Giriş Yap



Uşak Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

usak

Uşak Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Merhaba değerli okurlarımız bu içeriğimiz de sizlere Uşak’da kalınacak yerler, nerelere gidilir ve ne zaman gidilir başlıklarını yazdık. Umarım beğenirsiniz.

Uşak’da Nerelere Gidilir?

Uşak’da tarih boyunca birden fazla kültür sayısı olduğundan farklı yapıda kültürlerin izlenimini görebilirsiniz. Natural güzellikleri ile de doğal bir görsellik katıyor kendisine. Bölge halkı tarafından temiz ve kullanışlı bakması da takdire şayan bir insan topluluğunun olduğu bir ilimizdir. Nagivasyonunuzda, rota Uşak ise Eski çağ ve modern çağlara ait izlenimleri görmek için bire bir şehirdir. Tarihi ve sanatı seviyorsanız bu tam sizlik şehirdir.

Uşak’a Ne Zaman Gidilir? Uşak Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Ege ve Anadolu bölgeleri arasındaki geçiş noktasında yer alan Uşak daha çok karasal iklim özellikleri göstermektedir. Uzun ve sert geçen kış mevsimi aynı zamanda oldukça da yağışlıdır. Bahar ve yaz mevsiminde sıcak ve yağışsız günlere kavuşan şehir kendisini ziyaret edenlere de oldukça elverişli bir ortam sunmaktadır. Bu yüzden şehri gezmek için en ideal zamanlar yaz mevsimidir. Uşak Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Uşak’ta Nerede Konaklanır?

Uşak’ı ziyaret etmek isteyenler için şehir merkezinde pek çok konaklama imkânı vardır. İsterseniz beş yıldızlı lüks bir otelde isterseniz daha küçük, sevimli bir pansiyonda kalarak Uşak ziyaretinizi konforlu bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu küçük şehrin konaklama işlerinde istihdam alanındaki kişilerin güzel ve sevimli şekilde insanlarımızı karşılayabildiğini söylemek isteriz. Beş yıldızlı oteller 150 Türk Lirasından başlamaktadır. Bütçenize daha da uygun pansiyonlarda yer almaktadır.

Uşak Gezilecek Yerler

Uşak Bedesteni

usak bedesten

Uşak’ın en sağlam bedesteni olarakta bilinen ve sahaflar çarşısı olarak kullanıma devam eden, şehrin il merkezinde bulunur. Konum olarak Mendepazarı mevkisindeki Uşak Bedesteni ne zaman ve kim tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor. Bazı kaynaklardaki bilgilere göre mimarisinin İtalyan mimarisi olup 1901 yılında yapıldığı bilgisi elimizdedeir. Bedestenin şekli dikdörtgen planlanıp, inşa edildiği de bu bilgiler arasındadır. Bedestenin her iki ucunda da birer giriş kapısı var. Uzun bir hol şeklinde koridora sahiptir, odalar ise iki yönde sıralı dağ gibi sıralanmıştır. Uşak Bedesteni 1980 yılında büyük bir restorasyon döneminden geçerek hem onarılmış hem de yenilenmiştir ve artık Sahaflar Çarşısı olarak hizmet vermektedir. Konum: Kurtuluş, Barbaros Cd. 25-15, 64100 Uşak Merkez/Uşak

Hamamboğazı Kaplıcaları

usak hamam

Uşak’ın sıcak kaplıca suyu bölgesi olan Hamamboğazı Kaplıcaları, Banaz ilçesine sadece 7km uzaklıkta kalmaktadır. Kaplıcanın etrafı doğayla iç ice ve yemyeşil bir güzelliktedir. Geldiğinizde mutlaka doğanın içinde yürüyüş yapmalısınız. Hamamboğazı Kaplıcaları’nda gazoz, sarı kız ve kara kız isimlerinde bulunanüç ayrı su türü bulunmaktadır.Sarı kız kükürtlü ve ılık su şeklinde akarken, kara kız ideal bir orta sıcaklıktadır. Gazoz ise; kükürt, demir, magnezyum, kalsiyum gibi değerli madenleri içinde bulundurmaktadır ve şifalı sular olarak da bilinir. Bu sular genellikle mide, bağırsak, karaciğer, hastalıklarına iyi geldiği söylenir. 2004 yılından günümüze kadar termal turizm bölgesi olarak bilinir.

Banaz Çayı

banaz cayi

Uşak’ın en önemli akarsuyu olarak da bilinen Banaz Çayı, Büyük Medrese’sinin yukarı kısmında yer almaktadır. Murat Dağından doğup gelen Banaz Çayı kuzey-güney doğrultusunda akarak, Denizli’deki Büyük Menderes’e ulaşıyor ve Denizli’ye kadar olan uzunluğu 165km ‘dir. Kuzeydoğudan güneybatıya doğru uzanan Kusura Deresi ile kuzeyden güneye akan Kocadere’nin birleşmesiyle de Yavuz Çayı meydana geliyor. Bu çayda Banaz Çayının önemli kollarından birisidir. Tarım alanları, bu sık taşmalar yüzünden sürekli zarar görüyormuş. Hatta 7000 dönüme yakın kültür alanı da zarar görmüş bu taşma olaylarından dolayı. Uşak Merkez ve Banaz ilçeleri en çok zarar gören alanlar arasında yer almaktadır.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok