için uzun bir 6. vites dahil, sportif sürüş için eşit aralıklı vites sağlayan oranlara sahip kompakt altı vitesli bir şanzımana sahiptir. Ek olarak, şanzıman dişlileri, mükemmel şanzıman performansı için ayrılmış dişli köpekleri ile sorunsuz, sessiz çalışma için helisel olarak kesilir.
  • Destek ve Kaydırmalı Debriyaj
    FJR1300ES, motor torku altında ek debriyaj plakası kenetleme kuvveti ve ayrıca arka tekerlekten arka tork altında azaltılmış kuvvet sağlayan bir Yardımcı ve Kaydırmalı debriyaj ünitesine sahiptir. Bu, daha hafif debriyaj yaylarının kullanılmasına izin verir – debriyaj kolu eforunu yaklaşık %20 azaltır – ve ayrıca daha yumuşak, daha rafine vites küçültme.
  • Zahmetsiz, Büyük Çaplı İtki
    FJR1300ES, geniş bir devir aralığında benzersiz bir kas dağılımı için üstün güç ve tork sağlayan kompakt 1298cc, DOHC, 16 valfli, sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli bir motora sahiptir. Motor, yolcu ve bagaj doluyken bile güçlü geçiş gücüyle yanıt vermeye her zaman hazırdır.
  • Gelişmiş Motor Tasarımı
    Eğik blok motor tasarımı, dengeli ağırlık dağılımı ve mükemmel yol tutuşu için şasi geometrisini optimize ederken motor boyutunu en aza indirmek için yığılmış, üç eksenli şanzıman milleri kullanır. İç kısımda, karbonlanmış bağlantı çubuklarına sahip hafif dövme pistonlar, olağanüstü dayanıklılık ve performans için üstün güç ve azaltılmış pistonlu kütle sağlar.
  • Çekiş Kontrolü
    FJR1300ES’nin Çekiş Kontrol Sistemi, lastik kaymasını algılar ve kontrolsüz tekerlek patinajını önlemeye yardımcı olmak için ateşleme zamanlamasını, yakıt enjeksiyon hacmini ve gaz kelebeği valfinin açılmasını ayarlar. Sistem, operatörün sınırlı çekişe sahip yollarda daha fazla güvenle sürmesini sağlamak için tasarlanmıştır.
  • Hız Sabitleyici
    Hız sabitleyici, anahtara tek bir basışla veya daha büyük ayarlar için sürekli olarak düğmeye basarak ayarlanan hızı ayarlayarak turu çok kolay hale getirir. Sürdürme işlevi, hız sabitleyiciyi en son ayara döndürürken, frenleri, debriyajı veya gaz kelebeği dönüşünü etkinleştirme hız denetimini serbest bırakır.
  • Gelişmiş Ride-by-Wire Yakıt Enjeksiyonu
    FJR1300ES, Yamaha’nın çeşitli irtifalarda ve hava koşullarında net, kesintisiz gaz tepkisi sağlayan bir ride-by-wire sistemi olan Yonga Kontrollü Gaz Kelebeği’ni (YCCT) kullanır. FJR’nin sportif doğası.
  • Ayarlanabilir D-Modu Gaz Kelebeği
    YCC-T tarafından sağlanan esneklik sayesinde, FJR1300ES sürücülere tercihlere ve sürüş koşullarına en uygun iki gaz tepki modu seçeneği sunar. T-Mode, tur için ideal olan yumuşak bir gaz tepkisi sağlarken S-Mode, daha sportif, daha agresif bir karakter için performans tepkisini en üst düzeye çıkarır.
  • Kompakt ve Verimli Şaft Tahriki
    FJR1300ES, arka tekerleğe temiz, sessiz çalışan ve son derece dayanıklı şaft tahrikine sahiptir. Tur binicilerinin rafa kaldırdığı büyük kilometre sayılarının üstesinden gelmek için tasarlanan şaft tahrik sistemi, minimum bakım gerektirir ve sürücünün yolculuğa odaklanmasını sağlar.
  • Yüksek Verimli Çift Egzoz
    Dördü bire iki paslanmaz çelik egzoz, azaltılmış emisyonlar için temiz çalışan bir katalizörle motor performansını güç bandında optimize eder.
  • Yalın Açıya Duyarlı LED Viraj Farları
    FJR1300ES’in cesur yüzü, Yamaha’nın gelişmiş viraj far sistemine sahip parlak, yüksek verimli LED aydınlatma kullanır. Dört elemanlı LED far grubunun üzerinde, Yamaha’nın IMU teknolojisi tarafından kontrol edilen altı LED ünitesi, dönüşlerde parlamak için sırayla yanar. Farlar ayrıca araç yüklerini hesaba katmak için far açısının aletsiz ayarlanmasına da sahiptir. Son olarak, LED arka lamba grubu görünürlük, stil ve kaliteyi bir araya getiriyor.
  • Aerodinamik
    Gövde LED far sistemi tarafından yönlendirilen FJR1300ES’in entegre hava akışı yönetimine sahip şık, süper spordan ilham alan gövdesi, sürücüyü rahat ettirir. Gösterge panelinin altındaki merkezi havalandırma, daha az çarpma için negatif basıncı azaltır ve ayarlanabilir kaporta yan panelleri, sürücünün alt gövde hava akışını yönlendirmesine izin verir.
  • Ayarlanabilir Her Şey
    İyi bir tur makinesi sürücüye uyum sağlar ve FJR1300ES tam da bunu yapar. Peluş, kalın sele bol konfor sunar ve alet kullanmadan 0,8 inçten fazla ayarlanabilir. Gidon, sürücü ergonomisine ince ayar yapmak için üç konumdan birine ayarlanabilir ve ön cam, elektronik olarak 5,1 inçten fazla ayarlanabilir.
  • Elektronik Olarak Ayarlanabilir Süspansiyon
    Elektronik olarak ayarlanan süspansiyon, doğru ayarı bulmayı bir düğmeye basmak kadar kolay hale getirir. Dört ön yükleme ayarı, üç amortisör ön ayarı ve ilave yedi amortisör ince ayarı ile FJR1300ES süspansiyonu, sürücünün, yolcunun ve sürüş koşullarının ihtiyaçlarını karşılamak için çevrilebilir.
  • Güçlü, Güvenli Frenleme
    Gelişmiş ön ve arka frenler, olağanüstü frenleme gücü ve kontrol sağlar ve dengeli fren gücü için Yamaha’nın Birleşik Frenleme Sistemi ile bağlantılıdır. ABS, düşük çekiş koşullarında tekerlek kilitlenmesini önleyerek sürücünün güvenini daha da artırır.
  • Yüksek Mukavemetli Alüminyum Çerçeve
    Yamaha’nın süper spor makinelerine benzer şekilde, FJR1300ES, çekişi artırmak ve arka süspansiyon hareketini iyileştirmek için uzun bir salınım kolu ile ideal bir şasi sertliği ve geri bildirim dengesi sağlayan etli bir alüminyum çerçeveye sahiptir.
  • Büyük Yakıt Deposu
    Ergonomik şekilli, geniş kapasiteli, 6,6 galonluk yakıt deposu mükemmel konfor, geniş menzil sunar ve manyetik depo torbalarının kullanımına izin veren çelikten yapılmıştır.
  • Kapsamlı Göstergeler
    Üç parçalı gösterge paneli, sürücülere yol bilgisayarı işlevleri, sürüş modları ve daha fazlası dahil olmak üzere yolun tadını çıkarırken ihtiyaç duydukları tüm bilgileri sağlar. Sürücüler, çubuğa monteli şalt cihazına bir dokunuşla istedikleri bilgileri göstermek için nokta vuruşlu çok işlevli ekranı kolayca özelleştirebilir.
  • Entegre Bagaj
    Alt Çerçevesine takılan, çabuk açılan bagaj bağlantıları, kontak anahtarına uygun şekilde eşleşen standart takılı sert yan çantaların kolay kullanımına olanak tanır. Her kasa, FJR1300ES’in hatlarına uyacak şekilde tasarlanmıştır, bol miktarda saklama alanı sağlar ve kompakt montaj sistemi sayesinde, şehir içi manevra kabiliyeti için toplam araç genişliği en aza indirilir.
  • Standart Isıtmalı
    Saplar FJR1300ES, doğrudan fabrikadan çıkan, çok işlevli enstrümantasyon aracılığıyla ayarlanabilen ve daha soğuk koşullar ve kötü havalar için dört ayarlı (üç ayar artı kapalı) ısıtmalı tutamaklar içerir.
  • Kaportaya Monte Depolama
    Üst kaportaya bir torpido gözü yerleştirilmiştir ve telefonları, GPS ünitelerini, elektrikli yelekleri ve diğer kompakt elektrikli cihazları şarj etmek için 12V’luk bir çıkış içerir.
Motosikletler