18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Yamaha XSR900GP’nin Klasik Tarzına Aldanmayın

2024 Yamaha XSR900GP’nin Klasik Tarzına Aldanmayın. 80’li ve 90’lı yıllarda ikonik Yamaha yarışçılarının zafere taşıdığı YZR500’ü anımsatan görünümüyle XSR900 GP, Yamaha’nın yarış geçmişini yaşatan bir kutlama gibi görüyorlar. YZR Grand Prix yarışçısından ilham alan ön kaporta ve koltuk tümseği, Grand Prix yarışlarının Altın Çağı’nın anılarını hatırlatıyor; Yamaha’nın geçmişindeki en ikonik yarış motosikletlerinden bazılarına gerçek bir saygı duruşu anlamına geliyor.

2024 Yamaha XSR900GP'nin Klasik Tarzına Aldanmayın

2024 Yamaha XSR900GP’nin Klasik Tarzına Aldanmayın

Kaportanın altında en son Yamaha teknolojisi yatıyor ve bu da gaz kelebeğinin her çevrilmesinde heyecan veren gerçekten yetenekli bir makine ortaya çıkarıyor. En yeni fren ve süspansiyon bileşenleri sürüşü iyileştirirken entegre sürüş modları ve kapsamlı elektronik paketi çıtayı daha da yükseltiyor.

Temel Görünüş Özellikleri

KYB – Tamamen ayarlanabilir süspansiyon

DELTABOX – Çerçeve teknolojisi öncüsü

YRC – Entegre sürüş modları

2024 Yamaha XSR900GP'nin Klasik Tarzına Aldanmayın2024 Yamaha XSR900GP'nin Klasik Tarzına Aldanmayın2024 Yamaha XSR900GP'nin Klasik Tarzına Aldanmayın2024 Yamaha XSR900GP'nin Klasik Tarzına Aldanmayın

Nostaljik tasarımı son teknolojiyle geliyor

Sport Heritage serisi, nostaljik tasarımı en yeni yüksek performanslı motor ve şasi teknolojisiyle harmanlayarak Yamaha’nın zengin geçmişindeki en ikonik motosikletlerden bazılarına saygı duruşunda bulunuyor.

Her XSR modeli, Yamaha’nın 68 yıllık tarihinde ürettiği en önemli motosikletlerin bazılarından ilham ve tasarım ipuçları alıyor ancak bu zamansız güzelliği en son sürüş teknolojisiyle birleştirerek günümüz performansından hiçbir ödün vermiyor.

O zamandan beri Yamaha, yerel amatör yarışlardan birinci sınıf Grand Prix’e kadar her seviyede sayısız zafer elde etti.

İlk kez 2016’da piyasaya sürülen XSR900, Yamaha’nın yarış geçmişine dair uzun süredir öne çıkan ince ipuçlarına sahipti ve 2021’de en yeni nesil XSR900, 1980’li ve 1990’lı yılların yarış makinelerinden alınan net tasarım ipuçlarıyla bir adım daha ileri giderek miras roadster konumunu korudu.

2024 Yamaha XSR900GP'nin Klasik Tarzına Aldanmayın

Temel Özellikler

  • 80’li ve 90’lı yılların Grand Prix yarışçılarını anımsatan farklı tasarım
  • Bağlantı özellikli yeni 5 inç tam renkli TFT ekran
  • Yüksek dereceli, tamamen ayarlanabilir ön ve arka KYB süspansiyon
  • Yeni tasarlanmış klipsli gidonlar ve gidon anahtarları
  • Optimize edilmiş sağlamlığa sahip Deltabox tarzı kasa
  • Konforlu ana koltuk, yeni yan kaplamalar ve çıkarılabilir koltuk örtüsü
  • Yeni ayaklık stili ve konumlandırma
  • Yamaha Sürüş Kontrolü YRC ve 6 eksenli IMU
  • Hız sabitleyici, üçüncü nesil Hızlı Vites Değiştirme Sistemi ve A&S Debriyaj
  • EU5+ uyumlu gelişmiş yüksek torklu CP3 890cc motor
  • Bridgestone Battlax Hypersport S23 ile donatılmış Yamaha Spinforged jantlar

Bağlantı özellikli yeni 5 inç tam renkli TFT ekran

Retro tarzdaki kokpitte yeni bir beş inçlik tam renkli TFT ekran yer alıyor. Geçmişin yarış bisikletlerinden ilham alan analog tarzdaki takometre de dahil olmak üzere çeşitli sürüş deneyimlerine uyum sağlayacak dört ekran teması arasından seçim yapabilirsiniz. Zenginleştirilmiş bir sürüş deneyimi için akıllı telefon bağlantısı XSR900 GP’de standart olarak geliyor ve akıllı telefonunuzu My Ride Link uygulaması aracılığıyla makinenize bağlayarak sürüş sırasında bağlantıda kalmanızı sağlıyor.

Yüksek dereceli, tamamen ayarlanabilir ön ve arka KYB süspansiyon

Dünün tarzını modern teknolojiyle harmanlama mantrasına uygun olarak XSR900 GP, her ikisi de sportif sürüş tarzına uyum sağlayacak şekilde geliştirilmiş yol tutuşu için optimize edilmiş, tamamen ayarlanabilir KYB ters çatallar ve bağlantılı tip arka süspansiyon dahil olmak üzere en son süspansiyon teknolojisine sahiptir.

Yeni tasarlanmış klipsli gidonlar ve gidon anahtarları

 

Yarıştan ilham alan estetiğine uygun sportif sürüş stili sunmak için XSR900 GP, üst çatalın üzerine sabitlenmiş yükseltici klipsli gidonlara sahiptir. Bu, sürücüyü makine üzerinde daha da ileriye doğru hareket ettirir ve ön taraftaki yükü artırarak yarış tarzı bir makineden beklenen daha hassas hissi sunarken, yol sürüşü için de yeterli konforu sağlar.

 

Artırılmış sağlamlığa sahip Deltabox tarzı şasi

Yamaha, Deltabox şasisini ilk kez 80’li yıllarda Grand Prix motosikletlerinde tanıttı; bu, spor üretim motosikletinin geleceğini şekillendiren yeni bir teknolojiye öncülük etti. Deltabox tarzı şasi, XSR900 GP de dahil olmak üzere bugüne kadar birçok Yamaha motosikletinin kalbinde yer almaya devam ediyor. XSR900 GP’nin daha sportif sürüş pozisyonuna uyum sağlamak için şasi, dönüş sırasında stabiliteyi iyileştirecek ve ön uç geri bildirimini artıracak şekilde ayarlandı.

80’lerden ilham alınarak revize edilen ana koltuk, yeni yan kaplamalar ve çıkarılabilir koltuk kaplaması

Yeni tasarlanan konforlu sürücü koltuğu, 80’li ve 90’lı yılların yarışçılarının tarzı düşünülerek tasarlandı. Yarı kaportalı yarış görünümünü sürdürmek için koltuğun altına kapalı yan paneller eklendi ve hızlı ve kolay sökme için yarış tarzı D-Ring bağlantı elemanlarıyla sabitlendi. Koltuk kılıfı yolcu alanının üzerine oturur ve arkada sürüş için çıkarılabilir.

Yeni stil ayaklıklar ve konumlandırma

Döküm alüminyum ayak dayama yerleri üst ve alt olmak üzere iki konumda ayarlanabilir. Bu ayak dayanağı pozisyonları, yeni oturma pozisyonuna ve alçaltılmış, klipsli gidonlara uyum sağlayacak şekilde daha sportif ergonomiye uyacak şekilde revize edildi.

Yamaha Sürüş Kontrolü YRC ve 6 eksenli IMU

Gelişmiş, R1’den türetilmiş 6 eksenli IMU, Yalın Hassas Çekiş Kontrolü ve ABS, Kayma Kontrolü ve ön tekerlek Kaldırma Kontrol Sisteminin yanı sıra daha fazlasının da aralarında bulunduğu kapsamlı sürücü yardımları paketini kontrol eder. Yamaha Sürüş Kontrolü, tercihlerinize ve yol koşullarına uyacak şekilde yana yatmaya duyarlı sürücü yardımlarından motor gücü karakteristiğini ve müdahale seviyesini seçmenize olanak tanır. Farklı koşullara uyacak şekilde farklı müdahale seviyelerine sahip fabrika ayarlarına sahip ‘SPORT’, ‘SOKAK’ ve ‘YAĞMUR’ olmak üzere önceden ayarlanmış üç entegre sürüş modu, manuel olarak ayarlanabilen ‘CUSTOM’ ayarlarla tamamlanmaktadır.

Hız sabitleyici, üçüncü nesil Hızlı Vites Değiştirme Sistemi ve A&S Debriyaj

Hem hızlanma altında vites yükseltirken hem de vites küçültürken debriyajsız vites değiştirmeyi mümkün kılan üçüncü nesil Hızlı Vites Değiştirme Sistemi de dahil olmak üzere en son Yamaha teknolojisiyle gelişmiş bir sürüş deneyiminin keyfini çıkarın. A&S Debriyaj (Yardımcı ve Kaydırıcı) motosikletin sportif sürüşte sabit kalmasını sağlarken, daha uzun mesafeli sürüşü kolaylaştırmak için yeni sezgisel anahtar dişlisi tarafından çalıştırılan hız sabitleyici standart olarak bulunur.

Gelişmiş EU5+ yüksek torklu 890cc CP3 motor

Hafif ve çevik Deltabox şasiyle birleştirilmiş yüksek torklu 890cc CP3 motor, XSR900 GP’nin daha sportif sürüş konumu için mükemmeldir. Üç silindirli kükremenin akustik uyumu, gaz kelebeğinin her çevrilmesinde hızlanma hissini artırarak CP3 serisinin en sportif sürüş deneyimini sunar.

Bridgestone Battlax Hypersport S23 lastiklerle donatılmış Yamaha Spinforged jantlar

Yamaha’ya özel Spinforging teknolojisi kullanılarak üretilen XSR900 GP’nin tekerlekleri son derece hafif olup daha duyarlı bir süspansiyon hareketine olanak tanır, çevikliği ve dengeyi artırır. XSR900 GP, en yeni Bridgestone Battlax Hypersport S23 lastiklerle maksimuma çıkarılan kavrama özelliğiyle özellikle viraj alırken ve fren yaparken daha duyarlı hissettiriyor.

Ayarlanmış sertlik

Daha ileri sürüş konumunun bir sonucu olarak makinenin ön ucundaki ekstra yükü karşılamak için, şasiyi çevreleyen XSR900 GP alanları, dönüş stabilitesini optimize edecek şekilde ayarlandı. Alt şasi de XSR900’de bulunana göre güçlendirilmiştir.

Son teknoloji

Yüksek performanslı frenler ve süspansiyon
Dünün tarzını modern teknolojiyle harmanlama mantrasına uygun olarak XSR900 GP, süspansiyon ve frenleme bileşenlerinde en son gelişmeleri sunuyor.

KYB ters ön çatalları, Ön Yük ve sıkıştırma sönümlemesinin yanı sıra geri tepme sönümlemesi için de tamamen ayarlanabilir; böylece ön uç hissi için ideal kurulum bulunabilir. Bağlantı tipi arka süspansiyon, arkadaki ince ve sportif performansı korumak için şoku neredeyse gözden gizleyen, öne eğimli tamamen ayarlanabilir KYB’yi harekete geçirir. Uzaktan ön yükleme ayarı, sürüşün kişiselleştirilmesini basit bir iş haline getirir.

Brembo radyal ön ana silindir, motosikletin son teknoloji özelliklerini vurguluyor ve sportif potansiyelini destekliyor; fren hortumları ise, özellikle daha sert durma kuvvetleri altında, daha sportif sürüşlerde frenleme kontrolünü geliştirmek üzere optimize edildi.

Yamaha Sürüş Kontrolü (YRC)

Nostaljik tarzın en yeni yüksek performans teknolojisiyle karışımını daha da koruyan XSR900 GP sürücüleri, Yamaha Sürüş Kontrolü (YRC) aracılığıyla sürüş deneyimlerini kişiselleştirebiliyor. Daha basit bir kullanım için, motor gücü özellikleri ve sürücü yardımcıları entegre edilerek sürücünün tercihlerine ve yol koşullarına bağlı olarak elektronik müdahale seviyesinde hızlı bir şekilde değişiklik yapılmasına olanak sağlanır.

Üç önceden ayarlanmış entegre sürüş modu, ‘SPORT’, ‘STREET’ ve ‘RAIN’, farklı koşullara uyacak şekilde farklı müdahale seviyelerine sahip fabrika ayarlarına sahiptir. Bunlar, sürücünün elektronik olarak kontrol edilen, eğime duyarlı çeşitli sürücü yardımları için kendi güç ve müdahale ayarlarını manuel olarak seçmesine olanak tanıyan iki Özel ayar ile tamamlanmaktadır; bunların tümü MyRide uygulaması aracılığıyla bir akıllı telefon kullanılarak ayarlanabilmektedir.

 

Tam bağlantı özellikli 5″ TFT metre

Retro tarzdaki kokpitte yeni bir beş inçlik tam renkli TFT ekran yer alıyor. Sürücüler çeşitli zihniyetlere uyacak şekilde dört farklı tema arasından seçim yapabilirken, geçmiş yılın yarış bisikletlerinden ilham alan geleneksel analog tarzdaki takometre teması, dönemsel sürüş deneyimini gerçekten geliştiriyor.

Zenginleştirilmiş bir sürüş deneyimi için akıllı telefon bağlantısı, dahili İletişim Kontrol Birimi (CCU) aracılığıyla XSR900 GP’de standart olarak geliyor ve sürücülerin ücretsiz MyRide Link uygulaması aracılığıyla akıllı telefonlarını makinelerine bağlayarak sürüş sırasında bağlantıda kalabilmelerini sağlıyor. 

5” TFT ekranda çağrı ve mesaj bildirimlerini görmenin yanı sıra, Bluetooth kulaklık* aracılığıyla çağrı yanıtlama ve müzik dinleme olanağı da sürüşe yeni bir boyut kazandırıyor. Bağlandıktan sonra sürücüler, 5 inç TFT ön panelde Adım Adım navigasyonu görüntüleyecek entegre Garmin StreetCross navigasyon sisteminden de yararlanabilirler.

Ayrıca ön panelin yanında bulunan yeni USB Type C soketi ile harici cihazlara güç sağlama seçeneği de mevcut.

Yeni ergonomik şalt sistemi

Yeni entegre gidon anahtarı düzenekleri, sürücünün yeni XSR900 GP’nin akıllı telefon bağlantısı, navigasyon ve sürüş modları dahil olmak üzere daha geniş fonksiyon yelpazesini çalıştırmasının yanı sıra çeşitli menü seçeneklerini sorgulamasını sağlar.

Net, mantıklı ve basit bir tasarıma sahip olan düğmelerin şekli, hareketi ve ergonomik düzeni, sezgisel hareketler düşünülerek tasarlandı; bu, sürücülerin farklı işlevler arasında kolaylıkla geçiş yapabileceği anlamına geliyor.

Yoğun yol ortamlarında navigasyona yardımcı olmak için gösterge anahtarına hafif bir tıklama, şerit değiştirirken veya yalnızca kısa bir gösterge gerektiğinde kullanılmak üzere dönüş sinyallerini üç kez yakıp söndürecektir. Düğmeye tam tıklamak, 15 saniye geçene ve makine 150 metreden fazla yol kat edene kadar sürekli yanıp sönmeye neden olacaktır.

Yeni Acil Durdurma Sinyali (ESS) işlevi, acil bir durumda aracın arkasındaki yol kullanıcılarını hızlı bir şekilde durduğu konusunda uyarmak için dörtlü flaşörleri devreye sokarak ani frenlemeye tepki verir.

Tüm Teknik Özellikler

Motor Özellikleri

Motor tipi 4 zamanlı, Sıvı soğutmalı, DOHC, 4 valfli, 3 silindirli
Hacim 890cc
Çap x strok 78 x 62,1 mm
Sıkıştırma oranı 11,5 : 1
Maksimum güç 87,5 kW (119 PS) @ 10.000 rpm
Sınırlı güç versiyonu
A2 Sınırlı sürüm – 6.000 rpm’de 35,0 kW (47,6 PS) A2 Sürümü sınırsız – 9.000 rpm’de
70,0 kW (95,2 PS)
Maksimum tork 93 Nm (9,5 kg-m) @ 7.000 rpm
Yağlama sistemi Islak karter
Debriyaj tipi Islak, Çoklu Disk
Ateşleme sistemi TCI
Marş sistemi Elektrikli
Şanzıman sistemi Sabit Mesh, 6 vitesli
Son şanzıman Zincir
Yakıt tüketimi 5 L/100 km CO2 emisyonu 116 g/km
Yakıt sistemi Elektronik Yakıt Enjeksiyonu
Şasi Çerçevesi Elmas Kaster açısı 25°20′ İz 110 mm
Ön süspansiyon sistemi Teleskopik çatal
Arka süspansiyon sistemi (Bağlantılı tip süspansiyon),
Salınım Kolu Ön hareket 130 mm
Arka hareket 131 mm
Ön fren Hidrolik çift disk fren, Ø 298 mm
Arka fren Hidrolik tek disk fren, Ø 245 mm
Ön lastik 120/70ZR17M/C (58W) Tubeless
Arka lastik 180/55ZR17M/C (73W) Tubeless
Boyutlar Toplam uzunluk 2,160 mm
Toplam genişlik 810 mm
Toplam yükseklik 1,180 mm
Koltuk yüksekliği 835 mm
Dingil mesafesi 1,500 mm
Minimum yerden yükseklik 145 mm
Islak ağırlık (dolu yağ ve yakıt deposu dahil) 200 kg
Yakıt deposu kapasitesi 14 L
Yağ deposu kapasitesi 3,5 L

Motosikletler