18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Yamaha YZF-R7 için 12 Teknolojik Yenilik

2024 Yamaha YZF-R7 için 12 Teknolojik Yenilik – Keskin Yamaha R Serisi stili, kompakt şasisi, yüksek performansıyla süper ince Yamaha R7 karşınızda. R serisinin yenisi süper yetenekli ve teknolojik özellikleri ile büyülemeye devam ediyor.

2024 Yamaha R7, teknik ekran

A&S kavramalı canlı 689cc CP2 motor, pistte ve yolda heyecan verici ve ödüllendirici bir sürüş deneyimi için tork açısından zengin hızlanma sağlar. Yeni nesil Mavi renk ve grafiklerle tamamlanan süper dar aerodinamik gövde, güçlü merkezi LED far ile agresif çift gözlü bir yüze sahiptir.

2024 Yamaha YZF-R7 için 12 Teknolojik Yenilik
2024 Yamaha R7, önden görünüş

2024 Yamaha YZF-R7 için 10 Teknolojik Yenilik

  1. Yüksek torklu 689cc CP2 motor

    R7’nin 8750 rpm’de 73,4 PS güç sağlayan 689cc CP2 motoru heyecan verici hızlanma ve anında gaz tepkisi sunar. 270 derecelik krankı, devir arttıkça canlı ve heyecan verici bir his sağlayan eşit olmayan bir ateşleme aralığı sağlar ve doğrusal tork çıkışı, virajlardan daha hızlı çıkışlar için gücü verimli bir şekilde dağıtmanıza olanak tanır.

    Yüksek torklu 689cc CP2 motor
    2024 Yamaha YZF-R7
  2. Atletik tasarım

    Optimum performansa ulaşmada önemli bir faktör mümkün olan en küçük ön alana sahip olmaktır – ve CP2 motorun kompakt boyutları sayesinde Yamaha tasarımcıları diğer R Serisi modellerden daha ince olan atletik bir gövde geliştirmeyi başardılar. Sportif içe dönük sürüş konumuyla R7, havayı sorunsuz ve verimli bir şekilde keser.

  3. Aerodinamik kaporta ve çift gözlü yüz

    Bu çarpıcı yeni Supersport’un efsanevi R Serisi ailesinin bir parçası olduğunu bilmek için Yamaha logosunu görmenize gerek yok. Alüminyum alt panellere sahip hafif tam kaplama, saf R-Serisi DNA’sı ile şekillendirilmiştir ve M şeklindeki hava kanalı ve güçlü merkezi LED farıyla agresif bir çift gözlü yüze sahiptir.

    2024 Yamaha YZF-R7 için 12 Teknolojik Yenilik

     

  4. Daha fazla kontrol edilebilirlik için A&S debriyajı

    R7, daha yumuşak vites değişimi sağlayan ve sert frenleme sırasında motorun aşırı devrini ve arka tekerleğin sıçramasını önleyen ve virajlara yaklaşırken daha öngörülebilir ve kontrol edilebilir yol tutuşu sağlayan Destekli ve Kaydırmalı (A&S) kavramayla donatılmış ilk CP2 motorlu Yamaha’dır. Ve bu A&S debriyajı aynı zamanda kolda çok daha hafif bir his sunuyor.

  5. Şasi sağlamlığı için ince ayarlı hafif çerçeve

    Yalnızca 188 kg’lık ıslak ağırlığıyla R7, onu R Serisi ailesindeki en ince motosiklet yapan kompakt bir şasiye sahiptir. Rijitlik dengesi, alüminyum bir orta desteğin yanı sıra farklı çekme mukavemetlerine sahip borular kullanılarak ince ayarlanmıştır ve bu temel özellikler, motosikletin olağanüstü çevik ve hızlı tepki veren yol tutuş özelliklerine katkıda bulunur.

  6. Tamamen ayarlanabilir ters çevrilmiş 41 mm ön çatallar

    KYB 41 mm Ters ön çatallar yarış pistlerinde ve virajlı yollarda sağlam ve kendinden emin bir his verir. Ön yüklemenin yanı sıra geri tepme ve sıkıştırma sönümlemesi için tam ayarlanabilirliğe sahip olan ve yerçekimi döküm üst üçlü kelepçe ve dövme alüminyum alt üçlü kelepçe ile donatılmış olan bu yüksek teknik özelliklere sahip ön uç, mükemmel kontrol edilebilirlik ve hassasiyet sağlar.

    R7 ön çatallar

  7. Ayarlanabilir bağlantı tipi arka şok

    Yeni tasarlanan bağlantı tipi arka süspansiyon sistemi, R7’nin sportif karakterine uyacak şekilde tasarlanmış sönümleme özelliklerine ve yay oranına sahip ayarlanabilir bir amortisöre sahiptir. Amortisörün yatay düzeni, kütlenin merkezileştirilmesine ve yüksek düzeyde yol tutuş çevikliği elde edilmesine yardımcı olur ve kompakt tasarımı, şasi boyutlarını minimumda tutar.

    arka şok

  8. Radyal montajlı ön fren kaliperleri

    R7’nin saf R Serisi DNA’sını vurgulamak için bu erişilebilir Supersport, yüksek teknik özelliklere sahip radyal montajlı 4 pistonlu ön fren kaliperleri ile donatılmıştır. Yarış için geliştirilen tasarım, 298 mm’lik çift ön disklere doğrusal basınç üretir ve Brembo radyal ana silindirle birlikte bu birinci sınıf düzen, size yüksek derecede kontrol edilebilirlikle birlikte güçlü frenleme gücü sağlar.

    2024 Yamaha YZF-R7

     

     

  9. Spor, içe dönük sürüş pozisyonu optimum çeviklik sağlar

    Vücudunuzun konumu, motosikletin aerodinamiği ve yol tutuş özelliklerinde önemli bir rol oynar ve R7’nin klipsli gidonları, arka ayardaki ayak dayama yerleri ve solo tarzda çarpma durdurmalı koltuğun yanı sıra pist ve sokak kullanımı için sportif bir sürüş konumu sağlar. Depo kapağındaki derin girintiler, sürtünmeyi azaltmak için motosiklete çok yakın bir şekilde kıvrılmanıza olanak tanır ve frenleme ve viraj alma sırasında ekstra destek ve kavrama sağlar.

    SÜrüş pozisyonu

  10. On kollu hafif tekerlekler

    Kolay manevra kabiliyetinin yanı sıra çevik yol tutuşu ve hızlı tepki veren süspansiyon hareketi için R7, hafif 10 kollu dökme alaşım jantlarla donatılmıştır. Viraj alırken, hızlanırken ve fren yaparken dengeli ve güvenli yol tutuşu sağlayan 120/70ZR17 ön lastik ve 180/55ZR17 geniş arka lastik tarafından yüksek düzeyde çekiş sağlanır.

    On kollu hafif tekerlekler

     

  11. Kesintisiz vites yükseltme için opsiyonel Hızlı Vites Değiştirme Sistemi

    R7’nizi daha da hızlı hızlanma için yükseltmenin en etkili yollarından biri, motosikleti Yamaha bayinizden sipariş ettiğinizde opsiyonel Hızlı Vites Değiştirme Sistemini belirtmektir. QSS, vites yükselttiğinizde vites kutusuna giden gücü anlık olarak keserek, caddede ve pistte daha yüksek performans için tam gazda kesintisiz vites yükseltmeye olanak tanır.

  12. Yeni nesil renkler

    Üst gövde yüzeylerinin yanı sıra alt alüminyum paneller ve tekerleklerde de yeni nesil Icon Blue ve grafikler kullanılmış; kaportanın yanlarında ise kontrast oluşturan daha koyu mat mavi renk kullanılmış. Bu R Serisi çift tonlu tasarımın yanı sıra R7, minimal grafik ve vurgulara sahip sade Yamaha Siyah renk seçeneğiyle de mevcuttur.

Tüm Teknik Bilgiler

Motor
Motor tipi 4 zamanlı, 2 silindirli, Sıvı soğutmalı, DOHC, 4 valfli
Hacim 689cc
Çap x strok 80,0 x 68,6 mm
Sıkıştırma oranı 11,5:1
Maksimum güç 54,0 kW (73,4) PS) @ 8.750 rpm
Sınırlı güç versiyonu 35,0 kW (47,6 PS) @ 7.750 rpm
Maksimum tork 67,0 Nm (6,8 kg-m) @ 6.500 rpm
Yağlama sistemi Islak karter
Debriyaj tipi Islak, Çoklu Disk
Ateşleme sistemi TCI
Marş sistemi Elektrik
Şanzıman sistemi Sabit Mesh, 6 vitesli
Nihai şanzıman Zincir
Yakıt tüketimi 4,2 L/100 km
CO2 emisyonu 98 g/km
Yakıt sistemi Elektronik Yakıt Enjeksiyonu

Şasi

Çerçeve Elmas Kaster
açısı 23°40
İz 90 mm
Ön süspansiyon sistemi Upside -Aşağı çatal
Arka süspansiyon sistemi Salınım kolu, bağlantılı süspansiyon
Ön hareket 130 mm
Arka hareket 130 mm
Ön fren Hidrolik çift diskli fren, Ø298 mm
Arka fren Hidrolik tek disk fren, Ø245 mm
Ön lastik 120/70ZR17M/C (58W) Tubeless
Arka lastik 180 /55ZR17M/C (73W) Tubeless

Boyutlar

Toplam uzunluk 2,070 mm
Toplam genişlik 705 mm
Toplam yükseklik 1,160 mm
Koltuk yüksekliği 835 mm
Dingil mesafesi 1,395 mm
Minimum yerden yükseklik 135 mm
Islak ağırlık (dolu yağ ve yakıt deposu dahil) 188 kg
Yakıt deposu kapasitesi 13 ,0 L
Yağ tankı kapasitesi 3,0 L

Motosikletler