16.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Suzuki GSX-R1000R, 6. nesliyle geliyor

2024 Suzuki GSX-R1000R, 6. nesliyle geliyor. Yarış pistindeki ünlü Suzuki GSX-R1000R, 6. neslide daha güçlü, yenilenmiş ve oldukça sportif bir görünüme sahip. Yeni GSX-R1000R 2024’te daha işlevli kılmak için ellerinden geleni yapmışlar. Bütünleşik tasarım şasi, motor ve kaporta birlikte çalışarak GSX’i yüksek performanslı hale getirmiş. 2023 Suzuki GSX-R1000R’ı tanımıyorsanız bir bakın.

2024 Suzuki GSX-R1000R, 6. nesliyle geliyor

2024 Suzuki GSX-R1000R, 6. nesliyle geliyor

Çok çekici bir rengi var, GP yarış tarzına sahip kişiselleştirilmiş metalik mavi olan Metalik Triton Mavisi onu özel yapmış. 2024 Suzuki GSX-R1000R, çekiş kontrolü ve hareket sensörü, hızlı çalıştırma sistemi, düşük devir asistanı ve kalkış kontrolü (yalnızca ABS versiyonunda mevcuttur ) ile donatılmış.

2024 GSX-R1000R, yüksek performanslı DOHC VVT tipi bir motora sahiptir. Böylece sıvı soğutmalı sıralı 4 silindire sahip olup motosikletin elektronik enjeksiyonla çalıştırılıyor. Web sitesinde SRAD – GSX olarak da bilinir.

Model yaklaşık  999,8 silindire  sahiptir. Dakikada 10.800 devirde 12 kgf.m maksimum torka ek olarak 13.200 rpm’de 202 hp maksimum güce ulaşabilmektedir. Sonunda neredeyse 300 km/saatlik bir azami hıza ulaşmayı başarıyor. Çekiş kontrolü, kalkış kontrolü ve iki yönlü hızlı vites değiştirici gibi gelişmiş elektronik sürücü yardımcıları sürüş deneyimini geliştirirken, ayırt edici, aerodinamik GSX-R’nin kaportası rüzgarı delip geçiyor.

GSX-R1000R‘nin çift direkli alüminyum çerçevesi, önceki nesil GSX-R1000’e göre daha hafif ve daha kompakttır. Şasinin ayarlanabilir salınım kolu pivotları, yarışçıların olağanüstü yarış pisti performansı için şasiyi ayarlamalarına yardımcı olur.

Şunu eklemekte yarar var; Birincil dişli oranı, daha güçlü hızlanma için önceki nesil GSX-R1000’e kıyasla daha düşüktür.

2024 Suzuki GSX-R1000R, yakıt tüketimi

Modelin yaklaşık 15 km/litre gibi bir yakıt tüketimine sahip olması, performans bekleyen ama az benzin harcasın diyennlerin bütçesine göre değildir. Yakıt tüketimi ve hıza ve pist türüne bağlı olarak değişebilir. Şunu eklemesem olmaz; 16 litrelik  deposu 240 km/l’ye kadar menzil sunuyor ve bu da performansa göre değişiklik gösterebiliyor.

2024 Suzuki GSX-R1000R, renkler

Yeni model İnci Parlak Beyaz ve Metalik Mat Yıldız Mavisi gibi tarihi Metalik Triton Mavisi ve Metalik Mistik Gümüş renklerine sahip.

2024 Suzuki GSX-R1000R, hız

Suzuki GSX-R1000R, 13.200 rpm’de 202 hp maksimum güce ulaşabilmektedir. 300 km/saatlik bir azami hıza ulaşır.

2024 Suzuki GSX-R1000R, fiyat

Yeni GSX-R1000R‘yi satın almak istiyorsanız cebinizi biraz doldurmanızda fayda var. Çünkü resmi web sitesinde 22000$’dan satılıyor! Ülkemizde henüz yok fakat en yakın model olan Hayabusa 799,900 tl‘ye satılıyor. Suzuki motosiklet fiyatları diğer rakiplerine göre sizce daha iyi mi?

2024 Suzuki GSX-R1000R, fiyat

2024 Suzuki GSX-R1000R, teknik özellikler

  • 4 silindir;
  • DOHC VVT yazın;
  • 4 kere;
  • Sıvı soğutma;
  • 999.8cc;
  • 13.200 rpm’de 202 hp güç;
  • 10.800 rpm’de maksimum 12 kgf.m tork;
  • Elektronik enjeksiyon;
  • Çap x Strok 76 x 55,1 mm;
  • Sıkıştırma oranı 13,2:1;
  • Elektrikli Başlatma;
  • Yağlama Islak karter ve yağ pompası;
  • 6 vitesli şanzıman;
  • Zincir aktarımı;
  • Alüminyum alaşımlı çift direkli şasi;
  • Süspansiyon Ters teleskopik ön kısım, helezon yaylı ve yay ön yüklemeli basınçlı hidrolik sönümleme, sıkıştırma sönümlemesi ve geri tepme kuvvetleri;
  • Süspansiyon  Arka mafsallı terazi,  helisel yaylı bağlantı tipi ve basınçlı hidrolik yastıklama;
  • Ön lastik 120/70 mm Jant 17 inç;
  • Arka lastik 190/55 mm Jant 17 inç;
  • Hafif alüminyum alaşımı;
  • Çift diskli ön fren, 320 mm ve 4 pistonlu kaliper;
  • Tek diskli arka fren ve 1 pistonlu kaliper.

2024 Suzuki GSX-R1000R’de neler değişti?

Kaportada, çekiş gücünde, kalkış kontrolünde değişiklikler yapıldı. Ayrıntılar geldikçe yazıya ekleyeceğiz.

2023 Suzuki GSX-R1000R, 5. nesil özellikleri neydi?

GSX-R1000R, her pist gününe hakim olabilecek benzersiz bir güvenilirlik ve performans kombinasyonu yaratmak için Showa’nın BFF ve BFRC-Lite süspansiyon bileşenleriyle donatılmıştır. Ön tarafta, paslanmaz çelik fren hatlarıyla beslenen, radyal olarak monte edilmiş Brembo Monoblok fren kaliperleri, olağanüstü tepki ve his ile güçlü durdurma gücü için bir çift 320 mm Brembo T tahrikli yüzer fren rotorunu kavrar.

Gelişmiş Showa Balance Free Ön Çatal (BFF) ve arka süspansiyon olağanüstü yol tutuşu sağlarken, ABS donanımlı, Brembo dört pistonlu, radyal montajlı ön fren kaliperleri, hassas durma performansı için paslanmaz çelik fren hattı kaliperleri tarafından beslenir.

GSX-R1000R‘ye özel, siyah arka planlı LCD çok işlevli gösterge paneli, GSX-RR MotoGP gösterge panosundan ilham almıştır. 

Kısa stroklu motor, 55,1 mm stroka karşılık 76,0 mm iç çapa sahiptir ancak etkili tasarımı sayesinde önceki nesil GSX-R1000’den daha dardır.

Değişken Valf Zamanlama Sistemi (SR-VVT), düşük ila orta aralıktaki gücü kaybetmeden yüksek motor devri gücünü artırmak için emme eksantrik mili dişlisi üzerinde santrifüjle çalıştırılan bir mekanizma kullanır.

76,0 mm çapındaki alüminyum pistonlar, Sonlu Elemanlar Yöntemi (FEM) analizi kullanılarak tasarlanmış ve optimum sertlik ve ağırlık için dökülmüştür.

Yüksek 13,2:1 sıkıştırma oranı, yüksek beygir gücü üretilmesine yardımcı olur. Silindir kafasının sığ yanma odası, çalışma sırasında üretilen ısıyı en aza indirir.

EFI sistemi, hassas ve pürüzsüz güç sağlarken sürücünün gaz kelebeği kavrama girişine hızlı tepki vermek için gaz kelebeği valflerinin bir servo motor tarafından kontrol edildiği Suzuki’nin Ride-by-Wire Elektronik Gaz Kelebeği Gövdelerini kullanır.

Otomatik Rölanti Devri Kontrolü (ISC), soğuk çalıştırmayı iyileştirir ve motor sıcaklığından bağımsız olarak motor rölantisini dengeler.

GSX-R1000R, Suzuki Debriyaj Destek Sistemi (SCAS) çok plakalı, ıslak kavrama ile donatılmıştır. SCAS, vites küçültme sırasında kayar kavrama gibi çalışır ve hızlanma sırasında plakalar üzerindeki baskıyı artırır. Bu, motor frenlemesini yumuşatır ve debriyaj kolu çekişini hafifletir.

 

GELİŞMİŞ ELEKTRONİK ÖZELLİĞİ

Işık hızında, 32 bit çift işlemcili Motor Kontrol Modülü (ECM), Suzuki’nin sokaklarda kullanılan engin EFI bilgisini Suzuki’nin yarış kazanan MotoGP programından gelen zekayla harmanlıyor. GSX-R1000R sürücüleri, benzersiz bir spor motosiklet performansı elde ederken aynı zamanda gösterişli sokak görgüsünü de elde edecek.

Suzuki, MotoGP bilgisini kullanarak GSX-R1000R’ye bir Atalet Ölçüm Birimi (IMU) taktı. IMU, ECM’ye altı yönlü, üç eksenli hareket ve konum bilgisi sağlar, böylece performansı etkileyen motor ve şasi bileşenlerinde elektronik olarak anında ayarlamalar yapılabilir.

LCD çok işlevli gösterge paneli GSX-RR MotoGP gösterge panelinden ilham aldı. Bu panel, sürücünün takometre çubuğunu, hız göstergesi rakamlarını ve diğer önemli operasyonel bilgileri kolayca görebilmesi için düzenlenmiştir. Bu etkili ekran, sürücünün GSX-R1000R’nin gelişmiş elektroniklerine yönelik arayüzü olduğundan kritik öneme sahiptir. GSX-R1000R’nin paneli siyah bir arka plana sahip olduğundan benzersizdir.

Ride-by-Wire elektronik gaz kelebeği gövdeleri, sürücünün elinin gaz kelebeği kavrama dönüşüne ve IMU’dan etkilenen elektroniklerin iyileştirmesine uyacak şekilde ECM tarafından hassas bir şekilde açılır. Sonuç, rölantiden kırmızı çizgiye kadar güçlü, kusursuz bir motor gücü dağıtımıdır.

Üç modlu Suzuki Sürüş Modu Seçici (S-DMS) sistemi, sürücünün sürüş kabiliyetine ve koşullara uyacak şekilde motorun güç dağıtım karakteristiğini seçmesine olanak tanır.

IMU etkisine sahip özel 10 modlu Hareket Takipli Çekiş Kontrol Sistemi (MT-TCS)*, sürüş kabiliyetine ve yüzey koşullarına uyacak şekilde müdahale miktarının ayarlanmasına izin vererek sürücünün güvenini artırır.

Suzuki’ye özel Motion Track Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)**, kilitlenmeyi önleyici frenlemeye ek kontrol sağlar. Geleneksel bir ABS sistemi gibi, Hareket Takip Fren Sistemi de mevcut çekiş gücü için uygun miktarda frenleme kuvveti sağlar. IMU, aşırı frenleme kuvvetlerinden dolayı arka tekerleğin kalktığını tespit ettiğinde, ABS kontrol modülü, arka tekerleğin kalkmasını azaltmak için ön fren basıncını ayarlayacaktır. IMU, frenler kullanıldığında motosikletin eğildiğini algılarsa, ABS ünitesi, frenleme kuvvetini ve lastik tutuşunu korumaya yardımcı olmak için fren basıncını en uygun miktara ayarlayacaktır.

Suzuki Kolay Çalıştırma Sistemi, GSX-R1000R sürücüsünün çalıştırılmasını kolaylaştırır; çünkü ECM, marş düğmesine bir anlık basıldığında motoru 1,5 saniye boyunca (veya çalışana kadar) otomatik olarak çalıştırır. Şanzıman boştaysa debriyaj kolunu çekmeye gerek yoktur. ECM, çalıştırıldığında, motor soğuk veya sıcak olsun, tutarlı bir motor rölanti devrini korumak için elektronik gaz kelebeği gövdelerini kontrol edecektir.

Yenilikçi Suzuki Düşük Devir Destek Sistemi, kalkışları kolaylaştırır ve sürücünün motosikleti durdurma olasılığını azaltır. Gerekirse ECM, debriyaj bırakıldığında daha yumuşak bir başlangıç ​​için motor devrini hafifçe yükseltir, böylece bir duraktan uzaklaşmak veya trafikte çok düşük hızlarda gezinmek daha kolay olur.

ŞASİ ÖZELLİKLERİ

Suzuki MotoGP şasi geliştirmesinden öğrenilen dersler kullanılarak GSX-R1000R’nin motor açısı, önceki nesil GSX-R1000’e kıyasla altı derece geriye döndürüldü. Bu, çatalın şasinin merkezine olan mesafesinin 20 mm azaltılması ve salınım kolu uzunluğunun 40 mm arttırılması gibi ortak bir etkiye sahipti. Bu, şasi stabilitesini artırır ve aerodinamiği geliştirir.

Alüminyum çift direk tarzı çerçeve, gücü uygun yerlere yerleştirmek için FEM analiz teknolojisi kullanılarak tasarlandı; çerçeve ayrıca önceki nesil GSX-R1000’e göre yüzde 10 daha hafiftir. Aerodinamiği ve görünümü iyileştirmeye yardımcı olmak ve sürücüye daha fazla konfor sağlamak için çerçevenin direkleri 20 mm daha yakına yerleştirildi.

Alüminyum Superbike destekli salınım kolu, amortisöre dengeli destek ve hareket sağlamak için ana kirişlere eşit destek sağlayarak yarış pisti tutuşunu iyileştirirken sürücüye tutarlı bir süspansiyon hissi iletiyor.

GSX-R1000R’nin salınım kolu pivotu, şasinin yarışma kullanımı için daha iyi ayarlanabilmesi için ayarlanabilir bir konuma sahiptir (lütfen sokakta sürüş için standart konumu kullanın).

GSX-R1000R’nin çatalı ve amortisör gövdesi, Team Suzuki ECSTAR GSX-RR yarış motosikletindeki süspansiyon bileşenleri gibi altın rengi anodize kaplamaya sahiptir.

 

Motosikletler

QJ Motor LTR 125