Honda ADV 150, 2022

2
7
blank

Honda ADV 150, 2022

2022 adv150 gall

MOTOR
Motor tipi
149cc sıvı soğutmalı 80º tek silindirli dört zamanlı

Delik ve İnme
57,3 mm x 57,9 mm

indüksiyon
PGM-FI; 26 mm gaz kelebeği gövdesi

ateşleme
Tam transistörlü ateşleme

Sıkıştırma oranı
10.6:1

Valf
SOHC; iki valf

2022 adv150 honda

Honda ADV 150 Video

Ön süspansiyon
31 mm Showa® teleskopik çatal; 5.1 inç seyahat

Arka Süspansiyon
Showa® ikiz şoklar; 4.0 inç seyahat

Ön fren
Tek 240 mm disk; ABS

Arka fren
130 mm mekanik tambur

Ön lastik
110/80-14

Arka lastik
130/70-13

Tırmık (Tekerleme Açısı)
26° 30′

iz
3.4 inç

Koltuk yüksekliği
31.3 inç

Dingil açıklığı
52.1 inç

Ağırlığı frenlemek
294 pound (Tüm standart donanım, gerekli sıvılar ve dolu bir yakıt deposu dahildir – sürüşe hazır)

Yakıt Kapasitesi
2.1 galon

Galon Başına Mil
TBD MPG – Honda’nın yakıt ekonomisi tahminleri, EPA egzoz emisyonu ölçüm test prosedürlerine dayanmaktadır ve yalnızca karşılaştırma amaçlıdır. Gerçek kilometreniz, nasıl sürdüğünüze, aracınızın bakımını nasıl yaptığınıza, hava durumuna, yol koşullarına, lastik basıncına, aksesuarların takılmasına, kargoya, sürücü ve yolcu ağırlığına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişecektir.

Honda ADV 150, scooterların yetenekli şehir içi taşıtlarından daha fazlası olabileceğinin kanıtıdır. Honda’nın dayanıklı ancak yetenekli scooterları ortaya çıkaran “Şehir Macerası” konseptini tamamen benimseyen bu hafif, kompakt model otomatik şanzıman, iki kademeli ayarlanabilir ön cam ve koltuk altı saklama gibi pratik özellikleri, eğlenceli arka yol maceralarına ilham veren sağlam stiliyle bir araya getiriyor. . 2022 model yılı için ayrıca yeni bir Candy Rose Red renk seçeneği var.

TASARIM / STİL

Stil, konfor veya menzil pahasına olmamalı, bu nedenle Honda, ADV150’nin tasarımını tamamlarken tüm yönleri dikkate aldı. Sonuç, sağlam, konforlu ve inanılmaz derecede pratik bir makinedir. Yine de şehir içi yolculuklar için tasarlanmış olan ADV150, geniş bir saklama alanı, harika rüzgar koruması ve bir yolcunun manzaraya girmesini sağlayan yükseltilmiş bir arka koltuğa sahiptir. Menzil ve kullanım kolaylığı için ek hususlar dikkate alındı, kişisel elektronik cihazları şarjlı tutmak için bir orta sehpa ve yan standanda 12 voltluk aksesuar adaptörüne sahip ADV150 . Ayrıca 2,1 galonluk bir yakıt deposuna sahiptir ve bu, scooter’ın etkileyici yakıt ekonomisiyle birleştiğinde, günlük maceralar için etkileyici bir menzil sağlar.

Sağlam tasarım, bir sürücünün maceracı ruhunu kıvılcımlamak için tasarlanmıştır.
Aletsiz, iki konumlu bir ön cam, en yüksek ayarında rüzgar ve hava koşullarına veya en düşük ayarında ilave esintiye karşı koruma sağlar. Toplam aralık 71 mm’dir.
27 litrelik koltuk altı bagaj kutusu, temel macera ekipmanları için saklama alanı sunar.
Gösterge bölmesi küçük eşyaların rahatça saklanmasını sağlarken, iç aksesuar soketi elektronik cihazların şarj edilmesini sağlar.
Kompakt, bağımsız dönüş sinyalleri ve ince arka çamurluk, hafif ve dinamik bir görüntü oluşturur.
Susturucu kompakttır ve zorlu, maceraya hazır görünümler için yüksekte konumlandırılmıştır.
Motor, aktarma organları ve yakıt deposu, düşük ağırlık merkezi için şasinin altına monte edilmiştir. Bu, özellikle otoparklarda veya sıkışık trafik koşullarında güven veren yol tutuşuna katkıda bulunur.
Boyut, ağırlık ve enerji tüketimini en aza indirmek ve kütle merkezileştirmeyi ve aydınlatmayı en üst düzeye çıkarmak için tamamen LED aydınlatma.
Arka lamba, arka dönüş sinyallerinden ayrıdır ve crossover konseptini ifade eden bir “X” tasarımı içerir.
LCD ana sayacın tasarımı kompakttır, ancak metrenin kare şekli ve ayrı bir ekran sayesinde bol miktarda bilgi mevcuttur. Ana sayaç tarih, saat, yağ değişim göstergesi, yakıt ölçer, kilometre sayacı, A ve B kilometre sayacı, hız göstergesi, anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, hava sıcaklığı, akü voltajı ve yakıt ölçeri gösterir. Ayrı bir alt sayaç dönüş sinyallerini, uzun huzmeyi, soğutma sıvısı sıcaklığını ve yakıt enjeksiyonunu gösterir.
Honda’nın Akıllı Anahtar sistemi ile, sahibi yaklaştıkça scooter’ın ana düğmesi otomatik olarak etkinleştirilir ve anahtar takılmadan motor çalıştırılabilir. (Açma/kapama düğmesi, sahibi yakınlarda olsa bile üçüncü bir kişinin scooter’ı kullanmasını engeller.) Sistem, sahibinin scooter’ı bulmasına yardımcı olmak için dönüş sinyallerini yanıp sönen bir “cevaplama” anahtarı içerir. Scooter’ı zorla çalıştırma girişiminde bulunulduğunda gidonun kilitli kaldığı bir hırsızlık önleme mekanizması. Yakıt kapağı ve koltuğun kilidi, ana düğmenin yanındaki bir basmalı anahtar aracılığıyla açılır.

