13.2 C
İstanbul
Cuma, Mayıs 17, 2024

2024 Yılında Şehir Sürüşü İçin En İyi 5 Motosiklet

Uzun mesafeli yolculukların norm olmadığı şehir içi ulaşım dünyasına hoş geldiniz. Burada, yoğun trafiğin içinden geçmek, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşabilmek önemlidir. Bunun için, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda bile o toplantıya veya konsere zamanında ulaşmanızı sağlayacak motosikletlere ihtiyacınız var. Bu motosikletler, yaşamlarının büyük bir kısmını şehir içindeki ortamlarda geçirdikleri için, yapacak başka işleriniz olduğunda dar alanlara park edilebilecek kadar küçük olmalıdır. Aşağıda verdiğimiz örnekler dışında bir çok farklı 125cc ve 250cc modelleri elbette var.

Kawasaki Z125 Pro

Ülkemizde yok ama süper bir şehiriçi kolay ulaşım modelidir, manevra kabiliyetine hayran kalabilirsiniz. Bunun yerine KTM Duke 125, Honda CB125R gibi modellerde önerebiliriz. Yetenekleri birbirine yakındır. Aynı zamanda birbirlerine rakiplerdir.

kawasaki z125pro
2024 Yılında Şehir Sürüşü İçin En İyi 5 Motosiklet 5

Kawasaki Z125 Pro, sizi şehirdeki varış noktanıza hızla ulaştırmak için trafiği yarıp geçebilen küçük boyutlu bir motosiklettir. Tek silindirli motoru, yakıtı çok küçük bir oranda yudumlayarak benzini çekiyor. Ayrıca küçük boyutu yeni sürücüler için daha az korkutucudur ve büyük boyutlu bir motosikletin sığmayacağı yerlere park edilmesine olanak tanır. Teleskopik çatal ve ön ve arka disk frenler gibi modern dokunuşlar burada standart olarak geliyor.

Performans özellikleri

Yer değiştirme125 cc
Motor tipiTek silindirli
Bulaşma4 vitesli
Koltuk yüksekliği31,7 inç – 80cm
Ağırlığı224,8 pound – 101kg

Honda Grom

İlk bakışta Honda Grom iyi bir şehir içi ulaşım aracı gibi görünmüyor. Ancak daha yakından baktığınızda şehrin her yerine hızlı ve ekonomik bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak donanıma sahip olduğunu anlayacaksınız. İkisi ABS’li olmak üzere üç donanım seviyesinde mevcuttur. Yeni sürücüler, kolay kullanım sağlayan alçak seleyi beğenecek ve Grom’un kolay çıkarılaiblir gövde panelleri var. Böylece Grom’unuzu ruh halinize uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz. Tek silindirli motoru güçlüdür ve kaydırmalı 5 vitesli şanzıman ayrıca bu motosikletin sürüşünü süper kolay hale getiriyor.

2024 Honda Grom ABS, 125cc Süper Güç
2024 Yılında Şehir Sürüşü İçin En İyi 5 Motosiklet 6

Performans özellikleri

Yer değiştirme124 cc
Motor tipiTek silindirli
Bulaşma5 vitesli
Koltuk yüksekliği30 inç – 76cm
Ağırlığı227 pound – 102 kg

Honda Süper Cub C125 ABS

Honda Super Cub sahneye geri döndü. Kökleri 1958 gibi erken bir tarihte başlayan yeni Super Cub, modern ve kullanımı kolay bir makine olarak geliyor. Scooter benzeri görünümü, büyük boyutlu bir motosiklet kadar yetenekli olmasına rağmen korkutucu değildir. Evet, kademeli bir şasi tasarımı var. Yani hâlâ ayak pedallarının üzerinde gidiyorsunuz. Artık dört vitesli yarı otomatik şanzımanı, debriyaj kolu kullanmadan vites değiştirmenizi sağlayan topuktan uca vites değiştiriciye sahip. LCD, yakıt seviyesi, seçilen vites, yolculuk mesafesi ve geçerli saat gibi bilgileri sunarken, analog gösterge hızı gösterir. Tasarımların karışımı, hem yeni hem de deneyimli sürücülere şehir trafiğinde manevra yaparken ihtiyaç duydukları bilgileri verir.

Honda Super Cub
2024 Yılında Şehir Sürüşü İçin En İyi 5 Motosiklet 7

Performans özellikleri

Yer değiştirme125 cc
Motor tipiTek silindirli
Bulaşma4 vitesli yarı otomatik
Koltuk yüksekliği30,7 inç – 77 cm
Ağırlığı238 pound – 104kg

Kawasaki Z400

Kawasaki Z 400, spor motosiklet özelliklerini makul bir fiyatla sunuyor. Çelik kafes çerçevesi, iyi güce sahip çift silindirli bir motor taşır. Motosikletin 6 vitesli şanzımanı, süspansiyonu ve frenleriyle birleştiğinde bu makine, otoyolda olduğu kadar şehirde de mükemmel güç sağlayabilir. Daha yarış tipi vites küçültmeler için kaydırmalı kavrama ve ABS fren sistemi de dahil olmak üzere teknoloji bu makineye de girmiştir. Sportiflik şehir içi ulaşım çözümünüzün bir parçasıysa Z400 iyi bir seçimdir.

Performans özellikleri

Yer değiştirme399 cc
Motor tipiParalel ikiz
Bulaşma6 vitesli
Koltuk yüksekliği30,9 inç – 77cm
Ağırlığı 364 pound – 165kg

Yamaha MT-03

MT -03 tartışmasız en hesaplı ve kullanışlı motosiklettir. 321 cc’lik motoru, sorunsuz ve kullanışlı, geniş bir güç yelpazesine sahiptir. Bazı rakiplerine göre daha büyük ve ağır olmasına rağmen şehir trafiğinde hoş bir yol tutuşuna sahiptir. Sportif çıtayı yükselten MT-03, daha iyi yol tutuşu sağlamak için Kayaba ters çatalla donatılmıştır; bu özellik motosiklet grubunda nadir bulunan bir özelliktir. MT-03 fiyatına buradan bakabilirsiniz.

Yamaha MT-03, Daha Kaslı ve Yeni Teknolojilerle Dolu
2024 Yılında Şehir Sürüşü İçin En İyi 5 Motosiklet 8

Performans özellikleri

Yer değiştirme321 cc
Motor tipiİÇift silindir
Bulaşma6 vitesli
Koltuk yüksekliği30.7 inç – 77cm
Ağırlığı373 pound – 167kg
Alper Yılmaz
motor sever, motosikletsitesi.com yazarı, ege üniversitesi, iletişim mezunu - Xmax 250 kullanıcısı ve bajaj ns200 kullanıcısı
Motosikletler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz