18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Suzuki SV650 ABS Geri Döndü

2024 Suzuki SV650 ABS Geri Döndü. Kullanıcıları bu modeli yere göğe sığdıramaz, dayanıklılığı olsu, işçilik kalitesi olsun, sürü kolaylığı olsu, verdiği keyfi kimse diğer modeller ile kıyaslamaz. Alanlar değiştirmeyi süşünmez veya bunun performansında bir model bulamaz. Şimdi bu modelin neden geri döndüğünü ve teknik bilgilerini sizlerle paylaşacağım. Bu arada henüz ülkemizde yeni modeli yok.

2024 Suzuki SV650 ABS Geri Döndü

2024 Suzuki SV650 ABS Teknik Bilgiler

2024 Suzuki SV650 ABS Ana Özellikler

  • Motor Hacmi 650 cc
  • Maksimum Güç 74,9 bg
  • Yakıt Tankı Kapasitesi (litre) 13,8 litre
  • Soğutma sistemi Sıvı Soğutmalı
  • Motor tipi 2 Silindirli, 4 Zamanlı, Sıvı Soğutmalı, DOHC Motor
  • Emisyon kontrolü Euro 4
  • Silindir Sayısı 2
  • Vites 6 Manuel
  • Valf Konfigürasyonu DOHC
  • Bore x Stroke 81 mm x 62,6 mm
  • Egzoz boruları 2’si 1 arada Egzoz
  • Sürücü Tipi Zincirli Tahrik
  • Vuruş Sayısı 4 Zamanlı
  • Yağlama sistemi Islak Karter
  • Maksimum Güçte RPM 8500 dev/dak

2024 SV650 ABS’nin Glass Sparkle Black gövdesine, koyu altın metalik boyayla kaplanmış bir çerçeve ve tekerlekler eşlik ediyor.

Görsel açıdan etkileyici olan kafes tarzı çerçeve, yüksek mukavemetli çelik borulardan yapılmıştır, böylece motosikletin düşük ağırlığına ve düzgün şasisine katkıda bulunur.

Sele konfor ve manevra kabiliyetine yardımcı olurken estetik açıdan da hoştur.

Susturucu ve fırçalanmış paslanmaz çelik kapağı, viraj alırken geniş eğim açılarına izin verecek şekilde konumlandırılmıştır.

Ön taraftaki çift dört pistonlu Tokico fren kaliperleri, mükemmel durma performansı için bir çift 290 mm’lik tamamen yüzer paslanmaz çelik rotoru kavrar. Kompakt Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)** fren performansını mevcut çekiş gücüyle eşleştirir.

Sıvı soğutmalı, 645cc, dört zamanlı, DOHC, 90 derece, L-çift motor mükemmel bir birincil dengeye sahiptir, bu nedenle rölantiden 10.000 rpm kırmızı çizgiye kadar otoriteyle sorunsuz bir şekilde çeker.

Gelişmiş EFI sistemi, güç dağıtımını kolaylaştırmak ve sürücünün motosikleti durdurma olasılığını azaltmaya yardımcı olmak için kalkış ve düşük hızda çalışma sırasında motor hızını kusursuz bir şekilde ayarlayan Suzuki’nin Düşük Devir Yardımı özelliğini içerir.

2024 Suzuki SV650 ABS Geri Döndü

2024 Suzuki SV650 ABS Motor Özellikleri

Sınıfına özel*, 645cc, DOHC, V-twin motor, en son emisyon gerekliliklerine uygun olarak güçlü, tork açısından zengin beygir gücü üretir.

Motorun 90 derecelik L-ikiz konfigürasyonu mükemmel bir birincil dengeye sahiptir, dolayısıyla ağır, güç tüketen bir karşı dengeleyiciye gerek yoktur.

Enerji tasarruflu motor, optimum sağlamlık ve ağırlığa ulaşmak için Sonlu Elemanlar Yöntemi (FEM) analizi kullanılarak tasarlanmış benzersiz pistonlara sahiptir.

Her piston eteği özel bir reçine kaplamaya sahiptir ve diğer kayan parçalar daha az sürtünme ve daha fazla dayanıklılık için kalaylanmıştır; bu bir Suzuki motosikletinde bir ilktir.

2024 Suzuki SV650’nin yenilikçi L şeklindeki piston segmanları, kaçak gazın azaltılmasına katkıda bulunarak daha az emisyon ve daha yüksek yanma verimliliği sağlar.

Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Malzeme (SCEM) kaplamalı silindirler sürtünmeyi azaltır ve ısı transferini ve dayanıklılığı artırır.

Her iki silindir kafası da daha yüksek yanma verimliliği, daha iyi yakıt ekonomisi ve daha temiz emisyon için Suzuki’nin orijinal Çift Kıvılcım Teknolojisine sahiptir.

Yakıt enjeksiyon sistemi, Suzuki’nin 39 mm gaz kelebeği gövdeli yenilikçi Suzuki Çift Gaz Kelebeği Valfini (SDTV) kullanır. İkincil gaz kelebeği valfleri, düzgün güç dağıtımı ve optimum yanma verimliliği için servo motor tarafından kontrol edilir.

Her gaz kelebeği gövdesindeki on delikli, uzun burun tipi yakıt enjektörleri, daha iyi yanma verimliliği sağlamak ve yakıt tüketimini azaltmak için yakıt atomizasyonunu iyileştirir.

EFI sistemi, çeşitli koşullarda optimum yanma verimliliği için O2 geri bildirimi ve hassas bir emme basıncı sensörü kullanır ve emisyonları inanılmaz derecede düşük bir seviyeye düşürür .

Suzuki’nin patentli Gaz Kelebeği Gövdesi Entegre Rölanti Hızı Kontrolü (TI-ISC) çalıştırmayı kolaylaştırır, motor rölanti devrini dengeler ve emisyonların azaltılmasına yardımcı olur. Sistem kompakt ve hafiftir.

2024 Suzuki SV650 ABS’deki TI-ISC, güç dağıtımını kolaylaştırmak ve sürücünün motosikleti durdurma olasılığını azaltmaya yardımcı olmak için kalkış ve düşük hızda çalışma sırasında motor hızını kusursuz bir şekilde ayarlayan Suzuki’nin Düşük Devir Yardımı özelliğini içerir.

Motor Kontrol Modülü (ECM), en son teknolojiye sahip motor yönetimi sağlar ve emme ve egzoz sistemlerine uyacak gelişmiş ayarlara sahiptir, bu da daha iyi yakıt ekonomisi ve doğrusal gaz kelebeği tepkisi sağlar.

Gelişmiş, transistörlü ateşleme kontrolü programlaması, dört iridyumlu, uzun ömürlü bujiler için ateşleme zamanlamasının daha hassas olmasına yardımcı olur.

2024 Suzuki SV650 ABS aynı zamanda sürücünün, şanzıman boştayken debriyaj kolunu çekmeden, çalıştırma düğmesine bir anlık basarak motosikleti çalıştırmasını sağlayan Suzuki Kolay Çalıştırma Sistemine de sahiptir.

Hava filtresi mahfazası tasarımı yüksek kapasiteye sahiptir ve motor gücünü artırmaya yardımcı olmak için karter havalandırma gazını motor kapağından yönlendirir. Hava giriş hunileri, orta aralıktaki torku artırmak için kademeli uzunluklara sahiptir.

Egzoz sistemi temiz, işlevsel bir görünüme ve daha düşük ağırlığa sahiptir. 2’si 1 arada sistem, emisyonları daha da azaltmak için bir katalizöre sahiptir.

Susturucunun konumu ve fırçalanmış paslanmaz çelik kapağı, viraj alırken geniş eğim açılarına izin verir.

Yüksek verimli radyatör, olağanüstü soğutma kapasitesi için büyük bir soğutma fanı kullanır. Sıcaklığın daha fazla kontrol edilebilmesi için motor aynı zamanda kompakt ve hafif, soğutma sıvısı soğutmalı bir yağ soğutucuyla donatılmıştır.

Yakın oranlı, altı vitesli şanzıman, işe gidip gelme veya heyecanlı sürüş için eşit derecede uygun, özenle seçilmiş oranlara sahiptir.

Çok plakalı kavrama, hafif bir çekme ve tutarlı bir bırakma noktası için baskı plakasının hassas itme çubuğu kumandasına sahiptir.

2024 Suzuki SV650 ABS Şasi Özellikleri

Kompakt, hafif şasi, şehir trafiği, otoyol, kırsal yollar ve virajlı yollar gibi çeşitli yollarda sürüşü eğlenceli ve çevik bir motosiklet yapmak için ince gövdeyle kaplanmıştır.

2024 Suzuki SV650 ABS’nin sürüşe hazır ağırlığı 198kg – 437 pound kadardır.

Yüksek mukavemetli çelik kafes tarzı çerçeve, motosikletin şıklığının ve akıllı boyutlarının anahtarıdır. Koltuk yüksekliği yalnızca 785 mm’dir (30,9 inç) ve 600-800cc motosikleti sınıfının en düşük yüksekliğidir.

2024 Suzuki SV650 ABS’nin yakıt deposu kısa ve dardır, 3,8 galonluk (14,5 litre) yakıt kapasitesi vardır.

İnce yakıt deposu ve koltuk bağlantısı, sürücünün duraklarda yere daha iyi temas etmesine yardımcı olur.

Çerçeve, basit bir zincir gerginliği ayarlama sistemine sahip çelik, kiriş tipi bir salınım koluyla eşleştirilir.

41 mm’lik geleneksel tarzdaki ön çatal, sportif ama konforlu bir sürüş sağlamak için 125 mm’lik (4,9 inç) iyi bir tekerlek hareket mesafesine sahiptir.

Bağlantı tipi arka amortisör ünitesi 63 mm (2,48 inç) stroka sahiptir ve mükemmel bir ilerleme hissi sağlayacak ve bir yandan çevik ve dengeli bir his sunarken, bir yandan da çeşitli yol koşullarına verimli bir şekilde tepki verecek şekilde ayarlanmıştır.

Arka amortisörün yay ön yükü yedi yönde ayarlanabilir, böylece yolcu veya kargoya göre kolayca ayarlayabilirsiniz.

Ön frenlerde, mükemmel frenleme performansı için dört pistonlu Tokico kaliperleri tarafından tutulan bir çift tamamen yüzer 290 mm disk bulunur. Kompakt Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)**, frenleme gücünün mevcut çekiş gücüne uygun olmasını sağlar.

Beş kollu, dökme alüminyum alaşımlı jantlar, keskin yol tutuşu ve iyi kilometre performansı için hafif, ön ve arka Dunlop radyal lastiklerle kaplanmıştır.

2024 Suzuki SV650 ABS’ye takılan Dunlop Road Smart III lastikleri mükemmel kavrama ve her açıdan iyi lastik performansına sahiptir.

Kompakt ve hafif gösterge paneli, motor ve iğne mekaniğini ortadan kaldıran tam bir LCD ekrandır.

Gösterge panelinde takometre, hız göstergesi, kilometre sayacı, ikili kilometre sayacı, yedek kilometre sayacı, saat, soğutma sıvısı sıcaklığı/yağ basıncı göstergesi, ABS uyarısı ve vites konumunun yanı sıra yakıt tüketimi ve sürüş menzili verileri gibi çeşitli özellikler bulunur.

İyi oranlanmış, boru şeklindeki gidonlar ve orta ayarlı ayak kontrolleri, sportif ancak ergonomik açıdan rahat bir sürüş pozisyonu yaratır.

Zevkle tasarlanmış, yuvarlak şekilli far, 12V 60/55 watt halojen ampullü, çoklu reflektörlü tiptedir.

Parlak, dayanıklı LED kombinasyonlu kuyruk ve fren lambasının yanı sıra ön ve arka amber renkli dönüş sinyalleri sürüş rotasını aydınlatır.

Sürücünün konforuna ve güvenine gösterilen özen, yüksek tutuşlu kapağa ve koltuğun altından çekilebilen entegre kargo tutma halkalarına sahip dikkatle şekillendirilmiş bir seleyi içerir.

Stil, ince ve hafif tasarımı ifade edecek ve V-twin motorun gücünü sergileyecek şekilde tasarlandı. Temiz, düzgün şekilli gövde hatlarının geniş bir sürücü yelpazesine hitap etmesi amaçlanıyor.

2024 Suzuki SV650 ABS Tüm Teknik Özellikler

  • Motor 645cc, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, DOHC, 90˚, V-twin
  • Bore x Stroke 81,0 mm x 62,6 mm (3,189 inç x 2,465 inç)
  • Sıkıştırma oranı 11.2:1
  • Yakıt sistemi SDTV ile yakıt enjeksiyonu
  • Başlangıç Elektrik
  • Yağlama Islak karter
  • Debriyaj Islak, çok plakalı tip
  • Bulaşma 6 vitesli, sabit ağ
  • Son sürüş Zincir, DID 520V0, 112 baklalı
  • Süspansiyon Önü Teleskopik, helezon yaylı, yağlı amortisörlü
  • Süspansiyon Arka Bağlantı tipi, tek şok, helezon yay, yağ sönümlemeli
  • Frenler Ön Çift, 4 pistonlu kaliperler, çift diskli, ABS donanımlı
  • Frenler Arka Tek, 1 pistonlu kaliper, tek diskli, ABS donanımlı
  • Lastikler Ön 120/70ZR17M/C (58W), tüpsüz
  • Lastikler Arka 160/60ZR17M/C (69W), tüpsüz
  • Yakıt Tankı Kapasitesi 14,5 L (3,8 ABD galonu)
  • Renk Cam Işıltılı Siyah
  • Ateşleme Elektronik ateşleme (transistörlü)
  • Far 12V, 60/55W (H4)
  • Stop lambası Var
  • Toplam uzunluk 2140 mm (84,3 inç)
  • Genel Genişlik 760 mm (29,9 inç)
  • Toplam yükseklik 1090 mm (42,9 inç)
  • Dingil açıklığı 1445 mm (56,9 inç)
  • Yerden yükseklik 135 mm (5,3 inç)
  • Koltuk yüksekliği 785 mm (30,9 inç)
  • Ağırlığı 198 kg (437,0 lb.)

Suzuki SV650 grupları ve sayfaları

Motosikletler

2 YORUMLAR