18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Yamaha YXZ1000R Hidrojen, Yamaha Daha Neler Yapacak

2024 Yamaha YXZ1000R Hidrojen, Yamaha Daha Neler Yapacak derken şunu bilmenizi istiyorum; Her yerde Hidrojen istasyonu olsa veya bu yapılan yeni model ile beraber Hidrojen üretim makinası verilse belki bu geliştirmeyi güzel gösterebilir diyecektim ama yeni modellerin mantığı Su ile çalışabileceğini göstermesi olacaktır. Yani bir depo su ile doldurduğunuz aracınızı deposu sanki benzin doldurmuşcasına uzun mesafeler alabileceğinizin müjdesi olabilir. Araca su ekliyoruz ve o hidrojen yakıta mı dönüştürüyor? Sanıyorum EVET. Bunu biraz daha bilgi vererek açman gerekiyor sayın Yamaha. Ama diğer yandan bu motorun sıfır emisyon değerine sahip olması mükemmel görünüyor.

2024 Yamaha YXZ1000R Hidrojen, Yamaha Daha Neler Yapacak

25 Ekim’deki ilk basın günüyle başlayan 2023 Japonya Mobilite Fuarı, şirketlerin başka mobilite çözümleri türlerini de sunması nedeniyle sadece otomobillerden ibaret değildi. Yamaha, eskiden Tokyo Otomobil Fuarı olarak bilinen etkinliğe motosikletler, scooterlar ve e-bisikletlerin yanı sıra ikiden fazla tekerleğe sahip diğer konseptlerle katılacağını duyurmuştu.

2024 Yamaha YXZ1000R Hidrojen, Yamaha Daha Neler Yapacak

2024 Yamaha YXZ1000R Hidrojen

Temel ve Teknik Özellikleri

  • TAMAMEN AYARLANABİLİR FOX® ŞOKLAR: YXZ1000R, çift yay oranlı ayarlanabilir geçişlere sahip FOX® 2.5 Podium® RC2 şoklara sahiptir. Dört köşenin tamamı tamamen ayarlanabilir (yay ön yükü, çapraz ayarlama, geri tepme ve hem yüksek hem de düşük hızlı sıkıştırma sönümleme), olağanüstü sürüş kalitesi, ayarlanabilirlik ve yol tutuşun yanı sıra önde 16,2 inç ve arkada 17,0 inç hareket mesafesiyle .
  • YÜKSEK AKIŞLI GİRİŞ VE EGZOZ: Her motorun mümkün olduğunca verimli bir şekilde temiz havayı soluması ve nefes vermesi gerekir. YXZ’nin yüksek kapasiteli emme sistemi, motora maksimum hava akışının yanı sıra en kirli sürüş ortamları için dayanıklı filtreleme için çift hava filtresi (bir yağlı köpük, bir viskoz kağıt) içerir. Üçü bir arada yüksek hacimli egzoz sistemi ağırlık dağıtımını merkezileştirir ve devir aralığı boyunca maksimum güç sağlayacak şekilde ayarlanmıştır.
  • SEKTÖRDE İLK 998CC ÜÇLÜ MOTOR: Sınıfındaki hiçbir şeye benzemeyen Pure Sport sürüş karakterini sunmak üzere tasarlanan YXZ motor, yüksek devirli güç ve heyecan sunmak üzere üretildi. Kompakt, dengeli DOHC silindir kafası, 11,3:1 sıkıştırma oranı ve kuru karter yağlamayla YXZ1000R olağanüstü güç ve dayanıklılık sunar.
  • BÜYÜK 29 İNÇ MAXXIS® BIGHORN® LASTİKLER: YXZ1000R, optimum yerden yükseklik, çekiş, dayanıklılık ve arazi hassasiyeti sunan büyük 29 inç Maxxis® Bighorn® radyal lastiklere sahiptir. Bu lastikler dayanıklı ancak hafif 14 inç alaşım jantlara monte edilmiştir.
  • GÜÇLÜ DÖRT TEKERLEKLİ DİSK FRENLER: YXZ1000R, zorlu kullanım koşullarında mükemmel frenleme gücü, hissi ve solmaya karşı dayanıklılık için önde 255 mm’lik büyük rotorları ve arkada 245 mm’lik rotorları sıkıştıran çift pistonlu kaliperler sayesinde üstün fren kontrolü sunar.
  • YAMAHA ELEKTRİKLİ SERVİSLİ DİREKSİYON (EPS): Yamaha’nın tork ve hıza duyarlı Elektrikli Direksiyon (EPS), ideal direksiyon hissi ve hassas kullanım ile arazi kabiliyetini en üst düzeye çıkarmak için optimize edilmiştir. Kremayer ve pinyonlu direksiyon özelliğine sahip olan ve sektörün en iyi direksiyon desteği ve olumlu geri bildirim dengesini sağlayan Yamaha’nın EPS sistemi, zorlu arazilerde sürücüler için maksimum konfor ve güven sağlar.
  • YAMAHA’NIN ÖZEL ON-COMMAND® 4WD SİSTEMİ: 2WD, 4WD sınırlı kayma ve tam diferansiyel kilitli 4WD sağlayan sürücü kontrollü sistem, öngörülebilir vites geçişinin yanı sıra tutarlı direksiyon ve yol tutuşu sunarak tereddüt veya kayış kaymasını ortadan kaldırır. YXZ1000R’nin otomotiv tarzı On-Command kadranı sezgiseldir ve orta konsolda kullanışlı bir konuma sahiptir.2024-Yamaha-YXZ1000R

KONFOR

  • PERFORMANS İÇİN GELİŞTİRİLEN ERGONOMİ: YXZ1000R kokpiti, mükemmel uyum sağlamak için hem sürücü koltuğu hem de direksiyon simidinin ayarlanabilirliğiyle konfor ve kontrol dengesi sağlar. Kabinde ekstra yanal desteğe ve dış omuz desteklerine sahip konforlu, yüksek arka koltuklar bulunur. Şekillendirilmiş döşeme tahtaları geniş bacak alanı sağlarken aynı zamanda bitkili bir his veriyor.
  • OPTİMİZE EDİLMİŞ SOĞUTMA SİSTEMİ: Sert sürün ve serinliğinizi koruyun. Her sürüşte en yüksek performansı sağlamak için YXZ1000R, arkaya monte edilmiş bir radyatöre sahiptir. Bu sistem yalnızca kabindeki ısıyı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda çamur veya birikinti oluşumunu da önler ve soğuk havayı radyatöre düşük veya yüksek hızlarda eşit derecede iyi bir şekilde yönlendirmek için tasarlanmıştır. YXZ’nin sezgisel tasarımı, ön camlar ve tam kargo yatağıyla donatılmış olsa bile, stratejik olarak yerleştirilmiş girişler ve büyük soğutma fanları aracılığıyla optimum hava akışına olanak tanır.
  • PLUSH FOX® SÜSPANSİYON: YXZ1000R, çift yaylı ayarlanabilir geçişlere sahip FOX® 2.5 Podium® RC2 şoklara sahiptir. Dört köşenin tamamı tamamen ayarlanabilir (yay ön yükü, çapraz ayarlama, geri tepme ve hem yüksek hem de düşük hızlı sıkıştırma sönümleme), olağanüstü sürüş kalitesi, ayarlanabilirlik ve yol tutuşun yanı sıra önde 16,2 inç ve arkada 17,0 inç hareket mesafesiyle .
  • SÜPERSPORT TARZI GÖSTERGE PANELİ: Gösterge paneli, Yamaha’nın yüksek performanslı supersport motosikletlerinden ilham alır. İşlevler arasında dijital hız göstergesi, analog takometre, programlanabilir vites lambası ve 4WD modu için okumalar, vites konumu, yakıt seviyesi, kilometre sayacı, saat ölçer, soğutma suyu sıcaklığı uyarısı ve bir saat bulunur.

KENDİNDEN EMİN BİR MODEL

  • 300 LT KARGO KAPASİTESİ: 300 libre kapasiteli ve çelik bağlama noktalarına sahip, Yamaha Orijinal Aksesuar kargo kutusu, yedek lastik yuvası ve daha fazlasını ekleyebileceğiniz alana sahip kargo yatağı sayesinde ihtiyacınız olanı getirin.
  • CESUR TASARIM: Radikal stil, Yamaha’nın güç sporlarına olan tutkusunu gösterir ve ön süspansiyon tasarımı, mükemmel arazi görüşü için alçak bir kaput çizgisine izin verdiği için form işlevi takip eder.
  • KANITLANMIŞ ARAZİ VE ABD’DE MONTAJI: Diğer tüm Yamaha Yan Yana ve tam boyutlu ATV’lerde olduğu gibi, YXZ1000R de Kanıtlanmış Off-Road’dır ve ABD’de Yamaha’nın en son teknolojiye sahip fabrikasında monte edilmiştir. Newnan, Georgia.
  • KANITLANMIŞ GÜVENİLİRLİK: Yamaha, Kanıtlanmış Off-Road güvenilirliği ve dayanıklılığıyla övülen sektör lideri makineler üretmeye devam ediyor. YXZ1000R, her sürüşü olağanüstü kılmak ve Maceranızı GERÇEKLEŞTİRMEK için üstün uyum ve kaplamaya, yüksek kaliteli bileşenlere ve Yamaha’nın efsanevi temel teknolojilerine sahiptir!
  • KESKİN LED AYDINLATMA: Dört adet süper parlak ve uzun ömürlü LED far, parlak ön aydınlatma sağlar ve genel stile daha da katkıda bulunur. Arkadan daha fazla görünürlük için parlak bir LED arka lamba içerir.

2024 İÇİN

  • GELİŞTİRİLMİŞ ALTI İLERİ MANUEL ŞANZIMAN: %40 daha düşük birinci vites de dahil olmak üzere güncellenmiş vites oranlarıyla hem yüksek hem de düşük hız durumlarında performans için optimize edilmiş, sektördeki tek altı vitesli manuel şanzıman. Artan debriyaj dayanıklılığı, çalışma sırasında daha fazla güven sağlarken aynı zamanda daha düşük hızlarda sürücü konforunu da artırır.

EN İYİ ÖZELLİKLER

  • SÜRÜCÜ ODAKLI ERGONOMİ: Arazide iç konfor her şeydir ve YXZ1000R, geniş bir kabin, sürücü için ayarlanabilir yüksek arka koltuklar ve yolcu için çok konumlu tutma yeri sunar.
  • ÖZEL MOTOR VE ALTI VİTESLİ ŞANZIMAN: Benzersiz ve güçlü YXZ1000R, yeni sıralı vitesli altı vitesli şanzımanla eşleştirilmiş, sektörde bir ilk olan yüksek devirli, yüksek çıkışlı 998cc sıralı üçlü motora sahiptir. Sonuç, piyasadaki hiçbir şeyin eşi benzeri olmayan, benzersiz, doğrudan bağlantılı bir sürüş deneyimidir.
  • TAMAMEN AYARLANABİLİR FOX® ŞOKLAR: YXZ1000R, çift yay oranlı ayarlanabilir geçişlere sahip FOX® 2.5 Podium® RC2 şoklara sahiptir. Dört köşenin tamamı tamamen ayarlanabilir (yay ön yükü, çapraz ayarlama, geri tepme ve hem yüksek hem de düşük hızlı sıkıştırma sönümleme), olağanüstü sürüş kalitesi, ayarlanabilirlik ve yol tutuşun yanı sıra önde 16,2 inç ve arkada 17,0 inç hareket mesafesiyle .
  • YAN YANA EN ÜST DÜZEY SAF SPOR TİP: Yeni YXZ1000R, üstün Konfor ve Yeteneğe sahip, açık çölden kum tepelerine kadar çeşitli arazilerde maksimum Güven sağlayan, en Kanıtlanmış Off-Road Saf Spor Yan Yana’dır. çamurlu ve kayalık yollar. Yamaha’nın efsanevi performansı, dayanıklılığı ve güvenilirliğiyle övünen YXZ1000R, Maceralarını GERÇEKLEŞTİRMEK ve sürüş uzmanlıklarını genişletmek isteyen off-road tutkunları için Yan Yana Saf Spor olmayı vaat ediyor.
  • YAMAHA MÜHENDİSLİK: YXZ1000R yalnızca Yamaha’nın ünlü güvenilirlik şöhretiyle gelmekle kalmıyor, aynı zamanda ABD’de monte ediliyor ve çok çeşitli fabrika Yamaha Orijinal Aksesuar seçenekleriyle tasarlandı. YXZ1000R’yi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilir.

 

Motosikletler