ŞASİ / SÜSPANSİYON

Macera hemen köşede, bu nedenle ADV150, sürücülerin zorlu yoldan çıkmasına yardımcı olacak özelliklerle donatıldı. ADV tarzı süspansiyon ve lastikler sağlamdır, scooter’ın yerden yüksekliği ise zorlu yol keşiflerine uygundur. ADV150’nin şasisi, çevik yol tutuşu ve düşük ağırlık merkezini vurgulayarak işe gidip gelme ve şehir içi sokak sürüşü de dikkate alınır.

Motor, aktarma organları ve yakıt deposu şasinin altına yerleştirilmiştir ve ağırlık merkezini düşürür. Bu, özellikle otoparklarda veya sıkışık trafik koşullarında güven veren yol tutuşuna katkıda bulunur.
Hafif, kompakt çerçeve, zorlu arka yolları yönetmek için optimize edilmiş sağlamlık özelliklerine sahiptir.
Tekerlekler, janttan aksa tutarlı bir yük iletmek için dar kollara (12 önde, 10 arkada) sahiptir. Bu, sürücüye yol yüzeyi hakkında doğru bilgi sağlar ve bilinçli sürüş girdileri yapmasına yardımcı olur.
31 mm teleskopik Showa çatal, 5,12 inçlik sınıfında lider bir ön süspansiyon hareketine sahiptir.
İkiz sırtlı Showa şokları, 4.72 inç hareket ve tutarlı sönümleme kuvveti sunar. Üç oranlı yayları, iki yönlü sürüş ve engebeli arazide seyahat dahil olmak üzere çeşitli durumlarda mükemmel yol tutuş performansı için aşamalı yükleme sağlar.
Petal tarzı, 240 mm ön fren rotoru, yaysız ağırlığı en aza indirir ve fren balatası yüzeyinden su ve pisliği uzaklaştırırken, 130 mm kampanalı arka fren, genel durma performansına yardımcı olur. Ön ABS standarttır.
Modele özel geniş, iç lastiksiz lastikler, şehir içi yollardan engebeli yan yollara kadar koşullarda iyi çalışan bir blok desene sahiptir.
Daha fazla güç için, gidon, Africa Twin gibi daha büyük macera modellerine benzer şekilde, konik bir tasarıma (kelepçe alanında 28,6 mm) sahiptir.

MOTOR / SÜRÜCÜ

ADV150’nin 149cc tek silindirli dört zamanlı motoru, geniş bir yüksek devir aralığı ile sorunsuz bir güç dağıtımına sahiptir ve bu da onun şehirlerde veya arka yollarda öne çıkmasına yardımcı olur. Yakıt açısından verimli geliştirilmiş Smart Power tasarımı (eSP), bir ACG marş motoru da dahil olmak üzere gelişmiş teknolojilere sahiptir. Hava emiş/egzoz sistemi optimize edilmiştir ve düşük ve orta devir aralıklarında bol miktarda tork, sürücünün değişen arazilerin üstesinden gelmesine yardımcı olur.

Şehir odaklı PCX150 ile karşılaştırıldığında, ADV150’nin emme sistemi, geliştirilmiş düşük ve orta kademe tork için 21 mm daha uzun hava temizleme kanalına ve 2 mm daha uzun bağlantı borusuna sahiptir.
Çapraz olarak monte edilmiş bir susturucu, emisyonları en aza indirmek ve değişen koşullarda iyi performans sağlamak için optimize edilmiş bir iç boru yapısına ve katalizör konumuna sahiptir.
Sürekli değişken Honda V-Matic otomatik şanzıman, sorunsuz bir güç dağıtımı sağlar ve vites değiştirmeye gerek duymadan sürücülerin sürüşe konsantre olmasını sağlar.

2 YORUMLAR