Giriş Yap



KTM 250 SX 2015

8df739703a

GÜCÜ HİSSEDİN

KTM 250 SX en iyi güç/ağırlık oranına sahip motokros motosikleti olarak biliniyor. Yüksek performanslı ve hafif iki zamanlı motoru olağanüstü düşük ağırlıkta bir şasinin içine yerleştirilerek,  kullanımı kolay ve performanslı bir makine meydana geliyor.

 ;

MOTOR

Yapı tipi 1 silindirli 2 zamanlı benzinli motor, sıvı soğutmalı, reed valf emme ve egzoz kumandalı
Hacim 249 cm³
Çap 66,4 mm
Strok 72 mm
Marş desteği Ayak marşı
Vites kutusu 5 vitesli tırnaklı şanzıman
Birincil aktarma 26:72
İkincil aktarma 13:48
Debriyaj Yağ banyolu DDS çok plakalı debriyaj / Brembo hidrolik
Ateşleme tertibatı Dijital ateşleme ayarlı, temassız kontrollü, tam elektronik ateşleme tertibatı, Kokusan tipi

YÜRÜYEN AKSAM

Şasi Krom molibden çelik borulardan merkezi boru şasi
Çatal WP Suspension Up Side Down 4860 MXMA CC
Arka amortisör WP Suspension 5018 BAVP DCC
Süspansiyon yolu Önde 300 mm
Süspansiyon yolu Arkada 317 mm
Fren tertibatı Disk fren, fren kaliperleri yüzer yataklı
Fren diskleri – çap Önde 260 mm
Fren diskleri – çap Arkada 220 mm
Zincir 5/8 x 1/4″
Gidon kafası açısı 63,5°
Dingil mesafesi 1.495±10 mm
Yüksüz durumda yerden yükseklik 385 mm
Yüksüz oturma yüksekliği 992 mm
Yakıt deposu kapasitesi toplam yakl. 7,5 l2 zamanlı motor yağı ile karıştırılmış kurşunsuz süper benzin (95 Oktan) (1:60)
Yakıtsız ağırlık yakl. 95,9 kg

MOTOR

Güçlü KTM 250 SX motoru, rakipsiz performans ağırlığıyla, ekstrem kullanışlılığı olağanüstü performans ile birleştiriyor.

DEBRİYAJ

KTM 250 SX motorunda, aşınmaya dayanıklı çelik debriyaj tasına sahip, sönümlemeli bir DDS kavrama (Damped Diaphragm Steel) kullanılıyor. Paketin öngerilimini sağlayan disk yay, sadece debriyaj çekiliyken kumanda kuvvetini düşürmekle kalmıyor, entegre göbek sönümlemesi için de yer sağlıyor. Sonuç: daha fazla çekiş ve şanzımanın korunması. Ayrıca Brembo’nun geliştirilmiş hidrolik debriyaj işletimiyle, start anından itibaren her şey sürücünün kontrolü altında.

 

TEKERLEKLER

Tekerlek konusunda 2015 modeller, üst düzey Excel jantlar ve minimum ağırlıkta maksimum stabilite elde etmek için hafif, CNC ile işlenmiş göbekler ve hafif alüminyum jant teli vidalarına sahip, siyah kaplanmış jant telleriyle donatıldı. Yeni Dunlop Geomax MX 52 lastikler, KTM USA fabrika takımı ile birlikte geliştirildi ve üstün performansta mükemmel yol tutuşu sağlıyor. Yeni zincir dişlileri, yaylanmayan kütleden 50 gram tasarruf sağlıyor.

 

FRENLER

Brembo yüksek teknoloji frenleri öteden beri KTM offroad motosikletlerinin standart donanımları arasında ve hafif, dalgalı fren diskleriyle birlikte, fren teknolojisi konusunda gelinen son nokta. Motorkrosta sınıfının en iyi frenleri olarak 2015 yılında değişiklik yapılmıyor.

ŞASİ

SX modellerinin hafif, yüksek dayanımlı krom molibden çelik profil borulardan oluşan modern şasi tasarımı, maksimum boylamasına mukavemeti, optimum torsiyon sertliğiyle kombine ediyor. 2015 model için yeni SX şasisinde dövme ve üzeri frezelenmiş bir çapraz boru, her iki şasi yarısını, mafsal çekme çubuğuyla birleştiriyor. Kaynak dikişlerinin kalkmasıyla en hassas imalat toleransları ve daha fazla güvenlik elde ediliyor ve bunun ötesinde ağırlıktan 60 gram tasarruf ediliyor.

MAFSAL/ARKA AMORTİSÖR

2015 model için geliştirilmiş sönümleme sistemi, optimize edilmiş geometrili, yeni bir mafsala sahip. Daha yüksek başlangıç oranlı, daha düz progresyon, daha fazla sağlamlık sağlıyor ve kuyruğu düşürüyor. Ayrıca yeni yapı 40 gram daha ağırlık tasarrufu sağlıyor. Tam ayarlanabilir WP 5018 arka amortisör komple yeni mafsala göre uyarlandı.

ÇATAL

WP Suspension tam ayarlanabilir Upside-Down ön amortisörler, 2015 modelde yeni arka tekerlek sönümlemesi ve yeni 22 mm ön aks (eskiden 26 mm) ile mükemmel bir şekilde uyumlaştırıldı. Yeni aks ön tekerlek için daha iyi bir his sağlıyor ve ayrıca 40 gram daha tasarruf sağlıyor. Yeni çatal başları şimdi 35 mm yerine 33 mm ofsete sahip ve bu sayede daha yüksek kaster ile daha fazla sürüş stabilitesi sağlıyor. Ayrıca yeni geliştirilmiş, 50 gram daha hafif çatal koruyucularına sahipler.

 

ÇATAL MESNETLERİ

Yüksek kaliteli, CNC frezelenmiş mesnetler, KTM’de yıllardan beri standart donanım. Bunlar hassas sürüş performansı sağlıyor, esneme karakteristiğini ve bu sayede teleskobik amortisörlerin çalışma performansını hissedilir derecede destekliyor. Alt gidon kafası yatağı için yeni O ring taşıyıcısı, geliştirilmiş bir şaft borusu ve yeni gidon boğazı saplaması da yine 40 gram tasarruf sağlıyor.

 

GİYDİRME

KTM tasarımcıları grenajları tasarlarken, motosikletin ergonomi ve işlevsellik açısından en ince ayrıntısına kadar sürücüsüyle mükemmel bir uyum sağlaması göz önünde bulundurdu. Ön çamurluk, plastik kalıp parçalarının iyi düşünülmüş yapısı ve yerleşimi sayesinde, nasıl azami mukavemete ulaştığına dair iyi bir örnek.

 

GRAFİKLER

Net hatlara sahip yeni ve zarif grafik tasarım, modern ve teknoloji harikası bir motosiklete dair yüksek beklentilerin altını çiziyor.

 

SELE

Mükemmel bir ergonomik tasarıma sahip sele, bol miktarda konfor ve aynı zamanda yüksek sağlamlık sağlayan, dayanıklı bir köpük dolgu ile donatıldı.

 

HAVA FİLTRESİ KUTUSU

Hava filtresi kutusu tasarımı, hava filtresinin kirlere karşı en üst düzeyde korunmasının yanında, yüksek performans için maksimum hava akışını garanti ediyor. Twin Air hava filtresinin, saniyeler içinde hızlı aletsiz değişimi, uzun zamandır ulaşılmaz KTM standartları arasında.

 

YAKIT DEPOSU

SX serisinin tüm modelleri, hafif polietilenden yapılmış 7,5 litrelik bir yakıt deposu ile donatıldı. 4 zamanlı motokros modellerinde, 4 zamanlı enduro modellerindeki aynı benzin pompası sistemi kullanılıyor, böylece PowerParts programındaki veya enduro modellerine ait daha büyük depoların takılması mümkün.

 

GİDON

Tüm SX modelleri, açıları motokrosa özel talepleri karşılayan, süper sağlam konikleştirilmiş Renthal Fatbar 827 gidonuyla donatıldı. Kendini kanıtlamış KTM standardına göre gidon tercihe bağlı dört farklı konumda sabitlenebilir. 2015 model, sürücülerin ellerini korumak amacıyla daha yumuşak, çift bileşenli elciklere sahip.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok