2021 vergi yapılandırma başvurusu bitiş tarihi

Soru – Cevap BölümüCategory: Konu Dışı2021 vergi yapılandırma başvurusu bitiş tarihi
Ferhat asked 3 yıl ago

2021 vergi yapılandırma başvurusu bitiş tarihi – ile ilgili soran arkadaşa bilgi için paylaştım.
2021 yılında çıkan borç yapılandırma başvuruları henüz bitmedi. Borç yapılandırma başvuruları 31 Ağustos’a kadar yapılabilecek. Yasa ile 30 Nisan tarihinden önceki kesinleşmiş borçlar yapılandırılacak.
BORÇ YAPILANDIRMA İLK TAKSİT ÖDEMESİ SON GÜN NE ZAMAN?
Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Ticaret Bakanlığı’na, il özel idarelerine, belediyelere olan borçlar için ilk taksidin 30 Eylül 2021 tarihine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı borçlar için ise ilk taksidin 31 Ekim 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekecek.
BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Vatandaşlar yapılandırma işlemlerini Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresi üzerinden yapabilecek. Online yapılan başvurularda e-Devlet ile giriş seçeneğine tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapın ve talimatları izleyin.
Vergi dairesine ‘turkiye.gov.tr’den de erişilebileceğiniz gibi vergi dairelerine giderek şahsen başvuru da yapılabileceksiniz. Ödemeler kredi kartıyla veya havale ile yapılabiliyor.

2 Answers
Cemil answered 3 yıl ago

Ustacım, 4 yıllık vergi borcum var bunu yapılandırabilirler mi yoksa yenileri peşin ödeyip, eskileri mi yapılandırırlar? ne dersin

MaltimORD answered 3 yıl ago

Hepsini yapılandırırılar bu yılıda eklerle. Taksik taksit ödersin, iyi günler