18.4 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024

Yamaha MT-09 2022

Yamaha MT-09 2022 yeni 890cc üç silindirli motoru ve radikal yeni nesil tasarımıyla, hiper çıplak performans ve jilet keskinliğinde kullanımda endüstri standardı.

  • Yepyeni 890cc Sıvı Soğutmalı Üç Silindirli DOHC Yakıt Enjekteli Motor
    MT-09, yeni geliştirilmiş 890cc sıvı soğutmalı üç silindirli DOHC, silindir başına dört valf yakıt enjeksiyonlu (YCC-T) motora sahiptir. aşağı yönlü bir giriş. 78 mm × 62,1 mm iç çap × strok ve 11,5:1 sıkıştırma oranı, güçlü güç sağlama özellikleriyle olağanüstü tork sağlar. Pistonlar ve bağlantı çubuklarından krank miline, eksantrik millerine ve kartere kadar motorun neredeyse tüm temel parçaları, ağırlık azaltılarak yeniden tasarlandı. İyileştirilmiş yanma verimliliği ve daha hafif ağırlık kombinasyonu, yakıt verimliliğinde de 44 MPG’den 49 MPG’ye %11 gibi etkileyici bir iyileşme sağlar.
  • Sekiz Pound Daha Hafif
    Sadece 417 pound ağırlığındaki MT-09’un yeni motoru, şasisi ve gövdesi, eski MT-09’dan sekiz pound daha hafif olması için ağırlık azaltıcı teknolojileri kapsamlı bir şekilde içeriyor.
  • Yeni Hafif Alüminyum Çerçeve
    MT-09, MT’nin imza niteliğindeki “çevikliğini” sergilemek için daha da iyileştirilmiş, yeni geliştirilmiş hafif bir alüminyum çerçeveye sahiptir. Hem düz yolda stabiliteyi hem de yol tutuş performansını sağlamak için boyuna, yanal ve burulma sertliği dengesi de iyileştirildi. En önemlisi, daha fazla düz çizgi stabilitesi için yanal sertlik yaklaşık %50 oranında artırılmıştır. Yepyeni çerçeve, Yamaha’nın MT-09’un azaltılmış ağırlığına katkıda bulunan en son kontrollü doldurma (CF) basınçlı döküm teknolojisi kullanılarak üretilmiştir.
  • Altı Eksenli IMU
    MT-09, YZF-R1’de kanıtlanmış IMU’nun temel performansını koruyan, ancak kapsamlı bir inceleme nedeniyle %50 daha küçük ve %40 daha hafif olan yeni geliştirilmiş altı eksenli Atalet Ölçüm Birimi’ne (IMU) sahiptir. sensör düzeni. IMU’dan verileri alan ve yansıtan motor kontrol ünitesi (ECU), üç sürücü yardımcısı ile donatılmıştır: bir Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), Kayma Kontrol Sistemi (SCS) ve ön tekerlek KALDIRMA kontrol sistemi (LIF). Her üç sistem de, sürücünün makinenin potansiyelini daha iyi ortaya çıkarmak için sürüşe konsantre olmasına yardımcı olmak için birlikte çalışır. Ayrıca sistemlerin her biri açılıp kapatılabilir ve müdahale seviyeleri tercihe göre ayarlanabilir. Bu sınıfının en iyisi elektronik kontrol teknolojisi ile MT-09, değişen hava ve yüzey koşullarında size en üst düzeyde kontrol sağlar.
  • 3,5 inç Tam Renkli TFT Gösterge Ekranı
    MT-09, rpm arttıkça veya azaldıkça renkleri değiştiren çubuk tipi bir takometre, bir saat ve kalan yakıt, ortalama kilometre, su sıcaklığı, hava sıcaklığı ve vites değiştirme göstergesi (vites kullanımdayken renk tersine çevrilir). Gidon düğmeleriyle ekranlar ve bilgiler arasında kolayca geçiş yapın.
  • Yeni Nesil Tasarım
    MT-09 ile tasarımcılar, motosikletin saf gücünü görsel olarak vurgulayarak makinenin performansında yapılan büyük gelişmeleri daha iyi ifade etmeye çalıştılar. Minimalist tasarım konsepti, sürücünün duyularını harekete geçirirken hafifliği ve çevikliği öne çıkarmak için temel unsurlar dışında her şeyi içeren bir dış görünüm sunar.

