19.5 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024

Yalova, Teşvikiye

Yalova, teşvikiye – fotoğraflar Burak Sorgun

Erikli Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı bir yer. İstanbul’a yakın olması sebebiyle güzel bir haftasonu kaçamağı yeri. Erikli Yaylası’nda şelaleler, göller, çayırlar ve bol oksijen sizleri bekliyor. Feribot ile de Yalova’ya geçilebileceği için gitmekte kolay. Piknik ve mangal yapmak, soğuk sularda serinlemek isteyenler için harika bir kaçış noktası.

ÇINARCIK SAHİLİ

Yayla’ya varmadan önce Çınarcık şehir merkezinden geçmeniz gerekiyor. Çınarcık aynı zamanda ayrı bir tatil beldesi. Bu sebeple buradan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Çınarcık’ta yüzmek için de güzel bir sahil var. Ayrıca akşam hareketlenen şehirde canlı müzik gibi aktivitelere de katılabilirsiniz.

Yaylaya giderken Teşvikiye köyünden geçiyorsunuz. Görülecek pek bir yeri olmasa da yayla yolunun geçtiği bu yerden de market alışverişlerinizi yapabileceğinizi belirtmek lazım. Bir ihtiyacınız olduğunda Çınarcık’a kadar geri dönmeniz gerekmiyor.

DİPSİZ GÖL

Dipsiz Göl, Çifte Şelalelerden 10 dk sonra geliyor. Virajlı yolları takip ederek göl girişine ulaşıyorsunuz. Göl biraz tuhaf. Kırılmış ağaçlar, çorak ve çamurlu toprak bir arada. Bataklık gibi bir görüntüsü var. Gitmenize değmez ama yol üstünde siz yine de uğrayıp kendiniz karar verebilirsiniz.

KARLIK YAYLASI

Erikli Yaylasından sonra iki yayla daha geliyor. Bunlardan biri de Karlık Yaylası. Yaylalara giden yol bir süre sonra ayrılıyor. Delmece yaylasına yaklaşık 2 km kala Karlık Yaylası yol ayrımı geliyor. Sonra yaklaşık 15-20 dk kadar daha gidiyorsunuz. Ulaşım için biraz sapa kaldığı için herkes gitmiyor. Bu sebeple bölgenin en sakin yeri. Yer yer su birikintileri ve gür çimenler tam bir yayla havası sunuyor. Zamanınız varsa mutlaka uğrayın.

Motosikletler