12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Suzuki GSX-S1000GT’nin Yeni Renkleri Geliyor

2024 Suzuki GSX-S1000GT’nin Yeni Renkleri Geliyor. Yakın zamanda tanıttığımız 2024 Suzuki GSX-S1000GT modelinin yakın zamanda bize geleceğini umuyoruz. Sport-tourer, GSX-R’den türetilmiş motorunu ve teknoloji yüklü görüntüsünü koruyacak. Motor 999cc dört zamanlı, sıvı soğutmalı, DOHC sıralı motor, 150 MPH azami hız ile GT modeli aynı performansı göstermeye devam ediyor.

2024 Suzuki GSX-S1000GT'nin Yeni Renkleri Geliyor

2024 Suzuki GSX-S1000GT’nin Yeni Renkleri Geliyor

Suzuki, Avrupa’da amiral gemisi touring modeli GSX-S1000GT için yeni renk gruplarını tanıttı. GSX-R1000 ile karıştırılmaması gereken GSX-S1000GT, GSX adının sportif doğasını korurken touring için tasarlanmış. Tam kaplamayla sportif ve agresif stile sahip, ancak daha uzun gidon ve daha rahat ayak dayamaları sayesinde daha dik bir ergonomi sunuyor. Kullanımı çok rahat ve sürüş keyfi artmış olarak karşımıza çıkmıştı.

Özellikle Fransa’da model, 2024 model yılı için dört yeni renkte piyasaya sürdü: Metalik Triton Mavi, Metalik Yansıtıcı Mavi, Şeker Cesur Kırmızı ve Cam Parıltılı Siyah. Dört yeni renk grubu, sport-tourer’lara daha benzersiz bir görünüm kazandırıyor ve onları stil açısından rakiplerinden farklılaştırıyor. Suzuki, 31 Ekim 2023’e kadar motosikleti sadece bir Euro ek ücret karşılığında bagaj kitiyle birlikte sunuyor ve bu da temelde ücretsiz veriliyor gibi birşey. 2024 modelinin fiyatı 15.199 Euro veya yaklaşık 16.186 ABD Doları.

Referans olarak, ABD pazarında motosikletin fiyatı 13.149 USD’den çok daha uygundur.

2024 Suzuki GSX-S1000GT'nin Yeni Renkleri Geliyor

2024 Suzuki GSX-S1000GT fiyat

Fiyatı 579.900 TL olarak belirtilmiş. Bu 2023 yılı fiyatıdır. 2024 yılında 700.000 TL olacağını tahmin ediyorum. 2024 modelinin fiyatı yurtdışında 15.199 Euro veya yaklaşık 16.186 ABD Doları olarak belirlenmiş.

2024 Suzuki GSX-S1000GT hız

En yüksek hız 255km/h olarak test edilmiştir.

2024 Suzuki GSX-S1000GT yakıt tüketimi

Yakıt tüketimi 100km’de 4,7 litre olarak belirtilmiş. Yakıt tüketimi hız ve performans beklendiğinde artacaktır.

2024 Suzuki GSX-S1000GT renkler

2024 model yılı için dört yeni renkte piyasaya sürdü: Metalik Triton Mavi, Metalik Yansıtıcı Mavi, Şeker Cesur Kırmızı ve Cam Parıltılı Siyah.

2024 Suzuki GSX-S1000GT'nin Yeni Renkleri Geliyor

2024 Suzuki GSX-S1000GT teknik özellikler

Sport -tourer, doğrudan GSX-R1000 sportbike’ın ardından gelen, sağlam bir 999cc sıralı dört motorla güçlendirilmiş. 150 beygir gücüne hakim gücü ve 79,6 lb-ft’lik sağlıklı torkuyla, diğer litre sınıfı sport-tourer’lara benzer performans sunuyor. Gücüne rağmen 225kg’lik yönetilebilir ıslak ağırlığa sahip. Sürücü, 31,9 inçlik konforlu bir koltuk yüksekliğine sahiptir.

Motor tipi 4-zamanlı, 4-silindirli, sıvı soğutmalı, DOHC

Çap x strok 73,4 mm x 59,0 mm (2,9 inç x 2,3 inç)

Motor hacmi 999 cm³ (61,0 cu. inç)

Kompresyon oranı 12,2:1

Yakıt sistemi Yakıt enjeksiyon

Marş sistemi Elektrik

Yağlama sistemi Karterli yağlama

Şanzıman 6-vitesli senkromeç dişli

Ateşleme sistemi Elektronik ateşleme (transistörlü)

Yakıt deposu kapasitesi 19,0 L (5,0 / 4,2 US/lmp gal)

Yağ kapasitesi (bakım) 3,4 L (3,6 / 3,0 US/lmp qt)

Ön süspansiyon Ters teleskopik, helezon yay, yağlı

Arka Süspansiyon Bağlantılı tip, helezon yay, yağlı

Ön frenler Disk, çift

Arka fren Disk

Toplam Uzunluk 2.140 mm (84,3 inç)

Toplam genişlik 825 mm (32,5 inç)

Toplam yükseklik 1.215 mm (47,5 inç)

Dingil mesafesi 1.460 mm (57,5 inç)

Yerden yükseklik 140 mm (5,5 inç)

Sele yüksekliği 810 mm (31,9 inç)

Yüksüz ağırlık 226 kg (498 lbs.)

Ön lastik büyüklüğü 120/70ZR17M/C (58W), iç lastiksiz (tubeless)

Arka lastik büyüklüğü 190/50ZR17M/C (73W), iç lastiksiz (tubeless)

Kaster açısı / iz açıklığı 25° / 100 mm (3,9 inç)

 

2024 Suzuki GSX-S1000GT detay özellikler

Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (S.I.R.S.)

Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (S.I.R.S.), performans özelliklerini sürüş tarzınıza veya sürüş deneyimi seviyenize en uygun şekilde optimize etmenizi sağlayacak, kullanımı geliştirecek ve sürüşe konsantre olmanıza yardımcı olacak bir grup gelişmiş elektronik sistem sunar. S.I.R.S. ister uzun mesafeli turlar, ister şehrinizdeki caddelerde eğlenceli bir gezinti için, yeni GT’yi daha kontrol edilebilir, daha öngörülebilir ve sürüşü kolaylaştıracak daha fazla güven ve keyif sunuyor.

GT ile Kişiselleştirilmiş Sürüş Keyfi

Konfor, kontrol edilebilirlik, bağlanabilirlik ve göz alıcı stil, GT (Grand Tourer) unvanına yakışır bir sport touring deneyimi sunmak için, hükmedici büyük motor hacminin yarattığı performansla birleşiyor.

İster size eşlik eden bir yolcu ile uzun ve virajlı yolları tek başınıza aşın, isterseniz akıllı telefon bağlantınızı yapın ve yüksek performans ile eşsiz bir sürüş deneyimi yaşayın; GSX-S1000GT, sürüş keyfini varış noktanızdan çok daha önemli kılmak için tasarlanmıştır.

Bu yeni kablosuz sistem, mekanik bir gaz kelebeğine göre daha kolay, daha hafif ve daha kompakt olmakla kalmaz, aynı zamanda gaz kelebeği çalışmasına doğal ve doğrusal tepki verir. Yerleşik 32 bit ECM’den yararlanılarak gerçekleştirilen gaz kelebeği hareketi üzerinde hassas kontrol, sürüş kolaylığı ve kontrol edilebilirliğini artıran diğer gelişmiş sistemlerin kullanımını da mümkün kılar.

Hız Sabitleyici, gaz kolunu kullanmadan belirli bir hızı korumanıza izin veren kullanışlı yeni bir sistemdir. Bu, özellikle otoyollarda sabit hızla seyahat ederken veya uzun mesafeler kat ederken yorgunluğun azaltılmasına yardımcı olur.

Sol gidondaki (+/-) seçim anahtarını kullanarak hız ayarını kolayca yukarı veya aşağı ayarlayabilir ve sol gidon anahtarının RES düğmesine basarak mevcut ayarı TFT LCD gösterge ekranında onaylayabilirsiniz. Hız Sabitleyici, ikinci veya daha yüksek viteslerde 2.000 rpm’nin üzerinde sürerken 30 km/s ile 180 km/s arasındaki hızlara ayarlanabilir.

Suzuki Sürüş Modu Seçici (SDMS)

Suzuki Güç Modu Seçici ile, üç farklı karakteristikteki çıkış modu arasında özgürce seçim yapabilirsiniz. Değişen sürüş koşullarında GT’nin performansını en üst düzeye çıkarmak için; üç sürüş modu da maksimum motor çıkışı ile gaz tepkisi seviyesi ve hızlanma sırasında tork özellikleri üzerinde daha iyi bir hakimiyet sağlar.

Mod A (Aktif)

Keskin gaz tepkisi ve gazı açtığınızda heyecan verici hızlanma, bu modu iyi havalarda virajlı yollardaki sportif sürüşlerin keyfini çıkarmak için uygun hale getirir.

Mod B (Temel)

Daha yumuşak, daha doğrusal gaz tepkisi, motosikleti uzun turlarda veya şehir içinde sürerken daha kontrol edilebilir ve daha konforlu hale getirmeyi amaçlar.

Mod C (Konfor)

Gazı açtığınızda daha yumuşak tepki ve daha nazik güç dağıtımı, GT’yi uzun turlarda, bir yolcuyla sürerken, ıslak veya kaygan yollarda sürerken ve uzun bir geziden sonra rahatlamak ve eve sürüşün keyfini çıkarmak istediğinizde daha yumuşak başlı ve kontrol edilebilir hale getirir.

Suzuki Çekiş Kontrol Sistemi (STCS)

GT’nin yeni 5 modlu çekiş kontrol sistemi (+OFF ayarı), daha az stres ve yorgunlukla daha güvenli bir kontrol için daha fazla stabilite sağlamak üzere tasarlanmıştır. İnce kademeli mod ayarları, sistemin, ister tek başına ister bir yolcuyla birlikte, yük taşıyarak veya kötü hava koşullarında binerek, bir grand tourer’ın üstün olmasının beklendiği farklı sürüş koşullarına daha iyi uymasını sağlar. Seçilen mod ne kadar yüksek olursa, kontrol o kadar hızlı devreye girer ve sistem tekerlek patinajını kısıtlamada o kadar proaktif olur.

Suzuki Kolay Marş Sistemi

Suzuki Easy Start ile marş düğmesine çabucak bir kez basmak, motoru debriyaj kolunu çekmeden çalıştırmanızı sağlar ve marş motoru, motor çalıştığı anda otomatik olarak devreden çıkar. Her sürüşte kullanılan bir işlev olan bu sistem, sürüş deneyiminizi çok daha zevkli ve pratik hale getirir.

Yüksek Performans

Uzun Yolculuklarda Yüksek Performans ve Güven

Yeni GT, gerçek bir grand touring sürüş deneyimi idealini gerçekleştirmek için geliştirilmiş yüksek performanslı 999cm3 dört zamanlı DOHC sıvı soğutmalı sıralı dört motordan güç alır.

Motor, Euro 5 emisyon standartlarını karşılarken, güç çıkışını artırmak ve genel performansta daha da iyi bir denge elde etmek için kapsamlı bir inceleme ve güncellemelerden geçti. Yeni sürüm, superbike seviyesinde performans sunarken, ister otoyolda uzun mesafeler kat ederken, ister şehirde dolaşırken, sürüşü daha heyecanlı, daha konforlu ve daha az yorucu hale getirmek için titreşimi en aza indirir. Daha fazla kümülatif tork üretimine sahip geniş, yumuşak tork eğrisi, motorun çalışma aralığı boyunca sürekli yüksek güç sağlar ve bu grand tourer’ı, arkada yük ve yolcu taşırken bile, yüksek hızlı uzun mesafeli turlarda olduğu gibi cadde sürüşünde de eşit derecede becerikli kılar.

Gerçek Dünya Keyfi İçin Tasarlanmış Bir Şasi

Şasinin ve yürüyen aksamın her bileşeni, gerçek bir grand touring deneyimi için size doğru bir dengede çeviklik, stabilite ve konfor sunmak üzere tasarlanmıştır. Özünde kompakt, hafif şasi tasarımı vardır. Sert çift kanatlı alüminyum çerçeve ve sağlam bir şekilde gerilmiş alüminyum alaşımlı salıncak kolu, yolcu taşırken ve tam yüklüyken bile uzun mesafeleri kat edecek harika bir yol tutuş kabiliyetinin anahtarıdır. Tamamen 43mm çapında ayarlanabilir KYB ters ön çatallar ve bağlantılı tip arka süspansiyon, çevikliği ve dengeyi sportif ama konforlu bir sürüşle birleştirir. Tüm bunları süspansiyon ayarlarıyla uyumlu bir şekilde asfalta taşıyan, özellikle GSX-S1000GT için tasarlanmış yeni Dunlop SPORTMAX Roadsport 2 radyal lastiklerle donatılmış altı ispitli alüminyum döküm jantlardır.

Online Neslin Lideri

6,5 inç Tam Renkli Çoklu Bilgi Ekranı

Özellikle motosikletlerde kullanım için geniş bir Çoklu bilgi ekranı olarak geliştirilen GT’nin yeni nesil TFT LCD paneli, parlak ışıkta daha iyi görünürlük için yansıma önleyici kaplamaya ve çizilmeye karşı dayanıklı bir yüzeye sahiptir. Diğer bir öne çıkan özellik ise, sürüş deneyiminize daha fazla kolaylık, işlevsellik ve eğlence getiren çeşitli uygulamalara ve işlevlere erişmenizi sağlayan akıllı telefon bağlantısıdır.

Gündüz ve gece modu görünümlerine ve ayarlanabilir parlaklığa ek olarak, özelleştirilmiş ekranda son derece akıcı takometre hareketi ve özel grafikler bulunur. Kontak anahtarı çevrildiğinde oynatılan kısa bir özel animasyon, benzersiz bir eğlenceli dokunuş katar.

Motosikletler