$9,499 – Cyan Storm – Available from January, 2021

$9,499 – Team Yamaha Blue – Available from January, 2021

$9,499 – Matte Raven Black – Available from January, 2021

  • Yepyeni 890cc Sıvı Soğutmalı Üç Silindirli DOHC Yakıt Enjekteli Motor
    MT-09, yeni geliştirilmiş 890cc sıvı soğutmalı üç silindirli DOHC, silindir başına dört valf yakıt enjeksiyonlu (YCC-T) motora sahiptir. aşağı yönlü bir giriş. 78 mm × 62,1 mm iç çap × strok ve 11,5:1 sıkıştırma oranı, güçlü güç sağlama özellikleriyle olağanüstü tork sağlar. Pistonlar ve bağlantı çubuklarından krank miline, eksantrik millerine ve kartere kadar motorun neredeyse tüm temel parçaları, ağırlık azaltılarak yeniden tasarlandı. İyileştirilmiş yanma verimliliği ve daha hafif ağırlık kombinasyonu, yakıt verimliliğinde de 44 MPG’den 49 MPG’ye %11 gibi etkileyici bir iyileşme sağlar.
  • Yeniden Tasarlanan Yakıt Dağıtım Sistemi
    Yakıt dağıtım sistemi tamamen yeniden tasarlandı. Eski MT-09’larda, yakıt enjektörleri doğrudan silindir kapağına takılıydı, ancak MT-09’un yakıt enjektörleri artık gaz kelebeği gövdelerinin gaz kelebeği tarafına takılmıştır. Enjektörler, yakıtın atomizasyonunu teşvik etmek ve yakıt partiküllerinin port duvarlarına yapışmasını azaltmak için şimdi emme valfi kafalarının arkasına püskürterek olağanüstü yanma verimliliği sağlar. Gaz kelebeği valfi, daha önceki MT-09 modellerinin yanı sıra YZF serisi modellerde de kendini yaygın olarak kanıtlamış olan Yamaha Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T) elektronik sistemi kullanılarak çalıştırılır.
  • Hafif Dövme Pistonlar
    Hafif dövme pistonlar pürüzsüz, yüksek devirli güç sağlar.
  • Kırık-Bölünmüş Bağlantı Çubukları
    Dövme bağlantı çubukları, benzersiz derecede bir üretim doğruluğu sağlamak için, bağlantı çubuğunun büyük uç halkasının kasıtlı olarak kırıldığı ve ardından yeniden birleştirildiği, kırılmalı ayırma yöntemi kullanılarak yapılır. Bu, çubuklar krank mili etrafında tekrar birbirine cıvatalandığında çok daha hassas bir eşleşme yüzeyi üreten mükemmel şekilde eşleşen bir çift yarım oluşturur.
  • Ofset ve Doğrudan Kaplamalı Silindirler
    CP3 motoru, üç silindir deliğini öne, egzoz tarafına doğru monte eder. Bu ofset, piston-silindir duvarı sürtünmesini azaltarak daha fazla güç ve gelişmiş yakıt ekonomisi yaratırken, doğrudan kaplanmış seramik-kompozit silindir delikleri mükemmel ısı dağılımı ve azaltılmış sürtünme sağlar.
  • Çift Çıkışlı Yeni Simetrik Susturucu
    MT-09’daki yeni susturucu, daha düşük toplam ağırlık ve kütle merkezileştirmeye katkıda bulunur, ancak aynı zamanda düşük hızlarda düşük frekanslı bir egzoz sesi üretir. Egzoz egzoz boruları sol-sağ simetrik olup, ses basıncını makinenin her iki tarafına da yönlendirerek sürücüye tork hissi veren bir egzoz sesi oluşturur. Yeni tasarlanmış paslanmaz çelik kolektör borularının her birine, mükemmel bir darbe etkisi için farklı bir eğrilik ve uzunluk verilmiştir.
  • Yeni Emme Sistemi
    Yeni emme sistemi, yeni motora uyacak şekilde tasarlanmıştır ve sürücü gaz kelebeğini açıp kapattığında doğrusal tepki verir. Üç giriş kanalı da orta kademe ve yüksek devirde mükemmel motor sesine katkıda bulunur. Bu kanallar, ayrı ayrı ürettikleri giriş seslerinin değişen dalga boyu aralıklarında uyumlu bir şekilde rezonansa girmesi için farklı kesitler ve uzunluklarla tasarlanmıştır. Aynı zamanda, orta ve yüksek devir aralığında hoş bir ses oluşturmak için ses basıncı da ayarlanmıştır. Sonuç, hem iyi bir giriş verimliliği hem de hızlanma hissini artıran hoş bir ses sağlayan bir hava temizleyici kutusudur.
  • Destekli ve Kaydırmalı Debriyaj
    MT-09’da, vites küçültme sırasında daha hafif bir debriyaj kolu çekme ve daha yumuşak şasi davranışı için yeni motora en iyi uyacak şekilde seçilmiş özelliklere sahip bir Destek ve Kaydırıcı (A&S) debriyaj bulunur.
  • Optimize Edilmiş Şanzıman Oranları
    1. ve 2. vites dişli oranları önceki modellerden biraz daha yüksek olacak şekilde şanzıman oranları optimize edilmiştir (1. vites: 2.666’dan 2.571’e; 2. vites: 2.000’den 1.947’ye). Krank milinin artan atalet momentumu ve yakıt enjeksiyon ayarları ile birlikte çalışan şanzıman, hızlanmadan durmaya kadar güçlü bir tork hissi ve kullanım kolaylığı arasında doğru dengeyi sağlar.
Motor tipi
890cc sıvı soğutmalı, DOHC, sıralı 3 silindirli; silindir başına 4 valf
Bore x Stroke
78,0 mm x 62,1 mm
Sıkıştırma oranı
11.5:1
Yakıt Teslimatı
YCC-T ile yakıt enjeksiyonu
Ateşleme
TCI: Transistör Kontrollü Ateşleme
Aktarma
6 vitesli; çoklu destek ve kaydırmalı debriyaj
Son sürüş
Zincir
Süspansiyon / Ön
41 mm ters çatal, ayarlanabilir ön yük, sıkıştırma ve geri tepme; 5.1-seyahatte
Süspansiyon / Arka
Tek şok, ayarlanabilir ön yük ve geri tepme sönümlemesi; 4.8-seyahat
Frenler / Ön
Çift 298 mm hidrolik disk; ABS
Frenler / Arka
245 mm hidrolik disk; ABS
Lastikler / Ön
120/70ZR17M/C
Lastikler / Arka
180/55ZR17M/C
U x G x Y
82,3 inç x 31,3 inç x 46,9 inç
Koltuk yüksekliği
32,5 inç
Dingil açıklığı
56.3 inç
Tırmık (Tekerlek Açısı)
25.0°
İz
4,3 inç
Maksimum Yerden Yükseklik
5.5 inç
Yakıt Kapasitesi
3,7 gal
Yakıt ekonomisi**
49 MPG
Islak Ağırlık***
417 libre
Motosikletler