Giriş Yap



6. Şehitlere Saygı Sürüşü 2020

sehitlere saygi surusu

6. Şehitlere Saygı Sürüşü 2020 – 21 Mar, 09:00 – 22 Mar, 22:30 saatleri arasında yapılacaktır.

Şehitler Bizi Bekler Sürüşü 21-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Şehitlere Saygı Sürüşü, Çanakkale/Gelibolu’da gerçekleşecek. Öncü ekiplerin ardından bölgeye ulaşması beklenen ve ülkenin dört bir yanından Çanakkale’ye akın eden motosiklet tutkunları, Truva Atı heykelinin önünde bayrak açarak sürüşe geçecek.

Etkinlik Detayları

Tahmini Başlama Tarihi
21  Mart  2020  Cumartesi

Tahmini Bitiş Tarihi
22  Mart  2020  Pazar

Saatler
10:00:00   18:00:00 Arası

Yer / Konum
Çanakkale / Gelibolu

Adres
Çanakkale Şehitlikleri

 

Bu anlamlı etkinliğe katılım her geçen sene artarken, katılımcılar heyecanın yanı sıra haklı bir gurur taşıyor. Etkinliğin Önemi Ülkenin şartlarına, yokluk ve imkansızlıklar içinde kazanılan zaferin, anlam ve önemini ortaya koymak için düzenlenen etkinlik, şehirde gösterilen kardeşlik ve misafirperverlikle anlam kazanıyor.

Renkli görüntülere ev sahipliği yapan organizasyon, bölge halkının hem manevi hem de ticari anlamda zenginleşmesine katkı sağlıyor. Karayolu ya da feribot seferleriyle bölgeye akın eden motorcular, ay-yıldızlı bayraklar ve Atatürk posterleriyle Çanakkale Şehitliklerine doğru yola koyuluyor.”Şehitler Bizi Bekler” sloganı eşliğinde düzenlenen festival, her yıl saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşuyla başlar ve gönüllük esasına göre yüksek bir katılım sağlanır.

Şehitliklerin ziyaret edilmesinin ardından çeşitli ikramlar yapılır ve mevlit okunarak geri dönüş yolculuğuna geçilir. Bu yıl 6.sı düzenlenecek olan etkinlik için hazırlıklar şimdiden başlamış durumda.

 

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok