Giriş Yap



Yamaha MT-09 Tracer

Yamaha MT-09 Tracer

Karanlığın iki ruhu

Yamaha MT-09 Tracer, Orijinal MT-09 motosiklet dünyasına yön vermişti. Şimdi bu konsepti, agresif görünümle yüksek bir uzun mesafe potansiyelini bir arada sunan maceracı gezi motosikletiyle bir adım ileriye taşıyoruz. Karşınızda tavizsiz ve yeni MT-09 Tracer.

Geniş kapasiteli yakıt tankının yanı sıra keskin hatlara sahip bir gövde ile donatılmış olan ve ayarlanabilir sürüş pozisyonun avantajlarından yararlanan Tracer üstün konfor için üretilmiştir.

Ancak bu sıradan bir gezi motosikleti değildir. Yamaha MT-09 Tracer’ın çekiş kontrollü, tork yüklü üç silindirli motoru heyecan yaşatmak için üretilmiştir. Tracer, yüksek teknoloji ürünü frenleri ve ABS’nin yanı sıra hafif alüminyum şasisi sayesinde, daima bir sonraki köşeyi dönmek için yaşar. Bir motosiklet, iki ruh.

 

Teknik Özellikler

Motor

Motor tipi 3-silindir, 4-zamanlı, sıvı soğutmalı, DOHC, 4-subap
Motor hacmi 847 cm³
Çap x Strok 78,0 mm x 59,1 mm
Sıkıştırma oranı 11,5 : 1
Maksimum güç 84,6 kW (115PS) @ 10.000 dev/dk.
Maksimum tork 87,5 Nm (8,9 kg-m) @ 8.500 dev/dk.
Yağlama Islak karter
Debriyaj tipi Islak, Çoklu disk
Yakıt sistemi Yakıt enjeksiyonlu
Ateşleme sistemi TCI
Çalıştırma Elektrik
Şanzıman Sıralı, 6-zamanlı
Son aktarım Zincirli

Şasi

Şasi Diamond
Ön süspansiyon Teleskopik çatal
Ön teker hareketi 137 mm
Kaster Açısı 24º
Kaster mesafesi 100 mm
Arka süspansiyon Salınım kolu, (mafsallı)
Arka teker hareketi 130 mm
Ön fren Hidrolik çoklu disk, Ø 298 mm
Arka fren Hidrolik tek disk, Ø 245 mm
Ön lastik 120/70ZR17M/C (58W) (Tubeless)
Arka lastik 180/55ZR17M/C (73W) (Tubeless)

Boyutlar

Toplam uzunluk 2.160 mm
Toplam genişlik 950 mm
Toplam yükseklik 1.345 mm max 1,375 mm
Sele yüksekliği 845 mm max 860 mm
Tekerleklerarası mesafe 1.440 mm
Minimum yerden yükseklik 135 mm
Ağırlık (dolu yağ ve yakıt tankı dahil) 210 kg
Yakıt tankı kapasitesi 18 L
Yağ tankı kapasitesi 3,4 L

 

Özellikler

Aerodinamik spor gövde ve 18 litrelik yakıt tankı

Aerodinamik spor gövde ve 18 litrelik yakıt tankı

MT ailesine yeni eklenen Tracer, sürücü ve yolcu konforunu artırmak üzere heyecan verici ve agresif bir görünüm sağlayan aerodinamik gövde ile donatılmıştır. LED ön farlar ve ayarlanabilir bir ekran sunan bu gövde, rüzgarı delip geçer ve Tracer’ın yüksek uzun mesafe potansiyelini ön plana çıkarır.

Şekillendirilmiş 18 litrelik uzun mesafe yakıt tankı

Şekillendirilmiş 18 litrelik uzun mesafe yakıt tankı

Yeni Tracer, yakıt almadan yaklaşık 300 km’yi aşan bir mesafe kat edebilmeniz için geniş kapasiteli 18 litrelik yakıt tankıyla donatılmıştır. Ekstra sürüş konforu için dar bir orta kısım ve dizlikler sunan şekillendirilmiş tank tasarımı, bu stil sahibi ve yüksek kapasiteli motosikletin modern ve heyecan verici imajını vurgular.

Gelişmiş elektronik kontroller

Gelişmiş elektronik kontroller

Sürücü, farklı yol ve hava koşullarında etkili sürüş amacıyla, Tracer için özel olarak geliştirilmiş üç D-MODE sürüş modundan herhangi birini kolaylıkla seçebilir. Değiştirilebilir Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) kaygan zeminlerde ekstra güvenlik sağlarken ABS fren sırasında tekerlerin kilitlenmesini önler.

Kompakt ve hafif 850 cc 3 silindirli motor

Kompakt ve hafif 850 cc 3 silindirli motor

Tracer’ın kalbinde, yüksek yalın tork düzeyleri ile güçlü ve yüksek rpm gücü üreten 850 cc, 3 silindirli bir motor yatmaktadır. Dövme pistonlar ve dengeli silindirlerle donatılmış olan bu kompakt ve hafif motor, iki teker üzerindeki deneyiminize tutku ve duygu katıyor.

Hafif CF döküm alüminyum şasi

Hafif CF döküm alüminyum şasi

MT ailesinin başarısındaki temel faktör hafif ve kompakt CF döküm alüminyum şasinin kullanılmasıdır. Bu şasinin mükemmel sertlik dengesi, Tracer’ın çevik ve hassas kontrol özelliklerine katkı sağlar. Tek kişi veya iki kişi, otobanda veya arka sokaklarda kullanabileceğiniz Tracer, sürücü tepkilerine anında ve doğru bir şekilde yanıt vermek üzere üretilmiştir.

Asimetrik CF döküm salınım kolu

Asimetrik CF döküm salınım kolu

Tracer’ın asimetrik CF döküm salınım kolu, hem sürücü hem de yolcu için tepkisel süspansiyon hareketi ve rahat bir sürüş sunmak üzere düşük bir yaysız ağırlığa sahiptir. Neredeyse yatay arka şok emici, selenin hemen altında yer alırken dışarıdan monte edilmiş salınım kolu pivotları da rahat bir sürüş pozisyonu için şasinin orta kısmının ince kalmasını sağlar.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok