Giriş Yap



KTM 125 DUKE ABS 2014

6d95819b69

KONTROLLÜ GÜÇ

KTM 125 Duke, dünyada ABS fren sistemine sahip ilk 125cc’lik motosiklettir, yani motosiklet sürmeye başlamak için en güvenli seçenektir.  Bununla birlikte KTM dinamikliğinden asla taviz vermez. Tam tersine, KTM 125 Duke’ün keyifli viraj alma özelliği sayesinde saf kan motosiklet sürmenin tadına varmak çok daha kolay. Enjeksiyonlu ve altı vitesli şanzımanlı dört zamanlı tek silindir motoru ile yeterli bir güç sağlarken düşük yakıt tüketimi ile de cebinizi koruyor. Motosiklete yeni başlayacak olanların gerçek bir KTM ile tanışması için tasarlanmış, 125cc makineler arasında yeni bir standart oluşturulmuş bir motosiklet.

MOTOR

Yapı tipi 1 silindirli 4 zamanlı benzinli motor, sıvı soğutmalı
Hacim 124,7 cm³
Çap 58 mm
Strok 47,2 mm
güç 11 kW (15 PS)
Marş desteği Elektrik marşı
Vites kutusu 6 vitesli tırnaklı şanzıman
Motor yağlaması 1 rotor pompalı basınçlı yağlama dolaşımı
Birincil aktarma 22:72
İkincil aktarma 14:45
Soğutma Sıvı soğutma, devirdaim pompası üzerinden soğutma sıvısının sürekli devirdaimi
Debriyaj Yağ banyolu debriyaj / mekanik tahrikli
Ateşleme tertibatı dijital ateşleme ayar özelliğine sahip, temassız kontrollü tam elektronik ateşleme tertibatı

YÜRÜYEN AKSAM

Şasi Çelik borulardan ana boru şasi, toz kaplama
Çatal WP Suspension 4357
Arka amortisör WP Suspension 4618 EM
Süspansiyon yolu önde 150 mm
Süspansiyon yolu arkada 150 mm
Fren tertibatı önde Dört pistonlu fren kaliperine sahip disk fren
Fren tertibatı Arkada Tek pistonlu fren kaliperine sahip disk fren, yüzer yataklı
Fren diskleri – çap önde 300 mm
Fren diskleri – çap arkada 230 mm
Zincir 5/8 x 1/4” X‑Ring
Gidon kafası açısı 65°
Dingil mesafesi 1.367±15 mm
Yüksüz durumda yerden yükseklik 170 mm
Yüksüz oturma yüksekliği 800 mm
Yakıt deposu kapasitesi toplam yakl. 11 lKurşunsuz süper (ROZ 95)
Yakıtsız ağırlık yakl. 127 kg

 

EGZOZ

Üç bölmeli kompakt egzoz sistemi, makinenin ağırlık merkezine yakın bir noktada konumlandırılmış. Böylece kütlelerin merkezileştirilmtrini ve 125 Duke’ün çocuk oyuncağı kadar kolay hakimiyetini dtrtekliyor. Katalik konvertör saytrinde emisyonlar örnek düzeyde.

 

MOTOR

Üstten çift eksantrikli, dört supaplı ve elektronik benzin enjeksiyonlu ultra modern, sıvı soğutmalı, tek silindirli, dört zamanlı motor, sadece 125 Duke için geliştirildi. Sorunsuz bir şekilde 11 kW (15 PS) azami gücüne ulaşıyor ve balans mili saytrinde minimum titreşimle kendini gösteriyor.

SİLİNDİR KAFASI

Aynı RC8 R’de olduğu gibi 125 Duke 2013’ün silindir kafasındaki dört supap, üstte bulunan çift egzantrik tarafından, külbütör kollarıyla işletiliyor. Bu yapı sadece yüksek devirlere dayanıklı değil aynı zamanda külbütör kollarının ultra sert karbon kaplaması saytrinde, düşük bir sürtünmeye de sahip – bu da ek performans demek.

FRENLER

2013 modelde 125 Duke 125’lik sınıfta ilk ABS ile emniyet konusunda çıtayı yükseltiyor. Çarpıcı Duke dinamizmi keyfini 17 yaşındaki gençler için daha emniyetli hale getiren ve bu segmentteki benzersiz yürüyen aksam kaliteltrini belirginleştiren bir nitelik. Yeni KTM 125 Duke’de ABS – aslında KTM’de hep alışılageldiği üzere Bosch’un – radyal bağlantılı, daha büyük disk çapıyla (280’den 300 mm’ye) frenaj performansı artmış, dört pistonlu kaliperlere sahip güçlü fren sisteminin etkisini denetliyor – pişman etmeyen bir keyif, Bosch ve Brembo uzmanlarının sıkı işbirliğiyle geliştirildi. Aramızdaki gösteri sürücülerini unutmadan: ABS tabii ki kapatılabiliyor.

 

JANTLAR VE LASTİKLER

KTM’in 125 Duke için özel olarak geliştirdiği hafif ve zarif olduğu kadar sağlam 17 in hafif alaşım döküm jantlarda, önde 110 mm ve arkada etkileyici 150 mm genişlikte lastikler takılı. Lastikler, hem kuru hem de ıslak yolda mükemmel yol tutuşunun yanı sıra üstün dayanıklılık ile göz dolduruyor.

ŞASİ

11 kW (15 PS) Son derece düşük 127 kg ağırlığa sahip 125 Duke’ün gücü, bol sürüş keyfi garanti ediyor. Kendini kanıtlamış KTM tarzı hafif örme boru şasiye sahip birinci sınıf yürüyen aksam, onu gerçek bir viraj sörfçüsü yapıyor. Ağırlık merkezi etrafında sıkı bir şekilde gruplandırılmış kütleler, kullanışlılığı ve hassasiyeti iyileştiriyor.

TELTRKOBIK AMORTISÖRLER

125 Duke’ün yüksek kaliteli, büyük boyutlandırılmış WP Suspension Upside-Down ön maşası, RC8 R ile aynı 43 mm kovanlara sahip – yani bir diğer deyişle üst düzey sağlamlığı ve hassasiyeti garanti eden gerçek yarış ekipmanı.

ARKA MAŞA

125 Duke’ün hafif, yüksek kaliteli basınçlı döküm arka salıncağı, 690 Duke ile aynı prensibe göre tasarlandı ve üretildi. Doğrudan mafsal bağlantılı WP amortisöre sahip hafif metal arka salıncak, ekstrem burulma mukavemeti ve mükemmel iz stabilittri ile göz kamaştırıyor.

 

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok